![]() |
|
![]() |
|||||||
| Serbest Kürsü Hiçbir alana uygun görmediğiniz paylaşımları yapabileceğiniz alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Can Yorgun ve Bitkin |
Yobazlara inat, kültürümüzü bozmaya çalışanlara inat biz buradayız, burada olacağız.
Ekin ekin geliriz, Ezilir un olur geliriz, Bir ölürüz bin geliriz Bizi yakmak kurtuluş mu? 2 Temmuz geliyor. Duygu ve düşüncelerimizi bu başlık altında toplayalım diye düşündük. |
|
|
|
| The Following 14 Users Say Thank You to hakikat For This Useful Post: | ali_sarıgazi (07-06-2008), |
|
|
#2 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Üye No: 64
Thanked 2112 Times in 789 Posts REP Gücü : 12
REP Puanı : 379
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() |
İçim yanıyor canım bugünler benim en zor günlerim... iyiki sizler varsınız ...
KUCAK İSTİYORLAR GELİN ONLARA HEP BİRLİKTE KUCAK AÇALIM ... NE DERSİNİZ ? Duyuru : HAVUZ Hesabı açılmıştır... PTT Posta Çeki Hesap No : 5699968 Neşe GÜNDÜZ adına Banka Adı : AKBANK Hesap no : 82384 Şube kodu : 354 ( Mithatpaşa ) Ankara Neşe GÜNDÜZ adına [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Can Bizden Biri Yas: 30
Üye No: 8
Thanked 2238 Times in 789 Posts REP Gücü : 11
REP Puanı : 324
REP Seviyesi :
Adını söylesem dilim takılır,
Sanki yüreğime hançer çakılır. Orda semah dönen nara atılır, Kızılırmak boylarında bir şehir. 2 Temmuzda aydınlarımız 35 canımız katledildi.Alevi olduğu için cuma namazından çıkanlar tarafından.Din adına ölüm fermanları imzalandı.Diri diri yakıldılar.
Rengimiz güldür bizim gül gibi açacağız
Gönüller aşk ile sevgiler saçacağız Hak hakikat yolunda bir yüzümüz var bizim Olduğumuz gibiyiz ve öyle kalacağız. Hacı Bektaşi Veli |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12691 Times in 5974 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sivasi ,kanli sivas ettiren,
37 ismi ölümsüzleştiren, nicelerinde derin izler bırakan iki temmuz. onlar yy. asimilasyon cabalarına ragmen inançlarını heryerde gögsünü gere gere haykırmak için gittiler kanlı sivasa , orada ateşe semah döndüler. her türlü gericiliğe ,yobazlıga ve yok etme hırsına inat döndüler semahlarını. orada anımsattılar nesimiyi, pir sultanı ve diğerlerini , onların yolundayız diyerek döndüler semahlarını ... kısacası saygının en büyüğünü hakettiler onlar, bu saygıyı onlara göstermek zorundayız ve onları unutmattıgımızı ,kanlı 2 temmuzu ,kanlı sivası unutmadıgımızı haykırmalıyız.
Hakk'ı görmek diler isen
Suret-i insana bak Arayıp gezme bu halkı Cismin içre câna bak. Noksani Baba |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Bizden Biri
Üye No: 62
Thanked 1097 Times in 575 Posts REP Gücü : 12
REP Puanı : 435
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
iki temmuz, 37 canımızın inançları uğruna diri diri yakılarak, etrafta yakın sloganlarının atıldığı yobazların arasında kimsenin yardım edilmediği bir gün,yanan madımak otelinde mağsur kalan canlarımızı anma günü, o gün yaşananları kimse haz edemez,sineye çekemez hiçbir açıklama bugünün mazerati olamaz, empati kurduğumuzda acıların doruğa çıktığı, yapanların mutlaka cezalarını çekmelerini gerektirdiğini hissetiriyor, yüreklerimiz 37 canla,onları anmaya davalarını devam ettirmeye kararlıyız
güneşin akyüzüne bir duman çöktü bir türkü çığlıkla ateşe düştü kuytu bir köşede bir çiçek küstü büktü yaprağını boynunu büktü şu sivas'ın elinde sazım çalınmaz güllerim yandı yüreğim dayanmaz kararmış yüreğin hiç ışığı olmaz bilmezmisin ki türküler yanmaz günü gelir sanma hesap sorulmaz dayanır kapına pir sultan ölmez şu sivas'ın elinde sazım çalınmaz güllerim yandı yüreğim dayanmaz
Önce Yahudiler için geldiler,
Sesimi çıkarmadım, çünkü ben Yahudi değildim Sonra komünistler için geldiler Sesimi çıkarmadım çünkü komünist değildim Sonra sendikacılar için geldiler, sendikacı olmadığım için yine sesimi çıkarmadım Sonra benim için geldiler Ses çıkaracak kimse kalmamıştı… Pastör Nie Moeller (Rahip) SADECE SUSUYORUM SUSMAK DOĞRU OLDUĞU İÇİN... ZAMAN HER ŞEYİN GÖSTERGESİ Konu cemanlı tarafindan (06-30-2008 Saat 15:46 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to cemanlı For This Useful Post: | NervouS! (06-30-2008) |
|
|
#6 |
|
Üye No: 64
Thanked 2112 Times in 789 Posts REP Gücü : 12
REP Puanı : 379
REP Seviyesi :
[quote=cemanlı;14723]iki temmuz, 37 canımızın inançları uğruna diri diri yakılarak, etrafta yakın sloganlarının atıldığı yobazların arasında kimsenin yardım edilmediği bir gün,yanan madımak otelinde mağsur kalan canlarımızı anma günü, o gün yaşananları kimse haz edemez,sineye çekemez hiçbir açıklama bugünün mazerati olamaz, empati kurduğumuzda acıların doruğa çıktığı, yapanların mutlaka cezalarını çekmelerini gerektirdiğini hissetiriyor, yüreklerimiz 37 canla,onları anmaya davalarını devam ettirmeye kararlıyız
Canlar herkesin yanıldığı bir durum var burada 37 candan bahsediyorsunuz.Ancak 37 can değildir ... 35 candır... 33 can Ateşe Semah Dönenler 2 can otel görevlisi onlarda Ateşe Semah dönenler gibi dumandan zehirlenmiştir. Kalan 2 kişi ise zaten ateşe veren onlardır ve onlarda Silahlı çatışmada ölmüşlerdir. 2 Temmuzda 35 canımızın 15. yıllarında yalnız bırakmayalım ... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: istanbul
Yas: 24
Üye No: 142
Thanked 1044 Times in 647 Posts REP Gücü : 13
REP Puanı : 399
REP Seviyesi :
yananlar değil yakanlar yandı
can olmasada canan yandı yeryüzünde cehennem gökyüzünde cennet yeryüzünde cennet eyleyen gökyüzünde neyleye |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Fatıma For This Useful Post: | NervouS! (06-30-2008) |
|
|
#8 |
|
Forum Katılımcısı Bulunduğu yer: ankara
Üye No: 75
Thanked 172 Times in 81 Posts REP Gücü : 2
REP Puanı : 63
REP Seviyesi :
![]() |
Yumrukluyorum duvarları
Yumrukluyorum kara gecenin bedenini Ellerim kan içinde Nehirler taşmış yanaklarımdan Otuz yedi can Otuz yedi gül çatlamış susuzluktan Sivas’ın içinde Nasıl uyku tutar gözlerimi Döne döne semaha duranlar tutuştu önce Sonra türküler sonrada şiir Çığlıksız düştü türkülerin yanı başına Sivas Sivas; Yiğitlik midir emanet cana kıymak Yiğitlik midir bir tutam ışığı Kör bıçakla Güneşten koparıp Karanlığa kurban etmek Söyle hangi kitapta vardır Elleri kolları bağlıyı yakmak Var mıdır Kardelen akında bir tutam inciyi Ateşte tutmak lovvv Böyle garip düştüğüme bakma Böyle mahsun durduğuma Varsın ateşin suskunlukla beslensin Benimde yüreğim Gençliğini almış yanına Yürür başı dik Seninde dağların var Sivas Seninde dağların Dağlarında şahanların
Nefretle bakıyorum size!
Nefretle... Siz;insanları yaktınız, kitapları yaktınız, hücrelere kapattınız, elektirikler çarptınız! Sizki Deniz'i asarken bile, İKİ İLMEK ATIP İPE, 50 DAKİKA İPTE DİRİ DİRİ SALLANDIRDINIZ!... bilmiyorsunuzki onlar şerefiyle bir kere öldü. fakat sizler şerefsizliğinizle hergün öleceksiniz! yarın bizim yılmayasın, yüreğinde güç olmalı.. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Can Bulunduğu yer: istanbul
Üye No: 86
Thanked 2654 Times in 1142 Posts REP Gücü : 15
REP Puanı : 440
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nasıl kıydılar 35 cana,
alevler içinde kaldılar yana yana bu olaya yürek nasıl dayana Madımak için canım acıyor kalbim yanıyor...
Güneş doğar yeni bir gün için,
Güneş buluta, bulut yağmura Yağmur yağar çorak topraklar için Yağmur suya, su çiçeğe. Şimdi gitmek sadakattir, kalmaksa ihanet... iÇimdE öLen biRi vaR... Bu MaSKeLi BaLo Ve oNuN SahTe YüzLeRi.. Konu piglet tarafindan (06-30-2008 Saat 20:40 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Üye No: 73
Thanked 7384 Times in 2954 Posts REP Gücü : 43
REP Puanı : 1278
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Candı 37 si
Bir sevdanın içinde Yaşarken - Yandı Alev kanatlarını çırptı canlar Semah döndü gök yüzünde Bu kadar kolay değildi onları yakmak ki onların öldüğünü sananlar hergün öldü çünkü bizler muhlis olduk hasret olduk muhibe olduk koray olduk nesimi olduk asaf olduk erdal olduk menekşe olduk edibe olduk.....15 yıldan beri Pir Sultan olduk binlerce yıldan beri sustukmu bizden kan aktıkça o kanlar içimizde ateş bağrımızda kor oldu.. Biz ölmedik çünkü Canlar ölümsüzdür kan almayı değil gül atmayı öğrendik dostun attığı gülden yaralandık çünkü biz candık onlar candı... |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|