Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > ALEVİLİK GENEL > Soru ve Yanıtlarınız

Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 12-10-2011, 19:12   #1
Alibaba
Gönül Dostu
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1417
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 3
REP Puanı : 67
REP Seviyesi : Alibaba will become famous soon enough
İletişim
Standart 4 Kapi 40 Makami Anlamak !

Sevgili Canlar

4 kapi 40 makam algilayisindan bahsetmek istiyorum ! Bende sadace 1 kapisindan ama buyuk bir kapisindan bahsedecegim . Gunumuzdeki Canlar daha cok Aleviligi, tarife kalkarken , 4 kapi 40 makam ve Eline , beline , diline sahip ol ogudundende mahrum kaldiklarini gormekteyim ! Bende ne kadar bu girdabin icine cekilsemde , ister istemez eksikliklerimiz dogmaktadir ! Onun icin kimse 4 ,4 luk degildir ama caba her eylemin kari sayilir . Yureginizde onu ne kadar kazanirsaniz o kadar da zenginsiz demektir . Insan olmanin kazanci 4 kapi 40 makamdan gecer ama dunyanin kazanci paraylandir ! Para kazanmakta kotu degildir . Hayatin bedenin gecine bilmesi icin hayat kosuludur. Burda onemli olan kazandigin para ile yuregi kirletmemektir . En olgun bicimde tasarruf ve tuketim yapmaktir . Kimileri bu ikisi arasinda orta durumdadir kimisi daha gerisinde ! Hayatin verdigi zor kosullar parasizlik insanin bazi kararlar almsinda ve insan olma gelismesinde engellikler zorluklar cikara bilir . Derken Bunalimli bir hayat yasanir . Birde Ailevi sorunlar ev icinde yardimlasmalardaki eksiklikler , insan olmaya engel unsurladir gibi gozukuyor ama hakikatte hicbirsey engel degildir sadece insan 4 kapi 40 makamdaki ana unsurlari gunumuzdeki yasam tarzinda erite bilmektir . Sonra kazandigimiz ahlaki seviye ile Ailevi olsun hayatimiz olsun cevrimize olsun yararli ve faydali olabilmektir ! Oyleki bir tek oge olan 4 kapi 40 makam tum devletlesmeden toplumlasmaya kadar etkilemektedir . Tutulan yol felaket bir sistem ve kotu bir devletlesme kemik yapisiyla , yikildi yikilacak curuk bir zeminde ayaktadir !

Sevgili canlar 4 kapi 40 makamin buyuklu kucuklu ogeleri vardir bunlardan birinci ogesi ip dir. Digerkilerde ipe takilan rengarenk boncuklardir . Ip , farkli guzellikteki rengarenk boncuklari bir arada tutan ruhudur ! Eger ip olmaz ise Boncuklarin daginik halleri dahada dagilacaktir . Cunku ruhunu yitirmis her canli kendi icinde parcalanip , dagilip gidecektir . Aile icindede durum budur , toplum icindede , Devlet icindede !
Eger Boncuklarin bazilari iplen arasini keserse kestigi yerden tumu dagilip gidecektir . Ruhla bagini koparmak effedilmez bir sondur !

Demek istedigim sevgili canlar 4 kapi 40 makam dedigimiz olguyu 1 ip kendi icinde barindirmaktadir . Bu ipe yapisan renkli boncuklar olan sizler, bir birinden daha degisik renkler ve guzelliklersiniz !

Unutmayin Bu Ip Alidir ve kim ona yapisirsa , 4 kapi 40 makamda ister istemez o ipte sirasini ve rengini alacaktir .
4 kapi 40 makam 1 kapidan gecmektedir ! O bir kapidan gecemezseniz , Ipin uzerinde oldugunu savunan daginik boncuk kendisini kandirmistir .

Soyle aciklayayim sevgili canlar !
Dusunce sistemi insanin ic varligini olusturmaktadir . Insan dunyada yasadigi muddetce kendisine yakin hissettigi insanlarin dusuncelerini destekleyip onlarin fikirleri ile ic dunyasini sivalayip , badanalayip , yuvasini kurar . Ali 4 kapi 40 makam demektir . Kim Ali ile yikanirsa , Insani kamil olmustur veya oluyordur demektir . Yolcu gidecegi yere variyor demektir .

Dahada acarsak Pirlerimiz 4 kapi 40 makami kisa ve oz aciklamislardir .

Eri Hak Bilmez isen Abes yere gelmektir .
Aliyi Sevmeyen hakkin nesidir .
Pirim Ali ile Hakk'a ulaşa
Ali'm var n'eyleyim dünya malını
Şah-ı Merdan önümüzde kılavuz
Yüz bin tabur kursan Yezit kırılmaz
Eli Zülfikar'lı Al'olmayınca

Evet sevgili canlar bir insan haklan beraber olmasi icin dogruya sahitlik etmesi icin mazlumun yaninda olmasi icin , esitlikten adaletten yana olmasi icin , guzel karekterden yana olmasi icin , insanlarin bir birlerine saygili olabilmesi icin ilk once bunlar icin mucadele vermis insan desteklenmeliki , Hakkin tarafi gorulsun ! Eger sen Yeryuzunde adaletsiz insanlari destekler , yaptiklarina katilirsan nasil olurda haktan , adaletten , guzel ahlaktan haberin olabilir .
Hak dedigimiz olgu 4 kapi 40 makamdan gecmektedir , Hakta ancak hakki desteklemekle kazanilir . Eger siz Aliyi destekleyemiyorsaniz , Soyleyin siz hakkin neresindesiniz ??

Sevgili canlar Bunlar Muslumaniligin icindeki Alevilik hak anlayisidir . Dava Hakkin davasidir !
Hakka ile karisanlar bu davayi surer gider ! Yeryuzunun adaleti onlardir !

Ipin ve boncuklarin sahibi ! bunlardan kolye yapip , Kendisine guzellik katsin diye , guzel kokulu boynunda , onlara yer ayiracaktir ! Bir Alevinin susu Ali ile kazandigi ruhudur ! ve onu giyinir ! Hak ile bir olur kilicina kusanir davasini surer ! Cunku hakkin davasi cana bulasmistir buda bir insana verilecek en guzel onurdur ! Cunku Hak diyorki yeryuzunde adaleti saglayanlarlayim !

Sevgili canlar , Aliye gonul vermis canlarimizin , aramizda pek az sayila bilcek farkliliklarimiz olsada , isteklerimiz ve kalbimizin , bir olduguna, hic suphem yoktur ! Onun icin bizi bir arada toparlayan Aliye sukurler olsun diyorum ! Hakkin topladigi dagilmaz !

Aliyi Taniyalim sevelim ,sonra 4 kapi 40 makam bize kolaydir !

Saygilar
Alibaba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to Alibaba For This Useful Post:
esonto58 (12-26-2011), Hamza Aksüt (12-23-2011), kelebeksu (02-21-2012)

Alt 12-20-2011, 23:48   #2
yıldızbaba.58
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

yıldızbaba.58 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3665
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 26
REP Seviyesi : yıldızbaba.58 is on a distinguished road
İletişim

Dört kapı Kırk makamı anlamak için önce bunların kırkınında tek tek anlatılması ve yaşam karşılığının pratik örneklerle izah edilmesi gerekir.
yıldızbaba.58 isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 5 Users Say Thank You to yıldızbaba.58 For This Useful Post:
Alibaba (12-22-2011), Amistofes (12-21-2011), aris (12-21-2011), esonto58 (12-26-2011), Hamza Aksüt (12-23-2011)
Alt 12-22-2011, 20:42   #3
Alibaba
Gönül Dostu
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Alinti:
yıldızbaba.58 Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Dört kapı Kırk makamı anlamak için önce bunların kırkınında tek tek anlatılması ve yaşam karşılığının pratik örneklerle izah edilmesi gerekir.

Sayin Yildizbaba

4 kapi 40 makami ben size hergun tek tek aciklayayim done done ama inaninki siz beni sevmedikten bana saygi dumadiktan sonra bu seylerin sizde bir etki ve inanc ve size bir rehber olacagini sanmiyorum !!!

Bilimsel aciklama isteyenlere bilimsel yaklasacak olursak Soyle bir ornek yerinde olur !!

Pirlerimiz 4 kapi 40 makami Sahlari olan hz Aliden cikarmislardir ! Bu meyveleri hz Alinin uzerinden toplayan pirlerimizdir ! Bir insan ancak sevdigi meyveyi yer ve o agactan ihtiyacini giderir.

Ve pirlerimiz Topladigi meyveleri o agactan halka dagitmislardir !

Bir soz var uzum uzume baka baka kararir diye ! Vaya insan sevdigi ile beraber olur diye !

Bende size diyorumki Sahinin kisiligini ne kadar iyi taniyip cozen ona olan sevgisiyle beraber ozellikleri kendisine isliyecektir ! Ortaya guzel bir desen cikacaktir , ya uzerine yada gorunumune guzellik katacaktir ! Manayi anlamanizi temmeni ederim !

Yoksa Benim burda 4 kapi 40 makami done done hergun anlatmam kimseye bir yarari olmayacagi gibi tiskintilikte yaratacaktir !

Sahini kesfeden bu ozellikleri onda gorecektir , Bu orenkleri benimseyecek ve onun sevgisini icinizde sindirip ozunuzde buyuteceksiniz .Bakimini ve besleme isini ustleneceksiniz . Sonra cogunuz 4 kapi 40 makam meyvesi verecek , Dallarinizda sahiniz Aliyi satacaksiniz ! Ali satacak Ali alacaksiniz ! Oz ile dolacak cosacaksiniz !

Gönlümü gönderdim neye erecek

Gönül ile güzel Hakk'ı bulacak
Hakk'ın divanına doğru varacak

Pir sultan

Saygilar

Konu Alibaba tarafindan (12-22-2011 Saat 20:45 ) değistirilmistir..
The Following 3 Users Say Thank You to Alibaba For This Useful Post:
esonto58 (12-26-2011), Hamza Aksüt (12-23-2011), kelebeksu (02-21-2012)
Alt 12-26-2011, 00:27   #4
yıldızbaba.58
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Alinti:
Alibaba Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Sayin Yildizbaba

4 kapi 40 makami ben size hergun tek tek aciklayayim done done ama inaninki siz beni sevmedikten bana saygi dumadiktan sonra bu seylerin sizde bir etki ve inanc ve size bir rehber olacagini sanmiyorum !!!Soyle bir ornek yerinde olur !!

Pirlerimiz 4 kapi 40 makami Sahlari olan hz Aliden cikarmislardir ! Bu meyveleri hz Alinin uzerinden toplayan pirlerimizdir ! Bir insan ancak sevdigi meyveyi yer ve o agactan ihtiyacini giderir.

Ve pirlerimiz Topladigi meyveleri o agactan halka dagitmislardir !

Bir soz var uzum uzume baka baka kararir diye ! Vaya insan sevdigi ile beraber olur diye !

Bende size diyorumki Sahinin kisiligini ne kadar iyi taniyip cozen ona olan sevgisiyle beraber ozellikleri kendisine isliyecektir ! Ortaya guzel bir desen cikacaktir , ya uzerine yada gorunumune guzellik katacaktir ! Manayi anlamanizi temmeni ederim !

Yoksa Benim burda 4 kapi 40 makami done done hergun anlatmam kimseye bir yarari olmayacagi gibi tiskintilikte yaratacaktir !

Sahini kesfeden bu ozellikleri onda gorecektir , Bu orenkleri benimseyecek ve onun sevgisini icinizde sindirip ozunuzde buyuteceksiniz .Bakimini ve besleme isini ustleneceksiniz . Sonra cogunuz 4 kapi 40 makam meyvesi verecek , Dallarinizda sahiniz Aliyi satacaksiniz ! Ali satacak Ali alacaksiniz ! Oz ile dolacak cosacaksiniz !

Gönlümü gönderdim neye erecek

Gönül ile güzel Hakk'ı bulacak
Hakk'ın divanına doğru varacak

Pir sultan

Saygilar

Sevgili Alibaba: 4 kapı 40 makam konusunu açtığınıza göre anlatacağınızı sanmıştım. Sizi sevip sevmeme şartınızın olduğunu bilseydim sormazdım. Sevenleriniz bol olsun.
The Following 2 Users Say Thank You to yıldızbaba.58 For This Useful Post:
Alibaba (12-27-2011), Amistofes (12-26-2011)
Alt 12-27-2011, 03:01   #5
Alibaba
Gönül Dostu
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Alinti:

Sevgili Alibaba: 4 kapı 40 makam konusunu açtığınıza göre anlatacağınızı sanmıştım. Sizi sevip sevmeme şartınızın olduğunu bilseydim sormazdım. Sevenleriniz bol olsun.

Sayin yildizbaba

Ornekleri vermem sizde farkli bir his yaratiyorsa sizin, anlayis ve algilayisiniz uzerinizde durmamiz gerekir ! Duvarin uzerindeki siva , farkli bir incelikte katilikta olsada bir birini ortmustur ! Ic Alemle dis, Alem bir birine girintili, cikintilidir, Baglantilidir !! Ornek verdiklerim kendi Icinde Ozdeslesmis uyusmus kardes kavim olmustur !

Bunu anlamak icin Oz babaniza sayginiz olmasi lazimdir , Evde babaniza saygi yaratamamissaniz onun dogrulugunuda dogruluyacak yurege vede akla sahip olamadiniz demektir ! Kirilan her vazo dagilacaktir , kirilan her ev yikilacaktir, kirilan her kalp kendi icinde Parcalanacaktir . Bir cocugun Babasini anlamasi buyuyup cekmesiyle anlasilacaktir . Ama bu akla erene kadar cocuk babasina hurmet etmesi gerek , sozune uymasi gerek , cunku aklinin ermecegi islere babasina olan sevgisi ve guveni ile dogruyu bulup yoluna devam edecek !

Eger bu yoksa evde nefret ve teror yaratacaktir !

Evde bir birine saygi ve guven , ozun verdigi guvendir 4 kapi 40 makamin sayisindan bir rakamdir ! Bir birine bagli olan bu rakam, olmazsa olmazlarindan olup , Bu iple daglara tirmanilir cikilir ?? Yuksek yerler alcalir . Insanin Eliyle erismesi kadar kolaydir , Uyana !

Bir birimize sevgi olusmasi, ancak bir birimizin, hakkina saygi duymakla olur , saygiyla, sevgiyi satin alanlar da Sadakatlik, olusur , sadakatlik alanlarda Baglilik, olusur baglilik olusanlarda, Can olunur, can olanlarda , Oz olunur , oz olanlarda Hz Alide var olurlar . Bunlar doludur ! Dolu bos surahi gibi degildir. Kalplerinden daima O Aliyi tasirirlar ! Biri yer biri icer Dunya cennettir bize !

Bu evin Sahibi Alidir , Onun icin onu sevin beni degil ! Ornek Asli gibi degildir !

Aklinizla Beni Anlamanizi temmeni ederim cunku oyle zor birsey degil. Bu tipki evinizin kapisini acip iceri girmek kadar basittir , Farzedin ben evinize geliyorum dusunun kapinizi caliyorum , Benim geldigimi bilen sizin, bana kapiyi, acip acmamak size baglidir, beni iceri alirsaniz, Bilinki akliniz herkese aciktir ! Dar akil degildir ! Iceri aldiginiz tanri misafirinide tanima firsati dogacaktir ! Heleki evinizin en lukus odasinda agirlayacaginizdanda suphem yoktur ! Bilinki orasida aklinizin en kabul yeridir ! Simdi beni misafir ettiginiz yerden cikarken , beni kabul ettiginiz icinde sukranlarimi sunarim . Ama bundan dahada onemlisi aklinizda misafir ettiklerinizin halen orada olmasi kabul gormesi dogruyla dogrulukla, benle, sizle, es anlamli olup insanlarin bir birine olan ikramidir !

Dogrulara kapi aciniz sayin Yildizbaba , Ki serin bir ruzgar esinti gibi akliniza yol alsinlar !!

Saygilar !
The Following 2 Users Say Thank You to Alibaba For This Useful Post:
Amistofes (12-28-2011), kelebeksu (02-21-2012)
Alt 12-28-2011, 03:40   #6
yıldızbaba.58
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Alinti:
Alibaba Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Sayin yildizbaba

Ornekleri vermem sizde farkli bir his yaratiyorsa sizin, anlayis ve algilayisiniz uzerinizde durmamiz gerekir ! Duvarin uzerindeki siva , farkli bir incelikte katilikta olsada bir birini ortmustur ! Ic Alemle dis, Alem bir birine girintili, cikintilidir, Baglantilidir !! Ornek verdiklerim kendi Icinde Ozdeslesmis uyusmus kardes kavim olmustur !

Bunu anlamak icin Oz babaniza sayginiz olmasi lazimdir , Evde babaniza saygi yaratamamissaniz onun dogrulugunuda dogruluyacak yurege vede akla sahip olamadiniz demektir ! Kirilan her vazo dagilacaktir , kirilan her ev yikilacaktir, kirilan her kalp kendi icinde Parcalanacaktir . Bir cocugun Babasini anlamasi buyuyup cekmesiyle anlasilacaktir . Ama bu akla erene kadar cocuk babasina hurmet etmesi gerek , sozune uymasi gerek , cunku aklinin ermecegi islere babasina olan sevgisi ve guveni ile dogruyu bulup yoluna devam edecek !

Eger bu yoksa evde nefret ve teror yaratacaktir !

Evde bir birine saygi ve guven , ozun verdigi guvendir 4 kapi 40 makamin sayisindan bir rakamdir ! Bir birine bagli olan bu rakam, olmazsa olmazlarindan olup , Bu iple daglara tirmanilir cikilir ?? Yuksek yerler alcalir . Insanin Eliyle erismesi kadar kolaydir , Uyana !

Bir birimize sevgi olusmasi, ancak bir birimizin, hakkina saygi duymakla olur , saygiyla, sevgiyi satin alanlar da Sadakatlik, olusur , sadakatlik alanlarda Baglilik, olusur baglilik olusanlarda, Can olunur, can olanlarda , Oz olunur , oz olanlarda Hz Alide var olurlar . Bunlar doludur ! Dolu bos surahi gibi degildir. Kalplerinden daima O Aliyi tasirirlar ! Biri yer biri icer Dunya cennettir bize !

Bu evin Sahibi Alidir , Onun icin onu sevin beni degil ! Ornek Asli gibi degildir !

Aklinizla Beni Anlamanizi temmeni ederim cunku oyle zor birsey degil. Bu tipki evinizin kapisini acip iceri girmek kadar basittir , Farzedin ben evinize geliyorum dusunun kapinizi caliyorum , Benim geldigimi bilen sizin, bana kapiyi, acip acmamak size baglidir, beni iceri alirsaniz, Bilinki akliniz herkese aciktir ! Dar akil degildir ! Iceri aldiginiz tanri misafirinide tanima firsati dogacaktir ! Heleki evinizin en lukus odasinda agirlayacaginizdanda suphem yoktur ! Bilinki orasida aklinizin en kabul yeridir ! Simdi beni misafir ettiginiz yerden cikarken , beni kabul ettiginiz icinde sukranlarimi sunarim . Ama bundan dahada onemlisi aklinizda misafir ettiklerinizin halen orada olmasi kabul gormesi dogruyla dogrulukla, benle, sizle, es anlamli olup insanlarin bir birine olan ikramidir !

Dogrulara kapi aciniz sayin Yildizbaba , Ki serin bir ruzgar esinti gibi akliniza yol alsinlar !!

Saygilar !
Sevgili Alibaba:Öğüt ve nasihatların için teşekkürler.Ama dört kapı kırk makamın anlam ve manasıyla ilgili henüz bir şey anlatmış değilsin. Anlaşılan anlatacağında yok. Bol nasihatlerle kendini fazla yorma. Ben sormaktan vazgeçtim. Rahat ol keyfine bak. Bu iş nasihatle yürümeyecek. İyi geceler tatlı uykular, renkli rüyalar dilerim. Xızır yardımcın olsun.
The Following 3 Users Say Thank You to yıldızbaba.58 For This Useful Post:
Alibaba (12-28-2011), Amistofes (12-28-2011), HURUFİCAN-ERZİNCAN (12-28-2011)
Alt 12-28-2011, 14:55   #7
HURUFİCAN-ERZİNCAN
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2975
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 5
REP Puanı : 42
REP Seviyesi : HURUFİCAN-ERZİNCAN is on a distinguished road
İletişim

Alinti:

Sevgili Alibaba:Öğüt ve nasihatların için teşekkürler.Ama dört kapı kırk makamın anlam ve manasıyla ilgili henüz bir şey anlatmış değilsin. Anlaşılan anlatacağında yok. Bol nasihatlerle kendini fazla yorma. Ben sormaktan vazgeçtim. Rahat ol keyfine bak. Bu iş nasihatle yürümeyecek. İyi geceler tatlı uykular, renkli rüyalar dilerim. Xızır yardımcın olsun.
Tekamül huruf-u ekberini bilmeyen alevi olsa ne olmasa ne can!!!!
Hakim-i şehrubanu görmeyen kendine alewvi desene!!!!
kırkta seba vardır.26 hikmet 17 ibrahim şit görmeyen felsefik yönde için içindeki içi görmedikten sonta kendine alevi dese ne!!!!!
can ne esedullah-ı mürtazayı,mutenin kahramani zeyd bir hariseyi hammamenin oğlu bilal-i habeş-i iranlı vakkas oğlu saad.Öğretmen hicretin ilk insanı uhutta ilk sançaktar musayb bin umeyir, ebubekir, osman,ömer,hamza, mesut , yaser bn. ammar,salman,erkam bin erkan,haticey-i kubra,bint-i ,bint-i gulsüm ,hatice binti fatima vb. 4/40 kapı ve felsefe öğretimini bakıldığında bu ağaç oluşumu bize ne getirmektedir.

tanrı görülmez bir sesin,gerçek akıl sesinin hava içinde çınlamasını emretti.philon.

Konu HURUFİCAN-ERZİNCAN tarafindan (12-28-2011 Saat 15:12 ) değistirilmistir..
HURUFİCAN-ERZİNCAN isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 12-28-2011, 18:53   #8
Alibaba
Gönül Dostu
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

[quote]
Alinti:

Sevgili Alibaba:Öğüt ve nasihatların için teşekkürler.
Sorupta anlamaya calistigin icin ben tesekkur ederim.

Alinti:
Ama dört kapı kırk makamın anlam ve manasıyla ilgili henüz bir şey anlatmış değilsin.
Edindigim kadar anlattim ! Her insanin ic yapisi anlayisi , hisleri farkli oldugundan kendi duygularina gore bir beklenti bekleye bilirler ! Beklediginizi bulamadiysaniz ozur dilerim ! Aradiginizi insallah bulursunuz !

Alinti:
Anlaşılan anlatacağında yok. Bol nasihatlerle kendini fazla yorma. Ben sormaktan vazgeçtim.
Alevilik yolu kocaman bir nasihattir , Oguttur ! Baskidan cok insanin algilayis secenegine birakilmistir ! Kotu Baba oglunu azarlar , Iyi baba ogluna nasihat verir , iyilikle yola koyar ! Sirrimiz Pirlerimizin nasihatlari ogutleri ilen yaptigimiz basitliktir !

Kurani bile acin bakin derki : Bu kuran insanlara bir ogut nasihattir der ! Baskiyla, ogut birmidir ? Ama insan oglu, ogudu bile baskiya cevirmistir ! Onun icin diyoruzki Alevilik sirrimiz pamuklugumuzdandir !

Alinti:
Rahat ol keyfine bak. Bu iş nasihatle yürümeyecek. İyi geceler tatlı uykular, renkli rüyalar dilerim. Xızır yardımcın olsun.
Sayin yildizbaba

Goruyorumki istediginiz aciklamalar sanirsam kendi gormek istediginiz turden bir aciklamalar izahlardi !

Bazi insanlar 4 kapi 40 makam deyince sanki hickimsenin bilmedigi bir guce, sirra, mucizeye, varacak gibi bir beklenti icindeler ! Buna yakin bir anlatim goremeyince hayliylen insan somutlasiyor .

Elimizde bir sihirli deynek yokki , onun bunun kafasina vurup aklini buyuleyip mucizeler yaratalim o insanin aklinda !

4 kapi 40 makam dedigimiz olgu , insanin ulasacagi ilkelerden olusmaktadir . Basinda gercek , sonunda hakikat vardir ! Yarismayi bitiren, zaferin tadina varacaktir . 4 kapi 40 makam sartlari heryerde yazilidir benim yardimci olmak istedigim yer sizin kayboldugunuz yerde baslamistir ! Motoru yaglarsaniz , motor canlanir pasi gider , calisir ! Motor zaten doneceginin farkinda ama kendisini cevirecek yaga ihtiyaci vardir!!!!!

Her Alevi 4 kapi 40 makama ulasmak gerektigini bilmektedir ama Hayat sartlari bazen insanin ulasacagi mevkilere engeller olusturmaktadir . Mesela bulut gunesi gormeye engel olur , Mesela sis ufuklari gormeye engel olur .Bunun gibi Insan insanin aklinada engel olur ! Onun icin Bizde burda tikanan borulari aciyorsak bu evin suyu akacaktir demektir !

Sayin yildizbaba biz anlatiyoruz, ama bizdeki basitligi yadirgiyorsaniz sizin adiniza uzuldugumu belirtmek isterim , Umarim sizin kisilik vede duygulariniza hitap edecek birileri, gormek istediginiz aciklamalari yapacaklarini umut ederim ! .

Benim icin soru sorup birseyleri anlama girisiminde bulunmaniz bile yeter de artar !! Gerisi sizin anlayisiniza , ve isteginize kalmis !

Tesekkurler

Saygilar
The Following User Says Thank You to Alibaba For This Useful Post:
kelebeksu (02-21-2012)

Bookmarks

Etiketler
anlamak, kapi, makami

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil