![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Katliamları Tarihsel süreçteki alevi katliamlarına dair bilgi ve belgelerin paylaşılabileceği alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
... |
![]() "Heybesinde yılan işaretleri, Baldıran zehiri yüzüğünün içinde ve yanında kav taşıyan ben; tekinsizim size göre ibret için yakılması gereken." Metin Altıok Bugün 9 Temmuz. Yedi günlük yaşam mücadelesine teslim olan ustanın yitip gittiği gün. Sivas'ı belki öngörüsüyle kaleme alıp " Yakılması Gereken " biri olarak yaşayan Felsefeci, Şair, Ressam, Öğretmen Metin Altıok'un yaşama veda günü. Elinden düşürmediği filtresiz sigarası ve o dizeleriyle gittiği gün. Haziran'ın son günlerinde Bilkent Üniversitesi'nde bir kulüp açılışında misafirimizdi kader arkadaşı Behçet Aysan ile. Ayrılık vakti gelip çatınca bir toplu resim çektirdik ve hoca " Çocuklar ya, sivas'dan dönünce bi rakı içelim beraberce " dedi. Şerefle kabul ettik ve dönmesini bekledik. Hala da bekliyoruz be hocam. Bir duble rakı sözünü...
Ben ömrümce muhalif yaşadım. Devletçe de menfi bi "tip" sayıldım. Onun için kan gurubum rh negatif
Kanayan, özlemdir, kabuk tutmayan. Kanayan, inattır. Bir içim sigara dumanında asılı, soluksuz inattır. Kanayan, kanattır. Doruklarda, alıcı kuşunda gergef olmuş kanattır. Ve dahi kavlimiz, kavlimiz duman mavisinde, kavlimiz kanat gergefinde nakışlıdır. Ki söylenen henüz söylenmemiştir. Ki dinlenen henüz dinlenmemiştir. Söylenmelidir. Dinlenmelidir. Dillenmelidir Melih PEKDEMİR Anne Bak Kral Çıplak
|
|
|
|
| The Following 11 Users Say Thank You to Çopur For This Useful Post: |
|
|
#2 |
|
Bizden Biri Bulunduğu yer: Balıkesir
Üye No: 163
Thanked 1393 Times in 571 Posts REP Gücü : 12
REP Puanı : 437
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bazı raslantılar vardır kırar insanı, yerle bir eder.
Metin usta'nın şu dizeleri gibi.. ölümü tastamam ezberledim de geldim, dilimde bu buruk türkü tadıyla bilmem ki burdan nereye giderim. sonunda kendime bir top yangın edindim, soluğumla besledim dudağımın ucunda. ömrümün külüydü savrulan hep ardımda, örterek yavaş yavaş bıraktığım izleri yanmış bir günün sürüklenen kanatlarıyla. koştum, durmadan koştum o küçük yangınımla, adımın çaresiz kıyılarında kendi göğümü bulmaya. O bizim hüzünlü şairimizdi ve verimli bir ustaydı. 2 Temmuz'da Madımak'ta yakılanlar arasındaydı. Yazık ki şair bir hafta daha direndiği ölüme yenik düştü. İnsanlığın Sivas'ta yenik düşmesi gibi... 2 Temmuz denilince aklıma hep o yakılan, gözleri oyulan, sazı kırılan ozan heykeli gelir ve bir de Hasret, bir de Metin, bir de Müslüm, bir de Koray, birde...bir de... Hala hesabı ödenmemiş bir seri cinayet... Hesabı sorulmadıkça da, bu halk bir gün hesabını sormadıkça kirlenen, tecavüz edilen vicdanı hep kanayacak ve bir gün öylesine kokuşacak ki. O kokuşma başladı bile...
Akarsu'yum bir anadan doğmadım
Aşkımdan gayrıya boyun eğmedim Koskocaman şu dünyaya sığmadım Bir fındık içine sığmış gibiyim Konu Arjin Efruz tarafindan (07-09-2008 Saat 16:14 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|