![]() |
|
![]() |
|||||||
| Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 | ||
|
Can Bizden Biri |
Canlar;
Bu söz, Aatanın [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] Alevi Tarih Yazımında Skandal –Erdoğan Çınar Örneği isimli konuda bana yönelik yazdığı yazıya istinaden burda konu açılmıştır, Nicin bunu burda actım, Söz konusu başlıkataki yazılar yanıt veremeyen, ordaki soruları cevaplamayan, Sn.Çınar ve ve Ali Karu kaçmak için yan kollar aramakta, kacış zemini hazırlamak için ve konuyu farklı yerlere götürmek için saptırma amacındadır, Bende konunun özü kaybolmasın diye buraya yeni konu acarak, Kendiisini dinlemek istedim, Bakalım ben niye iflah olmam, görelim, ne veherler bulumuş kendileri, Bu aata, Ali Karul, ancak asıl ismi ilede yazmıyor, Ne hikmetse, Önemli değil, Bana yönelttiği ifadelere bakalım. aatanın yazısının tamamı; Alinti:
elinde ne bilgi, belge varsa yaz, buyur, Aha sana kocaman sayfa, ordaki konuyu dağıtmayalım olmaz mı? Konunun ciddiyeti kaybolmasın.
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez Konu İşcanbaba tarafindan (04-12-2010 Saat 16:12 ) değistirilmistir.. |
||
|
|
|
|
|
#2 |
|
...
Üye No: 3
Thanked 8779 Times in 4109 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1143
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sayın Ali Karul; uzunca bir yazı yazdım ama kayıtta sorun çıktı. Tekrar yazmaya da zamanım yok. Size kısaca şunu söylemek istiyorum. Ben kimseye siper olmadım ve algı sorunum yok. Ancak siz ya kendi ifade etmek istediğinizi aktaramıyorsunuz ya da yazdığınızı algılayamıyorsunuz. İşcanbaba'ya vurgunuz belki dediğiniz gibi ama siz yanlış yazılan kelimeden yola çıktığınızda benim anladığımdan farklı bir şey çıkmıyor.
Taraftarlık ve yandaşlık konusunda daha önce de yazmış ve aynı tepkiyle karşılaşmıştınız. Belaltı muhabbetine devam edebilirsiniz. Bence sakınca yok. Tek talebim var? soruların yanıtlarına artık gelin. Dalga geçmekle ve o üslupta kalmakla asla bir şey kazanmıyorsunuz. Aksine " demekki söyleyebilecek sözleri yok, böyle konuyu geçiştirmeye çalışıyorlar " gibi algı güçleniyor. İş komediye döndü ve battıkça batan bir kramizah örneği izliyoruz.
Ben ömrümce muhalif yaşadım. Devletçe de menfi bi "tip" sayıldım. Onun için kan gurubum rh negatif
Kanayan, özlemdir, kabuk tutmayan. Kanayan, inattır. Bir içim sigara dumanında asılı, soluksuz inattır. Kanayan, kanattır. Doruklarda, alıcı kuşunda gergef olmuş kanattır. Ve dahi kavlimiz, kavlimiz duman mavisinde, kavlimiz kanat gergefinde nakışlıdır. Ki söylenen henüz söylenmemiştir. Ki dinlenen henüz dinlenmemiştir. Söylenmelidir. Dinlenmelidir. Dillenmelidir Melih PEKDEMİR Anne Bak Kral Çıplak
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Gönül Dostu
Üye No: 1417
Thanked 409 Times in 219 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 67
REP Seviyesi :
![]() |
Anlamadim hakikatten dehset bir durum !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bugun bize Aleviligi ogreten kisilerin davranis bozukluklarina bakin ?? Siz sadece Alevileri bu davranislarinizla ahlak bozukluklarina itip icerden yikmaya calismaktan baska birsey yaptiginiz yok malesef . Sizmi bize insani kamillikten bahsediyorsunuz ? sizmi bize aliyi anlatiyorsunuz ? Yazik malesef yazik !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sevgiler efendim |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Alibaba For This Useful Post: | AĞUÇAN EVLADI (05-06-2010) |
|
|
#4 | |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8353 Times in 3929 Posts REP Gücü : 49
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
Hangi durum Dehşet alibaba,
Karabatak gibi bi glip ,gidiyorsun, Sana Aleviliği öğretmek mümkün mü? ve kimseye öğretmek gibi bir iddamızda yok, sadece bildiklerimizi paylaşıyoruz. Alinti:
Neyi içten yıkıyoruz, onu anlatırsan, bizde bieleilim, Öyle yuvarlak cümlelerle konuşmanın anlamı yok, Biz burda Bir öğretinin,inancın doğru anlaşılması, doğru zeminde konuşulması için uğraşıyoruz, Ve bu başlıkta ben kendimi DAR'A çekiyorum,- Ki Sen Bilmezsin bunu, şii likte yoktur.- Buyurun beni yargılayın diyorum, Bakın meydana çıktım,eksiğimi, yanlışımı deyin, söyleyin, Bundan dha AHLAKİ bişey olurmu? Ve ben Konuyu açıyorum, Yani senin anlamaman normal can. Evet, Biz anlatıyoruz, İnsan-ı Kamili, sakıncasımı var, Ve biz anlatmaya çalışacağız, Alevinin Ali'sini, SEn anlatmıyacaksın tabi ki, Bunda sakınca yotur umarım, Sevgin, saygın daim olsun. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Üyemiz Bulunduğu yer: Bende bilmiyorum....
Yas: 21
Üye No: 1389
Thanked 32 Times in 21 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 7
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
sen bunlara alışamadınmı daha,bende senin durumuna üzüldüm şimdi. Bunların bütün yazılarına bi göz gezdir.Ne yazdıkları belli değil. Okuyupta çıldırmamak elde değil.İşin ilginç yanı,bazıları erkan sahibi(dede soyu (!) ) olduklarını söylüyo.İsim vermiyecem,çünkü defalarca söyledim.Ama Delinin yüzüne...yağmur sanmış meselesine dönmüş burası.Birbirlerini pofpoflamaktan başka, aleviyim deyim,aklı sıra kişilerin kafalarında soru işareti bırakmaktan başka( ki oda aleviliği bilmeyenlerde oluyo), alevi gündemmidir nedir,ordaki kimisi ateist kimisi şafi kökenli olan ve şimdide başımıza alevi önderi kesilen sözde yazarların yazılarını alıp buraya getirmekten başka, yeri geldiğinde eski yunan hikaye mitolojisini karşımıza çıkaran,yeri geldiğinde yahudi literatürlerini bize sembollerimiz diye yutturmaya çalışan, trajikomik bir tiyatro sahnesi var burda. Yalnız bu tiyatronun senaryosunu yazan okadar çok kişi varki ve birbirlerinden o kadar habersizlerki,çelişkilerini görmemek için aciz olmak gerekiyor sanırım... Onun için sıkma canını hiç Bunları söyleyincede birileri; yok senin kadar oğlum var,yok ağzından zehir damlıyor,yok bildiğin bişey varsa yaz bizde öğrenelim diye basitçe söylemlerin arkasına sığınıyolar,buda ayrı bi komedyenlik tabi ![]() Aşk ile alibaba...
LA FETA İLLA ALİ LA SEYFE İLLA ZÜLFİKAR......
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12213 Times in 5714 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
Alinti:
merak ettim sizin amacınız nedir? bu yazıyı yazmaktaki amacınız neydi? ulaşabildinizmi amacınıza? "dilinle zehir saçıyorsun" bende kullanayım hazır sen söylemişken. gündemide eleştrimişsin bunuda anlamış deilim. ateist yazarların olması neden sizi rahatsız etti? bilmeden ahkam kesen onca insanın arasında en azından onlar alevilik konusunda ahkam kesmiyorlar. bu kadar rahatsızlık duyduğun bir siteyi takip etmenide manidar buldum. üye olanı zorla tutmuyoruz. aynayı birde kendinize çeviriniz. tahrik etmek, etmek polemik yaratmaktan başka ne işe yarar şu yazınız. kendinzile okadar gerip şekilde çelişmişsiniz ki anlamak mümkün değil. bir üyenin paylaşımından siteyi sorumlu tutmussunuz. burası bir forum, forumda insanlar özgürce fikirlerini yazar. cevap vermek isteyende cevabını verir(bazıları ise saldırmayı tercih eder!) ,destekler veya çürütür. siteyle ilgili bir yaranız mı var ? son olarak bir çeki düzen verin yazılarınıza , eleştirecekseniz bunu normal yollarla deneyin. bulunmak istemiyorsanız bu ortamda biz göndermiş olmayalım, kendinizde güzel güzel ayrılabilirsiniz. aşk ile taliplere
Hakk'ı görmek diler isen
Suret-i insana bak Arayıp gezme bu halkı Cismin içre câna bak. Noksani Baba |
|
|
|
|
| The Following 4 Users Say Thank You to Devrim06 For This Useful Post: | AĞUÇAN EVLADI (05-06-2010), ...baskoylu... (05-07-2010), |
|
|
#7 |
|
REP Seviyesi :
Canlar;
Aşk, sevgiye gelir, iyi huya, tatlı dile gelir, Aşk Muhabbete gelir, sohbetle can bulur, ete kemiğe nurunür, Aşk, fena olanlarındır, Aşk kötü söz diyenin dilinde olmaz Aşk kin ,kibir, bencillik yapan yurekde ,gönülde olmaz oralrda eğlenmez, O nedenle herkes tutturmuş bir aşk ile deyimini, BAL demekle ağız tatlanmaz, o balı yemek gerek , yemek için onu haketmek gerek, hak etmek için vazgeçmek gerek, Bunlar yok ağzımıza sakız olmuş "AŞK İLE" hadin ordan, Burda insanlar istediğini yazar, beğenmek zorunda değilsiniz, O zaman siz kendi doğrunuzu yazarsınız, bırakın kimin ne istediğini , vs. sini ,size ne kim ne, Sana bir yafta yapıştıran var mı? Fikirlerimizi şahsileştirmeden yazalım, gerisinin hükmü size düşmemiş, Devrim06 nın dediği gibi, fikir yazmıyacaksanız, burya girmeyin, Gidin sizin düşüncenizi yazan siteler var orda yazın, Yada fikir yazın, Küfür ederek HAKLIMI olacağınızı sanıyorsunuz, Hayır . dimi, Evet, Ahu saçan cocuk, Benim oğlum yaşındasın, Edepli, terbiyeli ol, Alevi gencinin olması gerektiği gibi ol, |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: | AĞUÇAN EVLADI (05-06-2010), |
|
|
#8 | |
|
Üyemiz Bulunduğu yer: Bende bilmiyorum....
Yas: 21
Üye No: 1389
Thanked 32 Times in 21 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 7
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Edebi,terbiyeyi herkes öğretmeye kalksada sen kalkma içcan efendi. Ne çabuk unuttun yazdıklarıma bu şekilde cevaplar yazıp,terbiyeyi,edebi aştığını Boşsun işcan efendi,boşsun.Boş bi dolaptan farkın yok senin. Dede soyundanda olsan, aşk diye yana yana dönsende, çok şey bilsende(ki bildiğin bişeyi göremedim daha,gereksiz şeylerden başka), alide olsan velide olsan, çok boşssssuuun... ) Kızmana gerek yok,herkesle atışmaların,gereksiz yere laf sokmaların ve buna benim düşüncemdir diye kendini düşürmelerin, senin yaşının büyük olduğunu gösteriyor ama boşa büyüdüğünüde gösteriyor. Sen kim bu yolda yürümek kim,bu yolu sürmek kim işcanım benim. Bu yolu savunmak senin gibilerine kalmamışki. Alevilikte yol;mürşitten,pirden,rehberden öğrenilir.Sen mürşütmisin,pirmisin,rehbermisin? Talip değilsinki dede olasın yada o havalara giriyosun işcanım. Milletle alay etmeyi bırak bence. çünkü millette senle alay ediyor,bunu biliyosun ama,kuklalığın buna elvermiyor demi... Biçare işcanbaba...(!) |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
REP Seviyesi :
Sana gülerim ancak,
1-Ben Ded yim demedim, 2- Yazdıklarım tabi ki , benim düşüncelerim, okuduklarından edindiğim fikirler, çıkardığım sonuçlar, 3-Kimseyle alay etmedim, Kötü söz demedim, 4-Aksine bunu yapan sensin, her yazında bunu aleni açık yapıyorsun ve fikir yok, 5- İddalarını deliillendirmen gerek, Sana gösterilen hoş gürüyü süistimal ediyorsun 6- Kİmsys laf sokup, bpş sözler yazmıorum, 7-Burda kalmak, yazmak zorunda değilsin, Yazarsan Fikir yaz, Kem söz yazma. 8-Cahiller sözün söyler, Arifler özn" yoklarmış, Ben hep özümü yokluyorum, sende öyle yap. 9- Kandine iyi bak, 10- BU gidişle küfür, kem söz,alya vs yaptığın sürece yine ceza alırsın. |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: |
|
|
#10 |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12213 Times in 5714 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
ağuçan evladı bu aralar uyarı yazmaktan yoruldum.
bırakın lütfen kişisel sataşmaları bunun ne size ne başkasına faydası var. lütfen hak verin artık ve son verin su polemik yazılarına. hatalı davranıslar olsa bile bunu kin ve düşmanlık haline getirmenin bir mansı yok. kişiler sizin burda varolma sebebiniz veya düşman olma sebebiniz olmamalıdır. kişiler üzerinden gitmeyin lütfen.. ayrıca farkındaysanız gerek yazılarınız gerek bizim cevaplarımızla acılmış olan konunun baltalanmasına neden oluyorsunuz. arkadaşlara da saygısızlık yapmış oluyoruz. kişisel sorunları muhataplarıyla çözünüz veya yönetime ö.m atınız |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Devrim06 For This Useful Post: |
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| aata, artık, durumda, iflah, işcanbaba, olmaz |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links
|
|||||||||
ankara nakliyat palyaço ankara balon ankara tabela ankara balon süsleme ankara palyaço ankara doğum günü ankara |
|||||||||