![]() |
|
![]() |
|||||||
| Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#11 | ||||
|
Gönül Dostu |
Alinti:
Alinti:
Alinti:
Bir Alimin ,Bilginin Tartismasi farkli olur . Alinti:
insani kamil bir insan tartisip kendisini haklimi cikarmaya calisir ?? Boyle bir insanin siradan bir insandan farki yoktur yol katledememis demektir . Bence bu tartismaya son verin bunun farkli bir yolu olmali aksi taktirde deger kaybediyorsunuz ??????????????? Alevi olmadiginiz aciga cikiyor . Sevgiler efendim . |
||||
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Gönül Dostu
Üye No: 1417
Thanked 409 Times in 219 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 67
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Can Alevilik sadece bir canin karisindayken alevi olunmaz , bugun ben bu mesaji yazarken bilirim bunu bir can okuyacak .. Su an yanimda bir can olma sozlerinde bir yanlislik gorsem duzeltmek vurguulamak benim en buyuk aleviligimdir . Benim senin onun bunun sahsi kisiliginize karsi bir sey soyleniyorsa onu kotu algilamayin cunku ben sen o bu su , nerede olursak olalim bir canin dogru seyi yapmasi icin ugrasmamizdir . Bugun sizin hakkinizda birsey diyorsak kendinizi hemen sorgulamalisiniz . Dedigim gibi Alevilikte herkes ayri gayri dusunce icinde olamaz , Bir dusunce altinda toplaniyoruz . Ve bir canin davranisini duzeltmeye gayret sarfetmeyen de bizden degildir . Ki siz aleviligin en buyuk ozelligini bu iken neden gecersiz kiliyorsunuz . Formda olmaniz Alevi kurallarini gecersizmi kildi ????????????? Sevgiler hurmetler |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8353 Times in 3929 Posts REP Gücü : 49
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alibaba;
Demogoji yapmışsınız, gene lafları öylesine yazmışsınız, sanırım kendinizde anlamadını buyazdıklarını, 1-Benim hep hoşgörülü oldum , çok zorunlu olmadıkca sert söylemler kullanmadım, 2-Ve bu tip saldırılara ve hakaretlere ben muhatap olduğum gerçektir buna karşılık aynı uslubu kulanmadığımda ortadadır 3-Hiç kimseye saldırmak gibi bir tutum içinde değilim, Bunları ISPATLAYIN diye kac kere demişssem, sen, Ahusacan, Ali Karul gibi kişler vs size benzeyen mantıkdaki arkadaşlar hep bunu yazıyorlar, Alıntı yapın dememe rağmen bu yapılmıyor niye ki. 4-Evet, burda insanlara bildiğimzi aktarıyoruz, bilmediğimizi öğreniyoruz, bencede asıl seni izeyenler zarar görecektir, 5-Beni yargılaya bilirsiniz, bende bunun için bu sayfayı açtım, yargılanayım diye, yani delillendirin, ve sebeblerinizi yazın diye, Ancak bunun yerine, yuvarlak sözlerle işi kotarmaya çlışıyorsunuz. ayıp oluyor. 6- Tartışma adabnı bilenle tartışmak tabi ki farklı olur, ancak sizin gibi adını verdiğim arkadaşlar tartışmayı hemen kişileştirmeleri üzerine konular dağılıyor ve istenmeyen yerlere gidiyor. 7--Yazdıklarım ortadadır, Ben İNSANI KAMİL'im veya Dede'yim, Ebeyim vs. gibi sözler demedim, her zaman bildiklerimi anlattım. iszler gibi. 8-Ben yaşamımın her alnında ALEVİCE yaşamaya çlışıyorum, Yzaılarımda da gösterdiğim, hoşgörü,anlayış, olumlu yaklaşımlar bunun kanıtıdır, 9-alevilikte, sürenek 1001 dir, ve Alevi inancının bugün içinde bulunduğu durum yeniden yapılanma ve kimliklenme zerinedir, O nedenle farklı bakış e yorumlar vardır, doğaldır, bunu byle göremk gerek, benim düşüncem doğrdur dayatması alevice değildir, doğru olan düşüncemizi Alevi öğretsi ve inancı içerisinde doğrulamak ve canlara anlatmaktır, bende bunu böyle yapıyoruz, 10-alevi kuralları yasak değildir, Ancak herkes düşüncesini açıklar. ve benide buna uymaktayım, ve sizlere de yine camurat izi kalsın tavrından vazgeçin. Hepsi bu.
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Gönül Dostu
Üye No: 1417
Thanked 409 Times in 219 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 67
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Halkimiz uzerinde ahlak cokuklugune yol acar ki ben zaten toplumumuzun cahillestigini ahlakin yok oldugunu gormekteyim . Hep beraber anlasarak uzlasarak bunun uzerinden gelecegiz elbet . Sevgiler hurmetler efendim |
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Alibaba For This Useful Post: | İşcanbaba (05-08-2010) |
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| aata, artık, durumda, iflah, işcanbaba, olmaz |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links
|
|||||||||
ankara nakliyat palyaço ankara balon ankara tabela ankara balon süsleme ankara palyaço ankara doğum günü ankara |
|||||||||