Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > Yazarlarımız > Rıza Aydın

Rıza Aydın Yazarımız Rıza Aydın'a ait makalelerin paylaşıldıgı, soru ve görüşlerin paylaşıldıgı bölüm

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 11-01-2010, 00:03   #21
kral çıplak
Hakka Yürüdü
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 39
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : 422
REP Seviyesi : kral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nice
İletişim

Alinti:
Devrim06 Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
olayın kısa ,net ve özü sadece bu cümlede yatıyor. fazlasına ne gerek var bu kadarı yeterli.
geçenlerde bir makale de aynı yazar örnek yazar olarak gösteiliyordu. sayın B. özgür yazarlık noktasında erdoğan çınarın örnek alınması yönünde tavsiyede bulunuyordu. görmek istemeyen göz görmüyor.
ben su konuda ısrarcıyım (belki gene kızacaksın) önemsemek , muhattap almak, cevap vermek o kişiye önem vermek olarak algılanacaktır. açıkcası ben bu konuda yanıldıgınız kanaatindeyim..

Sevgili Devrim;

Sanmayasın ki her sözüne kızıyorum...
Elbet böyle birşey yok...
Varsın bazı konulardaki ŞİDDETLİ GEÇİMSİZLİĞİMİZ devam etsin...
Fakat senin için önemli olmayan bazı şeyler benim için ve BEKİRLEŞMİŞLER için çok önemli...
Bunlar istiyor ki bu konular sümen altı olsun...
BUNLAR VARYA YAVUZ HIRSIZI DA GEÇTİLER...
ÖYLE CESARETLİ OLDULAR Kİ EV SAHİBİNİ KOVUYORLAR...
Htta tam anlamıyla kurumsallaştılar...
Her türden alt yapıları,
ve her yerden destekleri var...
Biz bunların gerçek yüzünü ısrarla ve inatla göstermeye çalışmazsak,
bunlar daha fazla saldıracaklar...
Önemseme derken ne demek istediğini de elbet anlıyorum ama bu iş senin düşündüğün gibi yürümüyor...
Senin önemseme dediğin şey,
tamda bunların istediği şey oluyor...
Baksana AYDIN soyadına sahip bir yazar kimlerin sözcülüğünü yapıyor ve hangi insanlara çamur atılmasına sebep oluyor...

Sen ve senin gibi duyarlı gençlerinde bu tür konularda açıkça yazmalarını ve tavırlarını en sert çekilde koymalarını bekliyorum...

Biliyorsun ünlü bir söz var ve o söz şöyledir...
BİR ÜLKENİN NAMUSLULARI EN AZ NAMUSSUZLAR KADAR CESUR OLMAZSA O ÜLKE BATAR...
SEN BU SÖZÜ BİZE UYARLA VE ONA GÖRE DÜŞÜN...

Sevgilerimle

Kral çıplak.
kral çıplak isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 11-01-2010, 00:59   #22
Hasan Harmancı
Gönül Dostu
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 177
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 2
REP Puanı : 10
REP Seviyesi : Hasan Harmancı is on a distinguished road
İletişim

Sayın B. Özgür, beni eleştirme ve kendinizle eşleştirme özgürlüğünüzü sonuna kadar kullanabilirsiniz. Bundan ne gocunurum ne de yerinirim. Bu bütün ortak çalıştığınız işdaşlarınız içinde geçerlidir. Her zaman başarının başarısı vardır. Çevrenizde sizi etkileyen fazla insan olmadığı için bana yönelmenizden memnunum. Sizin beni eleştirmenizden kaygı duymam sözkonusu değildir. Benim için –eğer dostlarıma sorma şansınız olsaydı- yazdıklarım karşısında eleştiriye her zaman önem verdiğimi anlardınız . Bu benim için vazgeçilmez koşuldur. Ne yazık ki her zaman bu şansım olmayabiliyor. Sizde alanınız her ne olursa olsun bu hakka sahipsiniz.

Çok doğru olarak diyorsunuz ki, bir yazarın herhangi bir görüşü veya düşüncesi yayınlanmışsa artık “meydan”ındır. Bu nedenle yayınlanandan istendiği gibi bahsetmek, yararlanmak veya karşı sav üretmek hakkı - önyargılı olsun olmasın farketmez- okuyucunun elinizdedir.

Benim anlayamadığım, anlamakta zorlandığınızı söylediğiniz bu iki makaleme ne anlamda eleştirdiğinizdir. Makale içerik olarak ağır. Buna ekleyebileceğim tek cümle, bazılarını yazarken, zaman ve emek harcarken, ilgili kaynakları tararken epey yorulduğumdur. Hukuk antropolojisi yaptığım makalem olan “Mitten Üretilen Hukuk: Gizli Şiddet” özel bir çalışmadır, sizin, A. Karul’un, E. Çınar’ın ve R. Aydın’ın anlamaması veya yetersiz kalması doğaldır. Bir kısmınız bildiğim kadarıyla – sizi ayırıyorum siz özel bir konumdasınız- lise çıkışlısınız. Bu makalelerdeki her anlatılmak isteneni anlayamamanızı doğal karşılıyorum. Bazı alanları belli bir disiplin içerisinde düzenli olarak çalışmalısınız. Sadece kitap ve makale okumak ile olsaydı, dünyada bilime gerek kalmazdı. Bazı eğitim alanları tek başına yürütülemez. Bu alanlardaki eğitiminizi tamamlamak için hiç bir zaman geç kalınmış sayılmaz. Bir başlangıç ve süreklilik gerektirir. Sizinde belirttiğinz gibi bazı noktalara hala “kafa karışıklıklarım” ve “yetersizlik”lerim oluyor. Her huruf başka bir dünya açıyor insanın önüne. Yine de gözünüzü korkutmak istemem.

Bu makale özel bir alandan yola çıkılarak üretilmiş bir çalışmadır. Bu nedenle ele aldığım kavramlar için size bazı kaynak çalışmalar önerebilirim. Çalışma alanımın zorluklarını bende biliyorum. Öncelikle Türkçe kaynak eksikliği, teorik bilgi ve belge yetersizliği gibi sorunlar bu konulara yabancı kalınmasına neden olabiliyor. Bu yüzden bir makale sayıp geçmeyiniz, özel bir çalışma içinde olmak durumundasınız. Öyle boşboğazlık edilecek kelimelerle böylesi bir makaleyi geçiştiremezsiniz. Lütfen sabırlı olun, çok kısa sürede bu makaleyi kavramsal ve içerik açısından ele alacağım bir makalemi sizler için hazırlamış olacağım.

“Kızıl Kan Yeşillendi” makalemin de özel bir çalışma olduğunu söylemeliyim. Antropoloji bilmek yetmiyor bu yazı için, özellikle etnoloji ve mitoloji verilerinden de yararlanmak gerek. Bu arada belirtmeliyim, ben aynı zamanda bir Etnoloğum. Bunu da sözlükten bulmanız gerek. Sizin daha bilmediğiniz bir çok alanla daha uğraşıyorum. Örneğin; etoloji bunların başında gelir. Bazı dostlarım yeni çalışmalarımın etoloji alanında olmasını istiyor, ama benim için önceliğim Alevi insandan yola çıkarak üretilecek antropolojidir. Bu alanda ürün vermeyi çok sonraki bir sürece bırakmış durumdayım. Samimiyetle söylemeliyim ki çok şey olmaya çalışıyorum. Bunun için yaklaşım on saate yakın çalışıyorum. Sizin üslubunu eleştirdiğiniz “Mitten Üretilen Hukuk: Gizli Şiddet” makalemin yeni versiyonunu en kısa sürede çalışmalarımın arasına sıkıştırıp ihtiyacınız oranında bir ekleme ile göndereğim. Çalışmalarımı tekrar tekrar okumanız beni sevindirir. Bir yazarın yazılarının ilgi göreceğini bilerek çalışmasının başına oturması çok onur verici bir durumdur. Bu anlamda beni çoşkun tutuyorsunuz. Minnetimi belirtmek isterim.

Ancak bir eksiğinizi de dile getirmek benim görevimdir. Hiçbiriniz benim çalışma alanımda olmamanıza karşın, nasılda böyle kolayca “ yazılanları anlamadım”, “yazar eksik” veya “ağır aydın” diyebiliyorsunuz, buna şaşırıyorum. Neden sorular sormak yerine, basit tarzları deniyorsunuz anlayabilmiş değilim. Bu iki makaleyi kapsayan ayrı ayrı çalışmalarımda bulunmaktadır. Bu konular önemlidir. Önemseminize ok sevindim. Bir konferansla sizi aydınlatmak isterim. Konuyu iyi anlamanız için, ayrıntılandırmak için zaman ayırırım. Biliyorsunuz kentleşmiş Alevilerin önemli bir sorunu da, kentte nasıl yaşayacağıdır. Hangi hukukla ve felsefe ile hayata bakacağıdır. Bununla ilgili olarak son haftalarda yazdığım ve epey eleştiri aldığım iki yeni makalemi de okumanızı tavsiye ediyorum: “Hubyar Sultan’ı Kim Kurtarır?” ve “Hubyarlı Determinizmin Sağduyu Sorunu”. Bu iki makalede hukuk antropolojisi çerçevesinde ele alınmıştır. Bu iki makalede epey ağır makalelerdir. Bazen saatlerce bir terim üzerinde duruyorum. Kaynaklara bakmak, başka dillerdeki anlamlarına bakmak vs. epey zaman ve emek gerektiriyor. Ancak şimdi daha rahat yazacağım. Sizin gibi bu alanı pek bilmeyip de ilgi duyan birilerinin olması beni güçlendiriyor. Aleviliğin bu alanıyla ilgili yeni ürünler olabilmesi buna bağlıdır.

Aleviler iki hukuk arasında kalmışlardır. Bu nedenle çok sayıda insan –sizlerinde de şahit olduğu gibi- mahkemelerde sürünüyor. Bir de üstüne üstlük Alevi ahlakının baskısını yaşıyorlar. Bu durum önemli bir sorundur. Kentte iki sorun çıkıyor karşımıza; devletin hukuku mu yoksa Alevi hukuku, ahlakı mı? Birinde yargılansanız cezanızı çekseniz veya aklansanız bile, diğeri çıkıyor karşınıza. Bu sürecin nasıl işleyeceği Alevi birey ve toplumsallığı için önemlidir. Son panel konuşmalarımın birisinin konusunu bu “hukuk” anlayışı çerçevesinde işledim. Şaşırtıcı tepkiler aldım.

Bu nedenle önemini – en azından benim açımdan- bir daha belirtmek isterim. Hatta konuyla ilgili başlattığınız anketin bitim tarihinden hemen sonrasında, sıcağı sıcağına aynı konuyu sizlere de anlatabilir. Sizlere hukuk antropolojisi çerçevesinde bazı derslerde verebilirim.

Bu arada anketinizle ilgili bir iki ekleme yapmak isterim. Anketiniz de yorumlarınızı ve anketi düznleme tarzınızı da anlatmışsınız, ilgili forumda. Bu tarzı ben taa lise yıllarımdan bilirim. Basit çerçevelidir. Kamuoyu üretme ve bir önyargıyı güçlendirme amaçlı çeşitli yazılar eklenerek yapılmaya çalışılan bir tarzdır. Ben bu tarz bir propaganda anti-propaganda ilişkisinin nasıl yapılacağına dair teorik bilgilerimi inanır mısınız ticaret başlıklı bir derste almıştım –dersin benim eğitimimle ilgisini, neden verildiğini hatırlamıyorum. Düz lisede okuyordum. Özallı yıllardı, herşey beklenir. Topumuzun ticaret yapmasını, öğrenmesini istedikleri için önemsemiş olmalılar.- O dersle ilgili bir anımı da size anlatmak isterim. O derslerden birinde kollektif şirketler, anonim şirketler vs anlatılırdı. Bir de çaşitli satış teknikleri.

Bunlar arasında aklımda en çok kalanı; “kollektif” şirketlerin –kollektif şirketler beni heyecanlandırırdı, malum terimde paylaşım yaklaşımı var. Nereden bileyim bu şirketlerin en büyük sömürü aracı olduğunu. Daha yeni yeni öğreniyor, bir şeyin karşıtı olduğunu vs.- işleyişi ve “simsarlık”tır. O yıllarda yolda bile yürürken, hangi işletmelerin simsarlık tarzı çalıştıkları, hangisini tabelasında kolektif yazdığı ile ilgilenirdim. Bir arkadaşımla bu konuyu tartıştığımda, taksi duraklarında müşteri toplayan kişelere de simsar dendiğini öğrenmiştim. Çok şaşırmıştım. Yani hayatın bu kadar içinde bir konuymuş.

Yıllar sonra yeniden hatırlamak hoşuma gitti doğrusu. Bu ders bir işe yaramış eninde sonunda. Aklıma geliş nedenini de söylemek isterim. Tam da bu yaptığınız anketçilik bu ticaret tarzına giriyor. Yoldan geçen herkese “taksi taksi” diye bağıran değnekçilik sizin yaptığınız. İşinizi o kadar büyük bir iş saymayınız. Sizin yaptığınız işlerde daha çok patronlar kazanır. Herkesi müşteri saymanızı ister onlar. Bir süre sonra işinize alışınca tüm insanları kendiniz kafanızdaki gibi görüyorsunuz. İşte tek yazmanı ve saymanı bulunduğunuz forum ve sitelerinizde böylesi yöntemlerle para kazanacağınızı sanıyorsunuz. Bu geri bir yöntemdir. Pahalı ve risklidir.

Bir yanımı daha tanıtayım size. Bir dönem “yerel yönetimler ve belediyeler” üzerine dersler alıyordum, Yüksek Lisans “özel öğrenci”liği düzeyinde. Oradaki hocalarımdan birisi derdi ki; “müşterinin iyisi kötüsü yoktur. Birşeyden memnun olmayan, başka bir işinizi çok beğenebilir. Halka hizmette eksiklikler her zaman olur. Önemli olan istekte veya şikayette bulunana göre davranmak yerine, hangi hizmet ve ihtiyaç kategorisinde olduğunu bilmektir.” Şimdi sizin patronlarınız da inşaat sektöründe olduğuna göre bu tür konuları size öğretmiş olması gerek. Gerçe ben sizin emekli olduğunuzu düşünüyorum. Ama “entelektüel” arayışınızı yine de patronunuz için çalışmalarınızı sürdürdüğünüz düşüncesini oluşturuyor bende. İşinize hala yarım aylıkla falan devam ediyor olmalısınız. Yeni yasalardan bu yönlü yararlanmak mümkün bildiğim kadarıyla. Bu kötü birşey değil, insan çalışmazsa çürür. Hiçbir zaman işten güçten kopmamak gerek.

Lakin sizin çalışma alanınız benimkisiyle pek uyumlu değil sanırım, sorularınızı sorsanız daha iyi yaparsınız. Profesyonel destek almalısınız. Bence yaptığınız anket birçok yönüyle eksik kalmış. Yeni anketler yapmanız durumunda bu eksikleri dikkate almalısınız. Örneğin ilgili yazarın özgeçmişine ulaşıp yayınlamalısınız öncelikle. Çalışma alanlarını, kitaplarını, bu iki makale dışında önemsediğiniz başka makalelerini, katıldığı seminer, panel, söyleşi vs. yanında alan çalışmalarını da katmalısınız. Bu anket her nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, tam da beş kitaptan bahsetmişken, muhakkak benim beş kitabımı armağan olarak vermelisiniz.

Yönteminiz her ne olursa olsun, kabulümdür. Lakin bir büyük eksiğiniz daha var. Yazarın anti-propagandasını yapmanıza karşın onun telefonlarını dinleyip, internet- MSN görüşmelerini ele geçirip yayınlayamamak büyük eksikliktir. Bir karşı çalışma yaparken artık bu son iki yöntem çok revaçta. Anketi düzenleyen bazı arkadaşlarınızda bu her iki iletişim bilgilerim bulunmaktadır. Yerinizde olsam bir “hacker”la internet kısmını, bir özel danıymanlıkla da telefon dinleme sorununu çözerdim. Eksik kalmamalısınız.

Belirttiğim gibi, halkla ilişkiler alanında da bir kaç bildiğim şey bulunmaktadır. Sizin taa benim lise yıllarımda kalmış “simsar” yöntemleriniz çağın çok gerisinde görünüyor. Lütfen, bilişim dünyasının gelişmelerine uyum sağlayınız. Modern mobilyacılık veya insaatçılık bile bu yöntemleri çoktan aşmış durumda. Lütfen bu konuda eğitim alacağınız kurumlara gidiniz. Patronunuz muhakkak ki kazancının bir kısmını “eğitim”e ve yeni “teknolojilere” ayarmalıdır. Bu uyarımı iletmeyi unutmayınız.

Yeni kitaplarım ve makalelerimde daima eleştirilerinizi dikkatte alacağım. “Ağır aydın” ile “sağır aydın” farkını kapatmak benim görevimdir. Biliyorsunuz bu aydın tiplemesi ülkemizde çoktur. Her okuyan. İki kaynak bulan, bilip bilmeden kendi malı gibi konuşuyor. Bilim dünyası bu tür simsarlarla da doluydur. Biz “ağır aydın”ların görevi, “sağır aydın” ve bu tür “kalpazan” aydınları da ayırmak ve netleştirmektir. Sessizlik suç işlemektir. Sessizlik içinize işlemişse cemlerde "sakka suyu" boşuna yüzünüze değiyordur. Gerçekte bu "sakka suyu" yüze değil vicdana savrulur. “Bekirleşmek”ten kurtulmanın birinci yolu da bu vicdani sorumluluğa sahip çıkmakla aşılabilir.

Konu Hasan Harmancı tarafindan (11-01-2010 Saat 01:13 ) değistirilmistir..
Hasan Harmancı isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 4 Users Say Thank You to Hasan Harmancı For This Useful Post:
karan (11-01-2010), kral çıplak (11-01-2010), yolcudede (11-13-2010), İşcanbaba (11-01-2010)
Alt 11-01-2010, 11:42   #23
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

İşcanbaba - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 49
Üye No: 134
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

İlginç,
Doğrusu bugün bir çok aydınımız, yazılarında ve romanlarında, hikayelerinde farklı bir dil kullanır, Bunu ben hep normal karşıladım, karşılarımda,
Her yazılanı, söylenenni herkesin anlamasını beklemek biraz SAFLIK olsa gerek,
Mesela ben Yaşar KEMAL'i hiç okumam, istesemde okumam, o kadar uzun ve ağırdır ki söylemleri, yada bana öyle gelir,
Okumam, bu tip yazılan yazılarıda çok okumam, sabrımın zorladığı kadarını okurup, sonra geçerin başka bir şeye,

O nedenle Bu arkadaşların, Hasan Haramncı Makalelerine takılmalarını anlamadım,
Belki bu benim yetersizliğim olsa gerek,
Hani içerik olarak, yazıyı eleştirseler neyse, anlamamışlar, doğaldır,
Sizin o yazıyı anlamanız neyi çözümler, neye derman olur,

Amaç burda ki, -Rıza Aydın hariç- Hasan Harmancı'yı olumsuzlaştırmakmıdır?

Bu Kötü dama imajı, pazarlaması yapmakmıdır?

Oys insanlar kötü yazarda olabilir, önemli olan Kötü adam olmaması değilmidir,

Alevi yolağında, yargılanması gereken, eylemler ve kötü düşünceler değilmidir,

Eğer öyle ise ki öyledir, zaman KÖTÜ düşünceli olanlar kimdir?

Ancak, Kitap isimleri verilmemiş,
Hasan Harmancı makalelerini cözenlere 5 kitap birden verilecekmiş, isimleri yok amma ben tahmin edeyim,

E.Çınar'ın 4 kitabı ve A.Karul'un söyleşi kitabı,

Bende de E.Çınar'ın kitapları var, çözdüm diyenlere bende gönderebilirim,
Desdeğim olsun.

Nelere sebeb oldun be Hasan, bu işleri çözelim, alevi sorunlarıda çözülmüş olacak bak göreceksin, hepsi senin makalelerinde kitlendi kaldı, Sanki Dev'in parmaklarını düğümleyen misali,
Bu düğüm bi çözülsün gör sen.
Pir Silvanus bile seni kurtaramaz görürsün.

2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.

Dinimiz sevgi
Kabemiz insan

Iscanim ne oldum deme
Siirin hakkini yeme
Kafiye yok gitmis güme
Kim neyi bilir bilinmez
İşcanbaba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
Devrim06 (11-01-2010), kral çıplak (11-01-2010)
Alt 11-01-2010, 16:19   #24
karan
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 27
Üye No: 311
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 5
REP Puanı : 222
REP Seviyesi : karan has a spectacular aura aboutkaran has a spectacular aura aboutkaran has a spectacular aura about
İletişim

Agir Aydinlarin Dili...

Alevi Tarih tezleri tartismalarini izleyenlere uç Soru;

Kitaptan kitaba, aydan aya, seneden seneye fikir atlayan,
kaynaklarini degistirerek, uzerlerinde oynayarak, tahrif ederek, saklayarak,
kendi kurgularina, amaçlarina ve ulasmak istedigi amaca gore bozarak
bu bozmalar sayesinde alevileri pavlikanlardan alip
bogomillere, bogomillerden albigenlere, albigenlerden katharlara
katharlardan tapinak sovalyeleri kurucu ve yoneticilerine,
oradan ise masonlarin, sion tarikatinin içlerine-ozlerine getiren agir aydin kimdir?

Yukaridaki goruslerin yani sira hiristiyanligin koklerini alevilikten aldigini, yahudiligin ve masonlugun Aleviligin kotu bir kopyasi oldugunu, aleviligin butun inançlarin kurucusu, baslangici oldugunu, aleviligin en fazla insan oldurup en fazla zengin olan tapinakçi tarikatinin kuruculari ve yoneticileri oldugunu, alevilerin avrupa aydinlanma hareketleri olan renesans ve reform hareketlerininin bas kahramanlari olduklarini, kiralliklari yikip kilise oterisini yok edenlerin aleviler oldugunu, krallik yonetimlerinden akilci demokratik cumhuriyet sisteminin alevilerce kazanilmis oldugunu ifade eden (yada edecek olan) agir aydin kimdir?

Dini onderlerinin evlenemedigi, cinsel iliskiye giremedigi, et yemesinin yasak oldugu, kirvelik ve sunnet geleneklerini barindirmadigi, dunyalarini seytanin yarattigi, tanrilarinin maddeden tamamen arindirildigi katharlarin tarihini alevi tarihi diye sunmaya çalisan (ve bunu yaparken hem Katharlarinin tarihi çalan, hemde Alevilerin tarihini tahrif eden) agir aydin kimdir?

Sayin Riza Aydin bu soruyada cevap verirse sevinirim.
Belki kendisininde bu sekilde hangi kulvarda yurudunu anlamis oluruz.

Karan

Konu karan tarafindan (11-01-2010 Saat 18:58 ) değistirilmistir..
karan isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 4 Users Say Thank You to karan For This Useful Post:
Devrim06 (11-01-2010), kral çıplak (11-01-2010), Mananali (11-01-2010), İşcanbaba (11-01-2010)
Alt 11-01-2010, 22:02   #25
kral çıplak
Hakka Yürüdü
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Seviyesi : kral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nice
İletişim

Alinti:
Rıza Aydın Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster

Bana o yazı hakkında düsüncem soruldu bende onu düsünüp onu yazdım. Yazışmanın özel yani Ali Karulun fikrimi sorma hali önemli,

Selamlar

Riza

Sevgili Karan;

Büyük yazar AYDIN-a bazı sorular sormuşsun...
Benden sonra aynı hatayı yapan ikinci kişisin...
Ne benim adım Ali KARUL,
nede senin adın Ali KARUL...
Bak yukarıda önemli birşey söylemiş sayın AYDIN yazar...
Peki ne söylüyor AYDIN YAZAR???
Şunu söylüyor AYDIN YAZAR
" Yazışmanın özel yani Ali Karulun fikrimi sorma hali önemli, "
YANİ DEMEK İSTİYOR Kİ AYDIN YAZAR...Ancak ve ancak Ali KARUL sorduğunda cevap verecektir...
Diğerleri ise fasa fiso...

Sevgilerimle

Kral çıplak.
The Following User Says Thank You to kral çıplak For This Useful Post:
karan (11-13-2010)
Alt 11-13-2010, 16:33   #26
karan
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 27
Üye No: 311
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 5
REP Puanı : 222
REP Seviyesi : karan has a spectacular aura aboutkaran has a spectacular aura aboutkaran has a spectacular aura about
İletişim

Alinti:
kral çıplak Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Sevgili Karan;

Büyük yazar AYDIN-a bazı sorular sormuşsun...
Benden sonra aynı hatayı yapan ikinci kişisin...
Ne benim adım Ali KARUL,
nede senin adın Ali KARUL...
Bak yukarıda önemli birşey söylemiş sayın AYDIN yazar...
Peki ne söylüyor AYDIN YAZAR???
Şunu söylüyor AYDIN YAZAR
" Yazışmanın özel yani Ali Karulun fikrimi sorma hali önemli, "
YANİ DEMEK İSTİYOR Kİ AYDIN YAZAR...Ancak ve ancak Ali KARUL sorduğunda cevap verecektir...
Diğerleri ise fasa fiso...

Sevgilerimle

Kral çıplak.
Sevgili Sinan abi, bildigin nedenlerden dolayi gec cevap verdigim için uzgunum. Zira bahsini ettigin agir aydinin ne kadar agir oldugu buradaki sorulara vermedigi cevaptanda anlasiliyor. Tahrifatçi yol yikicilarina isik hizi bizim gibi garibanlara zaman asimi.

Ama aslinda dusunuyorumda suç bizde. Demek ki bizde tahrifatçilar kulvarinda yuruseydik bu kadar bekletilmezdi sorularimiza cevaplar, ne dersin?

Konu karan tarafindan (11-13-2010 Saat 16:46 ) değistirilmistir..
karan isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to karan For This Useful Post:
kral çıplak (11-13-2010)
Alt 11-13-2010, 17:43   #27
kral çıplak
Hakka Yürüdü
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Alinti:
karan Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Sevgili Sinan abi, bildigin nedenlerden dolayi gec cevap verdigim için uzgunum. Zira bahsini ettigin agir aydinin ne kadar agir oldugu buradaki sorulara vermedigi cevaptanda anlasiliyor. Tahrifatçi yol yikicilarina isik hizi bizim gibi garibanlara zaman asimi.

Ama aslinda dusunuyorumda suç bizde. Demek ki bizde tahrifatçilar kulvarinda yuruseydik bu kadar bekletilmezdi sorularimiza cevaplar, ne dersin?

Sevgili Karan;

Mazeretin kabul edilmiştir...
Üzmeyesin kendini...

Senin mazeretini zaten biliyorum amma,
asıl şu AYDIN YAZAR-ın mazeretini çok merak ediyorum...
Gerçi görünen köy kılavuz istemez derler amma biz yine de kendisine bir açık kapı bırakalım...
Kim bilir bakarsın gün gelir o da yaptığından utanır ve gelip özeleştirisini verir...
Aslında mesele yalnızca Rıza AYDIN ile sınırlı değil...
Alevi forumlarında yazan birçok Alevi kimlikli yazar da aynı durumda...
Ben çoğu keresinde bu tür yazarların gerçek yüzünü ortaya çıkarmışımdır...
Tartışılan konu veya kendilerinin yazdığı bir yazı eğer hitap edilen kesimin hemen beğeneceği bir konu ise bakıyorsun ortalıkta geziyorlar,
fakat ne zaman ki mesele gelip Alevi simsarlarına ve üstelikte üst düzey yöneticilere dayandığında birden sırra kadem basıyorlar...
Akılları sıra kurnazlık yaptıklarını sanıyorlar ama aslında çok fena halde yanılıyorlar...
Çünkü onların bu şark kurnazı halleri hemen anlaşılıyor...

İşte Rıza AYDIN-ın da durumu böyle birşey...
Zavallı ne yapsın,
demekki fena halde yakayı kaptırmış...
Şimdi kalksa bize uyup o kişilere bi şey dese,
Allah muhafaza,
gümrük muhafaza,
sahil muhafaza kim bilir onlarda kendisi hakkında neler söyleyecekler...
Neyse nasıl olsa biz buradayız...
Onlarında en çok beslendikleri kaynak burası...
Bekleriz...

Sevgilerimle

Kral çıplak.

Sinan IŞIK
The Following User Says Thank You to kral çıplak For This Useful Post:
karan (11-14-2010)

Bookmarks

Etiketler
ağir, aydinlarin, dili

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil