![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Edebiyatı Yazılı ya da sözlü alevi edebiyatına dair paylaşımların yapılabileceği alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Bölüm Yöneticisi |
Ağlar Gelür Şahım Abdal Musa’ya
Beylerimiz elvan gülün üstüne Ağlar gelür şahım Abdal Musa’ya Urum Abdalları postun eğnine Bağlar gelür şahım Abdal Musa’ya Urum Abdalları gelir dost deyü Eğnimize aba hırka post deyü Hastaları gelir derman isteyü Sağlar gelür şahım Abdal Musa’ya Hind’den bazerganlar gelir yayınur Pişer lokmaları açlar doyunur Aşıklar gelir bunda soyunur Erler gelür şahım Abdal Musa’ya Her matem ayında kanlar saçarlar Uyandırıb Hak çerağın yakarlar Demine Hu deyüb gülbang çekerler Nurlar gelür şahım Abdal Musa’ya Meydanında dara durmuş gerçekler Çalınur koç kurbanlara bıçaklar Döğülür kudüm açılır sancaklar Tuğlar gelür şahım Abdal Musa’ya İkrarıdır koç yiğidin yuları Muannidi çeksem gelmez ileri Akpınar’ın Yeşilgöl’ün suları Çağlar gelür şahım Abdal Musa’ya Ali’m zülfikarın almış destine Sallar durmaz Yezidler’in kastine Tümen tümen Genç Ali’nin üstüne Sırlar gelür şahım Abdal Musa’ya Benim bir isteğim vardır Kerim’den Münkir bilmez evliyanın halinden Kaygusuz’um ayrı düştüm pirimden Ağlar gelür şahım Abdal Musa’ya Kaygusuz Abdal not: deyişi dinlemek için [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
''SÖZ KONUSU ALEVİLİKSE İSLAM TEFERRUATTIR.''
|
|
|
|
| The Following 5 Users Say Thank You to esonto58 For This Useful Post: | Amistofes (01-08-2011), Baba İlyas (01-01-2011), |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links
|
|||||||||
![]() |
|||||||||