Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > ALEVİLİK ÖĞRETİSİ > Alevilik İnancı

Alevilik İnancı Alevilik inancına dair paylaşımların yapılabileceği alan.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 03-23-2010, 20:56   #21
Dede-baba
Kontrollü Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1309
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : -11
REP Seviyesi : Dede-baba can only hope to improve
İletişim

Alinti:
yolcudede Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Sevgili Canlar Bizim ISlam Alimi sayin Imam Dedebaya kisa bir kac örnek.

كَيْفَ تَكْفُرُونَ بِاللَّهِ وَكُنتُمْ أَمْوَاتاً فَأَحْيَاكُمْ ثُمَّ يُمِيتُكُمْ ثُمَّ يُحْيِيكُمْ ثُمَّ إِلَيْهِ تُرْجَعُونَ

Keyfe tekfurûne billâhi ve kuntum emvâten fe ahyâkum, summe yumîtukum summe yuhyîkum summe ileyhi turceûn(turceûne).Bu Da Türkce Meali Bakara suresi 28 ,ne kada celiskli bir insan oldugun ortaya cikiyor alim imama.

Allah'ı nasıl inkâr edersiniz? (Kıyamet günü sur'a üfürüldükten sonra) siz ölü idiniz. Sonra sizi (kıyamet günü) diriltti. Sonra sizi (sur'a ikinci defa üfürüldüğünde) öldürecek. Sonra sizi (sur'a üçüncü defa üfürüldüğünde) diriltecek. Sonra (İndi İlâhi'de) O'na döndürüleceksiniz.

Su verdiğiniz parantez içleri sünni yorumdur bunlar orjinal Kur'an ayetlerinde yer almaz.. heralde yezit neslinden emevi saryından çıkmışların yorumlarınıda islam diye yutturacak değilsin sana yuttururlarda bu yolun sahibi Ehli beyt nesli Pirlerimize yutturamazlar. sen dünden razısın zaten yoldan çıkmaya bunlar ancak sana tesir eder..

orjinal ayeti ve yorumunu sunduk..

Forum konjsunda verilen diğer ayetleride sünni ilmihal kitabına bakıp yazdığınız için cevap verme gereği dahi duymuyorum.

Biz zaten sünni ve şii Kur'an tefsirlerini ve yorumlarını kabul etseydik beş vakit namazı kılmaya camiye giderdik değil mi?

İşte sizin en büyük hatanız burda İslamı ve Kur'anı sünnilik sanmanız. onların aktardığı bütün yorumları sorgulamdan kabul edip kendinizi islam dışı görmeniz.

Siz ne isterseniz yapın bu sizin tercihiniz ama Aleviler Yüzyıllardır hz. Muhammed'in soyundan gelen Sreyidlere tabidir Bu yolun sahibi Ehli beyt'tir islamda Muaviye ve yezit neslinden değil Ehli beyt neslinden öğrenilir...

Bişmediğiniz cevabında zorlandığınız sorularınız için dinden çıkmanıza gerek yok, Ehline başvurun gidin bir cem evine Pire niyaz olun sorun öğrenin...

İslam= sünnilik değil anlayın artık bunu
Dede-baba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 03-23-2010, 23:29   #22
yolcudede
Yeni Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 511
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 3
REP Puanı : 112
REP Seviyesi : yolcudede will become famous soon enoughyolcudede will become famous soon enough
İletişim

Yok sade sizdemi bu orjinal Kuran yoksa kafanizdaki yana sizin öyle grmek istediginiz Kuranin Asli Nerde.Bakin ginede size Sevgili Pir Alibaba dan cok güzel bir örnek vereyim.ISlamin Olmasa olmazi H,z Muhametin Miraci nasil imis bir bakin bunada itiraz ederseniz tam pes derim.Gine siz Sunlü lükten örnek veriyorsunuz demeyin Bakin bunu veren bir Pirdir Cami Imamai degil yada Sünlü Hocasi degil.Hz.MUHAMMED’İN Mİ’RAC KISSASI

İsra, kelimesi, geceleyin yürümek manasına gelir. Hz.Muhammed’in Mi’raca mucizesinin Mekke’den Kudüs’e kadar olan kısmı bu sürede anlatılmaktadır.

Kur’an’da şöyle anlatılmaktadır: Bir gece, kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu Mescid-i Haram’dan, çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa’ya götüren Allah noksan sıfatlardan münezzehtir. O, gerçekten işitendir, görendir. Kur’an’ın, isra süresi, ayet/ 1
Hadis Hz.Muhammed’in Mi’racı hakkında daha fazla tafsilat vermektedir. Sahabelerden bir topluluk, sahi senedlerle Hz.Muhammed’in Mi’raca çıkışını rivayet etmişlerdir.

Rivayete göre Hz.Muhammed şöyle buyurdu: Bir kere ben Hatim’de yatmış bulunuyordum Cebrail geldi, karnımı yardı ve kalbimi çıkardı. Sonra içi iman dolu bir tas getirildi. Kalbim yıkandıktan sonra içini iman dolduruldu. Sonra eski haline iade olundu.

Daha sonra katırdan küçük ve eşekten büyük beyaz bir binek getirildi. Ben bunun üzerine bindirildim. Cebrail de benimle yolandı, bana refakat etti. Sonra ben Cebrail ile beraber Beyt-i Makdis’e vardım. Namaz kıldım. Bütün peygamberler de benimle kıldılar. Sonra yüksek makamlara çıkılacak bir merdiven kuruldu. Buna Cebrail ile bindirildim ve onunla beraber yükseldim. Nihayet dünya semasına vardı. Cebrail gök kapısını çaldı.
Kim o? denildi. Cebrail: Cebrail’im! dedi.
Yanındaki kimdir? diye soruldu. Cebrail: Muhammed, diye cevap verdi.
Ya ona Mi’rac daveti gönderildi mi? diye soruldu. Cebrail:
Evet gönderildi! diye tastik etti.
Merhaba gelen zata! Bu gelen kişi ne gözel yolcu; denildi.
Hemen gök kapısı açıldı. Ben birinci semaya varınca Ademle karşılaştım. Bu senin baban Adem’dir; ona selam ver! dedi. Bende selam verdim. Adem selamıma mukabele etti. Sonra: Merhaba hayırlı, iyi oğlum, salih peygamber! dedi. Sonra Cebrail benimle yukarı yükseldi. Taki ikinci semaya geldi. Bunun da kapısını çaldı.
Kim o? denildi. Cebrail: Cebrail’im! dedi.
Yanındaki kimdir? diye soruldu. Cebrail:Muhammed, diye cevap verdi.
Ya ona Mi’rac daveti gönderildi mi? diye soruldu. Cebrail:
Evet gönderildi! dedi.
Merhaba gelen zata! Bu gelen kişi ne gözel yolcu; denildi.
Hemen gök kapısı açıldı. Ben ikinci semaya varınca orada Yahya ve İsa ile karşılaştım. Üçüncü, İdris dördüncü, Harün beşinci, Müsa altıncı İbrahim yedinci kat gökte bulunmaktadır.

Hz.Muhammed devamla şöyle buyurdu: Sonra benim üzerime her gün 50 vakit namaz farz kıldı. Ben dönüp Müsa’ya uğradığımda Musa: Ne emrolundun? diye sordu. Ben: Her gün 50 vakit namazla emrolundum? diye cevap verdim. Musa: Her gün 50 vakit namaza ümmetinin gücü yetmez. Vallahi ben, kesin olarak nası senden önce denedim. Ben İsrailoğullarını sıkı bir mümareseye tabi tuttum. Binaenaleyh sen, Rabbi’ne müracaat et, ümmetin için hafiflletmesini niyaz eyle! dedi. Ben de müracaat ve niyaz eyledim. Ben de 10 vakit namaz tenzil olundu. Bunun üzerine Musa’ya dönüp geldim. Musa, evvelki gibi tavsıyede bulundu. Ben de Rabb’ime arz-ı niyaz ettim. Bu defa 10 vakit namaz daha tenzil buyuruldu. Ben yine Musa’ya dönüp geldim. Musa da eskisi gibi öğüt verdi. Ben de Rabb’ime arz-ı niyaz ettim. Benden 10 vakit namaz daha tenzil buyuruldu. Ben yine Musa’ya dönüp geldim. Musa da önceki tavsıyede bulundu. Ben de Rabb’ime arz-ı niyaz ettim. Benden 10 vakit namaz daha tenzil olundu her gün 10 vakit namazla emrolundum. Musa’ya dönüp geldim. Musa bana evvelki mütalaasını söyledi. Ben de Allah’ın arz-ı niyaz eyledim de bu defa her gün 5 vakit namazla emrolundum. Bunun üzerine Musa’ya dönüp geldim. Musa: Ne emrolundun? diye sordu. Ben de her gün 5 vakit namazla emrolundum! dedim. Musa: Ümmetin her gün 5 vakit namazla muktedir olamaz. Ben senden evvelce nası epey tecrübe ettim; şimdi sen de Rabb’ine müracaat et de bunun ümmetin için hafiflletmesini dile! dedi. Ben: Rabb’ime çok niyaz ettim, ta ki, bir daha arz-ı niyaz eylemekten utandım. Bu süretle 5 vakit namaza razı olacağım ve bunu teslimiyet göstereceğim! dedim.

Ben Musa’nın yanından geçince bir münadi: Ben 5 vakit namazla farizemi imza ve irade eyledim; kullarımdan fazlasını tenzil eyledim! Diye nida eyledi. Daha sonra Cebrail ile birlikte yatağıma geri döndüm ve bütün bunlar bir gece içinde olup bitmişti. Kaynak: H.194 doğumlu Sahih-i Buhari, hadis No: 1551 D.İ.B.Y. İbn-i hişam, Taberi ve İbnü’l-Esir, Buhari’ye itifak ederek aynı malumatı verir.

Yukarda Kur’an, ve hadislerin nakline göre, Mi’rac kıssasında namaz var deniliyor; Cem ve Semah ibadeti var denilmiyor. Ayrıca göstermiş olduğun kaynaklar ise, bid’attır.

Pir Ali Baba.

Yolcudede Asktir Yol Hurafe ile ugrasacak zamanimin olmadigigibi Islam Tektir Vede Kuran Islamiyetin Kitabidir sayili olun lütfen.Sitede onca yazarlarimiz var

Esat Korkmazindan Hasan Harmanciisindan vede onca Degerli yazarlarimiz var benca islamdan örnekler verdiginiz zamani buradaki yazarlara bir bakin hic degilse Sünlü olan Canlara sayginiz olsun Can.

Sevgi Yolunuz Xizir Yoldasiniz Hakk Yardimciniz olsun.

Yolcudede

evet can bunada bir yorum yaparsin umarim,bakin bir Pir örnek veriyor.
yolcudede isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to yolcudede For This Useful Post:
Devrim06 (03-23-2010), esonto58 (03-24-2010)
Alt 03-24-2010, 21:07   #23
esonto58
Bölüm Yöneticisi
Kullanıcı Profili

esonto58 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2377
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 18
REP Puanı : 572
REP Seviyesi : esonto58 is a name known to allesonto58 is a name known to allesonto58 is a name known to allesonto58 is a name known to allesonto58 is a name known to allesonto58 is a name known to all
İletişim

ddbb diyor ki : islam=sünnilik değildir anlayın artık şunu neyi anlayacağız yani islam=alevilik mi?

''SÖZ KONUSU ALEVİLİKSE İSLAM TEFERRUATTIR.''
esonto58 isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to esonto58 For This Useful Post:
yolcudede (03-25-2010)
Alt 03-27-2010, 23:10   #24
Dede-baba
Kontrollü Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1309
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : -11
REP Seviyesi : Dede-baba can only hope to improve
İletişim

Alinti:
esonto58 Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
ddbb diyor ki : islam=sünnilik değildir anlayın artık şunu neyi anlayacağız yani islam=alevilik mi?
Kesinlikle.. Zerre kuşkum yok..

sünnilik ise islam dışı uyduruk yezit dini
Dede-baba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 03-27-2010, 23:31   #25
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

İşcanbaba - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 49
Üye No: 134
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

Alinti:
Dede-baba Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster

Dede Baba;

Dilinize sahip olun,

Edepli olun, Alevi gibi düşünün, Alevi gibi söz deyin,

Edeb'i elden bırakmayın,

Bu inanca bağlı insanları rencide edecek, bu tip UKALALIKLARdan kacının,

Senin (yani Bizim) inancımız icinde böle sözler denmesi nasıl hoşumuza gitmiyorsa, bizde başkalarının inanclarını bu şekilde dile getirmemeliyiz.

Onların İNANCINI eleştirmek bize düşmez, bzim işimz değil, hele hele HADDİMİZ değil,

Haddimizi bilelim,

Nasıl ki, Alevilik, 72 millete bir bakıyrsa,72 İNANCA da bir ve aynı bakar,

Bizler İNSANLARIN İNANCLARINA,DİLLERİNE ,RENKLERİNE bakarak değerlendirme yapmayız, Bizler insanların YAPTIKLARINA,EYLEMLERİNE, bakar değerlendiririz,

O nedenle işte senin bu acı sözün, kötü sözlerin sakın seni YEZİT yapmasın,

YEZİT'in manası artık, Kerbela'da ki, Zalim, zülümcü kişinin adı değildir,

YEZİT'in manası artık, kötü söz diyen,kötü eylem eden, haksızlık yapan, insanı sömüren, insanın gönlünü kıran üzen, hele hele inanclar için, bir başka iancı küçümseyen, kötüleyen insanlar YAZİT'tir,

Sakın siz böyle bir yanlışa düşmeyizn,

Siz Aleviliğin sevgisini, Muhabbetini, hoşgörüsünü taliplerinize nasıl anlatıyorsunuz Hak aşkına, Pir aşkına,
Kendinize gelin,
Böyle devam etmeyin, ettirmeyiz.

Bu uyarı size.

2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.

Dinimiz sevgi
Kabemiz insan

Iscanim ne oldum deme
Siirin hakkini yeme
Kafiye yok gitmis güme
Kim neyi bilir bilinmez
İşcanbaba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 4 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
Çopur (03-28-2010), Devrim06 (03-28-2010), esonto58 (03-29-2010), tujik (03-29-2010)
Alt 03-28-2010, 11:02   #26
Çopur
...
Kullanıcı Profili

Çopur - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 10
REP Puanı : 1143
REP Seviyesi : Çopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud of
İletişim

Alinti:
17. Forumumuz Alevilik öznelinde paylaşımların yapıldığı bir ortamdır. Ancak her inanç gurubundan üyelerde katılabilir ve Alevilik üzerine paylaşımlarda bulunabilir. Bu paylaşımlar esnasında bir inancın, dinin veya benzerinin propagandasının veya eleştirisinin yapılmasına izin verilmez. Başka inançların propagandası ile sitenin meşgul edilmesine veya başka inanç mensuplarına cevap hakkı doğuracak yazılarla sitenin ana işlevinden uzaklaştırılması durumunda konular kapatılır, bu durumda ısrar eden üyeler siteden uzaklaştırılır.

18.
Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü konular içeren yazılar yazılamaz. İnsanları ırkından, mezhebinden, dilinden, dininden dolayı dışlayan, aşağılayan yazılar silinir ve üye uzaklaştırılır. Irk vb. doğuştan kazanılan özellikler hakkında tespitte bulunmak için objektif kaynaklar gösterilmelidir. Diğer gruplar (düşünce akımları, siyasal gruplar gibi) hakkında yapılan eleştiri ve tespitler ise ahlaki kriterlerin dışına çıkamaz.
Alinti:

Sayın dedebaba;

İşcanbaba gerekli uyarıyı yapmış. Kurallar da yukarıda mevcut. Bundan sonraki paylaşımlarınızı lütfen kurallar çerçevesinde yapın.

Ben ömrümce muhalif yaşadım. Devletçe de menfi bi "tip" sayıldım. Onun için kan gurubum rh negatif

Kanayan, özlemdir, kabuk tutmayan. Kanayan, inattır. Bir içim sigara dumanında asılı, soluksuz inattır. Kanayan, kanattır. Doruklarda, alıcı kuşunda gergef olmuş kanattır. Ve dahi kavlimiz, kavlimiz duman mavisinde, kavlimiz kanat gergefinde nakışlıdır. Ki söylenen henüz söylenmemiştir. Ki dinlenen henüz dinlenmemiştir. Söylenmelidir. Dinlenmelidir. Dillenmelidir
Melih PEKDEMİR
Anne Bak Kral Çıplak
Çopur isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to Çopur For This Useful Post:
Devrim06 (03-28-2010), esonto58 (03-29-2010), İşcanbaba (03-28-2010)
Alt 03-29-2010, 00:43   #27
tujik
Üyemiz
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1888
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 1
REP Puanı : 30
REP Seviyesi : tujik is on a distinguished road
İletişim

aslında alevilikte cennet ve cehennem kavramları yaşadığımız dünyada farkına varmadan gördüklerimiz ve göreceklerimiz ise ahirete de lüzüm kalmıyor.
tujik isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to tujik For This Useful Post:
esonto58 (03-29-2010), İşcanbaba (03-29-2010)

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil