![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevilik İnancı Alevilik inancına dair paylaşımların yapılabileceği alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#31 | ||
|
Hakka Yürüdü |
Kendisine sürekli hakaret edildigini yazmisti
Alinti:
Alinti:
|
||
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to Onurcan For This Useful Post: |
|
|
#32 | |
|
Hakka Yürüdü
Üye No: 39
Thanked 1632 Times in 570 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 422
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
Sayın çakma Harun Yahya; Şunu çok iyi bildiğini bildiğimden söylüyorum, senin yasaklanmanı hiçbir zaman istemem ve bu düşüncemi her yerde söyledim, şimdi yine söylüyorum, yönetime rica ediyorum lütfen bu yasağı kaldırsınlar, sen yasaklıyken buradan sana yönelik birşey yazmayı doğru bulmuyorum, ayrıca senin olmadığın bir forumun tadı da olmuyor. Senin kıymetini bilen bir Alevi formu asla yasaklamaz, çünkü bu uğraşta en güzel örneklerden birini oluşturuyorsun, senin yazılarını okuyan Aleviler şu gerçeğin farkına varmışlardır ve mutlaka korkmuşlardır, senin gibi insanların Aleviliği ne hale getirmek istediğini gördüler, bizler yüzlerce yazı yazsak ve bu tehlikeye işaret etsek yine de senin kadar etkili olamazdık... hani bir halk deyimi vardır derki " bir müsibet bin nasihatten iyidir " diye, işte sen bu sözün en güzel örmeklerinden birisin. Şimdilik bu kadar, yasağın kalkınca konuşmak dileğiyle, kendine iyi davran..... NOT: DDBB hakkında, " bu adam iflah olmaz veya düzelmez diye düşünenler şuna dikkat etsinler, uzun zamandır bir konuda sürekli olarak kendisini uyarıyordum, fakat ısrarla beni dinlemiyor ve bildiğini yapıyordu, ilk kez bugün bir gelişmeye tanık oldum ve sevindim, bu üç üniversite diplomalı ve aynı zamanda yazar olan vatandaş, Alevilerin kutsal sözleri olan DEYİŞ-lere sürekli olarak ve ısrarla DEĞİŞ diyordu, ne mutlu bana ki bu gün ilk kez doğrusunu yazmış, fakat ne yazık ki hızını alamayıp yazısının sonlarına doğru yine bildiğini yapmış, yani böyle bir hatayı benim gibi ortaokul mezunu biri yapsaydı bunun lafı olmazdı, fakat mesele böylesine akademik kariyerli biri olduğunda insan şaşırmadan edemiyor, üstelik yazısı da pek düzgün değil, Ne dersiniz uğraşmaya değmez mi? DEĞİŞ-mez mi? DEĞİŞ-tiremezmiyiz? eeeeyyyyyyy DDBB sen, DEĞİŞ-ti-re-me-ye-cek-le-ri-miz-den- mi-sin? Kral çıplak |
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12691 Times in 5974 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
arkadaslar konuyu bu mesajlarla dağıtmak veya konunun dısına cıkılması durumuna vesile olmak istemiyorum ancak son bir mesaj yazayım ban konusunda. dikkat ederseniz (tecrübelerimizden edindiklerimizle) en özgür sitelerden birtanesiyiz, her görüşe yer veren nadir sitelerden birtanesiyiz. (kendim bile aleviliğe bakıs acım nedeniyle 2 siteden uzaklasstırıldım)
süreli/süresiz üyeyi mecbur kalmadıkca uzaklastırmak istemiyoruz. dikkat edilirse yazılanlara verilen ceza ağır bir cezada değil. sayın dedebaba u3 gün sonra yazmaya devam edecektir elbette , umarım tekrarlanmaz, kızsakta , sinirlensekte fikirlerimizi konusturacağız paylasımlara kaldıgımız yerden devam ederiz
Hakk'ı görmek diler isen
Suret-i insana bak Arayıp gezme bu halkı Cismin içre câna bak. Noksani Baba |
|
|
|
| The Following 5 Users Say Thank You to Devrim06 For This Useful Post: | DoğAcAn (02-20-2010), esonto58 (02-20-2010), |
|
|
#34 |
|
Hakka Yürüdü
Üye No: 156
Thanked 1722 Times in 620 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 575
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ikidefa yazilmis tarafimdan silindi.
Konu Onurcan tarafindan (02-20-2010 Saat 15:53 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Onurcan For This Useful Post: | DoğAcAn (02-20-2010) |
|
|
#35 | |
|
Hakka Yürüdü
Üye No: 156
Thanked 1722 Times in 620 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 575
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ali'dir yar-i Peygamber Ali'dir Ba-i Bismillah
Ali'dir suret-i Rahman Ali'dir zat-ı Fazlullah Ali'nin Hel eta şanı odur halk eyler insanı Ali'dir ilm ü edyanı Ali'dir cümle sırr-ı şâh Ali Yasin Vel Kur'an kitab-ı natık-ı hikmet Ali'dir suhf-i İbrahim Ali'dir dört kelamullah Ali'nin kahrına takat getürmez alem-i eşya Ali'dir bir gazab ancak Ali'dir Zülcelaallullah Ali'dir cümleye maksud Ali'dir Kıble-i ma'bud Ali'dir cami-i mahmud Ali'dir secde-i dergâh Ali derya-yi azamdır ki emvac-ı mahabbetten Erenler hasıl-ı aşkı olubdur sırrına agâh Ali'dir evvel ü ahir Ali'dir batın ü zâhir Ali'dir her yere hazır Ali'dir ol veliyullah Ali'den Ecriya i'ta yine ecr-i azim oldu Ali'dir zikr ü ezkarım Ali'dir lafz-ı illallah Virani Ali'dir yar-i Peygamber Ali'dir Ba-i Bismillah Ali'dir suret-i Rahman Ali'dir zat-ı Fazlullah Bu sözlerin neyi izah ettigini inceleyelim; Ali Allah,Rahman ve Bismillah'da, Ba'nin üzerindeki nokta onun Sirri. Ali, Rahman olan ve Ba'l'i temsil eden, bir Baal tanrisi oldugunu bir önceki mesajlarimda izah ettim.Nokta kalkarsa Ba'l-Baal olur.Tekrar yazmiyorum. Simdi konunun anlasilmasi icin baska bir deyis'e göz atalim. BALKIMAK = Parıldamak. Şimşek çakmak. (Yara) Kesik kesik ağrımak gibi anlamlarda sözlüklerde karsilik bulmaktadir. Balkimak'in bir anlamida Simsek cakmak, Simsek cakmasi, Bulutlar,Hava, Gök, Rüzgarla, Firtina ile alakali bir doga olayidir. Dolayisiyle alevi siirlerindeki balkiyan görüntüye cikan, yansiyan, Firtina Tanrisi' Baal'dir. Sah-ı merdan coşa geldi sırrın aşikar eyledi Yağmuru yağdıran benim diye adem'e söyledi Ol demde şimşek balkıyıp yedi sema gürledi Hem sakidir, hem bakidir nur-i rahman'ım ali Yetiş carımıza kurtar medet mürvet ya ali Kün deyin kün deyince var eyledi onsekiz bin alemi Hem yazandır hem bozandır levh-i mahvuz kalemi Küllü dertlerin dermanı yaraların melhemi Hem sakidir, hem bakidir nur-i rahman'ım ali Yetiş carımıza kurtar medet mürvet ya ali Sefil alim akıl ermez hikmetine ali’nin Sarraf olan kıymet biçer gevher ile lalının Nice aşığa maşuk oldu, aklın aldı delinin Hem sakidir, hem bakidir nur-i rahman'ım ali Yetiş carımıza kurtar medet mürvet ya ali Simsek caktiran, gök gürleten,yagmuru yagdiran, Firtina tanrisi Baal O Ali'dir, Beli'dir. En son kimlik buldugu kisililerden bir taneside,Veli'dir. ![]() Firtina Tanrisi Baal. Bize Haci Bektas Veli'yi anmsatiyor. El, Baal, Bel, tanrisi alevi bektasi edebiyatinda Beli olarak yazilip cizilmistir. Doksan bin erenler dediler beli Bindi hake, doğru gösterdi yolu Kutb-ı alem Hacı Bektaşi Veli Bunca erenler serefrazı nic'oldu Kul Nesimi Gâhi bulut olup göğe ağarsın Gâhi yağmur olup yere yağarsın Ay mısın gün müsün gökten doğarsın Ilgıt ılgıt esen yel Hacı Bektaş Derdimin dermanı, yaramın ucu Dört anasır mevcut güruh-ı Naci Belinde kemeri başında tâcı Yüzünde balkıyor nur Hacı Bektaş Kul Himmet Simdi böylesine derin bir felsefeyi kenarindan, kösesinden kirparak, imam kilikli din tacirlerine teslim etmenin bir anlami yok. Bu topicde gerek dedebaba, veya baska sitelerde, kurumlarda Ali'nin, Veli'nin, Allah'in, Rahman'nin, Rahim'in ne oldugunu bilmeden Anadolu alevi bektasi edebiyatinin inceliklerini yeterince inceleyip arastirmadan, köylü kurnazligi ile ortaya cikip, kolay yoldan kelimelerin yüzeysel anlamlarini kendisine siper ederek, asimilasyon bayragini tasiyanlari teshir etmek alevi bektasi edebiyatini genclerimize tanitmak boynumuzun borcudur. Kuran ayetlerinden alevilik cikmaz Aleviler, deyisler yazarlar. Deyisleri ve alevi bektasi edebiyatini ögrenmek gerekir.Asagidaki eser üc dört yil önce, benim birikimlerinden, kaleme aktardiklarimdan bir tane örnektir. Dedebaba'ya hatiram olsun; Alinti:
Konu Onurcan tarafindan (02-20-2010 Saat 15:51 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|