Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > ALEVİLİK ÖĞRETİSİ > Alevilik İnancı

Alevilik İnancı Alevilik inancına dair paylaşımların yapılabileceği alan.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 02-19-2010, 17:47   #31
Onurcan
Hakka Yürüdü
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 156
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : 575
REP Seviyesi : Onurcan is a name known to allOnurcan is a name known to allOnurcan is a name known to allOnurcan is a name known to allOnurcan is a name known to allOnurcan is a name known to all
İletişim

Kendisine sürekli hakaret edildigini yazmisti

Alinti:
dedebaba Nickli Üyeden Alinti
6- son olarak birçok sitede yazarım.. hiçbir yerde hiçbir şekilde toslamayı bırak azıcık zorlayacak bilgi kırıntısına dahi raslamış değilim genelde senin yaptığını yaparlar cahillikleri bilgisilikleri kanıtlarla önlerine serildiğinde sahsıma kişiliğime hakaret ederler...
Ama kendisininde hic asagi kalir yeri yok nazar degmesin!!!

Alinti:
dedebaba Nickli Üyeden Alinti
çünkü düşünmez sizin gibiler, idrakten yoksunuz..

lanet halkısını boynuna aldığının da farkında değilsin?

Ali Divanında yüzü karar olacaklardan birisin* artık sana acımaktan başka çare yok, hayatının bundan sonrası içinde yapacak birşey yok. seçimini yapmış ikrarını bozmuş dönek ehlinden hınzır paşar saffına geçmişssin

aslında acınacak bir kimsesin? kullanıldığınında farkında değilsin, sana cevap vermeyede gerek yok, çünkü ne anlayacak bilgi seviyen var nede azıcık Alevilik ile alakan, sadece bir piyonsun satranç tahtasındaki en degersiz taş seni kullandılar ve attılar bu kadar

Sorularına gelince sorularının cevapları her forumda zaten verilmiş, bende cevabını elbette verdim? Ama sende anlayacak kapisete ve zeka seviyesi olmadığından yapacak birşeyimizde kalmıyor açıkçası

Bu sorular senin Alevi olmadığını, ispatlıyor aslında Kırkları inkar eden, dalga gecen, inanmayan biri Alevi olabilirmi? BUNU ANCAK YEZİTLER YAPIYOR VE SENİNDE SAFIN MEYDAN DA DEĞİL Mİ* Hiç ceme girmedin mi Eyyy muaviye tohumu dönek, hz. Muhammedin Kırklara nasıl karıştığını duymadın mı değişlerde, semah dönmeye başladığını*

Ey YEZİT! BU YOL VE ERKAN'ı inkar eden aşalık sahsiyet! kırkları, hz. Ali'yi yolumuzu erkanımızı inkar eden o dilin ile sen, Hakk-Muhammed-Ali divanında, yezit ile haşr ol! 12 İmam'ların cümle eren ve Evliyalarımızın ve teberra tevella inancımız gereği cümlemizin laneti üzerine olsun
Sayin dedebaba bu bilginin bittigi andir.
Onurcan isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to Onurcan For This Useful Post:
Çopur (02-20-2010), esonto58 (02-19-2010), kral çıplak (02-19-2010)
Alt 02-19-2010, 19:48   #32
kral çıplak
Hakka Yürüdü
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 39
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 422
REP Seviyesi : kral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nice
İletişim

Alinti:
Dede-baba Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
sahtekar senin adın, Ateist ve dönek soyadın, kendine gel haddini bil! İftira atmayada mı utanmıyorsun* doğru alevi değilsin? hakk-Muhammed-Ali 'yi inkar edenlerdensin senin tanrın 14.000 sene evvel anadolu yaşayan 1500 ilahtan sadece biri, hergün tapmak için birini odanın baş kösesine koyar. yıldas bir kezde , heralde ankara etnofrafya müzesine gidip mum yakarak hac farzını yerine getirirsin.. öyle sen ataların tanrıların, şimdi müzelerde değil mi*

Alevilik bir dindir diye meydana çıkan sahsiyet, sahi senin peygamberin kim? kutsal kitabın nedir? Alevilik madem islam dışı bir din, o zaman şimdi islami bütün unsurları inkar et.. red et.. çıkar dilinden hz. Ali zikrini, 12 imam zikrini, deyişleri... kendi putperst dinene dön!

ama sende bunu yapacak cesarette yok çünkü "Alevilik islam dışı bir dindir" derken bile sen bu cümlenein anlamını kavrayamayacak bilinçsizliktesin* sen hem islam dışıyım dersin hemde hz. Ali'yi, 12 imam 'ı ağzına alır, kerbelayı anacak kadar şaşkınsın* hiç içine düştüğün çelişkiyi göremezssin?

çünkü düşünmez sizin gibiler, idrakten yoksunuz..

Su islam dışılığı Allah'ı, Kitabı peygamberi hz. Ali'yi 12 İmamı arap sayıp, inkar eden Uluların velilierin kim? Bunlara cevap veremezssin, verecek ne bilgin ne görgün nede gerçeği gördüğünde kabul edecek halin var.. lanet halkısını boynuna aldığının da farkında değilsin?

Ali Divanında yüzü karar olacaklardan birisin* artık sana acımaktan başka çare yok, hayatının bundan sonrası içinde yapacak birşey yok. seçimini yapmış ikrarını bozmuş dönek ehlinden hınzır paşar saffına geçmişssin

aslında acınacak bir kimsesin? kullanıldığınında farkında değilsin, sana cevap vermeyede gerek yok, çünkü ne anlayacak bilgi seviyen var nede azıcık Alevilik ile alakan, sadece bir piyonsun satranç tahtasındaki en degersiz taş seni kullandılar ve attılar bu kadar

Sorularına gelince sorularının cevapları her forumda zaten verilmiş, bende cevabını elbette verdim? Ama sende anlayacak kapisete ve zeka seviyesi olmadığından yapacak birşeyimizde kalmıyor açıkçası

Bu sorular senin Alevi olmadığını, ispatlıyor aslında Kırkları inkar eden, dalga gecen, inanmayan biri Alevi olabilirmi? BUNU ANCAK YEZİTLER YAPIYOR VE SENİNDE SAFIN MEYDAN DA DEĞİL Mİ* Hiç ceme girmedin mi Eyyy muaviye tohumu dönek, hz. Muhammedin Kırklara nasıl karıştığını duymadın mı değişlerde, semah dönmeye başladığını*

Ey YEZİT! BU YOL VE ERKAN'ı inkar eden aşalık sahsiyet! kırkları, hz. Ali'yi yolumuzu erkanımızı inkar eden o dilin ile sen, Hakk-Muhammed-Ali divanında, yezit ile haşr ol! 12 İmam'ların cümle eren ve Evliyalarımızın ve teberra tevella inancımız gereği cümlemizin laneti üzerine olsun

..

Sayın çakma Harun Yahya;

Şunu çok iyi bildiğini bildiğimden söylüyorum,
senin yasaklanmanı hiçbir zaman istemem ve bu düşüncemi her yerde söyledim,
şimdi yine söylüyorum,
yönetime rica ediyorum lütfen bu yasağı kaldırsınlar,
sen yasaklıyken buradan sana yönelik birşey yazmayı doğru bulmuyorum,
ayrıca senin olmadığın bir forumun tadı da olmuyor.

Senin kıymetini bilen bir Alevi formu asla yasaklamaz,
çünkü bu uğraşta en güzel örneklerden birini oluşturuyorsun,
senin yazılarını okuyan Aleviler şu gerçeğin farkına varmışlardır ve mutlaka korkmuşlardır, senin gibi insanların Aleviliği ne hale getirmek istediğini gördüler,
bizler yüzlerce yazı yazsak ve bu tehlikeye işaret etsek yine de senin kadar etkili olamazdık...
hani bir halk deyimi vardır derki " bir müsibet bin nasihatten iyidir " diye,
işte sen bu sözün en güzel örmeklerinden birisin.

Şimdilik bu kadar,
yasağın kalkınca konuşmak dileğiyle,
kendine iyi davran.....

NOT: DDBB hakkında, " bu adam iflah olmaz veya düzelmez diye düşünenler şuna dikkat etsinler, uzun zamandır bir konuda sürekli olarak kendisini uyarıyordum, fakat ısrarla beni dinlemiyor ve bildiğini yapıyordu,
ilk kez bugün bir gelişmeye tanık oldum ve sevindim,
bu üç üniversite diplomalı ve aynı zamanda yazar olan vatandaş,
Alevilerin kutsal sözleri olan DEYİŞ-lere sürekli olarak ve ısrarla DEĞİŞ diyordu, ne mutlu bana ki bu gün ilk kez doğrusunu yazmış,
fakat ne yazık ki hızını alamayıp yazısının sonlarına doğru yine bildiğini yapmış,
yani böyle bir hatayı benim gibi ortaokul mezunu biri yapsaydı bunun lafı olmazdı,
fakat mesele böylesine akademik kariyerli biri olduğunda insan şaşırmadan edemiyor,
üstelik yazısı da pek düzgün değil,
Ne dersiniz uğraşmaya değmez mi?
DEĞİŞ-mez mi?
DEĞİŞ-tiremezmiyiz?
eeeeyyyyyyy DDBB sen, DEĞİŞ-ti-re-me-ye-cek-le-ri-miz-den- mi-sin?

Kral çıplak
kral çıplak isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to kral çıplak For This Useful Post:
Devrim06 (02-19-2010), esonto58 (02-19-2010), Onurcan (02-20-2010)
Alt 02-19-2010, 23:06   #33
Devrim06
"Enel Hakk"
Kullanıcı Profili

Devrim06 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 30
Üye No: 14
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi : Devrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud of
İletişim

arkadaslar konuyu bu mesajlarla dağıtmak veya konunun dısına cıkılması durumuna vesile olmak istemiyorum ancak son bir mesaj yazayım ban konusunda. dikkat ederseniz (tecrübelerimizden edindiklerimizle) en özgür sitelerden birtanesiyiz, her görüşe yer veren nadir sitelerden birtanesiyiz. (kendim bile aleviliğe bakıs acım nedeniyle 2 siteden uzaklasstırıldım)
süreli/süresiz üyeyi mecbur kalmadıkca uzaklastırmak istemiyoruz. dikkat edilirse yazılanlara verilen ceza ağır bir cezada değil. sayın dedebaba u3 gün sonra yazmaya devam edecektir elbette , umarım tekrarlanmaz, kızsakta , sinirlensekte fikirlerimizi konusturacağız paylasımlara kaldıgımız yerden devam ederiz

Hakk'ı görmek diler isen

Suret-i insana bak

Arayıp gezme bu halkı

Cismin içre câna bak.

Noksani Baba
Devrim06 isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 5 Users Say Thank You to Devrim06 For This Useful Post:
DoğAcAn (02-20-2010), esonto58 (02-20-2010), kral çıplak (02-19-2010), nihal84 (02-20-2010), Onurcan (02-20-2010)
Alt 02-20-2010, 15:26   #34
Onurcan
Hakka Yürüdü
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Seviyesi : Onurcan is a name known to allOnurcan is a name known to allOnurcan is a name known to allOnurcan is a name known to allOnurcan is a name known to allOnurcan is a name known to all
İletişim

Ikidefa yazilmis tarafimdan silindi.

Konu Onurcan tarafindan (02-20-2010 Saat 15:53 ) değistirilmistir..
The Following User Says Thank You to Onurcan For This Useful Post:
DoğAcAn (02-20-2010)
Alt 02-20-2010, 15:37   #35
Onurcan
Hakka Yürüdü
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Ali'dir yar-i Peygamber Ali'dir Ba-i Bismillah
Ali'dir suret-i Rahman Ali'dir zat-ı Fazlullah

Ali'nin Hel eta şanı odur halk eyler insanı
Ali'dir ilm ü edyanı Ali'dir cümle sırr-ı şâh

Ali Yasin Vel Kur'an kitab-ı natık-ı hikmet
Ali'dir suhf-i İbrahim Ali'dir dört kelamullah

Ali'nin kahrına takat getürmez alem-i eşya
Ali'dir bir gazab ancak Ali'dir Zülcelaallullah

Ali'dir cümleye maksud Ali'dir Kıble-i ma'bud
Ali'dir cami-i mahmud Ali'dir secde-i dergâh

Ali derya-yi azamdır ki emvac-ı mahabbetten
Erenler hasıl-ı aşkı olubdur sırrına agâh

Ali'dir evvel ü ahir Ali'dir batın ü zâhir
Ali'dir her yere hazır Ali'dir ol veliyullah

Ali'den Ecriya i'ta yine ecr-i azim oldu
Ali'dir zikr ü ezkarım Ali'dir lafz-ı illallah
Virani

Ali'dir yar-i Peygamber Ali'dir Ba-i Bismillah
Ali'dir suret-i Rahman Ali'dir zat-ı Fazlullah

Bu sözlerin neyi izah ettigini inceleyelim; Ali Allah,Rahman ve Bismillah'da, Ba'nin üzerindeki nokta onun Sirri.

Ali, Rahman olan ve Ba'l'i temsil eden, bir Baal tanrisi oldugunu bir önceki mesajlarimda izah ettim.Nokta kalkarsa Ba'l-Baal olur.Tekrar yazmiyorum. Simdi konunun anlasilmasi icin baska bir deyis'e göz atalim.

BALKIMAK = Parıldamak. Şimşek çakmak. (Yara) Kesik kesik ağrımak gibi anlamlarda sözlüklerde karsilik bulmaktadir.

Balkimak'in bir anlamida Simsek cakmak,

Simsek cakmasi, Bulutlar,Hava, Gök, Rüzgarla, Firtina ile alakali bir doga olayidir. Dolayisiyle alevi siirlerindeki balkiyan görüntüye cikan, yansiyan, Firtina Tanrisi' Baal'dir.

Sah-ı merdan coşa geldi sırrın aşikar eyledi
Yağmuru yağdıran benim diye adem'e söyledi

Ol demde şimşek balkıyıp yedi sema gürledi
Hem sakidir, hem bakidir nur-i rahman'ım ali
Yetiş carımıza kurtar medet mürvet ya ali

Kün deyin kün deyince var eyledi onsekiz bin alemi
Hem yazandır hem bozandır levh-i mahvuz kalemi
Küllü dertlerin dermanı yaraların melhemi

Sefil alim akıl ermez hikmetine ali’nin
Sarraf olan kıymet biçer gevher ile lalının
Nice aşığa maşuk oldu, aklın aldı delinin

Simsek caktiran, gök gürleten,yagmuru yagdiran, Firtina tanrisi Baal O Ali'dir, Beli'dir. En son kimlik buldugu kisililerden bir taneside,Veli'dir.

Firtina Tanrisi Baal. Bize Haci Bektas Veli'yi anmsatiyor.

El, Baal, Bel, tanrisi alevi bektasi edebiyatinda Beli olarak yazilip cizilmistir.

Doksan bin erenler dediler beli
Bindi hake, doğru gösterdi yolu
Kutb-ı alem Hacı Bektaşi Veli
Bunca erenler serefrazı nic'oldu
Kul Nesimi

Gâhi bulut olup göğe ağarsın
Gâhi yağmur olup yere yağarsın
Ay mısın gün müsün gökten doğarsın
Ilgıt ılgıt esen yel Hacı Bektaş

Derdimin dermanı, yaramın ucu
Dört anasır mevcut güruh-ı Naci
Belinde kemeri başında tâcı
Yüzünde balkıyor nur Hacı Bektaş
Kul Himmet

Simdi böylesine derin bir felsefeyi kenarindan, kösesinden kirparak, imam kilikli din tacirlerine teslim etmenin bir anlami yok. Bu topicde gerek dedebaba, veya baska sitelerde, kurumlarda Ali'nin, Veli'nin, Allah'in, Rahman'nin, Rahim'in ne oldugunu bilmeden Anadolu alevi bektasi edebiyatinin inceliklerini yeterince inceleyip arastirmadan, köylü kurnazligi ile ortaya cikip, kolay yoldan kelimelerin yüzeysel anlamlarini kendisine siper ederek, asimilasyon bayragini tasiyanlari teshir etmek alevi bektasi edebiyatini genclerimize tanitmak boynumuzun borcudur.

Kuran ayetlerinden alevilik cikmaz Aleviler, deyisler yazarlar. Deyisleri ve alevi bektasi edebiyatini ögrenmek gerekir.Asagidaki eser üc dört yil önce, benim birikimlerinden, kaleme aktardiklarimdan bir tane örnektir. Dedebaba'ya hatiram olsun;

Alinti:
Şiir Yarışmamız Sonuçlandı…

Sevgili Arkadaşlar;
Kerbela’da Kalan Canlar ana temalı şiir yarışmamız sonuçları elimize ulaştı.
Jürimizde yer alan değerli üyelerimiz;

Yazar, Sayın Öner YAĞCI;
Araştırmacı Yazar, Sayın Dursun GÜMÜŞOĞLU;
Su Tv Yayın Koordinatörü, Sayın İsmail PEHLİVAN;
ve Cumhuriyet Gazetesi Yazarı, Sayın Miyase İLKNUR’a

katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunarız.

BİRİNCİ ESER:

KÜLLERİNDEN DOĞABİLMEK

Doğmak için karanlığı kolladım
Ben gecenin içindeki tan idim
Bazen şafak bazen şimşek yolladım
Ben Güneş’in peşindeki gün idim

Çayırlara bozkırlara boy verdim
Gelen yoldu giden yoldu soy verdim
Kurda kuşa esen yele pay verdim
Ben Lokman’ın elindeki can idim

Kerbela’da Hüseyin’le süründüm
Kah Nesimi kah Hallac’la göründüm
Kızıldere yatağına büründüm
Ben Deniz’in boynundaki kan idim

Geldim gittim bir güruha yar oldum
Kırklar ile yüzüm yerde dar oldum
Sivas oldum Madımak’ta kor oldum
Ben Rahman’la Rahim’deki ten idim...

Hidir Yergezen.

Konu Onurcan tarafindan (02-20-2010 Saat 15:51 ) değistirilmistir..
The Following 3 Users Say Thank You to Onurcan For This Useful Post:
Devrim06 (02-20-2010), DoğAcAn (02-20-2010), esonto58 (02-20-2010)

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil