![]() |
|
![]() |
|||||||
| Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Yeni Üye |
Son zamanlarda tv kanallarının bazıları alevi kitleden Alevi cemaati diye bahseder oldu. Bu durumla ilgili herhangi bir itiraz duymadım. Aceba itiraz edenler olduda ben mi duymadım. Yok olmadıysa aslında cemaatiz de biz mi bilmiyoruz. Protokol iftarlarında(bildiğim kadarıyla geleneğimiz de yok) her buldukları fırsatta bizi katledenlerle oturanlara beslediğimiz duygu kırgınlığı aşalı çok oldu. Alışık olmadığımız işler yapacaklarına gerçekten Alevi kitleyi temsil ediyorlarsa birilerine yaranmak yerine mevcudiyetlerinin gereğini yapmaları gerekmez mi?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8543 Times in 4022 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Haklısın Ali,
Bize Cemaat diyerek, kendi cizdikleri cizgilere biz cekmek istiyorla, kendi biçtikleri elbiselere bizi sokmak istiyorlar, Bunada içimzideki bazı kişler tarafından desdek buluyorlar ve taraf topluyorlar, Geleneğimizde, inancımızda olmayan İFTAR gibi, Pir lere MAAŞ gibi konularla , bizi kendi içimizde ayırarak, o CEMBERİN içinde sokmaya çalışıyorlar, bazı hallerde başarılı da oldular, denilebilinir, O nedene Alevi öğreti ,inancı değerlerine ORTAKLAŞA sahiplenmek gerek.
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links