![]() |
|
![]() |
|||||||
| Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#51 | |
|
Hakka Yürüdü |
Alinti:
Alevilik ırklar üstüdür. |
|
|
|
|
| The Following 8 Users Say Thank You to bandiera_rossa For This Useful Post: | Ava Sipi (03-05-2011), ...baskoylu... (03-05-2011), |
|
|
#52 | |
|
Yeni Üye Yas: 45
Üye No: 3724
Thanked 31 Times in 15 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 10
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
|
|
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to Tasarımcı For This Useful Post: |
|
|
#53 | |
|
Hakka Yürüdü
Üye No: 3335
Thanked 202 Times in 54 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 29
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
.Bir kere Kürtçe nin telefuzunda genellikle yüklem,önce özne sonra gelir.Bu dili öğrenmiş olsam,çok daha kolay açıklayacağım ama Türkçe sini yazacak olursak "Akşam iyi" yani İyi akşamlar anlamına geliyor.Bir çok Tükçe kelimenin Kürtçe de karşılığıda tam olarak yoktur,yani bire bir değildir.Telafuzu ise Türkçe den tamamen farklıdır ve bütün Ariyan-İrani dillerle ortak özellik gösterir.Bu bakımda Kürtçe kendisi ile aynı dil grubunda bulunan Farsça,Zazaca,Peştunca,Lurca,Belucice,Talişçe gibi dillerle benzer özellik gösterir ve özellikle de Farsça ile.Ben şimdi cidden merak etmeye başladım;Acaba Suriye de yaşayan "Dağ Türkleri" nin ve ya İran da yaşayan "Dağ Türkleri" nin olmadı Irak'ın Kuzeyin de yaşayan "Dağ Türkleri" nin giydiği çarıklar,potinler,kara lastikler,çizmeler,pabuçlar da aynı sesimi çıkardı da onlarda durduk yere Kürt olup,Türkler'in sayısı bir den bire 35-40 milyon azaldı?Ne dersiniz? Ayrıca bir çoğunun zannettiği gibi Alevi Zazalar,Alevi Kürtler den daha kalabalık değildir,topluca bir yanıt verme açısından bu konuya da değineceğim:Alevi Kürtler nüfus olarak Alevi Zazalar dan en az iki kat daha fazladır,en az diyorum gerçek oranı tam olarak bilmediğim için.Evet en az iki kat daha fazla.Çünkü Alevi Kürtler'in yaşadığı K.maraş(İldeki Aleviler'in bir bölümü Türkmen dir),Malatya (İldeki Aleviler'in yaklaşık yarısı Türkmen dir),Adıyaman(İldeki Aleviler'in bir bölümü Türkmen dir),Çorum(İldeki Aleviler'in çok büyük çoğunluğu Türkmen dir),Kayseri(İldeki Aleviler'in yarısı Türkmen dir),Yozgat(İldeki Alevilerin çok büyük çoğunluğu Türkmendir),Amasya(İlde ki Aleviler'in büyük çoğunluğu Türkmen dir),Gaziantep(İlde ki Aleviler'in büyük çoğunluğu Türkmen dir) gibi illerde Dersim göçmeni aileler ve istisna köyler haricinde hemen hemen hiç Zaza Alevi yoktur. Türkler hakkında saydıklarınızın bir çoğunda doğruluk payı var.Macarlar da etnik açıdan Türklerle akrabadır.Macarlar bir dönem Avusturya-Macaristan imparatorluğu altında Almanlarla beraber yaşamış olmalarına rağmen başkalaşım geçirmemişlerdir.Türkler ve Macarlar arasında her ikisinin de ortak öncelleri olan Hunları benimserler ama Macarlar dillerinin Türkçe ye yakınlığına ve Türklerle olan akrabalık bağlarına ve ortak tarihe ve ortak kültürel,etnik ,soy bağlarına sahip çıkmalarına rağmen kendilerine Türk değil de Macar derler.Çünkü her ne kadar Türkler le soyca aynı olsalarda tarihsel süreçte kendilerini Macar olarak tanımlamışlardır.Bu arada Macaristan da Alevilik ve Aleviler vardır. Sayın kzl.deli Volga ve İdil Bulgarları'nın Slavlaşması kendi kendilerine olmamıştır,Slavlarla karışmanın bir sonucu olarak doğmuştur.Yani bu açıdan baktığımızda Tarihsel olarak her ne kadar Bulgarlar, Türklerle akraba da olmuş olsalar bu etnik karışımdan dolayı sadece Türklerle değil; aynı zamanda Slavlar la da akrabadırlar,genlerinde onlarında özelliklerini taşırlar.Hem önemli olan insan olmaktır,dünya üzerinde ki insanların genelini düşündüğümüz zaman hiç bir ırkın safkan olmadığını göreceksiniz.Zaten ırklar sonradan oluştu,en önce hiç bir ırka ait olmayan ve hiç bir dili konuşamayan insan vardı.Yani hepimizin ataları onbinlerce yıl önce Türk,Kürt,Arab,Alman ve ya her hangi bir milliyetten değildi sadece insandı. İnsanı insan yapan en önemli özellik ise,ırkların,dinlerin,mezheplerin üstünde hayata,topluma,halklara insan gibi yaklaşabilmesidir.Yani özüne dönmesidir.Çünkü etnik kimlik insanın üzerine sonrada giydirilmiş bir elbise gibidir,onu çıkardığınız zaman karşınızda bütün doğallığıyla "İNSAN" vardır.Orta doğu da Kürt halkının yaşamış olduğu bir haksızlık,insanlık dışı bir uygulama söz konusudur.Bu halkın yaşamış olduğu coğrafya dört parçaya bölünmüş durumdadır ve her parçasında asimilasyonlara,baskılara,katliamlara maruz kalmış ve insan dışkısı yedirme dahil,hayvanca bile olmayan uygulamalara maruz kalmışlardır.Şimdi size soruyorum:Bir insan olarak bütün bu yapılanları vicdanınız kabul ediyormu?12 yaşında ki Uğur Kaymaz'ın vücuduna 9 tane mermi sıkılırken rahatça uyudunuzmu?Kürtler kara yatırılıp genç,yaşlı,kadın-erken demeden işkencelere tabii tutulurken hiçmi içiniz sızlamadı?Üç bin Kürt köyü boşaltılıp insanlar kendi öz topraklarından sürülüp gittikleri yerlerde perişan olurken hiç düşündünüzmü?Ya da düşünmeyi denedinizmi?Peki binlerce Kürt faili devlet(yani tetikçisi meçhul de emri veren belli) kurban edilirken neler hissettiniz insan olarak?Peki siz bu gün kendi anadilinizi rahatça konuşurken Kürtçe konuşulan her kelimeye para ve hapis cezası verilirken "bana dokunmayan yılan bin değil,sonsuza kadar yaşasın" mı dediniz?Bırakın şimdi Türk,Kürt bilme ne olmayı,bırakalım üzerimize giydirilen elbiseleri,etnik kimlikleri bir insan olarak ne düşündünüz?Bütün bunları çözümü olarak Kürtler'e Türk olduğunu kabul ettirmek olduğunumu düşündünüz?Bir de merak ettim ve sizden dürüstçe ve açıkça yanıt vermenizi bekliyorum:MHP li ve Alevimisiniz?Sizden gelecek cevaba göre bende yanıt yazacağım.Saygılar... |
|
|
|
|
| The Following 5 Users Say Thank You to bandiera_rossa For This Useful Post: | Ava Sipi (03-05-2011), ...baskoylu... (03-05-2011), |
|
|
#54 |
|
...
Üye No: 3
Thanked 8796 Times in 4121 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1143
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kendisi daha önce buna yanıt vermişti. 80 Öncesi MHP örgütlerinde aktif çalışmış ve o gelenekten bir insan. Alevi kökenli olduğunu da dile getiriyor.
Ben ömrümce muhalif yaşadım. Devletçe de menfi bi "tip" sayıldım. Onun için kan gurubum rh negatif
Kanayan, özlemdir, kabuk tutmayan. Kanayan, inattır. Bir içim sigara dumanında asılı, soluksuz inattır. Kanayan, kanattır. Doruklarda, alıcı kuşunda gergef olmuş kanattır. Ve dahi kavlimiz, kavlimiz duman mavisinde, kavlimiz kanat gergefinde nakışlıdır. Ki söylenen henüz söylenmemiştir. Ki dinlenen henüz dinlenmemiştir. Söylenmelidir. Dinlenmelidir. Dillenmelidir Melih PEKDEMİR Anne Bak Kral Çıplak
|
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Çopur For This Useful Post: |
|
|
#55 |
|
Yeni Üye Yas: 45
Üye No: 3724
Thanked 31 Times in 15 Posts REP Gücü : 1
REP Seviyesi :
![]() |
|
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to Tasarımcı For This Useful Post: |
|
|
#56 |
|
Hakka Yürüdü
Üye No: 3335
Thanked 202 Times in 54 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 29
REP Seviyesi :
![]() |
Şimdi bu durum aydınlığa kavuştu sayın kzl.deli,şunu aklınıızın bir köşesine iyice yer edin;Alevi kökenli olupta MHP li faşistlerin borazanlığını yapan balık hafızalılarla,kendi katillerine benzeyen düşünce sistemi ile hareket edenlerle bırakın karşılaşmayı aynı sokaklardan,aynı caddelerden geçmek onların teslimiyetçi ** yüzünü bile görmek istemiyorum.Ama her şeye rağmen size bu forumda saygı kuralları içerisinde kaldığınız sürece gene saygı kuralları çerçevesinde yanıt vereceğim.Benim gözümde balık hafızalı ve bizim katillerimizin temsilcisi olsanız bile,çizmeyi aşmadığınız sürece bu böyle devam edecek.
Sayın kzl.deli ben bir Türkmen Aleviyim,Türk kültürünün *** Kurt kültürü olmadığınıda bilecek düzeyde bir insanım.Bunu sen ve senin ülküdaşların kan ve göz yaşından başka hiç bir şeye** çalışmayan ülküdaşların iyice kafasına soksun.Ayrıca bu gün Türkçülük yapanların büyük çoğunluğu Türk değildir.Bir çoğu Osmanlı devşirmesi,sonradan kılıç zoruyla Müslüman yapılan zavallılardan ibarettir.Elinde ölçü aleti ile insanların kafatasını ölçüp yüzde bilmem kaç Türk olduğuna karar veren Nihal Atsız bile Türk değil,bir Osmanlı devşirmesidir.Nihal Atsız'ın eski bir Türkçü arkadaşı ile arası bozulur ve bir birlerini Türk olmamakla,devşirme olmakla suçlayıp dururlar,bunu üzerine Nihal Atsız mahkemeye müracat ederek kendi soyu ile ilgili arşivlerin açılmasını mahkemeden talep eder.Bunun üzerine mahkeme arşivi açar ve Nihal Atsız'ın atalarının kesinlikle Türk,Turani olmadığı Osmanlı devşirmesi bir ailenin Gümüşhane ye yerleştirildiği ortaya çıkar. Bu gün ulusal uyanışa geçmiş bir Kürt halkı var.Ben burada Kürt hareketinin yanlış ve ya doğrularını tartışmak istemiyorum.Çünkü örgütler,kurumlar gelip geçicidir kalıcı olan halklardır.Faşizme ve faşizan uygulamalara karşı verilen her mücadele mübah ve doğrudur.Kürt halkının haklarına kavuşması Türk ve diğer milliyetlerden işçi,emekçi ve yoksulların zararına değil,bizzat yararınadır.Çünkü Kürt emekçi kardeşilerimizin kazanacakları her hak,kapitalist sistemin taviz vermesi anlamına gelmektedir.Bu nedenle ezilen ulus sorunu özünde sınıfsal bir sorundur.Çünkü Kürt halkını emekçi Türk kardeşleri değil,Türk burjuvazisi ve onların bölgede ki uşakları baskı altında tutmaktadır.Bu nedenle Türk ve Kürt emekçileri yaşamış olduğu sistematik sömürü göz önünde bulundurulduğunda kardeştirler.Birinin almış olduğu hak ve ya sisteme verdirmiş olduğu taviz,diğerinin yararınadır. Bu arada bir meseleye daha değinmek istiyorum.Kürt halkının haklı ve meşru mücadelesini savunmak Kürt hareketinin kuyrukçuluğunu yapmak değildir.Böylesi bir tutum sergilemek hem Kürt hareketinin kendi yanlışlarında ısrar etmesine,hemde Kürt işçi-emekçi ve de yoksullarının sosyalizm düşüncesinden uzak durmasına neden olmaktadır.Gerek li gördüğümde konunun özünü biraz daha açabilirim,ancak şimdilik yeterli olduğunu düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Üyemiz
Üye No: 3865
Thanked 64 Times in 37 Posts REP Gücü : 1
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
yazınıza aynen katılıyorum.ben doğuda uzun yıllar görevli olarak çalıştım.ve bölgenin birçok ilinide gezdim.yöreyi gayet iyi biliyorum.kürtlerin geneli dincidir.bitlisli olupda ismi ALİ olana bile rastlamadım.bu çok ilgincime gitmişti.üstelik alevilere nefretlerinide iyi gördüm.berberde traş olurken adam epey sövdü saydı alevilere.demem o ki kürtlerin geneli dincidir ve alevileri hiç ama hiç sevmezler.ve ilginç olan kürdüm deyipde solcuyum diyende dincidir.bitliste böyle gördüm.adam solcuyum diyor.eğitim sen üyesi.parmağında gümüş yüzük beş vakit namaz. zaten büyük çoğunluğuda nerdeyse tamamı AKPli.bazı arkadaşlar batıdanda AKPye oy çıkıyor diyor.ama batıdan çıkan AKP oylarının çoğunuda doğudan göç edenler veriyor.geri kalanınıda nurcular cemaatciler tarikatçılar veriyor. |
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Aziz For This Useful Post: | Baba İlyas (05-08-2011) |
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| alevi, gençlerinde, kürt, sempatisi, yükselen |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links
|
|||||||||