![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevilik İnancı Alevilik inancına dair paylaşımların yapılabileceği alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Can |
(Not: Bu yazı Sevgili üstad NAKİ BAKIR'A AİTTİR... Bana, bu yazıyı paylaşmam konusunda yardımını esirgemediği için, teşekkürümü borç bilirim)
**** 1) 12 imamın dinsel anlayışı ve "Alevi İslamcılar"a sorular "Alevi-İslam"cıların yolundan gittiklerini iddia ettikleri 12 imamdan beşincisi olan İmam Muhammed Bakır, Peygamber’in abdest alışını fiili olarak şöyle tarif ediyor: “İmam, su dolu bir kap istedi. Önce ellerini yıkadı, sonra kabdan bir avuç su aldı, onunla yüzünün üst tarafından aşağıya doğru çekerek yüzünü yıkadı. Sonra bir avuç su alıp, dirsekten parmak uçlarına kadar sağ kolunu yıkadı. Sol kolunu da aynı şekilde yıkadı. Sonra, elindeki kalan ıslaklık ile başının ön tarafından bir kısmını meshetti, yine ellerinin ıslaklığı ile parmak uçlarından kaab kemiklerine (bilek hizasına) kadar ayaklarını meshetti.” (Furu-u kafi; c.3, s.24) Peygamber buyuruyor ki: “Namaz dinin direğidir.” ….. Namazın ne olduğunu bilmeden kılan bir insanın (yaptığı ibadet) At’ın seten etrafında dönmesi gibidir. (Sefine tul – Bihar) Fatma buyuruyor ki: “Allah, namazı kibirden uzaklaşmanız için farz kıldı” İmam Muhammed Bakır buyuruyor ki: “Allah’ın kullarından soracağı ilk sual beş vakit namazdır.” İmam Cafer Sadık buyuruyor ki: “Allah (Kitabında) Gerçekten namazı mümin olasınız diye kitapta bildirdik, işte mü-min için en büyük farz budur.” İmam Muhammed Taki buyuruyor ki: “Beş vakit namaz tıpkı bir nehirde gusül etmek gibidir. Nehir insanın dışını, Namaz ise içini temizler.” (Vesaül Şia, C:4, Kitabı Salat) İmam Mehdi buyuruyor ki: “Hiçbir şey namaz kadar şeytanın burnunu yere sürtmez, öyleyse namaz kıl, şeytanın burnunu yere sürt.” (Bihar, C:53, Sh:182) Sorular: -Peygamberin namaz esnasında secdedeyken, sırtına çıkan Hasan ve Hüseyin’i üzmemek için onlar sırtından ininceye kadar secdeyi uzattığını duymadınız mı? -Peygamber arkasında Ali ile birlikte namaz kılarken onları gören babası Ebu Talib’in diğer oğlu Cafer Tayyara: “Git sen de diğer kanadında namaz kıl” dediğinden haberiniz yok mu? -Uhud harbi sırasında Ali’nin ayağına saplanan oku namaz esnasında çıkardıkları ve Ali’nin hiçbir acı hissetmediği öyküsünü duymadınız mı? -Ali, bir savaş sırasında namaz kılmak için hazırlık yapmaya başladığında askerleri: “Şimdi namazın sırası mı ya Ali?" diye sorduklarında Ali’nin: “Biz zaten bunun için savaşmıyor muyuz?” dediğini de mi duymadınız? -Savaşlarda Müslümanların birbirlerini bekleyerek sırasıyla namaz kıldıklarını bilmiyor musunuz? -Ali’nin camide öldürüldüğünü de mi bilmiyor musunuz? Bir rivayete göre Sabah namazı esnasında rükudayken kılıç darbesine maruz kaldığını duymadınız mı? -Hüseyin’in Kerbela’daki dostlarına namazın önemini vurgulamak için: “Meğer bizim kıyamımız (direnişimiz) namazı ayakta tutmak için değil mi?” dediği yalan mı? -Hüseyin’in Kerbela’da öldürüldü sırada bile namaz kılmakta olduğu, son anlarını namazla geçirdiğinden haberiniz yok mu? -İmam Cafer Sadık’ın hayatının son anlarında tüm dostlarını yanına çağırarak onlara: “Bizim şefaatimiz namazı hafife alanlara ulaşmayacaktır.” dediğini bilmiyor musunuz? -İmam Musa Kazım’ın zindandayken sürekli namaz kıldığını ve bu yüzden onunla konuşmak için zindana gelen bir kişinin çok uzun bir süre imamın namazının bitmesini beklediğini anlatan rivayetleri duymadınız mı? -İmam Rıza’nın bayram namazı kıldırma işini üstlenip bu işe başladığında halkın imama uymasından ve saltanatını kaybedeceğinden korkan sultanın onu yoldan çevirdiğini, izin vermediğini de mi duymadınız? Not: Bunlar Sünni kaynak falan değildir. Bizzat Ehli Beyt okulu takipçilerinin yani Şia'nın kaynaklarından derlenmiştir. 2)"Alevi İslam"cılara sorular "Alevi İslam"cılar, "İslamın özü"cüler, "Gerçek İslam biziz"ciler... Israrla; Aleviliğin kadim geçmişini, ulu ezoterizm çınarının dallarından biri olduğunu yadsıyıp, “Alevilik İslam’dır, İslam’ın özüdür, gerçek İslam’dır” gibi, gerçek Müslümanlar bir yana bu konularda biraz okumuş birinin bile doğru olmadığını anlayacağı, inanmayacağı bir savunma içindesiniz!... İslam’ın kitabı belli (Kuran). Müslümanlar bunun, Allah kelamı (kelamullah) olduğu, vahiy yoluyla O’nun resulu olan Muhammed’e gönderildiği, Muhammed’in de bu kitaptaki emir ve yasakları ümmetine bildirdiği, uyguladığı ve uygulattığına inanır. Siz bu kitabı kabul ediyor musunuz, buradaki emir ve yasaklara uyuyor musunuz? Kuran’ın, daha sonraki dönemlerde İslam iktidarını ele geçiren Emevilerce tahrif edildiğini savunuyorsunuz. Bunu karşılaştırmalı olarak test etmek için elinizde “hakiki” Kuran’ınız var mı? Muhammed’in ölümünden sonra halife olarak Ali’yi tayin ettiği, ancak çeşitli ayak oyunlarıyla Ebu Bekir, Ömer ve Osman’ın iktidarı gasp ederek, Ali’ye vermediği, islam’ı yanlış uyguladığı gerekçesiyle bu kişilere kin bağlıyor, hatta küfrediyorsunuz. Peki sizce Ali’nin bu kişilerle bir husumeti, kavgası ya da İslam’ın uygulanışı konusunda bir ihtilafı var mıydı? “Muhammed kızlarından Fatma’yı Ali’ye, Ümmü Gülsüm’ü de Osman’a veriyor. Demek ki Ali ile Osman bacanak oluyor. Muhammet, Ali ile Ozman’ın kayınbabası oluyor. Ömer Kızı Hafsa’yı Muhammet’e veriyor. Yani Ömer, Muhammet’in kayınbabası oluyor. Muhammet torunu, Ali’nin kızı Ümmü Gülsüm’ü Ömer’e veriyor. Yani Ali Ömer’in kayınbabası, Fatma da kaynanasıdır. Ömer’in boşadığı Atike’yi Muhammet’in torunu Hüseyin alıyor. Ne kadar karışık ilişkiler yumağı değil mi? Kimin kimse nasıl akraba olduğu belli değil… Kendilerine ‘Alevi Müslüman’ diyenler ne Osman’a, Ömer’e, Ebu Bekir’e ne kadar kızarlarsa kızsınlar, bu insanların kendi aralarındaki ilişkiler problemsizdir. Örneğin Peygamber Muhammet, Osman’a iki kızını vermiştir. İlk kızı Rukayye aslında Ebu Leheb’in ikinci oğlu Uteybe ile nişanlıdır. İslamiyet geldiğinde Ebu Leheb iman etmedi ve oğluna Mahmmet’in kızını boşamasını söyledi. Uteybe Rukayye’yi boşadı. Rukayye daha sonra Osman’a verildi. Bedir savaşından sonra Rukayye ölünce, Muhammed diğer kızı Ümmü Gülsüm’ü Osman’a nikahladı. Bu yüzden Osman’a ‘iki nur sahibi’ anlamına gelen ‘Zinnureyn’ denilmektedir. Bu bilgi İslam kaynaklarının tamamında vardır…..Muhammet de O’nu (Zeyd) kölelikten azat etmiş, oğul olarak kabul etmiş, kendi halasının kızı Zeynep’le evlendirmiş. Daha sonra da Zeynep’le kendisi evlenmişti…”(Damlanın İçindeki Gerçek,-Alevilerin Büyük Sırrı, Ünsal Öztürk, Yurt-Kitap Yayınları, Ankara, 2005, s. 227-228) O halde; . Muhammet, Ali’nin de Osman’ın da kayınbabası. . Ali ile Osman bacanak. . Muhammed Ömer’in eniştesi, Ömer Muhammet’in kayınbabası (kızı Hafsa’dan dolayı) . Ömer, Ali’nin damadı, Ali Ömer’in kayınbabası. (Kızı Ümmü Gülsüm’den dolayı) . Ali, kayınbabası Muhammed’in kayınbabası olan Ömer’in kayınbabası… Bunları biliyor musunuz? Ali’nin, kendinden önceki halifelere Kuran, sünnet, fıkıh konularında danışmanlık yaptığını biliyor musunuz? Bakınız Ali, kızı Ümmü Gülsüm'ü eş olarak verdiği Ömer'e ne diyor: “Sen değirmen taşının mili ol, savaş değirmenini Arap’la döndür; onları savaş ateşine sok, sen girme” “savaşa katılıp altolduğun taktirde, Müslümanlar ... senden sonra sığınacakları birisini bulamazlar” Ali, hakkını yediğini düşünseydi Ömer'e böyle der miydi? "Aleviler" Ali'yi, Ali ise Ömer'i önder olarak görüyor. Bu ne yaman çelişki? Kuran’da birçok ayette geçen ve Müslümanlara farz kılınan namazı (Eğer Müslümansanız) kılıyor musunuz? İslam’ın ilk dönemlerinden beri okunan ezanın ardından bizzat Muhammed’in ümmetine öğrettiği şekilde vakit namazlarının farz veya sünnetlerini tüm Müslümanlar gibi kılar mısınız? Peygamberinizin sünnetine uyar mısınız? Çok eşliliği kabul ediyor musunuz? Muhammet’in biri Ebu Bekir’in 9 yaşındaki kızı Aişe olmak üzere toplam 9, Ali’nin de bir o kadar (Fatıma’nın ölümünden sonra) eş aldığını, özellikle İkinci İmam Hasan’ın, sürekli eşlerini boşayarak, aynı anda dörtten fazlasıyla nikahlı olmamak koşuluyla toplam 250 eş aldığı, bu yüzden kendisine “El Mıtlak” (Çok boşayan) sıfatı verildiğini biliyor musunuz? Ali’nin Kerbela’da ölen onbir oğlu içinde Ömer, Osman, Bekir adlarını taşıyanların olduğunu bilir misiniz? Ebu Bekir, Ömer ve Osman’ın Ali ile aynı dinden olduğunu, birlikte namaz kıldıklarını, Ramazan orucu tutup iftar açtıklarını biliyor musunuz? Hile ve kanla hilafeti ele geçiren Emeviler’in (Ümeyyeoğulları), Muhammed ve Ali'nin mensubu oldukları Haşimoğulları ile amca çocuğu olduğunu bilir misiniz? İktidar çatışmasında Ali’nin safında yer alan Ali şiasının günümüzde Necef, Kum, Kerbela merkezli olarak süren İslam anlayışının, küçük ayrıntılar dışında Sünni İslam’la temelde aynı olduğunu, bu Şiilerin sizleri Müslüman saymadığını biliyor musunuz? Sünniliğin dört mezhebinden biri olan Hanefiliğin kurucusu sayılan ve büyük imam denilen (İmam-ı azam) Ebu Hanife’nin (Numan bin Sabit), Şia mezhebinin kurucusu kabul edilen Cafer-i Sadık'ın öğrencisi olduğunu, Ebu Hanife’nin dinsel uygulamalar ve anlayış açıdan İmam Cafer'e çok yakın, siyasi açıdan ise tamamen Ehli Beyt yanlısı olduğunu biliyor musunuz? Aleviliğin kurucusu, önderi ya da rehber aldığı kişi kabul ettiğiniz Ali bin Ebu Talib’in kayıtlı hutbe ve sözlerinin toplandığı "Nehc’ül Belaga" adlı kitabı okudunuz mu, bu kitapta sizin bildiğiniz Aleviliğe ait ne var? "Alevi Müslümanlar" a soruyorum; aşağıda Ali’ye ait sözlere katılıyor musunuz, bunları kabul ediyor musunuz? Örneğin namaz, oruç ve hac konusundaki emirlerini yerine getiriyor musunuz? “Biatten dönenlerle savaştım, gerçekten sapanlarla mücadele ettim, dinden çıkanları kahrettim” (Nehc’ül Belaga, Der Y., s.133); “... benim sözlerimi duydukları halde itaat etmeyip isyan edenlere, öleceğim güne kadar yürür de yürürüm, vurur da vururum” (Age, s.201), “Savaş (cihat), İslam'ın en yüce rüknüdür” (Age., s.110) “... kadınların kaygıları dertleri, dünya ziynetiyle bezenmek, dünyada bozgunculuk etmektir” (Age., s.193); “Sakın kadınlarla danışma, onların reyleri zayıftır, azimleri gevşek”tir (Age., s.344) “Namaz her temiz kişinin Tanrı’ya yaklaşmasıdır. Hac, her zayıfın savaşıdır. Her şeyin zekatı vardır, bedenin zekatı da oruçtur. Kadının savaşı ise kocasıyla iyi geçinmesidir” (s.390); “Namazı vaktinde kıldır...Bil ki yaptığın yapacağın her şey namaza bağlıdır” (s.364); "Allah hürmeti vacip olan evini (Kabe’yi) ziyaret edip haccetmenizi size farz kıldı, o evi halka kıble kıldı” (s.26). "...Peygamberin sünnetine uyun.” (s.110). “Kur’an’ın ipine sarıl, onu kendine öğütçü bil, tam helalini helal tanı, haramını haram” (s.349) “Seni yarattıklarından bir şeye denk tutan, seni onunla bir sayar; seni bir şeyle denk sayan, hükmü yerinde ve apaçık olarak indirdiğin ayetlerine kafir olur” (Age., s.41, ayrıca s.36-7). Teşekkürler üstad.... Evet.. Cevap verecek canlar varsa buyursun! Aşk ile
ELİNE BELİNE DİLİNE SAHİP OL!!!
DERSİME SEFER OLUR; ZAFER OLMAZ (Seyit Rıza) |
|
|
|
| The Following 15 Users Say Thank You to Kul Seyyid For This Useful Post: | Ali karul (08-23-2008), Arjin Efruz (09-26-2008), aydo_62 (08-22-2008), ceritli (09-09-2008), Devrim06 (08-22-2008), Esma (08-22-2008), KızıLKumsAL (09-08-2008), mamican (08-26-2008), mihrali (08-22-2008), NervouS! (09-20-2008), Renas (08-22-2008), rüzgar_88 (08-27-2008), Tahtacı35 (07-13-2011), taja_naz (09-05-2008), İşcanbaba (08-22-2008) |
|
|
#2 | ||||||
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: ankara
Yas: 35
Üye No: 27
Thanked 1647 Times in 735 Posts REP Gücü : 17
REP Puanı : 648
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
hala köylerde bile ilişkilerin bu şekilde yürüdüğünü bilmiyormusunuz? bunda şaşıracak ne var bunu anlamamak için ya kültüründen bir haber yada geçmişini bilmiyor olmak gerekir değilmi? çogumuzun anne ve babaları akraba değilmi? yada dedeleri babanneleri? ben bunlara hiç şaşırmadım çünkü uzayda yaşamıyorum azcıkta olsa geçmişi bilen yahut köy kültürüne sahip herkes bilir bunu değilmi? Alinti:
Alinti:
hz alinin müslüman olduğundan hiç şüphemiz yok. Alinti:
çelişki bunun neresinde anlayamadım bunlar insani şeyler bence Alinti:
peki sizce bütün sünni müslümanlar bütün bu dediklerinizi yapıyormu? tabiki hayır oruç tutmayan namaz kılmayan bir çok dini gerekleri yerine getirmeyen sünni var üstelik müslümanlar var buna ne diyeceksiniz. Alinti:
ve buna benzer bir çok örnek var gördüğüm ve tanıdığım bunun da alevi olup olamamakla alakası yok tamamen kültür meselesi öyle görmüşler ve öyle de devam etmiş en çokta köylerde siz hiç duymadınızmı? şimdilik dikkatimi çeken ve cevap verme ihtiyacı hissettiğim bir kaç noktaya deyindim.bu arada bu mesaja cevap verme nedenim alevi islamcı olmamdan değil en azından ben kendimi öyle nitelendirmiyorum ama bazı gerçekler var üstü örtülemez gerçekler onlara deyinmek istedim çok yanlış örnekler verilmiş açıkçası bu çalışmayı ve soruları çok mantıklı bulmadım yanlış yerlerden yanlış sorular daha güzel bir starateji beklerdim çünkü bu tezleri çürütmek için prof olmaya gerek yok biraz bilği sahibi olan bir çok insan bunların cevabını sıralayabilir. tabi bu ben değilim benden bu kadar yeterli sevgiler.
Gönül, niçin ahvalimi bilmezsin? Yürekte yaralar türlü türlüdür. Öğüt versem, öğüdümü almazsın, Yürekte yaralar türlü türlüdür. Ah n'eyleyim karşımızda ölüm var, Ölüm dedikleri kanlı zalim var. Ne ağlayıp ne gülecek halim var, Yürekte yaralar türlü türlüdür. Pir Sultan Abdal'ım, ben de böyleyim, Emir Hak'tan geldi, kime ne deyim? Derdim çoktur, hangi birin söyleyim? Yürekte yaralar türlü türlüdür. Pir Sultan Abdal |
||||||
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to sibele For This Useful Post: |
|
|
#3 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: adana
Yas: 17
Üye No: 12
Thanked 3640 Times in 1754 Posts REP Gücü : 20
REP Puanı : 476
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben kendı adıma hangı bırıne cevap verebılırım kı HIC bırıne cunku benım bılgım yok,
sadece ben görduklerım ve okuduklarımla kendı muhakememı yapıyorum.. bana alevlık ıslam veya degıl ıspat et,sayfalarca kopyala yapıstır yapamam,yapsam bıle altını dolduramam.sadece guncel yasantına bak,bak bakayım içinde ne var? Burdan anlaşılıyor kı ALEVILIK islam,İSLAM alevilik degil...Ya aslında ilk önce herkes alevılık ögretısınden ve ıslamı bılgısını bır kenara bırakıp dısardan bakaması gerekıyor.. Benım alevılık ögretım farklı hemde cok cok farklı... Hep bır bırımıze bır seyı ıspatlamak sayfa sayfa ayet,sayfa sayfa bırnın yazsını kopyala yapıstır yapmak dogru olanda bu zaten dımı dostlar... Ben hep derıne gırmeden bakmısmtır.Alevılerın yaptıkları herzaman ortada,Müslümanların yaptıgı ortada.İKİ ögretının retulerın de cok buyuk farklılıklar var... Kimse bunu görmuyor mu.. Bende bunu anlamadım.. Acaba ben bu yeryuzunde alevılık ve ıslamdan yoksunmuyum? yoksa yusufum canım yusuf asımılemı olmus... Ortama bende bir sor atayım...konuyla alakası yok ama olsun.. Sorarım sizlere Alevılık mı?,İslam mı? Bu soruya ben nusayrı olsumdan ne dıyebılırım ortada? ARAP alevisi ![]() AMA ben alevılık dıyorum.İnsan olmak,sevmek,haksızlıga buyun egmemek.. Ben NAKI abımım ve SEYİDİMİN emek vermıs oldukları bu yazılarında okurken bunlar geldi aklıma,belkı soruların cevapları yoktur...Teşekurler..
İnsanın yaşamaya hakkı olduğu kadar da ölmeye de hakkı vardır.
Tanrının degil.Ruhumun istediği bir düzen... |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12691 Times in 5974 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
senin cevabına mukabil, bazı yerlerde yoğun asimilasyonlarammaruz kalmış köyleri yerleri gecersek ,sanırım nazmaz kılan alevi sayısı cok azdır veya toplamda namaz kılmayan ,ramazan orıucu tutmayan alevilerin oranı %80i bulur diye rahatlıkla söyleyebiliriz sanırım. bunlar üzerinden gidesek , çoğunluk üzerinden yani, yukarıda ki cümlelerle bu kadar çelişki olmasına ne diyosun, yani aynayı ggeniş acıya tutmaya ne dersin. burda aklıma su geliyor kliseye giden alevi arkadaşlarım ,tanıdıklarım var kendilerini hristiyan kabul edenler , bunları baz alarak aleviler hristiyandır diyebilirmiyiz. ayin yapıyorlar bazı aleviler diye genele bu misyonu yükleyebilirmiyiz.
Hakk'ı görmek diler isen
Suret-i insana bak Arayıp gezme bu halkı Cismin içre câna bak. Noksani Baba |
|
|
|
|
| The Following 6 Users Say Thank You to Devrim06 For This Useful Post: | Ali karul (08-23-2008), Kul Seyyid (08-22-2008), KızıLKumsAL (08-24-2008), Renas (08-22-2008), sibele (08-23-2008), İşcanbaba (08-22-2008) |
|
|
#5 |
|
Can Bulunduğu yer: mersin-muğla
Üye No: 51
Thanked 1910 Times in 806 Posts REP Gücü : 12
REP Puanı : 352
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() |
namaz kılan insan zaten asimile olmuştur bence..duran kardeş güzel tespit yapmış..kiliseye giden aleviye alevi hristyan denmediği gibi namaz kılan insanda bence alevi sayılmaz çok çelişkili çünkü..
DİNİMİZ SEVGİ,KABEMİZ İNSANDIR !!
|
|
|
|
| The Following 5 Users Say Thank You to Renas For This Useful Post: | Ali karul (08-23-2008), Arjin Efruz (09-26-2008), cepheli (07-14-2011), Kul Seyyid (08-22-2008), KızıLKumsAL (08-24-2008) |
|
|
#6 | ||||
|
Can Bulunduğu yer: Bajarî Sînemil
Üye No: 17
Thanked 6016 Times in 2689 Posts REP Gücü : 27
REP Puanı : 542
REP Seviyesi :
Alinti:
Alinti:
Alinti:
Mesela benim köyümde yaklaşık dört ay önce sordum sadece 2 tane 2 eşlilik olduğunu gördüm. Biri çocuğu olmadığı için kadından, rızalık almış eşi ve cemevinden 2.sini almış ve şimdi 10 küsür yaşında çocuğu var... Diğeride aynen böle çocuğu olmadığı için 2. eşi almış onunda çocuğu var. ammma ilk eşlerinden izinle tabi. İzin verilmezse biliyorsun ki 2. eş alımına izin verilmiyor. Ben daha 15-20 yıllık zamandan bahsediyorum. Bugün bunu yapan insanların 1925te dergahların, cemevlerinin kapatılmasından önce yapması mümkün mü? eğer bugüne bakarsanız ooo hooo! ben 2ye şükrediyorum açıkçası... Üstelik alevilikte boşanmakta yasaktır. İslamda ise erkeğin boşama hakkı var ama kadının yoktur. Alevilikteki boşunmanın tek şartı var " boşanmaya neden olan kimse yani kim bu durumda haksızsa onlardan -kadın,erkek- birinin DÜŞKÜNLÜĞÜ ile sağlanır başka yolu yoktur. kadın erkek ayrımı değil HAK ayrımı vardır. Erkek haksızsa o düşkün edilir ve tecrit edilir. Bu sistem, insanların eşini dikkatli seçmesini ve bazı olumsuzlukları önlemede büyük fayda sağlar. Açıkçası söyleyim ben düşkün olma korkusuyla kesinlikle eşimi doğru seçmeye çalışırdım. Alinti:
Aslında Alevi İslamcılarda farkında aleviliğin islamdan çok çok farklı ve ayrı olduğunu ama emevi ile osmanın kuranı değiştirdiğini söyleyerek buna sığınıyor ve böylece biz gerçek islamız deyip kendilerini kandırıyorlar bu kadar basit... Hiç kimse kör oyunlarla bu inancı necef çöllerine bağlayamaz. Ne olursa olsun inancımızı korumak ve kollamak pirlerin, katledilenlerin mirası içindir. Ben Alevi isem başka dine ihtiyacım yok. Neden diyanet, başbakan, çeşitli kurumlar beni camiye sokmaya, 99 eş almaya, içki içmemeye, hacca gitmeye zorlamaya çalışıyor. Eğer ki masum bir biçimde Alevilikle islamı bağdaştırırsanız (genel için diyorum) ortada tarikatler köşe bekçileri var unutmayın tez zamanda Aleviliğinizin yerinde YELLER ESER... Teşekkürler abla cevapların için Aşk ile |
||||
|
|
|
| The Following 5 Users Say Thank You to Kul Seyyid For This Useful Post: | KızıLKumsAL (08-24-2008), |
|
|
#7 | |
|
Can Bulunduğu yer: Bajarî Sînemil
Üye No: 17
Thanked 6016 Times in 2689 Posts REP Gücü : 27
REP Puanı : 542
REP Seviyesi :
Alinti:
Bizim için sorun yok zaten böyleyiz, şimdi olduğumuz gibi... Bu forum amenna.. Da bir dolaş yusufum... aman pirim neler var... Biz burada alevilik islam değildir diye sayfalarca yazı yazıyoruz üye sayısı 10 binden fazla olan ve günlük ortalama 1000 kişinin girip çıktığı bir forumda Alevilik İslam değildir diye imzama sadece bunu yazdım sildiler yazı yazdım kilitlediler, sorunca bu kez yazıyı tümden kaldırdılar.. Ama buralara onlar gelse istediklerini yazıyorlar iş bizim değerlendirmemize kalıyor. Bu ve benzeri forumlara aldanmak yanlış. Başıma neler neler geldiğini anlatsam inanın nasıl olur dersiniz... Sorun biz değiliz bu öğreti ve gelecek nesiller.. Üstadın dediği gibi sanalda kendi aleviliğimizi pazarlıyorda olsak elimizden ancak bu kadar geliyor.. Aşk ile.. Konu Kul Seyyid tarafindan (08-22-2008 Saat 13:07 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Üye No: 309
Thanked 2 Times in 2 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : -4
REP Seviyesi :
![]() |
sımdı bırsey sormak ıstıyorum ..
bu alevı ıslam demek nedemek acaba ... sankı alevılık ıslam dısındaymıs gıbı zorla ıslamın ıcınde sıkıstırılırmıs gıbı alevi islam anlayısı demek nedek siz hic sunnı ıslam anlayısı dıye bırsey duydunuz mu . 2. "namaz" dua etmek anlamına gelmıyor mu peygamber zamanında cami mi vardı .. 3. hz .ali mescitte ( camii) de öldurulmedıgını bılıyorum 4. hanı alevılıkte sekılcılık yoktu öz olan niyettı hanı öz olan ınsandı.. 5.namaz arapca bır kelıme farscası "salat" anlamına gelıyo herhalde "salatın" turkcesı "dua" etmek degıl mı |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12691 Times in 5974 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
onun üzerine tekrar konuşuruz. salat birden fazla anlamı vardır kullanoldıgı cümleye göre değişen anlamları vardır , bir çk dilde bu tür kelimelerde vardır.. diğer yazdıklarınız daki amaç neydi çözemedim, özümüzün insan sevgisi olmasıyla konunun yazdılklarınızın bağlantısı nedir, buna aykırı bir yazımı var orada???? |
|
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to Devrim06 For This Useful Post: |
|
|
#10 | |
|
Yeni Üye
Üye No: 309
Thanked 2 Times in 2 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : -4
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
yanlıs anlasıldıysam özur dilerim ..insan sevgısı "hakkı" ınsanda aramaktır. burdakı namaz sunnılerın kıldıgı 5 vakıt namaz gıbı gelıyo şekilcilik var yani ..en azıncan ben öyle anladım. 2. su alevı-islam anlayısı .. alevılıgın ıslam anlayısı demek alevılıgı ıslam dısı görup zorla islamın ıcıne tıkıyormusuz gıbı gelıyo .. oysakı alevılık zaten ıslam degıl mı .. dıyorum kı hıc sunnı ıslam dıye bırsey dydunuz mu burdada kelıme oyunları yaparak ınsanlara bırseylerı benımsetmek bır kalıba sokma manası yok mu ? |
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|