Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > ALEVİLİK ÖĞRETİSİ > Alevilik İnancı

Alevilik İnancı Alevilik inancına dair paylaşımların yapılabileceği alan.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 09-19-2008, 16:23   #101
gerçeğe az kaldı
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 38
Üye No: 83
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 5
REP Puanı : 203
REP Seviyesi : gerçeğe az kaldı has a spectacular aura aboutgerçeğe az kaldı has a spectacular aura aboutgerçeğe az kaldı has a spectacular aura about
İletişim

Alinti:
sibele Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
sayın gerçek aliekber abide senin için bu gerçek şu ışıkçı gerçeği bir türlü bulamayan sahte pirlere inanan falan deseydi hoş olurmuydu? hatta senin inançlarına ve kutsalına sayğısızlık etseydi hoşuna gidermiydi? üzücü sendede hiç bir değişme gelişme yok hala tartışırken insanları kırıyor rencide ediyor aşağılıyorsun.

Yukardaki sözleri talihsizlik olarak nitelendiriyorum.... Sevgili can görmüyormusun...benim kutsalımı kimse islama yamayamaz...istemiyorum....Bu en büyük saygısızlık değil mi.....?!!!

Alinti:
insanlar neye inanıyor olurlarsa olsunlar bizi ilğilendirmez ve farklı inanışlara sahip olmamız bize onlara hakaret etme hakkı vermez. en azından burada insanları alaya almadan daha kaliteli paylaşımlarda bulunmanızı beklerdim en azından bazı paylaşımlarınızdan bunu anlamıştım ama yanılmışım demekki ee insan 35 inden sonra değişmiyor demekki seviyeli paylaşımlar dileğiyle saygılar.
Sevgili can,bazıları çok iyi bilir ki meydan boş olmayacak bundan sonra. Alevilik.... arap ali, Alevilik... islam hikayaleriyle kimse bize boş dualar okuyamaz bundan sonra. Herkese saygılıyım. Ama benim inandığım değerleri başka inançların içine zorla sokup inkar edenlere, ve bunu bilerek yapanlara cevabım her zaman nettir.

Sevgilerle...

Konu gerçeğe az kaldı tarafindan (09-19-2008 Saat 16:30 ) değistirilmistir..
gerçeğe az kaldı isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to gerçeğe az kaldı For This Useful Post:
Kul Seyyid (09-19-2008)
Alt 09-25-2008, 00:36   #102
sibele
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

sibele - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 35
Üye No: 27
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 17
REP Puanı : 648
REP Seviyesi : sibele is a name known to allsibele is a name known to allsibele is a name known to allsibele is a name known to allsibele is a name known to allsibele is a name known to all
İletişim

Alinti:
gerçeğe az kaldı Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Yukardaki sözleri talihsizlik olarak nitelendiriyorum.... Sevgili can görmüyormusun...benim kutsalımı kimse islama yamayamaz...istemiyorum....Bu en büyük saygısızlık değil mi.....?!!!

Sevgili can,bazıları çok iyi bilir ki meydan boş olmayacak bundan sonra. Alevilik.... arap ali, Alevilik... islam hikayaleriyle kimse bize boş dualar okuyamaz bundan sonra. Herkese saygılıyım. Ama benim inandığım değerleri başka inançların içine zorla sokup inkar edenlere, ve bunu bilerek yapanlara cevabım her zaman nettir.

Sevgilerle...
sevgili can sözlerimi istediğiniz şekilde nitelendirebilirsiniz seçim sizin sizin kutsalınızı islama yamamaya çalışmak değilde öyle inanıyor olabilirlermi?
sizin maksadınızın aleviliği birşeylere yamamak değilde inancınızı savunmak olduğu gibi onlarda bunu yapıyor olabilirlermi?
ben size inandıklarınızdan feregat edin demiyorumki inançlarınızı daha seviyeli bir şekilde savunun diyorum ve bunu sadece sizede söylemiyorum herkes için geçerlidir. doğru bildiğinizi sonuna kadar savunmak sizin hakkınızdır ama unutmayın onlarında böyle bir hakkı var farklı doğrulara sahip olmak bize kimseyi aşagılama yada hor görme hakkını vermez değilmi? ha birde bu soru işarati akabinde ünlem falan ne oluyor öyle ben size nasıl sakin bir dille yazıyorsam lütfen sizde aynı şekilde karşılık verin bagırmadan..!!! sevgiler.

Gönül, niçin ahvalimi bilmezsin?
Yürekte yaralar türlü türlüdür.
Öğüt versem, öğüdümü almazsın,

Ah n'eyleyim karşımızda ölüm var,
Ölüm dedikleri kanlı zalim var.
Ne ağlayıp ne gülecek halim var,

Pir Sultan Abdal'ım, ben de böyleyim,
Emir Hak'tan geldi, kime ne deyim?
Derdim çoktur, hangi birin söyleyim?

Pir Sultan Abdal

Konu sibele tarafindan (09-25-2008 Saat 00:39 ) değistirilmistir..
sibele isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 09-25-2008, 23:35   #103
gerçeğe az kaldı
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 38
Üye No: 83
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 5
REP Puanı : 203
REP Seviyesi : gerçeğe az kaldı has a spectacular aura aboutgerçeğe az kaldı has a spectacular aura aboutgerçeğe az kaldı has a spectacular aura about
İletişim

Alinti:
[color="Navy"]sevgili can sözlerimi istediğiniz şekilde nitelendirebilirsiniz seçim sizin sizin kutsalınızı islama yamamaya çalışmak değilde öyle inanıyor olabilirlermi?

Öyle inanmıyor, bunlar Aleviliğin binyıllar önceden var olduğunu çok iyi bilenlerdir, (geneli kastetmiyorum) doğrudur bazılarına Alevilik islam diye öğretilmiş, ve bu bazı kişiler islama öyle bir sarılmışlar ki Aleviliğin islam olmadığı gerçeğini hazmedemiyorlar. İslamın dışında başka bir inanca, düşünceye asla sıcak bakmazlar. Bu minvaldedir, hayatları. Onun dışında şu anda aklıma birşey gelmiyor...elbette gelirse tartışma sürecinde yazarım

Alinti:
sizin maksadınızın aleviliği birşeylere yamamak değilde inancınızı savunmak olduğu gibi onlarda bunu yapıyor olabilirlermi?
Onlar... bunlar... sizler... bizler... garip. Aynı düşüncede olanların çoğu islamın eşsizliği hayaliyle büyümüşler, kalkıp Aleviliği veya herhangi başka bir düşünceyi islamdan (kuran) ayrı gösterdiğinde kabullenemezler. Tek yön, mutlak eminlilik...Bu da geçmişte sorgulanamaz diyen nicelerini tarihten kaldırmıştır... Ama Alevilik insana sorgulama yöntemlerini öğretiyor, insana sorgulamayı öğretiyor...herşey sorgulanacak, tanrı bile....

Bu kadar...

Alinti:
ben size inandıklarınızdan feregat edin demiyorumki inançlarınızı daha seviyeli bir şekilde savunun diyorum ve bunu sadece sizede söylemiyorum herkes için geçerlidir. doğru bildiğinizi sonuna kadar savunmak sizin hakkınızdır ama unutmayın onlarında böyle bir hakkı var farklı doğrulara sahip olmak bize kimseyi aşagılama yada hor görme hakkını vermez değilmi? ha birde bu soru işarati akabinde ünlem falan ne oluyor öyle ben size nasıl sakin bir dille yazıyorsam lütfen sizde aynı şekilde karşılık verin bagırmadan..!!! sevgiler.
Burda da emrin olur diyeceğim can.
gerçeğe az kaldı isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to gerçeğe az kaldı For This Useful Post:
Kul Seyyid (09-25-2008), sibele (09-26-2008)
Alt 09-26-2008, 21:03   #104
sibele
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

sibele - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 35
Üye No: 27
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 17
REP Puanı : 648
REP Seviyesi : sibele is a name known to allsibele is a name known to allsibele is a name known to allsibele is a name known to allsibele is a name known to allsibele is a name known to all
İletişim

Alinti:
gerçeğe az kaldı Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Öyle inanmıyor, bunlar Aleviliğin binyıllar önceden var olduğunu çok iyi bilenlerdir, (geneli kastetmiyorum) doğrudur bazılarına Alevilik islam diye öğretilmiş, ve bu bazı kişiler islama öyle bir sarılmışlar ki Aleviliğin islam olmadığı gerçeğini hazmedemiyorlar. İslamın dışında başka bir inanca, düşünceye asla sıcak bakmazlar. Bu minvaldedir, hayatları. Onun dışında şu anda aklıma birşey gelmiyor...elbette gelirse tartışma sürecinde yazarım

Onlar... bunlar... sizler... bizler... garip. Aynı düşüncede olanların çoğu islamın eşsizliği hayaliyle büyümüşler, kalkıp Aleviliği veya herhangi başka bir düşünceyi islamdan (kuran) ayrı gösterdiğinde kabullenemezler. Tek yön, mutlak eminlilik...Bu da geçmişte sorgulanamaz diyen nicelerini tarihten kaldırmıştır... Ama Alevilik insana sorgulama yöntemlerini öğretiyor, insana sorgulamayı öğretiyor...herşey sorgulanacak, tanrı bile....

Bu kadar...

bunlar sadece sizin düşünceleriniz,iddalarınız,bakışaçınız aynı düşüncede değilim.ben iyi tarafından bakmayı tercih ediyorum.

Alinti:
Burda da emrin olur diyeceğim can.
estafurulllah o nasıl söz emir değil rica sadece rica sevgiler.

Konu sibele tarafindan (09-26-2008 Saat 21:05 ) değistirilmistir..
sibele isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 07-13-2011, 15:59   #105
akalem
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3927
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 1
REP Puanı : 20
REP Seviyesi : akalem is on a distinguished road
İletişim

Gecikmişte olsam igimi çekti konu. Baştan okuyacağım
akalem isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to akalem For This Useful Post:
Tahtacı35 (07-13-2011), İşcanbaba (07-13-2011)
Alt 07-14-2011, 15:12   #106
akalem
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Alinti:
o dönemde bundan daha normal ne olabilirki zaten herkes akraba değilmi?
hala köylerde bile ilişkilerin bu şekilde yürüdüğünü bilmiyormusunuz?
bunda şaşıracak ne var bunu anlamamak için ya kültüründen bir haber yada geçmişini bilmiyor olmak gerekir değilmi?
çogumuzun anne ve babaları akraba değilmi? yada dedeleri babanneleri?
ben bunlara hiç şaşırmadım çünkü uzayda yaşamıyorum azcıkta olsa geçmişi bilen yahut köy kültürüne sahip herkes bilir bunu değilmi?

kız alıp vermek ilişkilerin problemsiz olduğu anlamına gelmez benim dayım ve dedem babaml annemle evlendikten sonra 10 yıl neredeyse konuşmadılar akrabalar arasındaki husumeti hepimiz biliriz bunlar olası şeyler anormal bir durum değil yaşıyor ve örneklerini hergün görüyoruz.anormal ilişkiler zinciri varmı var ama bunun alevi sünni müslüman hıristiyan olmakla alakası yok bence gelenek,görenek,örf,adet,töre,kültür ne derseniz deyin din kaynaklı değil yani.
evet hemde hepsini iyi biliyoruz.
hz alinin müslüman olduğundan hiç şüphemiz yok.

hz alinin ömerle düşmanlığı hz muhammedin ölümünden sonra başlamıştır dolayısı ile daha önce böyle bir düşmanlık söz konusu değildir siznde geçmişte iyi anlaştığınız yada düşman olmadığınız sonradan aranıza nifak giren kimseler yokmu ki var en azından sevgili arkadaşlarımız ve akrabalarımız arasında bu örnekleri çok sık görüyoruz değilmi?
çelişki bunun neresinde anlayamadım bunlar insani şeyler bence

ben değil ama kılan çok tanıdığım alevi var ailemde neredeyse herkes kılar.hemde tüm müslümanlar gibi

peki sizce bütün sünni müslümanlar bütün bu dediklerinizi yapıyormu? tabiki hayır oruç tutmayan namaz kılmayan bir çok dini gerekleri yerine getirmeyen sünni var üstelik müslümanlar var buna ne diyeceksiniz.

ben elbette etmiyorum ama alevi olupta çok eşli olanlar yokmu var tabiki amcam iki evli biri imam nikahlı biri resmi ve amcam alevi
ve buna benzer bir çok örnek var gördüğüm ve tanıdığım bunun da alevi olup olamamakla alakası yok tamamen kültür meselesi öyle görmüşler ve öyle de devam etmiş en çokta köylerde siz hiç duymadınızmı?

şimdilik dikkatimi çeken ve cevap verme ihtiyacı hissettiğim bir kaç noktaya deyindim.bu arada bu mesaja cevap verme nedenim alevi islamcı olmamdan değil en azından ben kendimi öyle nitelendirmiyorum
ama bazı gerçekler var üstü örtülemez gerçekler onlara deyinmek istedim çok yanlış örnekler verilmiş açıkçası bu çalışmayı ve soruları çok mantıklı bulmadım yanlış yerlerden yanlış sorular daha güzel bir starateji beklerdim çünkü bu tezleri çürütmek için prof olmaya gerek yok biraz bilği sahibi olan bir çok insan bunların cevabını sıralayabilir. tabi bu ben değilim benden bu kadar yeterli sevgiler.
Yazdığın yanıtlara kendin inanıyor musun? Ben senin Alevi olduğunu(kaldığını) sanmıyorum. Yoldan dönmüş veya yolunu kaybetmişlerden olabilirsin.
The Following User Says Thank You to akalem For This Useful Post:
Amistofes (07-14-2011)
Alt 07-14-2011, 21:57   #107
cepheli
Yeni Üye
Kullanıcı Profili

cepheli - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3934
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 10
REP Seviyesi : cepheli is on a distinguished road
İletişim

Aleviliği katliamlarla bitiremeyen devlet bu işi nasıl çözerim derken çok iyi netice alacagini düşündüğü ALEVİ İSLAM diye birsey cikardi ortaya. Bunada alevilerden brileri bulunmaliydi İZZETTİN DOGAN gibi ve kücük versiyonları. Erikli baba cem avi gibi vs. devletin finanse edeceği ve yönlendirecegi ve alevileri biz islamin özüyüz saftatasının ve islamsiz alevilik olmaz çelişkilerinin etrafında birleştirme politikasına başladı.İş bendeki alevi islam denilen sacmalığın karşılığı.
cepheli isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 07-16-2011, 16:25   #108
akalem
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Alinti:
Aliekber Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Sevgili Kul Seyyid Araştırmacı Bir İnsansın Saygı Duyarım, Ve bir o kadarda severim araştırıp gerçeği görme çabasında olanları. Bence Tek yanlı bakıyorsun olaya Yüzlerce yıldır bu konuda Binlerce Söz söylemiş Alevi Ulularını Görmemezlikten geliyorsun Araştırmalarında Onların sözlerinide değerlendirmeni öneririm.

Hz. Ali'nin Algılanmamasında yada Anlamama çabasında yatıyor herşey.

Derviş Ali'nin Bu dörtlükleri Sözlerime Tercüman olur sanırım.

Ta ezelden meyil verdik bu sırra
Mayası Hak'dandır boyandık nura
Arşdan yüz dört kitab inince yere
Kur'an Muhammed'e inen Ali'dir

Ali'm Zülfikar'ı ele alınca
Şeriatı tarikatta bulunca
Kudüs-Şerif cami'ine girince
Temcid ezanı okuyan Ali'dir

Şems ü Kamer zuhur etti cihane
Sofu yoktur tuttuğu iş bahane
Yarın varılınca ulu divane
Divanda suçunu soran Ali'dir

Kim getürdü muvafıkı cemine
La'net olsun ol Yezid'in şanına
Taliblik etmedi kerem Kanına
Yezid'i dergahdan süren Ali'dir

Dergaha akıyor pınarın başı
Alnında yıldızı tuğradır başı
İmam Hasan on iki imamlar başı
Güneş Hüseyn dersin veren Ali'dir

İmam Zeynal kalbimizde salavat
Şah imam Bakır'dan bulduk mahabbet
Ca'fer'i görünce artıyor firkat
Serimi sevdaya salan Ali'dir

Kazım-ı Musa Rıza'ya varalım
Taki Naki Askeri'yi görelim
On iki imamlara yüzler sürelim
İmamları candan seven Ali'dir

Hasan Askeri'nin açıldı bahtı
Doksan bin erle kıla hucceti
Menşurun sahibi Muhammed
Mehdi Kıyamda yarasın saran Ali'dir

İsa peygamberim Şam'a girince
Yer ve gök titredi Ali gelince
Ali'm Zülfikar'ı ele alınca
Yezid'i bölük bölük eden Ali'dir

Gel hey Derviş Ali'm Hızır üstadım
Muhammed Ali'den vardır küşadım
Yedi derya gibi artar feryadım
İçüp serçeşmeden kanan Ali'dir
Sn Aliekber, Bu deyiş sizi desteklemez bence senin kendini sorgulamanı sağlayacak anahtarlar içermekte. Biraz derin düşünürseniz farkedebikleceğinizi sanıyorum
Alt 07-16-2011, 16:37   #109
akalem
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Alinti:
Kul Seyyid Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
AYNI DERVİŞ ALİ

Yeri göğü arşı kürsü yaradan
Men Aliden başka Tanrı görmedim
Yaradub kulunun kısmetin veren
Men Aliden başka Tanrı görmedim
DERVİŞ ALİ

...DE DİYOR...

Bir ismiAlidir bir ismiAllah
İnkarım yokvallah hemide billah
Muhammed Ali yoludur Allah eyvallah
Ben Aliden gayrı bir er görmedim
Kul Himmet

Ali ismidört kitaptaokunur
Lailahe-illallahdıryazılı
Zikredeni Azazilden sakınur
Lailahe-illallahdıryazılı
Kul Himmet

Yedi iklim dört köşeyi dolandım
Ben Ali’den gayrı bir er görmedim
Kısmet veripalemleri yaradan
Ben Ali’den gayrı bir er görmedim
Kul Himmet

AliHalikmenemMahluk
Ali Ahkam Ali Buyruk
Aliden gayrı kimse yok
Men Aliyi çok severim
FEDAYÎ

Halikyaradan, Mahlukyaratılan, yaratılmış olan demek.

Lâ ilah illâ Ali’dir nûr-i zat-ı Zülcelal
Lâ ilah illâ Ali’dir Hayy-i baki layezal

Lâ ilah illâ Ali’dir gün gibi ruşen olan
Lâ ilah illâ Ali’dir görünen şirin cemal

Lâ ilah illâ Ali’dir vakıf-ı ilmi ledun
Lâ ilah illâ Ali’dir sahib-i nutk-i kemal

Lâ ilah illâ Ali’dir şems-i şah-i vedduha
Lâ ilah illâ Ali’dir gökteki bedr-ü hilal

Lâ ilah illâ Ali’dir çeşme-i hayvanımız
Lâ ilah illâ Ali’dir nur-i mutlak bi-zeval

Lâ ilah illâ Ali’dir padişah-i alemin
Lâ ilah illâ Ali’dir kevser-i ab-i zülal

Lâ ilah illâ Ali’dir Mustafa vü Murtaza
Lâ ilah illâ Ali’dir gözüme ayn-i visal

Lâ ilah illâ Ali’dir gönlümün şahı benim
Lâ ilah illâ Ali’dir üşte oldur bi-melal

Lâ ilah illâ Ali’dir bu virani dervişin
Gözü nûru başta tacı ol Ali Celle Celal
VİRANÎ ABDAL

Açıklaması: Şaşırmayın…
Yüce tanrının özü alidir.Aliden başka Tanrı yoktur.İlksiz sonsuz olan, ölümsüz varlık olan Alidir, ondan başka tanrı yoktur.Gün gibi açık olan Alidir. Ondan başka tanrı yoktur.Görünen tatlı yüz Alinin yüzüdür. Ondan başka tanrı yoktur. Gizli bilimlerin bilicisi Alidir.yetkin olgun sözü söyleyende Alidir. Ondan başka tanrı yoktur. Kurandaki kuşluk suresinin padişahı, güneşi Alidir. Ondan başka tanrı yoktur. Erenlerin padişahı yaşamanın özü, yaratıcılığın gücü, yaratan,varlıklara dirilik veren onları yok, ve var eden Alidir. Ondan başka tanrı yoktur.

Güzel abim şeriat ve tarikat kapılarının ZAHİRÎ kapılar olduğunu unutuyorsunuz. 20 yaşında tarikat ehli olanlar, marifet yada hakikat dilinden konuşmaz. Dikkat edin, tarikat ehli iken söyledikleri zamanla birlikte islama ve onun tanrısına ŞİRK'e varabiliyor söylemleri.

Bence sizde bu açıdan düşünün. Ben 20 yaşımda ikrarımı verdiğim zamanlarımda sırlardan bahsedemem bilemem çünkü. Marifet ve hakikat kapılarının BATINÎ olduğunuda düşünün ve hakikat kapısının ene'l hakk kapısı olduğunu unutmayın işte bu kapılarda cihat eden ali yerini tanrı olana bırakır ve enel hakk der.

Sevgiler...

imza...

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil