Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > ALEVİLİK GENEL > Soru ve Yanıtlarınız

Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 01-06-2011, 22:27   #1
HURUFİCAN-ERZİNCAN
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2975
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 5
REP Puanı : 42
REP Seviyesi : HURUFİCAN-ERZİNCAN is on a distinguished road
İletişim
Standart Alevi Kadın ve Niyazı!!!!!!

Perşembe günü akşamı Ocakta oturmuş canlar ile sohbet ediyorduk. O arada pir-i kutbul aktap seyyid Hüseyin Ali oğlu seyyid Muhammed Ali ARAS teşrif ettiler. Matemden yeni çıkılmış acılarımızı ancak üzerimizden secdeyi şahane eden Zeynel Abidinin sayesinde atmıştık. Edep erkân nazarından ayağa kalkıp boynumuzu önümüze koyduk
Pir Muhammed Ali ARAS” hu canlar” deyip elini kalbini götürüp bizi selamladı. Bizde “hu ya pir “diye selam verdik.
Pirin dudakları matemden dolayı parça, parça olmuş gözleri ağlamaktan gözaltları mosmor olmuştu. Bir bardak su istedi ve sadece dudaklarına bir nezle dokundurdu o kadar. Konuşmaya başladı
-Ey canlar zahir matemimiz bitti kurbanlar tığlandı aşureler yapıldı. Hamd onsunki Allah c.c bizi boş koymadı ehlibeytti batılın karşısına yine Hakk ve pak olan Hakk erenleri seyyidleri çıkardı.
Cananlardan bir hanım Pir-e yanına yaklaşarak pirin kulaklarına bir şey söyledi
Pirde şu ayetleri okudu;

Ey Allahım sana hamd ü sena ederim. Herşeyi bilen var eden yalnız sensin sen neyi dilersen o olur. Bizler ancak senin kapında istemekten başka bir şey yapamıyoruz. Sen veren ve alansın

Ya rab sıkıntılarımızı gider sana senin yolunda ehlibeyitin yolunda batılla karşı cihad edecek sana yalvaran şu canımıza da sağlıklı can nasip eğle ve nasip eğle ve nasip eğle..

Senin hikmetin ilmden bunu istiyoruz ya ilahi sen teksin

Ey rabbim sen TEKVİN olansın bu niyazımı duy…

Ey hakikatin ve tüm alemleri var eden. Gizi aşikâr her şeyi bilen senin için her şey kolaydır.

Ey TEKVİN, ey TEKVİN
Rahman ve rahim olan Allah-ın adıyla;

“5. Doğrusu ben, arkamdan iş başına geçecek olan yakınlarımdan endişe ediyorum. Karım da kısırdır. Tarafından bana bir veli (oğul) ver.6. Ki o bana vâris olsun; Ya'kub hanedanına da vâris olsun. Rabbim, onu rızana lâyık kıl!
7. (Allah şöyle buyurdu Ey Zekeriyya! Biz sana bir oğul müjdeleriz ki, onun adı Yahya'dır. Daha önce ona kimseyi adaş yapmadık.8. Zekeriyya: Rabbim! dedi, karım kısır olduğu, ben de ihtiyarlığın son sınırına vardığım halde, benim nasıl oğlum olabilir?9. Allah Öyledir, dedi Rabbin O bana kolaydır. Daha önce, sen hiçbir şey değilken seni de yaratmıştım, buyurdu. “

Sonradan anladım ki hanım efendi canımızın evladı olmuyordu kutbulde bu duaları ve Meryem süresindeki ayetleri okudu..

Sonrada sohbete devam etti..

Biz öncelikle bunu tüm canlara sunalım dedik sonraki sohbetide devamında anlatacağız..

Hakk yapılan niyazları göz damlaları ile yüreklerde yanan aşkı görüp istekleri ve dilekleri kabul ede. Ya rab sen duaları kabul et, kabul et, kabul et…

Konu HURUFİCAN-ERZİNCAN tarafindan (01-06-2011 Saat 23:59 ) değistirilmistir.. Sebep: doğru başlık..
HURUFİCAN-ERZİNCAN isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to HURUFİCAN-ERZİNCAN For This Useful Post:
caferi (01-08-2011)

Alt 01-07-2011, 02:06   #2
...baskoylu...
...
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2175
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : 5
REP Seviyesi : baskoylu is an unknown quantity at this point
İletişim

Sayin Islami Cemaatin sozcusu,

Sen Pirin yanina gitmemissin, Cami hocasinin yanina gitmissin,
Cami hocasi ile, Alevi Yol Onderlerini karistirmissin.

Verilen vaazlar Islami vaazlardir, Alevi kiligina girerek, Insanlari islama yoneltmeye calismaniz bosunadir...

Hani bir zaman Butun Islami Cemaati Alevi forumlara yigiyordunuz ya!!!!
Galiba seni dinlemediler, sen git yazdiklarini yaz, Islami destekliyen ve bizi biraz olsun dinliyen cikarsa, sonra gelir FETVA`LAR veririz demeleri uzerine boylesi bir gorevemi soyundunuz?

Hem nalina, hem mihina vurup cirkin amaclariniza ulasmaniz oldukca zor oldugunu dusunuyorum.
Oyle degilmi Sayin Omer Bey...........
OKUNACAK EN BUYUK KITAP KURAN DEGIL, INSANDIR..... BUNU BILIYORMUYDUNUZ....
YOL ONDERLERIMIZ TARAFINDAN, INANDIGINIZ HAYALI ALLAHINIZIDA, KURANINIZIDA TORBAYA KOYUP ISLEV GORMIYECEK BIR SEKILDE KARANLIGA GOMULDU.

ENEL-HAQ
baskoylu isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to baskoylu For This Useful Post:
kral çıplak (01-11-2011)
Alt 01-07-2011, 04:45   #3
HURUFİCAN-ERZİNCAN
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Alinti:
baskoylu Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Sayin Islami Cemaatin sozcusu,

Sen Pirin yanina gitmemissin, Cami hocasinin yanina gitmissin,
Cami hocasi ile, Alevi Yol Onderlerini karistirmissin.

Verilen vaazlar Islami vaazlardir, Alevi kiligina girerek, Insanlari islama yoneltmeye calismaniz bosunadir...

Hani bir zaman Butun Islami Cemaati Alevi forumlara yigiyordunuz ya!!!!
Galiba seni dinlemediler, sen git yazdiklarini yaz, Islami destekliyen ve bizi biraz olsun dinliyen cikarsa, sonra gelir FETVA`LAR veririz demeleri uzerine boylesi bir gorevemi soyundunuz?

Hem nalina, hem mihina vurup cirkin amaclariniza ulasmaniz oldukca zor oldugunu dusunuyorum.
Oyle degilmi Sayin Omer Bey...........
OKUNACAK EN BUYUK KITAP KURAN DEGIL, INSANDIR..... BUNU BILIYORMUYDUNUZ....
YOL ONDERLERIMIZ TARAFINDAN, INANDIGINIZ HAYALI ALLAHINIZIDA, KURANINIZIDA TORBAYA KOYUP ISLEV GORMIYECEK BIR SEKILDE KARANLIGA GOMULDU.

ENEL-HAQ

Alinti:

ENEL-HAQ

E-NE-L HAKK diyorsunuz biraz açıklarmısınız? Bunun temeli neye dayanmaktadır?
Sizde nasiyat ve niyaz ediniz bakalım nasıl oluyor görelim?tüm ve bütün ne oluyor?
Ne anlatıyorsunuz.Sıkışınca ağzımızdaki köpüklere dilimize hal ve ahvalimizi ah bir görüp sahip olsak aleviliğin ne olduğunu anlardık!!!!!!

ŞU SÖZÜNÜZ
“Hani bir zaman Butun Islami Cemaati Alevi forumlara yigiyordunuz ya!!!!
Galiba seni dinlemediler, sen git yazdiklarini yaz..”

Bir iftiradır Hakk ehli olanlar için tabi ki.Ne dememi bekliyorsunuz...
diğer yandan merakınızı gidereyim!!!!!!
HAMD olsun İSMAM(EREN-HANİF)biriyim ve Ali takipçisiyim yanlışlarla doğrularla sürünsem de yoldaki dikenlerde sözlerde olursa olsun bu yolda yürümeye Ali ve ehlibeyt-i gerçek özünü (batın-i)anlayarak ilerlemeye devam edeceğim. Hakk ile batıl-ı gördük ne deseniz de hoş görmekteyim artık. kızsamda size o siz değil ben olurum Çünkü....
Zahirde hub cemal-i hakkın aks-ı tüm alemi tüm bilinenleri sarmış sarmalamıştır.

Meraklanmayın tek bir misyonum var oda HAKK ehli yolunda yürümek. Sizin farazi anlatımlarınız artık beni düşündürmüyor.

Sizide böyle kabullenmem gerektiğini öğrendim. Hakk ehli yolunda yürümeyi hem nalına hem mıhına gibi düşünüyorsanız birazda kendinize bakınız. Siz Hakk eren yoluna böyle diyorsanız öğle olsun alem artısı ve eksisiyle nurlanmıştır. Karanlık olmasaydı ışık olmazdı. Ruh olmasaydı bedene giydirilen libasın bir manası olmazdı.

Evet Okunacak en büyük kitap insandır.Doğrudur, lakin okunacak seviyeye gelmek için öğretilmeli kimseye durdur yere bir sihir inmez. Alemde iki tür okumak vardır. Bir hayatı anlayarak doğru yanda olma kalbi idrak-ı akıl birde doğru yolda olanların söyledikleri ilmi-nasihatleri derleyip geliştirip (dergah)yol taliplerine okutmak okumakla olur. Bunun yoluda edeb-ten geçer.

Edeb ile insan okumak “kuran torbaya konulup işlevi görünmeyen karanlık bir yere konuldu” sözü söyleyenin hiçbir yerine uğramamıştır.

Şah-ı merdan sırr-ı ekbere bizden selam olsun yoluna taliplerine

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

DİNLERKEN OKUMANIZI NİYAZEDERİM...

Ahvalim

Kaç zaman gezdim bu alemde
Pişmiş sandım kendimi cahiller içinde
Nice hatalara düştüm kendi özümde
Elimden tutan Alidir Ali

Nice sofu canlarla oturduk
Yoldayız diyen taliplere yar olduk
Ağızlarını yollarını bükerlermiş okuduk
Elimden tutan Alidir Ali

Sarraf olan meydanda altın satar
Teneke alan altına ne gözle bakar
Kemter olan zahitten ne anlar
Elimden tutan Alidir Ali

Cehaletimden görmedim elif-i
İkilikte gördüm tüm alemi
Kendini bilene sözümüz yanlıştan geri
Elimden tutanAlidir Ali

Her hurufu okudum Turab dedi
Alem Muhammed Ali bir dedi
Hakikate bir batıla dur dedi
Huruficanım destur Pirim
Elimden tutan Alidir Ali..

Abdal Pir Sultanim Deftere Yazar
Hilebaz Yar İle Olur Mu Pazar
Bir Melhem Çalmazsan Yaralar Azar
Seversen Aliyi değme yarama
///////////////////////

Hak için kendini kurban eyleyen
Şah-ı Merdan oğlu İmam Hüseyin
Cümle erenlere ferman eyleyen
Erenler serdarı İmam Hüseyin

Muhammet Ali'nin çeşmi çerağı
Erenler rahının bir gül-i bağı
Ciğerler paresi gönül durağı
Gözlerimin nuru İmam Hüseyin

Ceddi Muhammet'tir atası Ali
Anası Fatıma cihana veli
Cümle evliyalar ederler beli
Evliyalar piri İmam Hüseyin

Batının sultanı müminin şahı
Gayıp aleminin şems ile mahı
Şah Hüseyn'em deyu ederler ahı
Matem ile zarı İmam Hüseyin

Pir Sultan Abdal tut damenin anın
Düşmanına düşman ol hanedanın
Nur-ı çeşmidürür Şah Murtaza'nın
Erenler hünkarı İmam Hüseyin

benden selam olsun gül yüzlü şah'a
verdiği ikrarda durmuyor talip
her kişi kendine sürek sürüyor
rehberin buyruğun tutmuyor talip

avret erin saymaz talip pirini
faş ettiler erenlerin sırrını
dört kitapta gördünüz mü yerini
tarıksız tercuman biliyor talip

içeri girince beli hak derler
dışarı çıkınca ikrar yok derler
sen olmazsan mürşit olan çok derler
verdiği ikrardan dönüyor talip

haberini aldım bir nebbaşiden
sen hiç korkmaz mısın ulu kişiden
yüz katını tutmuş pazarbaşıdan
artık alıp eksik satıyor talip

pir sultan abdal'ım ben bir fukara
talip boynun eğip durmuyor dara
sınıklar sarılıp onulmaz yara
görün ne dert ile ölüyor talip

Konu HURUFİCAN-ERZİNCAN tarafindan (01-07-2011 Saat 17:17 ) değistirilmistir..
HURUFİCAN-ERZİNCAN isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
caferi (01-07-2011)
Alt 01-10-2011, 05:16   #4
...baskoylu...
...
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Sayin Hurifi Bey veya Omer bey.......

Daha once size bunu defalarca yazdim, sizinle polemiklere girme gibi bir derdimde yok....

Yanliz sizin gibi HINZIRLAR maske takarak forumlarda kendi cirkin emellerine sahip olmalari gonlum razi degildir, bile bile sizin forumlarda gosterdiginiz cirkinliklere ve iki yuzluluklere karsi suskun olmak, ses cikarmamak, bana dokunmiyan yilan bin yil yasasin gibi teori benim felsefemde yoktur......

Sizin bu gibi davranislariniza burada olan benimde seninde bilidigin degerli canlarin sesiz kalmasi tarafimca bir kayip olarak goruyorum.

Ben insanin iki yuzlu olanindan korkarim, yalanci ve sahtekar olanindan korkarim, Topluma verilen herturlu zararin kendime verilmis bir zarar olarak gorurum, cunku bende bu toplumda bir neferim....

Istersen senin gercek yuzunu buraya aktarayim, Canlar senin nasil bir hinzir oldugunu gorsunler........

Yok degilse edebinle yerinde otur, Hem Aleviligi savunup hemde Ilahiler okumaya calisma...

Alevi Kadin ve Istegi!!!!! (Alevi Kadinlari Ne istermis!!!!!!)

Alevilikte "Kadin" Kutsaldir, tanri olarak gorulur, Alevilikte Kadina verilen deger Islamda kadina yapilan herturlu haksizliklarla kiyaslanamaz.....

Sizin inandiginiz Hz. Muhammed ve onun devami olan Islami Camaat ise, Kadini bir meta gorur, cocuk dogurma araci gorur, Cennet`te birbirinden guzel melekleri sunma talepleride meslek icabi neyi ima ediyorsa!! yok degilse Allahin emirlerini dinlemezsen, Cehennemde kaynar kazanlarda yanarsin korkusu bizde yoktur... cunku oylesi hevesimiz ve korkumuz yokta ondan....
Cennet`de Cehennemde yasadigin hayatin kendisidir......

Alinti:
E-NE-L HAKK diyorsunuz biraz açıklarmısınız? Bunun temeli neye
dayanmaktadır?
ENEL-HAQ
Ben Tanriyim, Tanri Benim, Kendisini Tanrida, Tanriyi Kendisinde Gorme Olgusudur.
Yaradan`da, Yaratan`da Insanin kendisidir.....
Ne Cennnet Hevesimiz var.
Nede Cehennemden korkumuz var.....
Ne Sirat koprusunu biliriz, Ne hayali Allah kapisini biliriz.....
Ne Kuran biliriz, ne Hac, Nede Namaz biliriz....
Okunacak En Buyuk Kitap Insandir deriz.......

Dolayisiyla Ilahilerinizi Camide okuyunda, belki kuran kurslarina gelen cocuklara gotu gozle bakma sansiniz olur...........
Bizde Eline, Beline ve Diline sahip olma olgusu var.........
Islam`da ise Hz. Muhammed`i goz onunde bulundurarak, 68 kadinla cumbur cumbus oynamasini, 9 yasinda olan Aise`ye tecavuz etmesinide goz onunde bulundurdugumuzda....

Aleviligin boylesi bir din ile ilgisinin olmadigini O Hurufi beyninize yerlestirmenizde yarar goruyorum....

Alinti:
Galiba seni dinlemediler, sen git yazdiklarini yaz..”
Islami Cemaatini cagirmis olsaydiniz gelirlerdi, diye dusunuyorum, ama sen rezil oldugun kadar rezil oldun, onlarinda kepaze olmalarina gonlun razi olmamistir... yaniliyormuyum?
Yani onlar beni dinlememezlik yapmadilar, sizin kiliktan kiliga girip entrikalar yapmanizdan kaynakli olacagini dusunuyorum.........

Alinti:
Evet Okunacak en büyük kitap insandır.Doğrudur, lakin okunacak seviyeye gelmek için öğretilmeli kimseye durdur yere bir sihir inmez. Alemde iki tür okumak vardır. Bir hayatı anlayarak doğru yanda olma kalbi idrak-ı akıl birde doğru yolda olanların söyledikleri ilmi-nasihatleri derleyip geliştirip (dergah)yol taliplerine okutmak okumakla olur. Bunun yoluda edeb-ten geçer.
Siz hayati surekli kilik degistirip farkli kisiliklerle gelmek, farkli karakterlere girmek olarakmi ogrendiniz.

Siz Aklin yolu ve Vicdan olgusunu Islami Cemaat oldugunumu biliyorsunuz, ogrendiginiz ve ogrenmek istediginiz tek yol bumudur? size gore dogru bu olabilir,
Ilmi Nahsiyatin Hz. Muhammed ve onun devami olan Islamdan baskasinin nahsiyatlarini ve dusuncelerini almayi hic dusunmedinizmi?
Biraz olsun su Islami Cemaatinizin icinden cikip insan icine girerseniz belki kendinizi gelistirir ve yenilersiniz........

Dergah Yol Talipleri ile Islami Cemaatin ne ilgisi olabilir!! anlamis degilim...
Dolayisiyla siz gercek kimliginize kavusarak Islami Cemaatinize karsi hata yapmayin... Hata ve yanlis sizin damarlarniza islemis bir aliskanlikta olsa, biraz olsun Insanlik degerlerinizi yasama yansitin diyorum....

Taktir sizindir.

Hızır paşa bizi berdar etmeden
Açılın kapılar Şah'a gidelim
Siyaset günleri gelip yetmeden

Çıkalım bakalım kale başına
Hak erenler gider kendi işine
Bir ben mi düşmüşüm can telaşına

Kalenin kapısı taştan demirden
Yanlarım çürüdü yaştan yağmurdan
Bie kimsem yoktur ki dostu çağırtam

Pir Sultan'ım eydür,mürvetli Şah'ım
Yaram baş verdi sızlar ciğergahım
Arşa direk direk olmuştur ahım

Konu baskoylu tarafindan (01-10-2011 Saat 05:24 ) değistirilmistir..
ozan abbas (01-11-2011)
Alt 01-11-2011, 01:26   #5
...baskoylu...
...
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Sar'öküzü benden sual sorarlar
Ben bilemem bilenlere sorayım
Şu dünyayı uçtan uca ararlar

Dünyayı üstüne kurdu hu deyü
Öküzün başının altı su deyü
Şu dünyanın damızlığı ne deyü

Hindistan'a indi öküzün dili
Kabe'yi sırtında getürür beli
Evveli Hizir Nebi ahiri Ali

Kuyruğunu gördüm Yemen ilinde
Nurdan taç başında kemer belinde
Hizir Nebi kalbinde Ali dilinde

Mağripten maşrıka dünyanın ucu
Sarraf olan bilir altını tucu
Yalan imiş şu dünyanın sonucu

Gün doğunca boynuzuna nur düşer
Bir yandan doğar da bir yandan aşar
Çiftçisi kim imiş çifte kim koşar

Pir Sultan Abdal'ım yazmış göndermiş
Yedi yerden suyun vermiş kandırmış
Yönünü de Hak'tan yana döndermiş
.
ozan abbas (01-11-2011)
Alt 01-11-2011, 12:54   #6
HURUFİCAN-ERZİNCAN
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Derdiniz yokta sıkıntılarınız arz ederken kullandığınız üslup ne? Diğer forumda nikim Ömer olmuş bunuda huruf olmuş olması nasıl bir mana çıkardınız. Herkesin bir avatarı forumlarda vardır. Ha illa akademik makalelerin olduğu bir girişimli yerde ismimi görmek istiyorsan onuda yaparız illa benimle tanışmak görüşmüşte olursun.Bunumu istiyorsun?

Diğer yanda genel manada inanç akidelerinden çok Kürtçülük yapılan bir forumda benim Ömer olmam sizi niye böyle üzdü. O forumda ben bilgi akışı ve nizam terazisi olarak inatla arkadaşları kendilerini aşmaları ve diğerine yaklaşımlarını geliştirmek için yaptığım iyilik ve beceri size göre iki yüzlülük. Siz tarikatın öğretim şekillerini ve aktarımlarını bilmediğinizde olası gerek ki şeriat kapısında olan ham sufi gibi kavller ediyorsunuz. Öğleki geçmiş gün ola ki o dediğiniz forumda bunuda ben sonra çıkıp bu benim diye onun sizlere söyledim. Hatta o forumun devamında bana yazar kadrosunu teklif ettiler bir müddet yazar topiklerinde kaleme aldığım sunuşlarımda oldu. Belli nedenlerden ötürü o forumun yani açık meydan denen forumda yazarlığı bıraktım. Bunuda siz zatıâlinize sunmuş olayım.

Ey başköylü efendi, o orada kalan bir mevzu iken sizin hilekârlığınız ve algılarınız bu foruma kadar olayı taşımaktan elinizde bir kaset takılmış bir bayrakla ben buldum ben buldum diyerek bir ukala edasıyla bilmişlik ile abuk sabuk demagojik sözlerinizi görmek bana açıkçası kaygı vermiyor. Lakin sizin halen pişemediğinizi görerek üzülüyorum.
Bana değmeyen yılan bin yaşasın diye geliştirilen felsefen yokmuş, Sormak gerekir kimin acaba böyle bir felsefesi var. Sosyolojik gelişimlerde insanlığın hangi katmanı ve gelişimiyle gelinen noktada belirlenmiş kati çizgilerle değişmeyen doğrular- yanlış, yanlışlarda- doğru gibi dünyasal döngü ve çıkarlar inançlar gelişmeler anlayışların getirdiği bir yaşam felsefesini aynı düzlem hangi şart ve koşullar oluşturarak sizinle tartışacağız. Siz bir kere buna hazır olmadığınızı her halinizle göstermektesiniz. Bir muammayı nasıl ayakları yere basan değişmeyen değiştirilemeyen olarak göreceğiz. Benim yüzümü göstereçekmiş ne tanıyorsun beni diğer forumda yazdıklarımı buraya getireçekmiş. Getir işte bir eğitim olur kendimizi tekrardan gözde geçiririz farklı bir düşünceye tavır ve cevap verme yetisini kazandırmış oluruz misyon kazandırma eğitim ve öğretim psikolojisi algıyı makan zaman eğitim yaş ve şartlar ile idrakin geliştilme nasıl olduğunuda canlar anlar anlaşılan sen bu sofradan hiç nasiplenmedin. Sektem senede bu sizin gibi birisinde gelişemeyecektir. Bu yolu değişik kaide ve kurallarla rehberler taliplere dergahta pir dervişlerine ve dergahlarda pirlerde bunu yaparak belli bir nizam elde ederek farklı bir boyutla insan-ı kamil geliştirmeye çalışırlar.

Hizmet et konulu aktarımımdan bir kesit vereyim siz anlamayacaksınız onu biliyoruz da bunları okuyan aklıselim canların idraklerinde ne söylenmek ve anlatılmak istenilenin sağlamalı bir öğretiyle yerine getirmiş olalım;

“Bildiğimiz halde elimden gelmiyor insanları yine kırıyorum üzüyorum. Ne güzel söylüyorsun biliyorum demekle işi başlamak ne büyük bir hakikat..

Hakk büyük gafletlerden ve kötülüklerden alı koysun. Hani analarımız nohut-u pişirecekleri zaman kısık ateşte yavaş, yavaş pişirirken nohut su çektiğinden ara, ara az, az su katar işte bu su nohut-u kâmilleştirir kıvama getirir. Bir de bakmışsın ki kıvamında güzel pişmiş biri olursun. Az az olan su bizim yanlışlarımız bunları gördükçe aşk meyhanesinde mestane olacağız.. Lakin az, az ara, ara olan suyu(gaflet)çok ve sık, sık dökersen nohutta insanda böylelikle cümle zamanda pişmesi mümkün olmaz. Gafletten uyanmaz kendini bulamaz ya taklitçi ya da beşer olarak insan olma şerefini erişmeden göçer gider dünyadan”

Şimdi size kim dedi kadın kutsal değildir diye nerenizden ne çıkartıyorsunuz yine..
Ene-l-hakk denen meydanda kadın erkek soran var mı?Bu toy-olduğunuzu da doğal karşılayayım….

Alinti:
Sizin inandiginiz Hz. Muhammed ve onun devami olan Islami Camaat ise, Kadini bir meta gorur, cocuk dogurma araci gorur, Cennet`te birbirinden guzel melekleri sunma talepleride meslek icabi neyi ima ediyorsa!! yok degilse Allahin emirlerini dinlemezsen, Cehennemde kaynar kazanlarda yanarsin korkusu bizde yoktur... cunku oylesi hevesimiz ve korkumuz yokta ondan....
Cennet`de Cehennemde yasadigin hayatin kendisidir......

dayanmaktadır?
Şimdi bir inanç önderine neler söylemişsiniz. Yanlışlar çok kaynakta resulun çok eşli olduğu ve cariyelerinin olduğu yazar bunu bende çeşitli kaynaklardan aktardım. Lakin dava bu kaynaklarla değimli…
Peki bu kadar evlilik yapan rasulun neden iki evliliği hariç o kayıtlarda evladı olmamış size sorarım?Siz öncelikle edebli olun Bir yüce elçiye ne dediğinizi bilin ve kendinize gelin terbiyesizliğin bir manası yok..
İnsan gibi olursun akıl ve gerçekleri tartarsın dinsiz derler, akıl ve mantığı yine tartarsız şeriatçı derler. Hocanın oğlu ile eşeğe binmesindeki yolculuğa benzer bu işi…
Diğer yandan Ebu –cehil(cahil) mekan ve zamanla cehennemde yanacağını bilir.Mükafatı konur bu Allahın yarattığını tanıması ve bilmesindendir.Her kişinin makamı yolculuğu farklılıklar arz eder.Olmayan bir şeyden bahsedilmen var olan her şey mutlak vardır.Akıl düzenler(düş)sonra var edilir.Cennet cehennem burasındaki ilke hakk rıza şehirli yapılarak hakikat sırrına ulaşaçak çok sayıda bireyler var etmektir.Konuyu çarpıtmanın manası yoktur.Tanrı bilmem nerede ne evi açmamıştır.Artı bunu niye bana söylüyorsun bir mana veremedi.Ağzında bir sakız görüyorumki kaç zamandır çıkaramamışsın. Bence sen biraz geliştir kendini…

Benimde takiyyelerden kurtulup gerçekleri anlatmaya çalışırken emevi anlayışlı din sözde İslam ile hakk islamı (erenleri)arasında çelişkiler benzerlikleri anlatmaya çalışmışımdır. İslam coğrafyası ve sosyal yapısı geliştikçe coğrafyaları aştıkça yeni düzenlemeleri yapan kurulu ve icma olarak hükümetlerin belirlediği İslam hukuku ne kadar kuranı ve ehlibeyt yanlısı veya anladığımız inancın neresinde neyi nasıl görüyoruz.

Unutmayalım ki Coğrafyalara yeni inançlar tanışınca eskiye ait her şeyi atamazlar. Böylede bir şey yok zaten. Kendi eski inançları yeni kabullendikleri inançlarına benzeyen tarafları karıştırarak yeniden yorma ve algılama yoluna giderler. Baskın gelen yeni anlayıştır. Lakin eski anlayışı yeni anlayışın devamı veya başı olarak görürler. Evet, inanç kadim bir sosyolojik bulgudur. Burada inanç sosyolojisinden gelişiminde fazla bahsetmeye gerek duymuyorum.
Sırrı Ali kadimden buyana vardır. Ali felsefesini ve sözlerinin derinliklerini öğrendikçe geceyi gündüze katınca çok farklılıkları görüyorsunuz.
Ali şeriatından Ali Tarik-ine geçerek marifete açılan yolda Aliyi görenlerle sohbet ve muhabbet etmeyi herkese Aliyül nasip etsin.

Alinti:
ENEL-HAQ
Ben Tanriyim, Tanri Benim, Kendisini Tanrida, Tanriyi Kendisinde Gorme Olgusudur.
Yaradan`da, Yaratan`da Insanin kendisidir.....
Ne Cennnet Hevesimiz var.
Nede Cehennemden korkumuz var.....
Ne Sirat koprusunu biliriz, Ne hayali Allah kapisini biliriz.....
Ne Kuran biliriz, ne Hac, Nede Namaz biliriz....
Okunacak En Buyuk Kitap Insandir deriz.......

Ene-l hakk tanrının zerresidir aslı değildir. Zerreler asıla aittir ama asılı oluşturmaz. Cennete gitmeme veya gitme olgusunun yartlarını taliblere anlatma algılatma olgusunu ayakalır yere oturtturan Hurufiliktir ki bu hurufiliğinde(batin-ilik)Bu günkü aleviliğeki cennet cehennem olgusu Hurufilikten geçerek ayakları yere bastırılan bir akide ve inanç şekli haline getirilmiştir. Diyer yandan divan ve meydanı kırkların sorgusu ile hulul edileceğin yolculuğu cennet cehennemi hac-ı size anlatırım. Bakın hac ne olaki bir başımdan geçen olayı anlattım burada o var onuda okuyun. Bilip bilmeden atmışsınız.Artı neyi kime anlatıyorsunuz..Hep aynı terenene...
Çiğne dur..Ne var laf ebeliği yaparak nereye varacaksın.

Alinti:

Dolayisiyla Ilahilerinizi Camide okuyunda, belki kuran kurslarina gelen cocuklara gotu gozle bakma sansiniz olur...........
Bizde Eline, Beline ve Diline sahip olma olgusu var.........
Islam`da ise Hz. Muhammed`i goz onunde bulundurarak, 68 kadinla cumbur cumbus oynamasini, 9 yasinda olan Aise`ye tecavuz etmesinide goz onunde bulundurdugumuzda....

Aleviligin boylesi bir din ile ilgisinin olmadigini O Hurufi beyninize yerlestirmenizde yarar goruyorum....

Bu kadar mı için böyle kirlenmiş bu kadar mı ağzında köpükler dışarı çıkıp nida ediyorsun…
Görende derki ben Arabistan’dan gelmiş, KARAÇARÇAF CARİYELERİM, BOYBOY ÇOÇUKLAR ELİMDE TESBİH TÖVBE TÖVBE diyip geziyorum Batın-i eğitimi almamış bir avama bir şeyler anlatıyorsun..
Ne söylediklerine ve kullandığın cümlelere iyi bak ahlaksız adam…

Senin gibi insan görünüpde insan olamayanların anlattıkları ne kadar çok önemli değilmi?.Sen Ayşeyi okurken biz alemde Ayşe gördükte ne olduğunu bildik.sen ne zaman anlayacaksın kim bilir..
Hani yeri gelince tarih tarih diye uçundan tuttuğunuz o tarihi ve gelişmeleri gün gelir bir gün eğer bir Pir-i haydar bulursan sana anlatır. O zaman rasul-u tanırsın.

Sen ne İslami(batn-ı eren-ler) ne Aleviliği(batın-i erenler) anlamadığın o baş köylü kafanıza bence siz sokun diyeceğim yakışmayacak….

Kimse kılık değiştirmiyor insanlığın en büyük değeri geliştikçe gelişir kendini tanıdıkçıda tanır. Nasılki çocukluk gençlik yaşlılıkta bir olmadığı gibi. Hayat şartları seni alevi kılmış ise diğerini Çingene diğerini İngiliz bunun içindeki sırr-ı sizin gibi birinin anlaması görünün o ki sözlerinizden anlaşılıyor ki imkânsız. Söylediklerini savunamayan biri olarak kendinizi biraz eleştirirseniz ne söylenmek istenildiğini görürsünüz. Dava insan olamaya çalışma hizmet etmeye çalışmadır. Bu davada yanlışlıklarla da doğrularla da yürümekteyim. Ene-l hakk değil zerresinden olaki hata yapmaktayız. Yanlışlarımdan her defa özrü hakk bilirim. Lakin doğruyu bulunca da hamd-ü sana edip o kapıya sarılırım. Hata bize mahsustur. Lakin görüpte gelene Buğdaydan dönüp NAFS-ı bilene selam olsun.

Çıkalım bakalım kale başına
Mümin müslümanlar gider işine
Bir ben mi düşmüşüm can telaşına

Şiirin aslında mümin Müslim denilmektedir. müminlere selam olsun ki şiirde hakk erenlerini diye mümin Müslim i değiştirip neden koydunuz. Pir sultanın şiirlerinde Ali Fatma Muhammed Hüseyin kuran resuller bolca işlenmiştir onların yerinede kafanıza gelenimi koyacaksınız. Makamlaır aşmayanlara siz nasıl bakacaksınız. Marifet kapısına gelen gibi mi?İslamın ilk kapısıda(sunni-şii) Aleviliğin ilk kapısı(buğday isteyen)aynı olmakla beraber bu gibilere bir şeyleri anlatmanın yolu farklı farklıdır.

şiirin ve Pir-in bilgisi ve makamına sizin yaptığınız hakarettir.Bu konuda çok yazacaklarımız var lakin şimdilik bunu buraya dökmeyeceğim..
Can telaşına düşün Pir sultanın hali ahvali nedir. Cananına kavuşmanın teleşımıdır?Şah hakikat-ı Hakk …kapıların açılmas isteği ise her kapıdaki erenler sorgusunda Pir-in cevabıdır. Biz ilmide kelamıda alırız mereklanmayın da Batın-i olan pir- eteği tutan ve kendeni her dem yenileyen başkalaşan dervişten ve Muhammed ali den bu kadar Korkmayın mümin müslümün Allah demekten siz şeriat kapısı İslam anlayışın bizden uzak olsun..
Lakin sizin gibi anlayışta bunun içindedir…

Bana buraya erenlerin ve pir sultanın görüş ve mümin Müslim düşüncelerini de yazdırtmayın. İşinize gelenide çekip almayın YOL a ayıp etmişsiniz…

Aldık kelamı pirsiz elden
Okuduk wav-ı elif-i bilmeden
Meydana çıktık Ali demeden
Sırrım haydarmış meğer

Ya-sin olmak için var olduk
Önce beşeri terk edip
Cennetten Mihman olduk
Muhammed Ali il kovulduk
Sırrı-ım Haydarmış meğer

Hatadır nefsin özü
Edebtir kelamın sözü
Tevhittir gerçeğin yüzü
Sırr-ı haydarmış meğer

Ey dost sakın biliyorum deme. Bilesin konuşmak için susmak gerek. Hele birde konuşuyorsan. Sattığını alana bak. Bazen sinirli bazen yumuşak, bazen çıkarcı bazen, rahmani bazen egolu, sat ki sattığını alan-ın terazisi görme imkânın olsun. O,Vakit kim neyi ne kadar alır görür samimiyetini bilirsin.

İşte bu yol böyledir Ey dost

Hurufican ..
Alt 01-11-2011, 18:08   #7
...baskoylu...
...
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Sayin Hurufi Bey,

Insanlik degerlerini goz onunde bulundurdugumuzda, Aklin Yolu ve Vicdan olgusunu yasama yasattigimizda, Bizlere dusen gorev, Dogruya - Dogru, Yanlisa - Yanlis, Haksiza - Haksiz demek duser.

Farkli inanclarda olabiliriz, farkli dusunebiliriz, farkli uslup tarzlarimizda olabilir, zaman zaman kizabiliriz, sinirlenebiliriz, Etki - Tepki olgusunu goz onunde bulundurdugumuzdad, bazi Etkilere tepkimiz farkli olmus olabilir.

Burada ve baska forumlarda ozellikle yasadigimiz ortamda insanlarin biraktigi ve birakmasi gereken Insanlik degerlerini yansitan kisinin kisiligi, durusu, tavir ve hareketleri, O kisinin aynasidir.

Guzel bir sozle devam edebiliriz.....

DOGRU DUVAR YIKILMAZ! SEN DOGRU DUR EGRI BELASINI BULUR......

Dolayisiyla buradaki konumuzun temel tartismasi; Durust olmak, Insanlik degerlerini ayaklar altina almamak, Eline, Beline ve Diline sahip olmak olgusunu kendisine insanim diyenin bu olgulari imkanlari dahilinde yasama yansitmasidir.

Bizleri diger canli varliklardan ayiran iki gozel oge olan "Aklin Yolu ve Vicdan" olgusunu yasama yansitmadigimiz surece, Bazen diger canli varliklardan daha igrenc bir hale gelmis oluruz.
Bazen kendisine insanim diyenlerin igrencliklerini gordukce, dusunmiyen butun canli varliklarla asla degistiremiyecegimi dusunuyorum, Cunku dusunmiyen canli varliklardan daha Tehlikeli, Sinsi, Sahtekar, Hilebaz, Yalan ve benzeri igrencliklerini gordugumuzde... Yer yuzunde yasiyan en zararli canli varlik olarak bunlar oldugunu gormek dogru olandir.....

Buradaki tartismamiz kisilik ve bir insanin olmasi gereken sartlari aciklamaya calisiyoruz. Insanin iki yuzlu ve masekler takarak, zaman zaman iyi kisiligini on plana cikarmasi, zaman zaman kotu kisiligini on plana cikarmasi! boylesi insanlarin iki yuzlu oluslari hic kuskusuz Insanlik ayibidir, Insanlik dusmanligidir.

Yasamak direnmektir, kimisi Onursuzluguklari ile direnir, kimisi Onurlu olmanin bir insanlik gorevi oldugunu dusunerek, Insanliga ait olan ve olmasi gereken butun degerleri ayaklar ustunde tutma cabasi icinde olup, gercek direnmenin ve gercek yasamin Insan Olmanin Olgusu oldugunu dusunerek hareket eder.

Alinti:
Ne söylediklerine ve kullandığın cümlelere iyi bak ahlaksız adam…
Sizin bana boylesi bir kelimeyi kullanmaniz benim Ahlaksiz oldugumu belgelemez, Ancak Ahlaksizca bir durusum varsa, Ahlaksizlik yaptigima dair bir kanitiniz varsa, soylediginizde hakli ve dogruluk payiniz olabilir.
Yok degilse, Sizinde bildiginiz gibi KOTU SOZ SAHIBININDIR olgusunu goz onunde bulundurmamiz gerekiyor........

Insanin dogasinda olan ve ozellikle egitim ve ogrenimden kaynakli EGOIST VE BENCILLIK insanlari surekli kendisini savunmaya goturur, kendisini savunmak ve dogrulamak icin bin bir yalan ve sahtekarliga bas vurdurmaya goturur.
Insanlik degerleri ayaklar ustunde tutan ve tutmak istiyenler ise, Yasaminda bilerek veya bilmiyerek gosterdigi olumsuzluklardan dolayi kendisine yonelik gelen ve gelebilecek elestirilere, Kendisine yakisir bir sekilde Ozellestiri verme erdemligini gostermesi.... O insani kucuk dusurmez, tehsir etmez, aksine yuceltir, cunku yaptigi hata ve yanlisi gormus olup, yaptigi yanlisi ve hatayi kabul edip, kendisini yenilmeye ve gelistirmeye aday oldugunu gosterir.

Hz. Muhammed`in yasadiklarini belgelerle ve kanitlarla aktarilip, var olan gercekler ortaya atilip, gercekler butun ciplakligi ile savunuluyorsa, Kufur ve Hakaret olmadigi surece, soylenmesi gerekenler soyleniyorsa,
soylenen gercek ve dogrulari, Hakaret, kufur veya saygisizlik olarak algiliyanlarin kendi sorunudur...

Musluman olmiyanlara, aciklik getirmeden, sadece ve sadece Musluman olmadigi icin, Gaur, Kafir, Zindik, Mendebur gibi kelimeler sarf ediliyorsa, Bir baskasinin Islamin icinde var olan yanlislari, hatalari, yalanlari, eksikleri ve benzeri farkli igrenclikler vara elestirmeye ve konulari hakaretten ve kufurden uzak bir yaklasimla aciklamasi, dogru ve yerinde bir yaklasimdir....

Alinti:
Ey başköylü efendi, o orada kalan bir mevzu iken sizin hilekârlığınız ve algılarınız bu foruma kadar olayı taşımaktan elinizde bir kaset takılmış bir bayrakla ben buldum ben buldum diyerek bir ukala edasıyla bilmişlik ile abuk sabuk demagojik sözlerinizi görmek bana açıkçası kaygı vermiyor.
Sanirim Turkce`de Hilekarligin ne anlama geldigini biliyorsunuz?
Hile ve yalanlara bas vurarak, kendini aklamaya calisan, kendi hata ve yalislarini ortmek icin turlu hile ve sahtekarliklara bas vurarak, Kendine cikar sagliyan ve saglamak istiyen kisilerin bas vurduklari yoldur..... dolayisiyla karsinizdakine yoneltmeye calistiginiz sifat! kendinizi aynada gordugunuz icin herkesi kendiniz gibi gorme cabasindan baska bir sey olmadigini gorebiliyoruz.....

Yapmis oldugunuz igrenclikleri bir tarafa atarak, Iki Yuzlu tutum ve davranislarinizi bir yana birakarak, yok bilmem filan forumda Yazardim, Yazarlik teklif ettiler, yok kabul etmedim vs vs gibi kendinizi bir yerlere koymaniz, veya onemli bir sahisiyet oldugunuzu vurgulamaya calismaniz!! sizin iki yuzlu tutum ve davranislarini ort - bas edemez.

Diger forumunda Kurtcu forum oldugunu soylemeniz, yani rezil rusfa oldugunuz foruma girecek yuzunuz olmadigini goz onunde bulundurdugumuzda, ozellikle soylediginiz forumda Hic Bir Kurt Milliyetcisi bulamazsiniz, Eger Kurt Milliyetciligi yaparak olmusuzluklari foruma yansitan varsa! gereken tepki ve gereken aciklamalar yapilarak, Irkciliga, Milliyetcilige ve Her Turden gericilige karsi duruldugunu cok iyi biliyorsunuz. Ama kendinizi aklamak icin ve temize cikarma cabanizdan dolayi boylesi saldirilarinizda normaldir.

Burada olan ve foruma katkida bulunan butun degerli canlarin mutlaka birbirinden soyle veya boyle farkliliklari var, Farkliliklarimiz zenginliklerimizdir olgusu ile yaklasildigi surece, edep erkan cercevesi icinde gereken durusumuzu gosterdigimiz surece.. paylasilmiyacak ve cozulmiyecek bir seyin olmadigini dusunuyorum.
%50 uzerinde hem fikir oldugumuz olgularin disindaki fikirlerimizi zamanla asabilecegimizi`de goz onunde bulundurdugumuzda, Durust ve kararli durusumuzla bir cok olumsuzluklari asabilecegimiz inanci ile sohbetlerimiz ve tartismalarimiz surer gider....
Asil onemli konuya geldigimizde, Hilekar, Yalan, Sahtekarlik ve ozellikle iki yuzluluk gibi olgularin asilmasi veya hem fikir olmamizin mumkunu yoktur...
Iste size olan tepkim ve takindigim tavirda bundan kaynaklidir.....
YA OLDUGUNUZ GIBI GORUNUN, YADA GORUNDUGUNUZ GIBI OLUN.....

Yok degilse insan icine cikmaz bir hal alirsiniz, aslinda sizin diger forumda gosterdiginiz insanliga yakismiyan durusunuzda kim olursa olsun, bir daha sanal ortamina girmemeyi yegelerdi, rezil oldunuz ama kepazelige gerek duymadan, veya daha fazla rezil olmadan, sizin gibi dusunen veya sizin karakterinizde olan yanar doner forumlarda yer almaniz gerektigine inaniyorum.

ENEL-HAQ size gore tanrinin zerresidir olarak algilanabilir, Islam ulemalari sizin gibi dusunuyor, Hallac-i Mansur boylesi bir soz kullanmistir! ama o donemdeki Islam onderleri Hallac-i Mansur`u anlamadan, hunarca katletmistir, Hallac-i Mansur kendisini cenabi Allah`a yakin gormustur, Cenabi Allah`a inancindan dolayi kendisini Allah`a adamistir gibi yaklasimlar yine Islamin oyunlari, yalanlari, Hileleri ve sahtekarliklarindan baska bir sey degildir.
Allah`a inanan ve inandigini soyliyen Hallac-i Mansur neden 150 kez kirbaclansin, zindana atilsin, Idam edilsin, Dograndiktan sonra Yakilip, Kulleri Nehire neden atilsin?????

Hallac-i Mansur; Allah denen bir varligin yalan oldugunu soylemesidir, Uydurma ve insanlari hayali bir inanca itilip batil bir inanca itilmesine verdigi tepkidir.
Gercek Tanrinin Insanin Kendisidir,
Eger Bir Tanri Varsa, Yaratan varsa, Yaratici varsa, O Insanin Kendisidir. aciklamasidir.
Hallac-i Mansur, Nesimi, Pir Sultan ve daha nice yol onderlerin yarattiklari degerleri yerle bir eden, hunarca katleden bir mantik, sakliyamadigi , gizliyemedigi, imah edemedigi dusuncelerini yansitan Dortlukleri, Nefesleri ve Deyimlerini... Yine Hile, Yalan ve Sahtekarliklarla degistirip, Alevi Yasam Felsefesine Insanlik suc makinasi olan Islam dusuncesini yerlestirmek ve Asimile cabalarindan baska bir sey olmadigini her ikimizde biliyoruz......

Dolayisiyla Pir Sultan Abdal`in butun bestelerinde, dortluklarinde, nefeslerinde Hz. Muhammed, ve Onun dusuncesini benimsiyen, Islam dusuncesini yasaminda bir parca oldugunu dusunup O yolda yuruyenlerin Isimlerini Dortlukler, Besteler ve Nefesler icine yerlestirmesi!!!!
Igrenc Asimile politikalarin gercek aciklamasidir.....

Bugun kendisini Alevi goren Alevi Yasam Felsefesinin, Sevgi ve Insanlik Yolu oldugunu savunan ve savunmak istiyenlarin bir cogunu aldatan ve yaniltan en buyuk sorunda burada yatmaktadir....
Yol Onderleri bunlarin ismini anmissa, deger vermisse, sevmisse, demekki bizler azda olsa Islam` yakinligimiz var diye dusunmektedirler... boylesi Hile ve Yalanlardan dolayi, Inanan ve inadirilmak zorunda birakilan canlara Saygi gostermek, Hosgoru ile karsilamak olgusu ile, YUZ CICEK ACSIN, BIN FIKIR CARPISSIN olgusunun yasama yansitilmasi, Farkliliklarimizin zenginliklerimiz oldugunun vurgulamasidir......

Sonuc olarak sizin baska forumda yaptiginiz igrenclikleri buraya tasiyarak, aktararak gercek yuzunuzu aciga cikarmak.... sizin anladiginiz anlamda degildir.
Icimizdeki HINZIRLARA, YAVUZLARA, RAYBERLERE, ve benzeri hilekar ve sahtekarlara karsi uyanik ve duyarli olmalarini saglama cabasidir......

Alinti:
Bu kadar mı için böyle kirlenmiş bu kadar mı ağzında köpükler dışarı çıkıp nida ediyorsun…
Görende derki ben Arabistan’dan gelmiş, KARAÇARÇAF CARİYELERİM, BOYBOY ÇOÇUKLAR ELİMDE TESBİH TÖVBE TÖVBE diyip geziyorum Batın-i eğitimi almamış bir avama bir şeyler anlatıyorsun..
Sayin Hurufi Bey.

Ben sizi ARABISTANDAN GELMIS KARA CARSAFLILARDAN daha tehlikeli goruyorum. Onlar kara carsafli olduklarini, Islam ulemalari olduklarini, Islam icin gozlerini kirpmadan oleceklerini ve oldureceklerini, Seriat`in Kestigi Parmagin Acimadigini.. acik acik soyliyen ve neye hizmet ettigini cekinmeden ortaya koyanlardir.
Asil tehlikeli olan Iki Yuzlu, Kiliktan Kiliga Giren, Hem Nalina, Hem Mihina Vuran, Sac Ekmegi Gibi Durmadan Yanar Dener Cizgi Izliyen... Sizin gibiler oldugunu cok iyi biliyoruz....

Disardaki Dusman acik acik ben dusmanim diyor, kimligini cekinmeden acikliyor... Icimizde gorunen ve gorunmek istiyen, Hilebaz, Yalanci, iki yuzlu Yol duskunlerinin bizlere verdigi zarari kimse vermemistir, veremezde......

Pir Sultanin Hizir Pasaya Dedigi Gibi; "Sen O Gulu Koparamazsin, Daha Fazla Kendini Yormadan Yoluna Gitsen Iyi Olur HIZIR.... "
Hurufi Hizir Bey, Sen bu yola giremezsin, kendini daha fazla yorma, emegine yazik olur...... Ezilirsin, Bukulursun, Yipranirsin, Rezil Rusfa oldugun Yeter Diye Dusunuyorum......
kral çıplak (01-11-2011)
Alt 01-11-2011, 21:55   #8
HURUFİCAN-ERZİNCAN
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Alinti:
Sayin Hurufi Bey,

Insanlik degerlerini goz onunde bulundurdugumuzda, Aklin Yolu ve Vicdan olgusunu yasama yasattigimizda, Bizlere dusen gorev, Dogruya - Dogru, Yanlisa - Yanlis, Haksiza - Haksiz demek duser.

Farkli inanclarda olabiliriz, farkli dusunebiliriz, farkli uslup tarzlarimizda olabilir, zaman zaman kizabiliriz, sinirlenebiliriz, Etki - Tepki olgusunu goz onunde bulundurdugumuzdad, bazi Etkilere tepkimiz farkli olmus olabilir.

Burada ve baska forumlarda ozellikle yasadigimiz ortamda insanlarin biraktigi ve birakmasi gereken Insanlik degerlerini yansitan kisinin kisiligi, durusu, tavir ve hareketleri, O kisinin aynasidir.

.

İnsanın çeşitli uyarımları daha önceki yaşantılarının da etkisiyle anlamlı hale getirerek kendini bir yere konumlandırmak genel manada zamanın belirlediği sabit kuram ve kurallar haricin yaşam şartlarının belirlediği koşullarla kendini tanıma fırsatı bulur. Bunu farkındalığını yakalayıp yakalaması veya bunu nasıl yakaladığı kişilere göre değişmektedir. Kaotik bir çizgide olan insanlık nizamsal bir çizgiye girmesi dünde bu günde imkânsızdır. Kısa dönemlere bakarak değerlendirme bu manada yanlış olmaktadır.

Ne, ne kadar doğru ve yanlış neye ve hangi zaman mekâna göre yanlış ve doğru böylelikle bir vakıa olmaktan öteye gidemez.
Aynı yerde yürüme bantında koşmanız ile bir yere varamayacağınızı halen öğrenemediniz. Bir iki ağzınıza doladığınız ikiyüzlü hilekâr vs.
beni anlamadığınızı göstermek için bu kadar çabalamanıza gerek yok..
Unutmayın ki her kapıda 10 makam vardır her kap-ı diğer kapıya yalancı(küfür-örtme)demektedirler. Son makam ise 3 makamıda kabul etmez tek bir makam vardır herkeste bunun içindedir oda hakikat makamıdır farkındalığına o kapıya gelen anlar. Ama o kapıya gelmekte sizin gibilere nasip olmasını isterdim. Lakin ben tarikat kapısında bakarak şeriat kapısındaki durumumu hatırlıyorum ne yalan kapıymış…

Alinti:

Buradaki tartismamiz kisilik ve bir insanin olmasi gereken sartlari aciklamaya calisiyoruz. Insanin iki yuzlu ve masekler takarak, zaman zaman iyi kisiligini on plana cikarmasi, zaman zaman kotu kisiligini on plana cikarmasi! boylesi insanlarin iki yuzlu oluslari hic kuskusuz Insanlik ayibidir, Insanlik dusmanligidir.

.

Alinti:
HURUFİCAN-ERZİNCAN Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster

Ey başköylü efendi, o orada kalan bir mevzu iken sizin hilekârlığınız ve algılarınız bu foruma kadar olayı taşımaktan elinizde bir kaset takılmış bir bayrakla ben buldum ben buldum diyerek bir ukala edasıyla bilmişlik ile abuk sabuk demagojik sözlerinizi görmek bana açıkçası kaygı vermiyor. Lakin sizin halen pişemediğinizi görerek üzülüyorum.

Alinti:

Diğer yanda genel manada inanç akidelerinden çok Kürtçülük yapılan bir forumda benim Ömer olmam sizi niye böyle üzdü. O forumda ben bilgi akışı ve nizam terazisi olarak inatla arkadaşları kendilerini aşmaları ve diğerine yaklaşımlarını geliştirmek için yaptığım iyilik ve beceri size göre iki yüzlülük. Siz tarikatın öğretim şekillerini ve aktarımlarını bilmediğinizde olası gerek ki şeriat kapısında olan ham sufi gibi kavller ediyorsunuz. Öğleki geçmiş gün ola ki o dediğiniz forumda bunuda ben sonra çıkıp bu benim diye onun sizlere söyledim. Hatta o forumun devamında bana yazar kadrosunu teklif ettiler bir müddet yazar topiklerinde kaleme aldığım sunuşlarımda oldu. Belli nedenlerden ötürü o forumun yani açık meydan denen forumda yazarlığı bıraktım. Bunuda siz zatıâlinize sunmuş olayım.

.

Alinti:

Insanin dogasinda olan ve ozellikle egitim ve ogrenimden kaynakli EGOIST VE BENCILLIK insanlari surekli kendisini savunmaya goturur, kendisini savunmak ve dogrulamak icin bin bir yalan ve sahtekarliga bas vurdurmaya goturur.
Insanlik degerleri ayaklar ustunde tutan ve tutmak istiyenler ise, Yasaminda bilerek veya bilmiyerek gosterdigi olumsuzluklardan dolayi kendisine yonelik gelen ve gelebilecek elestirilere, Kendisine yakisir bir sekilde Ozellestiri verme erdemligini gostermesi.... O insani kucuk dusurmez, tehsir etmez, aksine yuceltir, cunku yaptigi hata ve yanlisi gormus olup, yaptigi yanlisi ve hatayi kabul edip, kendisini yenilmeye ve gelistirmeye aday oldugunu gosterir.

.
Söylemleriniz analitik paradigmaların sosyolojik bir doğrulama değildir. Bir yorumdur yorumlarla çeşitli argümanlara bağlıdır. Sizin dilinizden ve savunduklarınızı savunmadığımdan bencil olacaksam savunduklarımın arkasında duracaksam ve sizde bana hilekâr sahtekâr çok yüzlü diyeceksiniz o sizin dünya görüşünüz felsefenizin ideası böylelikle de ortaya koymuş olursunuz.
Ben niyetimi söyledim yukarıda tekrar alıntı ile bunu aktardım. Öğle sahtekârım ki masum bir yılanla karşılaşın da ne yaptığını şaşırdı. Öğle ikiyüzlüyüm ki Amr bin el-As ı göremeyen Hz.Alinin yaşattığı sizde yaşayın öğrenin. Şimdi mutlu oldun mu? Nasıl ağzın kulaklarına vardımı?
Neyin ne yaptığımı ve daha sonra yazarlık yapmaya çalıştığımı size göre hatanın bana göre forumu ve sınama kendilerini aşma ve başka bir zihniyetle karşılaşmadaki durumunun sınama deneme özelliğini gördüm eksiklikleri tespit ettim. Bunu sizin anlamanızı da ben zaten beklemiyorum da.
İnanın aynı ezber ve nakaratlardan bezdirdiniz. Algılama güçlüğünüzü biliyorum da bu kadar olmaması gerekir diye düşünmekteyim demek ki yanlış düşünmüşüm. Aklınla hareket duygunla hareket arasındaki denge halen tam mevcut değil gibi görünmekte olanlara fazla sözün bir manası kalmıyor nedense.

Alinti:

Hz. Muhammed`in yasadiklarini belgelerle ve kanitlarla aktarilip, var olan gercekler ortaya atilip, gercekler butun ciplakligi ile savunuluyorsa, Kufur ve Hakaret olmadigi surece, soylenmesi gerekenler soyleniyorsa,
soylenen gercek ve dogrulari, Hakaret, kufur veya saygisizlik olarak algiliyanlarin kendi sorunudur...

Musluman olmiyanlara, aciklik getirmeden, sadece ve sadece Musluman olmadigi icin, Gaur, Kafir, Zindik, Mendebur gibi kelimeler sarf ediliyorsa, Bir baskasinin Islamin icinde var olan yanlislari, hatalari, yalanlari, eksikleri ve benzeri farkli igrenclikler vara elestirmeye ve konulari hakaretten ve kufurden uzak bir yaklasimla aciklamasi, dogru ve yerinde bir yaklasimdir....

Küfür öz(Arapça)manasıyla kullanıldığında gelinecek nokta farklıdır. Eğer Anadolu’da halkının anladığı küfürden bahsediyorsanız bu daha bir garip. bakın ben ne diyorum

Alinti:

Şimdi bir inanç önderine neler söylemişsiniz. Yanlışlar çok kaynakta resulun çok eşli olduğu ve cariyelerinin olduğu yazar bunu bende çeşitli kaynaklardan aktardım. Lakin dava bu kaynaklarla değimli…..
Şimdi biri çıkıp Kızılbaşlar hakkında asırlardır kitaplara bile geçen mevzuları kişiye göre söylenecek gerçek ve doğrular yanlışı Hakaret, küfür veya saygısızlık olarak algiliyanlarin kendi sorunumu olacak....
Bu nasıl bir sakat yanlışlık göreceli kavramlar hakkında ancak göreceli olarak değerlendirme yapıldığı ve yaptığınızda böylelikle ortaya çıkar. Göreceli olgular hele ki inançlarda kayganlık arz ederek toplumlara eğitime vs şartlara göre değişerek gelişerek anlaşılarak anlaştırılarak gelir ki burada doğru bir yaklaşım vardır kanaati gelişmez.

Alinti:

Sanirim Turkce`de Hilekarligin ne anlama geldigini biliyorsunuz?
Hile ve yalanlara bas vurarak, kendini aklamaya calisan, kendi hata ve yalislarini ortmek icin turlu hile ve sahtekarliklara bas vurarak, Kendine cikar sagliyan ve saglamak istiyen kisilerin bas vurduklari yoldur..... dolayisiyla karsinizdakine yoneltmeye calistiginiz sifat! kendinizi aynada gordugunuz icin herkesi kendiniz gibi gorme cabasindan baska bir sey olmadigini gorebiliyoruz.....

Yine başa geldi. Tekrar nakarat yapmayacağım. Evet, kardeşim Arapçam ve fars-ca bildiğimde TÜRKÇEM iyi değil sizin gibi bir bilgeden bunu öğrendim teşekkür ederim.
İnna mubinen min duni zalike azizen elkavl ekber-i kane…bunuda düzülte bilirsin pak hatalarım var..Ne anlatıyorsun sen!!!!!!!
Ne çıkar sağlıyorum hatlarım katlarım oldu cennetide hak ettim. Senide Cami imamı yapacağım of değmeyin keyfimize…
Bu üçüncü sınıf anlatım sana yakıştı mı? Çünkü bir türlü anlamaz oldun..

Senide asimle yapacağım cemaate namaz kıldıracaksın nasıl..Ev araba seyahat dolarlar havalarda uçuyor.Haremde kuracaksın birde sana tespih takunya sen görürsün seni bir asimle yapayım..…

Alinti:

Yapmis oldugunuz igrenclikleri bir tarafa atarak, Iki Yuzlu tutum ve davranislarinizi bir yana birakarak, yok bilmem filan forumda Yazardim, Yazarlik teklif ettiler, yok kabul etmedim vs vs gibi kendinizi bir yerlere koymaniz, veya onemli bir sahisiyet oldugunuzu vurgulamaya calismaniz!! sizin iki yuzlu tutum ve davranislarini ort - bas edemez.

Diger forumunda Kurtcu forum oldugunu soylemeniz, yani rezil rusfa oldugunuz foruma girecek yuzunuz olmadigini goz onunde bulundurdugumuzda, ozellikle soylediginiz forumda Hic Bir Kurt Milliyetcisi bulamazsiniz, Eger Kurt Milliyetciligi yaparak olmusuzluklari foruma yansitan varsa! gereken tepki ve gereken aciklamalar yapilarak, Irkciliga, Milliyetcilige ve Her Turden gericilige karsi duruldugunu cok iyi biliyorsunuz. Ama kendinizi aklamak icin ve temize cikarma cabanizdan dolayi boylesi saldirilarinizda normaldir...
Siz lafı ya anlamıyorsunuz yada algınız yere basmıyor. Ben yazarlık yapıyorum diye övünmüyorum. Öğreti ve canların kendilerini savunma da geldiği getirdiğim noktayı vurguladım sonrada kendimi böyleliklede bu benim diyerek(yazı karakterim teşekkürlerim)kendimi gösterdim amacıma ulaştım lakin kendimi kabullendirmek kolay olmadı. Anlayan anladıda siz ve sizin gibiler yerinde sayıyor. Bildiğiniz gördüğünüz haricinde dünya inanç ve kültürler yokmuş gibi sosyolojik bir vaka olarak yaşamaya devam ediyorsunuz. Unutmayın dünya dönüyor üzerinde binlerce din binlerce dil kültür vs var. İşte söz ettiğimiz forumda kendimi söylemem ve özrümle beraber gelinen noktayı böylelikle de hem o zaman hemde sonraki gelinen noktayı anlatıyorum.Öğretinin bazıları adına olumlu yönde gittiği ve böylelikle de yeni bir kabulün geliştirildiğini söylemekteyim.Meraklanmayın başka bir erde zaten kalem oynatıyorum.

Eğer kürt Milliyetçiliği yaparak olcusuzlukları foruma yansitan varsa! Gereken tepki ve gereken açıklamalar yapılarak, Irkçılığa, Milliyetçiliğe ve Her Türden gericiliğe karşı durulduğunu çok iyi biliyorsunuz. Demektesiniz..
İstisna bir iki sözlerle bu işler olmaz ne yazık ki sizle aynı fikirde hiç değilim.

Kürtçülüğe karşı tepkiyi aldılar biliyorsunuz hayır bilmiyorum.

Alinti:

Burada olan ve foruma katkida bulunan butun degerli canlarin mutlaka birbirinden soyle veya boyle farkliliklari var, Farkliliklarimiz zenginliklerimizdir olgusu ile yaklasildigi surece, edep erkan cercevesi icinde gereken durusumuzu gosterdigimiz surece.. paylasilmiyacak ve cozulmiyecek bir seyin olmadigini dusunuyorum.
%50 uzerinde hem fikir oldugumuz olgularin disindaki fikirlerimizi zamanla asabilecegimizi`de goz onunde bulundurdugumuzda, Durust ve kararli durusumuzla bir cok olumsuzluklari asabilecegimiz inanci ile sohbetlerimiz ve tartismalarimiz surer gider....
Asil onemli konuya geldigimizde, Hilekar, Yalan, Sahtekarlik ve ozellikle iki yuzluluk gibi olgularin asilmasi veya hem fikir olmamizin mumkunu yoktur...
Iste size olan tepkim ve takindigim tavirda bundan kaynaklidir.....

Tekrar hilekârım ikiyüzlüyüm, yalancıyım iblisim şeytanım Ömerim, Osmanım, muaviyeyim yavuzum pir sultanın dervişi hızırım…
Cami İmamım, sunni akademisyenim, Şii allemleyim, asimilasyoncuyum, İslamcı cemaat sözcüsüyüm…
Tamam, odlumu şimdi? Bence oldu ne dersin!!!!!!!!
Rahatla biraz bir adım at kendini yenile demiyorum hem öğle kal bakışını değiştirme tamam mı nakaratlara devam edelim…
Bakalım sonraki nakarat ne zaman!!!!!

Alinti:

.

ENEL-HAQ size gore tanrinin zerresidir olarak algilanabilir, Islam ulemalari sizin gibi dusunuyor, Hallac-i Mansur boylesi bir soz kullanmistir! ama o donemdeki Islam onderleri Hallac-i Mansur`u anlamadan, hunarca katletmistir, Hallac-i Mansur kendisini cenabi Allah`a yakin gormustur, Cenabi Allah`a inancindan dolayi kendisini Allah`a adamistir gibi yaklasimlar yine Islamin oyunlari, yalanlari, Hileleri ve sahtekarliklarindan baska bir sey degildir.
Allah`a inanan ve inandigini soyliyen Hallac-i Mansur neden 150 kez kirbaclansin, zindana atilsin, Idam edilsin, Dograndiktan sonra Yakilip, Kulleri Nehire neden atilsin?????

Hallac-i Mansur; Allah denen bir varligin yalan oldugunu soylemesidir, Uydurma ve insanlari hayali bir inanca itilip batil bir inanca itilmesine verdigi tepkidir.
Gercek Tanrinin Insanin Kendisidir,
Eger Bir Tanri Varsa, Yaratan varsa, Yaratici varsa, O Insanin Kendisidir. aciklamasidir.
Hallac-i Mansur, Nesimi, Pir Sultan ve daha nice yol onderlerin yarattiklari degerleri yerle bir eden, hunarca katleden bir mantik, sakliyamadigi , gizliyemedigi, imah edemedigi dusuncelerini yansitan Dortlukleri, Nefesleri ve Deyimlerini... Yine Hile, Yalan ve Sahtekarliklarla degistirip, Alevi Yasam Felsefesine Insanlik suc makinasi olan Islam dusuncesini yerlestirmek ve Asimile cabalarindan baska bir sey olmadigini her ikimizde biliyoruz......

.
Kendimi ilahiyat fakültesinde öğrenci zannettim sayın hocam dinler tarihi ve din sosyolojisi dersi için teşekkür ederim ama ne yazıkki bu Aliyüll sizin gibi düşünmüyor.
Ne yazıkki İslam ulaması benim gibi düşünmüyor.O şuhud- gözüyle bakarlar imam rabbani misali..
Sayın yanlış öğretici..
Bak bilmiyorsan sus demeyeceğim konuş bildiğin gibi devam rap ,rap ,rap!!!!!
Evet yine yalan hilekarız evet nakaratları görüyoruz!!!!!!

Alinti:

Dolayisiyla Pir Sultan Abdal`in butun bestelerinde, dortluklarinde, nefeslerinde Hz. Muhammed, ve Onun dusuncesini benimsiyen, Islam dusuncesini yasaminda bir parca oldugunu dusunup O yolda yuruyenlerin Isimlerini Dortlukler, Besteler ve Nefesler icine yerlestirmesi!!!!
Igrenc Asimile politikalarin gercek aciklamasidir.....

Acaba tersi sende olmasın..Yani binlerce şiirlerde Muhammed Ali Hüseyin ehlibeyti ve resullerle Natık-ı kuran Kuranı arifler yok..
Vay be ayaklarını yere bas bence…
Anlaşılan iyi iman etmiş inanmış asimle olmuşsun…
Hadi hayırlısı salla meydan senin…

Alinti:

Sayin Hurufi Bey.

Ben sizi ARABISTANDAN GELMIS KARA CARSAFLILARDAN daha tehlikeli goruyorum. Onlar kara carsafli olduklarini, Islam ulemalari olduklarini, Islam icin gozlerini kirpmadan oleceklerini ve oldureceklerini, Seriat`in Kestigi Parmagin Acimadigini.. acik acik soyliyen ve neye hizmet ettigini cekinmeden ortaya koyanlardir.
Asil tehlikeli olan Iki Yuzlu, Kiliktan Kiliga Giren, Hem Nalina, Hem Mihina Vuran, Sac Ekmegi Gibi Durmadan Yanar Dener Cizgi Izliyen... Sizin gibiler oldugunu cok iyi biliyoruz....

Disardaki Dusman acik acik ben dusmanim diyor, kimligini cekinmeden acikliyor... Icimizde gorunen ve gorunmek istiyen, Hilebaz, Yalanci, iki yuzlu Yol duskunlerinin bizlere verdigi zarari kimse vermemistir, veremezde......

Pir Sultanin Hizir Pasaya Dedigi Gibi; "Sen O Gulu Koparamazsin, Daha Fazla Kendini Yormadan Yoluna Gitsen Iyi Olur HIZIR.... "
Hurufi Hizir Bey, Sen bu yola giremezsin, kendini daha fazla yorma, emegine yazik olur...... Ezilirsin, Bukulursun, Yipranirsin, Rezil Rusfa oldugun Yeter Diye Dusunuyorum......
Evet nakarata devam ben iki yüzlüyüm cami imamıyım İslami cemaat sözcüsüyüm çok tehlikeliyim yakarım yıkarım hersesi asimle ederim

Evet ben sizin yolunuz giremem çünkü otobana girecek param yok biz garip emekçi her gönle her dem-e açık insani kazanımları geliştiren yerinde saymayan akılcı uçan değil ayakları yere basan mitolojisini belli eğitim ve öğretim almış arife sunan algılayan insanı hakkatan dolayı cemal-i hakkullah olduğundan seven, emek mazlum adalet eşitlik paylaşımcı....her dem-i o nun hareketleri ve davranışlarının bir parçası olarak bildiğimizden sevenler yolundayız kusura bakma sana çok uzağız anlaşılan..
Sen bu şiiri algılasaydın elin kaleme gitmezdi…

Aldık kelamı pirsiz elden
Okuduk wav-ı elif-i bilmeden
Meydana çıktık Ali demeden
Sırrım haydarmış meğer

Ya-sin olmak için var olduk
Önce beşeri terk edip
Cennetten Mihman olduk
Muhammed Ali il kovulduk
Sırrı-ım Haydarmış meğer

Hatadır nefsin özü
Edebtir kelamın sözü
Tevhittir gerçeğin yüzü
Sırr-ı haydarmış meğer

Ey dost sakın biliyorum deme. Bilesin konuşmak için susmak gerek. Hele birde konuşuyorsan. Sattığını alana bak. Bazen sinirli bazen yumuşak, bazen çıkarcı bazen, rahmani bazen egolu, sat ki sattığını alan-ın terazisi görme imkânın olsun. O,Vakit kim neyi ne kadar alır görür samimiyetini bilirsin.

İşte bu yol böyledir Ey dost
Hurufican ..

Konu HURUFİCAN-ERZİNCAN tarafindan (01-12-2011 Saat 23:22 ) değistirilmistir.. Sebep: ekleme
Alt 01-11-2011, 22:37   #9
kral çıplak
Hakka Yürüdü
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 39
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 422
REP Seviyesi : kral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nice
İletişim

Sayın Hurufican;

Bu gidişle sonunda soluğu camide alacaksınız...
Çünkü gidişatınız pek parlak görünmüyor...

Unutmayın ki İslamcı Aleviliğin varacağı yer önünde sonunda şeriattır...
İstediğiniz kadar İslamı sevimli göstermeye çalışın...
Bu sevimliklik ancak o dine gözü kapalı inananlar için geçerlidir...

Bi ara İslam dışı Aleviliği savunuyormuşsunuz gibi göründünüz,
şimdi ise İslamcılık yapmaya başladınız...
Kendinizce bazı kılıflar bulmuşsunuz ama bunu kimsenin yemeyeceğini bilmeniz lazım.
İstediğiniz kadar iyi niyetli olduğunuzu söyleyin...
Bence sizin yaptığınıza açıksa asimilatörlük denir...
Çünkü siz buralarda birşeyler öğrenmeye gelenlerden değilsiniz...
Tam aksine neyin ne olduğunu çok iyi bilenlerdensiniz...
Bu son haliniz yüzünden sizden şüphelenmeye başladım...

Kral çıplak.
kral çıplak isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to kral çıplak For This Useful Post:
...baskoylu... (01-13-2011)
Alt 01-11-2011, 23:33   #10
HURUFİCAN-ERZİNCAN
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Alinti:
kral çıplak Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Sayın Hurufican;

Bu gidişle sonunda soluğu camide alacaksınız...
Çünkü gidişatınız pek parlak görünmüyor...

Unutmayın ki İslamcı Aleviliğin varacağı yer önünde sonunda şeriattır...
İstediğiniz kadar İslamı sevimli göstermeye çalışın...
Bu sevimliklik ancak o dine gözü kapalı inananlar için geçerlidir...

Bi ara İslam dışı Aleviliği savunuyormuşsunuz gibi göründünüz,
şimdi ise İslamcılık yapmaya başladınız...
Kendinizce bazı kılıflar bulmuşsunuz ama bunu kimsenin yemeyeceğini bilmeniz lazım.
İstediğiniz kadar iyi niyetli olduğunuzu söyleyin...
Bence sizin yaptığınıza açıksa asimilatörlük denir...
Çünkü siz buralarda birşeyler öğrenmeye gelenlerden değilsiniz...
Tam aksine neyin ne olduğunu çok iyi bilenlerdensiniz...
Bu son haliniz yüzünden sizden şüphelenmeye başladım...

Kral çıplak.

Hı…

Camiye gitmek geride olma mı olarak algılanıyor.Deseniz bizim insancıl olan ve kendi solcu olarak emekçi anarşist neyzen camiye gittiği için Aleviliği düşkün oldu..

Yapmayın sizde hukuksal olarak bir kazanımla karşımızda durdunuz bu duruşunuzu destekledim halende desteklerim.Toplantılarda hatta menzil sofularına kendimizi anlatmak için neler çektim burada sizin mücadelenizde örnek göstermiştim.Bu yakında menzil vekilide geldi toplantıya davet edildim ama gitmedim.Gitseydim yine onların içinde yolumuzu savunacaktım..
Onlarda ya gel islama gir derken sizde bizi islamın içine soktunuz..

Canım kardeşim turab yolu ne sizin İslam dışı nede alevi İslam nede şeriat islamıdır öncelikle onu bir kavrayın..
Ben şeriat islamın şii-sünnilerin yanlışlıklarını yazdım düşünelim diye bu İslam dışı görünmem ondandır.

Sizde bu akla mantığa ve yol-a yazdıklarıma öğretme amaçlı girdiğim her hali bilmenizi beklerdim..

İslamdan ne anladığınıza göre değişir sayın kral çıplak İslam şii-sünni oluşumdan değil karmatilikle İsmailliğin özü ile yoğrulmuş kadim insanlıkla cenab-ı Ali ve ehlibeyit batın-i algımızdır.Bu algı değişerek başkalaşarak farklılaşarak simgeleşerek toplumlara tekrar can vermiştir.Biz ise özü halen unutmadık olay budur..
Benden şüphelendiniz şüphelenmeyin ben hakikat-ı Ali takipçisiyim bakın bunu bağıra, bağıra tüm aleme söyledim sizede söyleyeyim…

Sizin yaptığınız farklı bir asimilasyon değil mi ne dersiniz?Bir birimizi üzmeyelim yol- kalıyor..
kral çıplak (01-12-2011)

Bookmarks

Etiketler
erkeği, erkeĞİn, kadin, kadın, niyaziisteği, nİyazi

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil