![]() |
|
![]() |
|||||||
| Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#11 |
|
... |
Sayin Hurufi ve Omer Bey
SiziN inanciniza saygi duyuyorum, Hiristiyanmi olursunuz, Islam ve Budistmi olursunuz buna saygim var. Hz. Ali, Hz Muhammed, Kuran ve sozde Allahin gonderdigi Ilahiler ve ayetleremi inaniyorsunuz, bunada saygimiz sonsuzdur....... Sizin anlamadiginiz ve kavramadiginiz, sizin forumlarda surekli farkli nikler alarak iki yuzluluk yapmanizdir. kiliktan kiliga girmenizdir, gorundugunuz gibi olmadiginizdir, Oldugunuz gibi gorunmediginizdir..... Butun insanlarin goruslerine ve inanclarina saygimiz var, Irkci, Milliyetci, Dinci, Yobaz ne olursa olsun Bilgi ile curutulmelidir, dolayisiyla bilgi ile bunlarin asilacagine inaniyorum..... fakat sizin gibi bilincli bir sekilde kiliktan kiliga girip farkli oyunlarla entrikalar oyniyanlara verilecek en guzel cevap... HAK ETTIGINIZ CEVAP OLACAGINA INANIYORUM..... HANI DERLER YAAAA, "YALANCININ MUMU YATSIYA KADAR YANARMIS"....... Konu baskoylu tarafindan (01-16-2011 Saat 01:15 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to baskoylu For This Useful Post: |
|
|
#12 |
|
Can Bizden Biri
Üye No: 2975
Thanked 861 Times in 471 Posts REP Gücü : 5
REP Puanı : 42
REP Seviyesi :
![]() |
Azizim ben neyin ne olduğunu anladım size bunu anlatamadık sorun bu. Bir şey var ki aynı şeyleri tekrarlamaktan vaz geçin. İçinizde ve ruhunuzun en karanlık yerlerine kadar işleyen nafs-ınıza yenik düşerek sizin değiminizle hem nalına hem mıhına vurmayınız.
Bakın benim Ömer olmam veya Hurufi olmam aynı forumda nedenleri ile açıkladım. Çokta iyi oldu öğlelikle de bazı sorunlara halen bakışlarımızı değiştiremediğimizi yenilemenin yavaş olduğunu akademik kadrolaşma ile iktisadi- eğitimin önemini görme fırsatı böylelikle de bulundum.Şimdi asimle oldunuz mu cami imamı yaptım o forumdakilerde cemaatin içine soktuk hurra hep birlikte camiye.. Evirip çevirip kendi adınıza yapmakta olduğunuz hamaset siyasetinden kurtulun. Ama siz ve sizin gibiler halen ne oldu nasıl oldu niye oldu anlamakta ısrarlı ise bu sorun bende değil birazda önceki mesajlarımda vurguladığım gibi kendinize dönmenizde gizlidir. Bakın ne diyorum bu sosyolojik bir toplumsal gerçeğin anlama şeklidir” Ey dost sakın biliyorum deme. Bilesin konuşmak için susmak gerek. Hele birde konuşuyorsan sattığını alana bak. Bazen sinirli bazen yumuşak, bazen çıkarcı bazen, rahmani bazen egolu, sat ki sattığını alan-ın terazisi görme imkânın olsun. O,Vakit kim neyi ne kadar alır görür samimiyetini bilirsin.” Irkçı, Milliyetçi, Dinci, Yobaz çok büyük bir şemsiye açmışsın bunun içine tüm insanlık gelişimini koyabilirsin bunların hepsinin içinde ayrıca binden fazla değişkenlik göstererek kendi iç tanımlamalarda varken tanımlarların neresinden tutucağız. Irkçı, Milliyetçi, Dinci, Yobaz Bunların bilgi derken olsun Bilgi ile çürütülmelidir, dolayısıyla bilgi ile bunların asılacağına,inanıyorum..... Saydığınız tüm kavramlar bilgi çıkışlıdır. Size doğrular-yanlışlar zaman mekan ve diğer argümanlara göre değiştiğini söylerken bundan bahsetmiştim. Bilginin karşı durma denetleme denenme şüphelendirme ile geliştiğini eğitim psikoloji ve pedagojisi alan formasyon tamamlayan eğitim-öğretimci-ler bilmektedir işte söylemeye çalıştığım ve yaptığımın ne olduğunu farkında olmadan kavramışsınız. Bu eleştiriyi genel manada kendimede yapmaktayım. Eksikliklerimizi gidermenin yollarını bulmamız için eksikliğimizi gösteren karşı duruşu görmek ve anlamak anlarken de kendimizi geliştirmek gerekmektedir. Lakin feodal yapıdan yeni kurtulmuş gözlerini açan avam ile birkaç kelam inanç arasında kaldığımızdan(kendini yenilememe) eksik gelişmeler sonucu garip kişilik yaklaşımları karşı duruş oluşumları doğal olarak çıkmaktadır. Bunun kendi özüne göre haklı fakat günün şartları ve zamanın şartlarına göre ise bir eksiklik olarak hanemize işlenmektedir. Bu doğrudur veya yanlıştır demiyorum. Göreceli ve üzerinde çok söz ve hipotezler ileri sürülmeye müsait bir konudur. Kendini karanlıktan aydınlığa çıkan bir hücre mahkûmunun belli bir sürü ışığa bakmama ve bekleme sersemleme süresinin atmanın yollarını öne koymayı daha iyi değerlendirmek gerektiğini düşünmekteyim. Burası da diğer yandan diğer tüm forumlarda amaç bilgi verirken de eğitmek öğretmektir. Bunu her yönlü düşünerek sağlam ayakları oturan bir düşünce olarak görünüz. Ama görünen o ki ya edebi sözler söyleyip ben yaptım ben düşündüm oldu ile menzil alınmıyor ne yazık ki.Bilimsellik zaman mekan ve çıkarların oluşturduğu bir takım hayatın gerçek-yalan –doğru yanlış vs. öğretisini idrak edip gerçeklerini görmekle-başlar…. Sizin anladığınız dile tekrar dönersek.. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Evet, öğledir mum söndü. Ben sizi forumu asimle etmeye çalışan tüm forumu camiye götüreceğim oldumu rahatladınız mı? |
|
|
|
|
|
#13 | ||
|
...
Üye No: 2175
Thanked 840 Times in 368 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 5
REP Seviyesi :
![]() |
Sayin Hurufi ve Omer Bey,
Sende kizaracak yuz yok. bende ise, Oyunlara, Hilelere, Iki Yuzluluklere, Haksizliklara ve Yanlisliklara karsi tukenmek bilmiyen mucadele azmi var.... Alinti:
Alinti:
Amacinizin Alevi sitelerine girip, Camiye gidebilecekleri goturme cabasidir, bunu biliyoruz, Daha oncede soyledigim gibi bosuna nefesinizi tuketmeyin, Efendilerinizin cabasi bugune kadar nasil bosuna olduysa, siz ve sizin gibilerinde cabasi bosuna olacaktir. Izzonun yanina gidersen orada daha cok yandas bulabilirsiniz....... Sayin Hurufi ve Omer Bey... Kendi Pirine,Hak Diyen Kızılbas Alevilerin, Gonlunde ve Yureginde hilebazlara, dolandiricilara, Yalancilara yer yoktur. Yol Onderlerimiz Tarihler Boyunca Bu Tur Oyunlari Bosa Cikartarak, Bugune Kadar Sevgi ve Insanlik Yolunda ENEL-HAQ deme cesaretini gostermisse, RAYA HAQ yolunda butun asimile politikalarina ragmen boyun egmeden yoluna devam etmisse... Sizin gostermis oldugunuz bu cirkin cabanizda bosuna oldugunu artik anlamaktan gec kalmayin diye dusunuyorum Hızır paşa bizi berdar etmeden Açılın kapılar Şah'a gidelim Siyaset günleri gelip yetmeden Açılın kapılar Şah'a gidelim Çıkalım bakalım kale başına Hak erenler gider kendi işine Bir ben mi düşmüşüm can telaşına Açılın kapılar Şah'a gidelim Kalenin kapısı taştan demirden Yanlarım çürüdü yaştan yağmurdan Bie kimsem yoktur ki dostu çağırtam Açılın kapılar Şah'a gidelim Pir Sultan'ım eydür,mürvetli Şah'ım Yaram baş verdi sızlar ciğergahım Arşa direk direk olmuştur ahım Açılın kapılar Şah'a gidelim |
||
|
|
|
|
|
#14 |
|
Can Bizden Biri
Üye No: 2975
Thanked 861 Times in 471 Posts REP Gücü : 5
REP Puanı : 42
REP Seviyesi :
![]() |
sn.BAŞKÖYLÜ EFENDİ!!!!
Adımı merak ediyorsan adım EBUBEKİR -ÖMER değil görevimi sordun bir camide YÜKSEK LİSANS yapmış imamım… Ha ha ha!!!!!! )))))))Nasıl rahatladın mı bence şimdide bunu ağzına dola!!!!! Yarında YEZİD olurum tamam mı? Diğer gün ajan diğer gün İslami cemaatin sözcüsü Sizden çok şey öğrendim her defasında.. Ben hilekar biriyim,ikiyüzlü değil on yüzlüyüm ben ömerim,yezidin,hınzırım,cami imamıyım,halen mutlu olamadınız mı yoksa aynı yerlerdeki oyun bahçesinde aynı oyunu oynayacakmışız.. Biraz yazdıklarımı gözden geçirin…. Bu ikiyüzlü size bir şeyler anlatmış ola bilme ihtimalini ve öğrenimin nasıl olguları oluşturmak için çapaladığını biraz zahmet ette baktığın evin camını değiştir bak hayat tek pencereden ibaret olmadığını fark edeceksin… Diğer günde seni asimle ettik tüm alevi canlar bu forum asimle oldu hepinizi camiye beklerim nasıl bu cümleler sana has verdimi nefsin coştu mu işte böyle bir neye inandığını bilmediğim için böylesin… Bak kardeşim sen beni anlamayacak kadar geriden ve idrakı mı idrak edebilecek idraksizliğe sahipsizliğinin gerçekçiliğini öncelikle gör hep aynı masal aynı hikâye bırak artık bu laf salatasını nakaratları mücadele değil bilgisizliğin ve getirdiği bir olgunun dışa vurumunu yaşayanların işi zor olduğunu görüyorum... Benim liderim yavuz değil bilemedin 2.Mahmut.hım sayın izzettin DOĞAN’IN yanına gideyim düşüneceğim teklifinizi teşekkür ederim.. Ha bir şey daha şöyleyim unutmadan beni anlamamak için harcadığınız enerjiye hayran kaldım.. Vesselam… |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| erkeği, erkeĞİn, kadin, kadın, niyaziisteği, nİyazi |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|