![]() |
|
![]() |
|||||||
| Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Yeni Üye |
arkadaşlar merhaba yardım almakmı dersiniz dert yanmakmı dersiniz bilemiyorum ama benim bir sorunum var ki içimi çok yakıyor nasıl aşacağım bu engeli bilemiyorum ben sünniyim ancak çocukluğumdan beri hep alevilerin içinde büyüdüm ailemle hep alevilerle braberdik bağlama çalmayı sizlerden sevdim ve birde alevi bir kıza gönül verdim ancak ailesi bu konuda çok hassas özellikle dede soyundan oldkları icin kızlarını bana vermiyorlar bu konuda ne yapmalıyım aile dede diye beni sevdiğimden ayıracaklarmı çaresiz kaldım kusura bakmayın umarım sizleri rahatsız etmemişimdir
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Katılımcısı Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 32
Üye No: 811
Thanked 276 Times in 126 Posts REP Gücü : 6
REP Puanı : 252
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() |
sevgili kardesim sana sanadece İKİ kelıme
gercekten birbirinizi seviyorsaniz asla bıldıgınız yoldan sasmayın elbet ıkınızıde anlayan cıkacaktır
Ölen tendir, Can ölmez
Derdimi Dinledim, Derdimden İğrendim... Onun Derdini Gördüm, Derdime İmrendim... |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Üye No: 89
Thanked 2449 Times in 1399 Posts REP Gücü : 55
REP Puanı : 1419
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Aslında bence bir sorun yok kardeşim... Normalde "biz"de ayrımcılık olmaz... Ama ailesi biraz tutucuysa bilemem...
Ama Efecan abinin dediği gibi... Alinti:
"Bıraksın peşimizi kendi yüreğinin kabuğunda yaşayanlar!"
|
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to NervouS! For This Useful Post: | Deniz (02-03-2009) |
|
|
#4 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8543 Times in 4022 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Canlar,
Bu ayımcılık değil, korunmadır, Binlerce yılın yaşanan kötü deneyleri sonucu oluşturulan bir İÇ KONTROLDUR, siz kendiniz çözeceksiniz bu işi,
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Hakka Yürüdü Bulunduğu yer: malatya
Yas: 31
Üye No: 840
Thanked 429 Times in 195 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 304
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Katılımcısı Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 32
Üye No: 811
Thanked 276 Times in 126 Posts REP Gücü : 6
REP Puanı : 252
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() |
işcanbaba
kötü deneyler den derken anlatmak ıstedıgın yada vermek ıstedıgın mesaj nedir |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Can Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 29
Üye No: 36
Thanked 3270 Times in 1656 Posts REP Gücü : 26
REP Puanı : 737
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
olay şudur
kızın ailesi kesimlikle kızının ezilecegini düşündğgğ için karşı çıkıyordur yoksa başka bir neden yokdur bu bilinir hep görülür eziliyor alevi kızları horlanıyo ilk başda senin ve ailenin benimsedigini göstermen lazım tanışdırmalısınız aileleri koruma iç güdüsüyle vermiyorlardır ailen de anlayışlıysa yanlış anlama ama bu böyledir yobaz degilseniz hiçbir engel yokdur kendin tanış ailerleri tanışdırın sonra arkadaşlar sevgide yetmiyor bi yerde herşeyi kabul ettirdikden sonra siz tükeniyorsunuz sizden geriye birşey kalmıyo |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Ruzgar For This Useful Post: | İşcanbaba (02-03-2009) |
|
|
#8 |
|
Can Bizden Biri Yas: 29
Üye No: 476
Thanked 2283 Times in 1051 Posts REP Gücü : 24
REP Puanı : 901
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bu konuda işcanbaba çok doğru noktaya temas etmiş. Sayın mertce işin hakikaten güç. Umarım seven yürekler bu zorluğu aşar. Alevi kızın ailesini "ayrımcılık" yapmakla itam etmek biraz bana acımasızlık gibi geliyor. Çünkü babanın dediği gibi 80 öncesi alevi toplumu çok büyük acılar yaşadı. Elbette bunu tamamen bir kesime yüklemek cahilliktir.
Ama bizden bir kuşak önceki büyüklerimiz yaşanmış deneyimlerin etkisi ile bu konuda hala hassaslar...
Bağımsızlık, Mustafa Kemal’ den armağandı bize. Emperyalizmin ahtapot kollarına teslim edilen ülkemizin bağımsızlığı için kan döktük sokaklara. Mezar taşlarımıza basa basa, devleti yönetenler, gizli emirlerle başlarımızı ezmek, kanlarımızı emmek istediler. Amerikan üsleri kaldırılsın dedik, sokak ortasında sorgusuz sualsiz vurdular.
Vurulduk, asıldık, öldürüldük ey halkım, unutma bizi... |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Solino For This Useful Post: | İşcanbaba (02-03-2009) |
|
|
#9 |
|
Can Yas: 27
Üye No: 61
Thanked 3736 Times in 1896 Posts REP Gücü : 29
REP Puanı : 874
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
abicim iki kişi birbirini seviyorsa korumaya gerek varmıdır önemli olan onların kendi inançları doğrultusunda birbirine duyduğu saygı ve sevgi değilmidir.
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to nihal84 For This Useful Post: | İşcanbaba (02-03-2009) |
|
|
#10 |
|
Hakka Yürüdü Bulunduğu yer: malatya
Yas: 31
Üye No: 840
Thanked 429 Times in 195 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 304
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() |
|