Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > ALEVİLİK GENEL > Soru ve Yanıtlarınız

Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 02-04-2009, 21:24   #41
Kevenkli
Üyemiz
Kullanıcı Profili

Kevenkli - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 635
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 2
REP Puanı : 51
REP Seviyesi : Kevenkli will become famous soon enough
İletişim

Arkadaşlar , tarihsel sürece baktığımızda her şeyi görmek mümkün. Evet , hep deriz ya biz şövenist değiliz , mezhepçi değiliz . . . EVET DEĞİLİZ . Yaşadıgımız ülkede yıllardır yaşanan gerçekleride göz ardı etmemek veya irdelemekte yarar görüyorum. Alevi toplumu , yaşamında kendi geleneğini , görenegini yaşamış bir toplum değil , iktidarlar tarafından hep sünni mezhebinin dayatılan kurallarıyla yaşamıştır. İnsanların egosunda kollama ve koruma vardır. Ben burada onu görüyorum. Burada siz mezhepsel olarak eziliyor ve horlanıyorsunuz. Niye mi ? size bir örnek ; ramazan ayındasınız evde eşinizde dahil herkes oruç tutuyor. Herkes sahura kalkıyor. Terafi namazına gidiyor. Şimdi bunları yapacaksınız. Yapsanız da ne kadar inandırıcı bulunacak ? Ya da yapmam diyeceksiniz. işte o zaman eşinizle limoni olacaksiniz. Eşiniz de yetişme tarzından dolayı ailesinin yanında yer alacaktır. Hemen arkasından ıstekler başlayacak. Başını bağlasan iyi olur , çocukları mahalledeki kursa gönderelim . . . Haa , bu arada ekonomik bağımsızlığınız yoksa , cocuklarınızda varsa sizi düşünmeye davet EDİYORUM ! ! !
Kevenkli isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 5 Users Say Thank You to Kevenkli For This Useful Post:
axuçanlar (02-05-2009), hasan19 (03-01-2009), Ruzgar (02-04-2009), Solino (02-05-2009), İşcanbaba (02-04-2009)
Alt 02-05-2009, 00:23   #42
Solino
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Solino - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 29
Üye No: 476
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 24
REP Puanı : 901
REP Seviyesi : Solino is a splendid one to beholdSolino is a splendid one to beholdSolino is a splendid one to beholdSolino is a splendid one to beholdSolino is a splendid one to beholdSolino is a splendid one to beholdSolino is a splendid one to beholdSolino is a splendid one to behold
İletişim

Sevgili dostlarım öncelikle herkesin fikrine hakikaten derin saygı duyduğumu ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum..

Kıymetli axucanlar, ailemde şuan için sunni gelin yada damat yok. Ama bu durum böyle devam edecek diye bir garantiyi kimse veremez. Gönül işleri asla mantık yada matematik gibi olmuyor. Dolayası ile kesin ve keskin duvarlar çekmekte bence acele etmemeli...

Konu hakkında şunu ifade ediyorum. 5 vakit namazını kılan, orucunu aksatmayan, Sunni mezhebinin tüm gereklerini yaşayan bir aileye alevi bir kızımızın gelin gitmesinin sonuçlarının ne olacağını hepimiz çok iyi biliyoruz. Benim burada ki tavrım kesinlikle olumsuzdur.

Ancak çağdaşlığı ailesinde yaşayan sunni dostlarımız ( ki aramızda onlarcası mevcut), birçok noktada biizmle ortak düşünmekte. Ve yaşanılan acıları aynı derecede içlerinde duymaktadırlar. Onlar zaten kocaman yürekleri ile bizlerden biri...

Yapılan - yaşatılan kötü deneyimleri bir mezhebe yükleyemeyiz. Ancak şunu açıkça söylemekte yarar görüyorum. Alevi toplumu Osmanlıdan bu yana uygulanmaya çalışılan asimilasyon politikası gerekse uygulanan katliamların sonucunda evlilik ve iç içe geçme konusunda çok ciddi çekinceleri vardır. Önceki yorumumda da söylemiştim. Tekrar edeyim, alevi toplumunun bu tutumunu ayrımcılık olarak görmüyorum ben bu yaşanılan deneyimlere karşı dışarıya maksimum düzeyde kapanmadır. Ki bu kapanma yıllar geçtikçe esnemeye başlamıştır. Bunu çevremizde bakarsak rahatça ifade edebilirz.

Gönül işleri keskin çizgilerle çizilemiyor. Neyi nerede kiminle yaşayacağımıza her zaman mantığımızın yol göstericiliğinde devam etmeye biliriz.
Konyu herkesin gönlünce yaşaması dileği ile sonlandıralım

Bağımsızlık, Mustafa Kemal’ den armağandı bize. Emperyalizmin ahtapot kollarına teslim edilen ülkemizin bağımsızlığı için kan döktük sokaklara. Mezar taşlarımıza basa basa, devleti yönetenler, gizli emirlerle başlarımızı ezmek, kanlarımızı emmek istediler. Amerikan üsleri kaldırılsın dedik, sokak ortasında sorgusuz sualsiz vurdular.

Vurulduk, asıldık, öldürüldük ey halkım, unutma bizi...
Solino isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 4 Users Say Thank You to Solino For This Useful Post:
axuçanlar (02-05-2009), Kevenkli (02-05-2009), nihal84 (02-05-2009), İşcanbaba (02-05-2009)
Alt 02-05-2009, 03:02   #43
Hep_Sonradan
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili

Hep_Sonradan - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 417
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 4
REP Puanı : 151
REP Seviyesi : Hep_Sonradan has a spectacular aura aboutHep_Sonradan has a spectacular aura about
İletişim

Alinti:
Solino Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Sevgili dostlarım öncelikle herkesin fikrine hakikaten derin saygı duyduğumu ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum..

Kıymetli axucanlar, ailemde şuan için sunni gelin yada damat yok. Ama bu durum böyle devam edecek diye bir garantiyi kimse veremez. Gönül işleri asla mantık yada matematik gibi olmuyor. Dolayası ile kesin ve keskin duvarlar çekmekte bence acele etmemeli...

Konu hakkında şunu ifade ediyorum. 5 vakit namazını kılan, orucunu aksatmayan, Sunni mezhebinin tüm gereklerini yaşayan bir aileye alevi bir kızımızın gelin gitmesinin sonuçlarının ne olacağını hepimiz çok iyi biliyoruz. Benim burada ki tavrım kesinlikle olumsuzdur.

Ancak çağdaşlığı ailesinde yaşayan sunni dostlarımız ( ki aramızda onlarcası mevcut), birçok noktada biizmle ortak düşünmekte. Ve yaşanılan acıları aynı derecede içlerinde duymaktadırlar. Onlar zaten kocaman yürekleri ile bizlerden biri...

Yapılan - yaşatılan kötü deneyimleri bir mezhebe yükleyemeyiz. Ancak şunu açıkça söylemekte yarar görüyorum. Alevi toplumu Osmanlıdan bu yana uygulanmaya çalışılan asimilasyon politikası gerekse uygulanan katliamların sonucunda evlilik ve iç içe geçme konusunda çok ciddi çekinceleri vardır. Önceki yorumumda da söylemiştim. Tekrar edeyim, alevi toplumunun bu tutumunu ayrımcılık olarak görmüyorum ben bu yaşanılan deneyimlere karşı dışarıya maksimum düzeyde kapanmadır. Ki bu kapanma yıllar geçtikçe esnemeye başlamıştır. Bunu çevremizde bakarsak rahatça ifade edebilirz.

Gönül işleri keskin çizgilerle çizilemiyor. Neyi nerede kiminle yaşayacağımıza her zaman mantığımızın yol göstericiliğinde devam etmeye biliriz.
Konyu herkesin gönlünce yaşaması dileği ile sonlandıralım
ualş hoca sanırım o ilk ben olucam ama ailelerin bu sövenistliğinin altında yatan korkular yersiz ve haksız değildir.

onurum şahsidir
fikirlerim siyasi,
yaptıklarım hayatidir
duruşum doğmamış çocukların onuru içindir
Hep_Sonradan isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to Hep_Sonradan For This Useful Post:
Devrim06 (02-05-2009), Solino (02-05-2009)
Alt 02-19-2009, 10:52   #44
Rehber
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Rehber - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 499
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 10
REP Puanı : 351
REP Seviyesi : Rehber is just really niceRehber is just really niceRehber is just really niceRehber is just really nice
İletişim

insan olabilmek bu noktada büyük bir erdem
Rehber isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 02-19-2009, 11:13   #45
KIZILBAŞ
Hakka Yürüdü
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 28
Üye No: 546
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : 114
REP Seviyesi : KIZILBAŞ will become famous soon enoughKIZILBAŞ will become famous soon enough
İletişim

Alinti:
İşcanbaba Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Canlar,
Bu ayımcılık değil, korunmadır,
Binlerce yılın yaşanan kötü deneyleri sonucu oluşturulan bir İÇ KONTROLDUR,
siz kendiniz çözeceksiniz bu işi,
bu iç kontrol sözüne çok katılıyorum.
KIZILBAŞ isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to KIZILBAŞ For This Useful Post:
Kevenkli (02-19-2009), İşcanbaba (02-19-2009)
Alt 02-22-2009, 18:50   #46
Mertce
Yeni Üye
Kullanıcı Profili

Mertce - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1053
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : 10
REP Seviyesi : Mertce is on a distinguished road
İletişim

cevaplarınız için saolun arkadaşlar geişme oldugunda bilgi vereceğim umarım yoluna girer herşey
Mertce isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to Mertce For This Useful Post:
Deniz (02-23-2009), nihal84 (02-23-2009)

Bookmarks

Etiketler
alevi, kiz

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil