![]() |
|
![]() |
|||||||
| Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#41 |
|
Üyemiz |
Arkadaşlar , tarihsel sürece baktığımızda her şeyi görmek mümkün. Evet , hep deriz ya biz şövenist değiliz , mezhepçi değiliz . . . EVET DEĞİLİZ . Yaşadıgımız ülkede yıllardır yaşanan gerçekleride göz ardı etmemek veya irdelemekte yarar görüyorum. Alevi toplumu , yaşamında kendi geleneğini , görenegini yaşamış bir toplum değil , iktidarlar tarafından hep sünni mezhebinin dayatılan kurallarıyla yaşamıştır. İnsanların egosunda kollama ve koruma vardır. Ben burada onu görüyorum. Burada siz mezhepsel olarak eziliyor ve horlanıyorsunuz. Niye mi ? size bir örnek ; ramazan ayındasınız evde eşinizde dahil herkes oruç tutuyor. Herkes sahura kalkıyor. Terafi namazına gidiyor. Şimdi bunları yapacaksınız. Yapsanız da ne kadar inandırıcı bulunacak ? Ya da yapmam diyeceksiniz. işte o zaman eşinizle limoni olacaksiniz. Eşiniz de yetişme tarzından dolayı ailesinin yanında yer alacaktır. Hemen arkasından ıstekler başlayacak. Başını bağlasan iyi olur , çocukları mahalledeki kursa gönderelim . . . Haa , bu arada ekonomik bağımsızlığınız yoksa , cocuklarınızda varsa sizi düşünmeye davet EDİYORUM ! ! !
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Can Bizden Biri Yas: 29
Üye No: 476
Thanked 2283 Times in 1051 Posts REP Gücü : 24
REP Puanı : 901
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sevgili dostlarım öncelikle herkesin fikrine hakikaten derin saygı duyduğumu ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum..
Kıymetli axucanlar, ailemde şuan için sunni gelin yada damat yok. Ama bu durum böyle devam edecek diye bir garantiyi kimse veremez. Gönül işleri asla mantık yada matematik gibi olmuyor. Dolayası ile kesin ve keskin duvarlar çekmekte bence acele etmemeli... Konu hakkında şunu ifade ediyorum. 5 vakit namazını kılan, orucunu aksatmayan, Sunni mezhebinin tüm gereklerini yaşayan bir aileye alevi bir kızımızın gelin gitmesinin sonuçlarının ne olacağını hepimiz çok iyi biliyoruz. Benim burada ki tavrım kesinlikle olumsuzdur. Ancak çağdaşlığı ailesinde yaşayan sunni dostlarımız ( ki aramızda onlarcası mevcut), birçok noktada biizmle ortak düşünmekte. Ve yaşanılan acıları aynı derecede içlerinde duymaktadırlar. Onlar zaten kocaman yürekleri ile bizlerden biri... Yapılan - yaşatılan kötü deneyimleri bir mezhebe yükleyemeyiz. Ancak şunu açıkça söylemekte yarar görüyorum. Alevi toplumu Osmanlıdan bu yana uygulanmaya çalışılan asimilasyon politikası gerekse uygulanan katliamların sonucunda evlilik ve iç içe geçme konusunda çok ciddi çekinceleri vardır. Önceki yorumumda da söylemiştim. Tekrar edeyim, alevi toplumunun bu tutumunu ayrımcılık olarak görmüyorum ben bu yaşanılan deneyimlere karşı dışarıya maksimum düzeyde kapanmadır. Ki bu kapanma yıllar geçtikçe esnemeye başlamıştır. Bunu çevremizde bakarsak rahatça ifade edebilirz. Gönül işleri keskin çizgilerle çizilemiyor. Neyi nerede kiminle yaşayacağımıza her zaman mantığımızın yol göstericiliğinde devam etmeye biliriz. Konyu herkesin gönlünce yaşaması dileği ile sonlandıralım
Bağımsızlık, Mustafa Kemal’ den armağandı bize. Emperyalizmin ahtapot kollarına teslim edilen ülkemizin bağımsızlığı için kan döktük sokaklara. Mezar taşlarımıza basa basa, devleti yönetenler, gizli emirlerle başlarımızı ezmek, kanlarımızı emmek istediler. Amerikan üsleri kaldırılsın dedik, sokak ortasında sorgusuz sualsiz vurdular.
Vurulduk, asıldık, öldürüldük ey halkım, unutma bizi... |
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Forum Katılımcısı Bulunduğu yer: ANKARA
Üye No: 417
Thanked 185 Times in 108 Posts REP Gücü : 4
REP Puanı : 151
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
Alinti:
onurum şahsidir
fikirlerim siyasi, yaptıklarım hayatidir duruşum doğmamış çocukların onuru içindir |
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Bizden Biri
Üye No: 499
Thanked 745 Times in 389 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 351
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() |
insan olabilmek bu noktada büyük bir erdem
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Hakka Yürüdü Bulunduğu yer: KEÇİÖREN/ANKARA
Yas: 28
Üye No: 546
Thanked 310 Times in 166 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 114
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Yeni Üye Bulunduğu yer: istanbul
Üye No: 1053
Thanked 9 Times in 3 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 10
REP Seviyesi :
![]() |
cevaplarınız için saolun arkadaşlar geişme oldugunda bilgi vereceğim umarım yoluna girer herşey
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| alevi, kiz |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|