Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > ALEVİLİK ÖĞRETİSİ > Alevilik İnancı

Alevilik İnancı Alevilik inancına dair paylaşımların yapılabileceği alan.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 02-17-2011, 16:47   #1
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

İşcanbaba - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 49
Üye No: 134
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim
Standart Alevİ KÖkenlİ Olmayan Pİr'İmİz Esat Korkmaz

ALEVİ KÖKENLİ OLMAYAN PİR'İMİZ ESAT KORKMAZ

Bilindiği gibi Esat Korkmaz sol siyasal görüşlü, Sünni kökenlidir. Alevilik üzerine felsefi yorum getiren, Alevilikle ilgili kitap, dergi çıkaran, makale yazan, Alevi toplumu içinde alan çalışmaları ile onlara dair bilinmeyenleri bizlere aktarmaya çalışan, yönleri ile Aleviler içinde önemsenen Alevi örgütleri tarafından düzenlen Seminer, Eğitim kursları, formlarda kürsü verilen birisi

Olası ki, ona gösterilen bu ilgi, bilgisi nedeniyle kendini Aleviler içinde Pir makamına koyma cesareti vermiş.
Bu düşünceye nerden kapıldım derseniz. ( Bundan sonraki yazacaklarım hafızamda kaldığı kadarıyladır.)

Geçen Cumartesi, 12.02.2011 tarihi için Hasan Harmancı beni arıyarak, Esat Korkmaz'ın Ankara'da olduğunu, Dedeler eğitimi ile ilgili bir sohbet toplantısı olacağını, katılımcıların da gönlünden kopan LOKMA ile geleceklerini söyleyip davet etti.

Esat Korkmaz ve Hasan Harmancı'nın geçmişte bu tip eğitim seminerleri ve sohbetleri yaptığını bildiğimden orada olmamın faydalı olacağını düşünüp yola koyuldum, Hasan Harmancı'yı arayıp, toplantı adresini aldım, verilen adrese LOKMAM -Naz, Niyaz- ile geldim.

Salonda daha önceden tanıdığım, Hamza Aksüt, Esat Korkmaz, Hasan Harmancı, Turan Eser'in de olduğunu, ayrıca 10-15 civarında baylı bayanlı dostlar vardı.Ancak Dede'lerden tanıdığım kimse yoktu. Masalar U şeklince çevrilmiş, insanlar yerlerini almıştı. Masalara meyve, kek, ve dem -bira, rakı servis edildi.

Biraz zaman geçti, Esat Korkmaz toplantıyı açış konuşması için söz aldı ve;

"Batinı" akşamları ismini verdiği bu toplantıda, Aleviliğin güncellenmesinin gerektiğini geleceğe ve çağdaş yaşama taşınmasının, bilim ile çelişmemesi, çelişmediği vs gibi söylemlerini dile getirdi,

Şimdi ben sofra sahibiyim, sofra sahibi olarak, önce sofrayı bir Gülbengle acacağım, sizler de elinizi ağzınıza ve göğsünüze götürerek NİYAZ alacaksınız, ben sofra gülbengi okumadan hiç bir şey yiyip, içmeyeceksiniz, sonra sohbete benim belirlediğim gündemle başlayacağız. Şimdi ben sohbeti gülbengle açıyorum deyip, kendi yazdığı, kaleme aldığı bir gülbeng okudu,

Ardından konuyu kendice açtı, açlığımızı bastırıp sohbet ederiz, Sofra gülbengi okuyacağım, ancak sizler ben bunu okurken ellerinizi şu şekilde masada tutacaksınız deyip tarif etti, ben okuyup destur verince lokma yiyip dem alacaksınız dedi.

Ben dumura uğramıştım. Neler oluyordu, bekledim. Sohbet başlayınca bununla ilgili bir iki şey demeliydim, amma suratım asılmış, moralim bozulmuştu. Bu dayatmaydı.

Esat Korkmaz yine kendisinin kaleme aldığı bir duayı, Gülbeng diyerek okudu. (İlginçtir Gülbeng dediği “Dostlar, canlar” diye başlıyordu) Diğer canlardan niyaz alan oldu, almayan da oldu, ben almadım.

Sonra gündemini, Alevilik bilimle çelişir mi? olarak belirlediğini söyleyerek kim söz almak ister dedi.
Ancak şunu belirteyim, burada benim itirazım uslup üzerine idi, Gündeme değil,

Ben söz aldım - Hafızamda kalanı ile-

Ben usule itiraz ediyorum diye söz başladım, Bu gülbengleri okumanıza ve kendinizi Pir yerine koymanıza şaşırdım. Benim pirim Şıh İbrahim. Mürşidim Dede Garkın. Gülbengleri ancak Pirler okur, sofrada desturu ve hizmetleri, gülbengi de Pirler verir, okur, sizin buna hakkınız yok, Tamam bilgilendirme anlamında tarifler yapın, ancak bu şekilde olmaz, ben ilk kez şahit oluyorum dedim,

Esat Korkmaz, kendisinin sofra sahibi olduğunu, aydın birisi olarak bunu yapabileceğini vs. gibi sözlerle devam edip burası gönüllü katılımlı toplantı isteyen gidebilir dedi,
Yani kovulmuştum.

Söz alıp bunu aydın da olsa yapamayacağını söyledim,
Beni davet eden Hasan Harmancı idi, kalkıp gidecektim yanımda oturan Duran Coşar otur abi dedi ve sohbete devam etmek için Esat Korkmaz yine isteyenin gidebileceğini söyledi.
Sohbetin devamında benim ve Hamza Aksüt'ün onun Alevilik ile ilgili söylem ve tesbitlerine itirazımız geldi, bu itirazlarımız Esat Korkmaz'ın hoşuna gitmedi, ona sıkıntı verdi, hatta Hamza Aksüt'e "faşist misin" dedi ve isterse çıkabileceğini, burada zorla tutulmadığını, kendisinin sofra sahibi olduğunu söyledi.
Hamza Aksüt, onun sofra sahibi olmadığını, yiyip içtiğinin ücretinin kendisinin ödediğini, kendini Pir yerine koymaması gerektiği söyleyip masadan kalktı,
Kovulmuştuk, davet Hasan Harmancı'dan gelmişti, bizi kovan Esat Korkmaz'dı.

Ben de duruma şerh koyup, masadan ayrılıyordum, Turan Eser konuşmasını dinlememi istedi, ben de onu bekledim, ancak o arada Esat Korkmaz isteyenin gidebileceğini tekrar söylemekte geri kalmadı,
Ayrılırken,

Alevilikte, sadece mürşit ve Pir'in gülbeng okuyacağını, hizmetlerde, Pir'in desdur vereceğini, Gülbengin "BİSMİŞAH" ile başlayacağını, Alevilerde sıradan dua şeklinde algılanmadığını, Aleviliğin güncelleme sorunu olmadığı, böyle dersek geçmişimize, ulularımıza, ocak Pirlerimize haksızlık edeceğimizi, bunları onların düşünemediğini söylemek haddimiz olmadığını, beyan edip kalanlara saygı sunup, ayrıldım.

Yaşadığım çok üzücü bir olaydı, aradan bunca -4-5 güne- zaman geçmesine rağmen, hala bunun etkisindeyim.
Bu olayı geçmişteki tecrübelerimle şöyle değerlendirmekteyim.

-Esat Korkmaz kendisini "PİR" makamına koyup "MÜRİT" bulmak için bu toplantıyı düzenlemiş,
-Bu toplantıya bizi davet eden Hasan HARMANCI, bize toplantının mahiyeti hakkında yanlış bilgi verip bizi zor duruma düşürmüş, kandırmıştır.
-Hasan Harmancı; Hamza Aksüt ve benim, Esat Korkmaz tarafından kovulmamıza sessiz kalıp Esat Korkmaz'ın ilk sadık "MÜRİDİ" olduğu düşüncesini kuvvetlendirmiştir.
-Esat Korkmaz, kendi felsefesi ve siyasal görüşüne göre, Alevilerin kendisine olan güvenini suistimal ederek, güç merkezi olmak için Aleviliği şahsi çıkarı yönünde kullanmaktan çekinmemektedir.
-Esat Korkmaz'ın yaptığı, Alevi inancına, felsefesine ve hukukuna aykırı olup kendisini post sahibi yapma girişimidir,
-Esat Korkmaz'ın tavrı, Alevi hukuku içinde, DAR'A çekilmesini gerektirir, Ancak Alevi hukuku sadece Alevilere uygulanacağı için, Esat Korkmaz'ı kapsamamaktadır.
-Esat Korkmaz, Aleviliği sorgulama hakkını kendinde görürken, kendisinin ve düşüncelerinin sorgulanmasını "FAŞİZANCA" engellemekte sakınca görmemektedir.
-Esat Korkmaz'ın kendini Pir yerine koyma cesaretini nerden aldığı sorgulanmalıdır.

Bu hali ile Esat Korkmaz, Mürit toplama girişimine başlamış olup Zöhre Ananın erkek versiyonu rolünü almıştır,

Esat Korkmaz, ben, Hamza Aksüt, belli bir hukuku paylaşmamıza rağmen, bu davranışa maruz kalmamızın bence başka anlamı yoktur, Biz orada Esat Korkmaz ve Hasan Harmancı'nın tekerleğine çomak sokmuştuk, evdeki hesapları, çarşıda iflas etmişti ve biz orada olmamalıydık, bizden sonra ortam nasıl geçti bilmiyorum.

Esat Korkmaz'ın hesapları yukarıda ki yazdığım şekildedir,
Alevi kurumları, başkanları bunun farkına varır ve yeni bir ZÖHRE- ESAT- BABA olayını Alevilerin başına sarmazlar, tedbir alırlar.
Yoksa Alevi dünyasının Sünni yeni bir PİR'e kavuşacaktır.
İlgilenenlere duyurulur.

17.02.2011
Bülent İŞCANOĞLU

2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.

Dinimiz sevgi
Kabemiz insan

Iscanim ne oldum deme
Siirin hakkini yeme
Kafiye yok gitmis güme
Kim neyi bilir bilinmez
İşcanbaba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 10 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
Alibaba (02-17-2011), aliimren (02-17-2011), Amistofes (02-18-2011), aris (07-31-2011), ceritli (02-22-2011), esonto58 (02-17-2011), h-alibaba (02-18-2011), Hamza Aksüt (02-17-2011), herdem (02-17-2011), Sevnev (03-15-2011)

Alt 02-17-2011, 17:02   #2
Hasan Harmancı
Gönül Dostu
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 177
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 2
REP Puanı : 10
REP Seviyesi : Hasan Harmancı is on a distinguished road
İletişim

Bu forumdan, düzenlenen "Batınî Akşamlar"a başka katılan canlarda oldu. Onlar nasıl çağrılmışsa, sizde öyle çağrıldınız.

Bu "Batınî Akşamlar" devam edecek ve günüllerimizi herdaim bir'leyeceğiz ve yenileyeceğiz.

Bu ve diğer sayfalardaki tutum ve hamlığınız nedeniyle, sizinle tartışmayı kesmek durumundayım.

Gel gönül incinme bizden
Kalsın gönül yol kalmasın
Evvel âhır yol kadimdir

Erenler bize pusudur
Yalan söyleyen asidir
Bu gerçekler nefesidir

Bahçede açılan güldür
Hakk'ı söyleyen de dildir
Pes ezelden yol kadimdir

Başındadır altın tacı
Budur erenler miracı
Keskindir yolun kılıcı

Ey divane ey divane
Âşık olan kıyar cane
Hatayi'm der taç u hane

Saygılarımla.

Konu Hasan Harmancı tarafindan (02-17-2011 Saat 17:22 ) değistirilmistir..
Hasan Harmancı isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 7 Users Say Thank You to Hasan Harmancı For This Useful Post:
Amistofes (02-18-2011), aris (07-31-2011), ...baskoylu... (02-17-2011), herdem (02-17-2011), kral çıplak (02-17-2011), ozan abbas (02-19-2011), yıldızbaba.58 (02-24-2011)
Alt 02-17-2011, 18:43   #3
kral çıplak
Hakka Yürüdü
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 39
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : 422
REP Seviyesi : kral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nice
İletişim

Sevgili İşcanbaba;

Yazıyı okudum...
Gerçekten çok ilginç bir olay...
Senin, (sizin) yerin(iz)de olmayı asla istemezdim...
Göstermiş olduğun(uz) tepkiyi senin, (sizin) açın(ız)dan oldukça normal karşılıyorum...
Fakat bundan sonrası için size katılmıyorum...
Bence yanlış zamanda yanlış yerde bulunmuşsunuz...
Esat hoca tarafından başlatılan bu uygulamayı oldukça yerinde bulduğumu söylemek isterim...
Alevileri cahil ve oldukça gerici yapılanmaların elinden kurtarıp,
bilime ve bilim yolunda ilerleyen Aleviliğe adapte etmeye yönelik bu tür uygulamaları yararlı bulduğumu söylemeliyim...

Aleviliği sadece ve sadece TAPINMA olarak algılayan görüşleri asla kabul etmiyorum...

Ayrıca Esat Hoca-yı ZÖHRE ANA??? İsimli istismarcıya benzetmeni çok yadırgadığımı bilmeni isterim...
Zöhre ana konusunda burada belirtiğin sıkıntıyı,
o konu tartışılırken ortaya koymanı beklerdim...

Hasan Harmancı arkadaşımızı da müritlikle suçlaman hiç yakışık almamış...
Şahsen ben buralarda bazı müritler gördüm ama bunların içinde Harmancı yok...

Esat hoca-nın başlattığı bu uygulamayı yerinde görmek isterim...
Eğer denk gelirsem İlk kez katılacağım böyle anlamlı bir buluşmada,
acemilik çekecek olsam bile,
bunu dert etmeyip,
elimden geldiğince o anlara uymaya çalışacağım...

Saygılarımla

Kral çıplak.

Konu kral çıplak tarafindan (05-24-2011 Saat 19:15 ) değistirilmistir..
kral çıplak isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 7 Users Say Thank You to kral çıplak For This Useful Post:
aliimren (02-17-2011), Amistofes (02-18-2011), ...baskoylu... (02-17-2011), herdem (02-17-2011), ozan abbas (02-19-2011), yıldızbaba.58 (02-24-2011), İşcanbaba (02-17-2011)
Alt 02-17-2011, 19:31   #4
...baskoylu...
...
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2175
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : 5
REP Seviyesi : baskoylu is an unknown quantity at this point
İletişim

Topal tazıyınan ava gidenler
Kaçırır tavşanı iz bulamazlar
Bizi aşık diye hakir görenler
Sözlüğe baksa da söz bulamazlar

Kişi varlığını bildirmedikçe
Biz deyip benliği öldürmedikçe
Kötülüğü kalpten kaldırmadıkça
Hakikate bakan göz bulamazlar

İnsanlık yolundan hergün sapanlar
Hakkına uzanan eli öpenler
Asılsızca dedikodu yapanlar
Kendine lekesiz yüz bulamazlar

Haşimi’yim doğru yola bu çağrı
Ayrım yok insandır topalı sağrı
Kötünün yanarsa ciğeri bağrı
Zemheri de bile buz bulamazlar
baskoylu isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 4 Users Say Thank You to baskoylu For This Useful Post:
herdem (02-17-2011), kral çıplak (02-17-2011), ozan abbas (02-19-2011), yıldızbaba.58 (02-24-2011)
Alt 02-17-2011, 20:07   #5
Alibaba
Gönül Dostu
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1417
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 3
REP Puanı : 67
REP Seviyesi : Alibaba will become famous soon enough
İletişim

[quote]
Alinti:
İşcanbaba Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
[b]ALEVİ KÖKENLİ OLMAYAN PİR'İMİZ ESAT KORKMAZ

Bilindiği gibi Esat Korkmaz sol siyasal görüşlü, Sünni kökenlidir.

Iscanbaba tek kelimeyle harikasin .

Helal olsun sana. Sozlerine aynen katildigimi belirtmek isterim .

Su kull himmetin siirinden arkadaslara ornekte vermek isterim .

Ihtilaf cogaldi, okur kitaptan
Her baga girilmez oldu gazelden
ayirma gönlünü sen de sohbetten
Halk icinde Kiyl-ü kalde nemiz var

Herkese kas catip fena söyleme
Helalden gayriya minnet eyleme
Her güle gül diye hizmet eyleme
Dikende acilan gülde nemiz var

Bir kac sunni kokenli sahis alevileri alevilikten uzaklastirmistir birtanede vardi dinsizlige cekiyordu isim vermiyecegim .

Bakin Eset korkmazi tarif edin derseniz onun yeri tipki kuygusuz abdal pirden egitim almaya giden biri ama bir turlu Pismeyip olgunlasmayan biri .

Piz en iyisi bakalim Pir kuygusuz abdal Sayin Esat korkmaz icin ne demis .

Bir kaz aldım ben karıdan
Boynu da uzun borudan
Kırk abdal kanın kurutan
Kırk gün oldu kaynadırım kaynamaz

Sekizimiz odun çeker
Dokuzumuz ateş yakar
Kaz kaldırmış başın bakar

Kaza verdik birkaç akça
Eti kemiğinden pekçe
Ne kazan kaldı ne kepçe

Kaz değilmiş bu be azmış
Kırk yıl Kafdağını gezmiş
Kanadın kuyruğun düzmüş

Kazı koyduk bir ocağa
Uçtu gitti bir bucağa
Bu ne haldir hacı ağa

Kazımın kanadı selki
Dişi koyun emmiş tilki
Nuh Nebi'den kalmış belki

Kazımın kanadı ala
Var yürü git güle güle
Başımıza kalma bela

Suyuna biz salduk bulgur
Bulgur Allah deyü kalgır
Be yarenler bu ne haldir

Kaygusuz Abdal n'idelim
Ahd ile vefa güdelim
Kaldırıp postu gidelim

Saygilar muhterem .
Alibaba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 4 Users Say Thank You to Alibaba For This Useful Post:
aliimren (02-17-2011), esonto58 (02-17-2011), Hamza Aksüt (02-17-2011), İşcanbaba (02-17-2011)
Alt 02-17-2011, 22:10   #6
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

İşcanbaba - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 49
Üye No: 134
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

Evet,
Gönül kalsın yol kalmasın,

Deyişlerimizi bir inceleyin bakalım, O deyişlerimiz, bu yaptığını iş için yüzünüze nasıl ÇARPAR TOKATINI,

Diğer insanların, katılımcıların nasıl davet edildiklerini bilmem, beni nasıl davet ettiğini oraya yazdım, Laf canbazlığı yapmayalım, Yanlış yazdımsa yanlış diyelim,

Ben yazımda, Sohbet toplantısı olduğunu yazdım,
ancak bize söylenmeyen,
Biz orya senin davetin üzerine gittik-m-, Esat KORKMAZ'ın o toplantıda PİR'lik yapacağını söylemedin, Ve Davetlilerin KOVULMASINA sessiz kaldın,

Toplantının mahiyeti, Esat'ın PİR'liğinin meşrulaştırlmasından ve yaygınlaştırılmasından başka bir yönü yoktur.
Sen bunu biliyordun ve gizledin.

Gönül kalsın yol kalmasın'ın espirisi, Bir Pir'sizi, Pir yaparak YOL'a gitmek değildir,
Alevi olmayan birine, Pir'ini, Mürşit'ini bilenin uzak durması gerekir. Düşkülüktür.

Sahi sen hangi ocaktansın, Pir, Mürşit'in hangi ocaklar,
Ve Sen bu halinle 3 Sünnwet, 7 farzdan düşmedin mi?

Peki bu insan bu cesareti nerden alıyor,
Aleviler AVANAKMI?
Esat gitsin bir sünni köyünde, sünniler içinde,sünnilikde yapsın, bunları yapmaya kalksın,
Aleviliği kullanmakta, çıkarı için sakınca görmemekte,

ALEVİLİĞİ böyle SÖMÜRME hakkını nerden kendinde buldu.

Böyle bir yetki ve hakkı olmadığını bilerek bu EYLEMLERİ niçin yaptı,
Alevilikte ve Pir'lik SOYDAN gelir,
her önüne çıkan, bilgili olan alevilkte PARSA kapma savaşı veremez,

O toplantılar devam edebilir, Kendini, Pir'ini bilen bu uygulamaya İZİN vermez, vermemeli,
veren DAR'a durur.

Sevgili Kral Çıplak,

Bilmem neye katılmazsın amma, Yazımı dikkatli okursan,
Benim itirazım, Bilgilendirmeye değil,
Ve yazımda, Bilgilendirme anlamında söylenebilir dedim.
Kendini Pir yapıp, GÜLBENG yazıp, okumak, sofrada DETUR vermek, Talibin haddi değil, hele Esat KORKMAZ ın haddi hiç değil,
O Aleviliğin bu hoşgörüsünden faydalarak, kendine PAYE çıkarmakta,

itiraz edilen ALEVİLİĞİN SÖMÜRÜLMESİ,
Alevilik sadece TAPINMA değil, ancak heer insan TAPINDIRICI rolünü SÜTLENEMELİ, ÜSTLENEMZ,
Alevilk YOL buna izin vermez,

Bana bu konuda 1 tane örenek gösteremezsiniz.
alevilk tamam hoş görü, alevilik taamam yaşam biçim, alevilik tamam kültür ve hepsini içinde taşır, amma Alevilik YOL geçen hanı değil,
Önüne gelen ben DEDE oldum, diyemez.Bana NİYAZ edin diyemez,
İtirazım buna.
Sanırım anladın,

Sağlıcakla.
İşcanbaba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 6 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
Alibaba (02-18-2011), aris (02-19-2011), CanHaktan (03-10-2011), esonto58 (02-17-2011), Hamza Aksüt (02-17-2011), kral çıplak (02-18-2011)
Alt 02-17-2011, 22:49   #7
Hamza Aksüt
GENÇALEVİLER YAZARI
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 834
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 6
REP Puanı : 102
REP Seviyesi : Hamza Aksüt will become famous soon enoughHamza Aksüt will become famous soon enough
İletişim

Değerli canlar

Esat Korkmaz'ın dedelik yaptığı toplantıya davetli olanlardan biri de bendim. Benim pirim Ali Seydi, mürşidim Dede Garkın'dır. Bunların dışındaki dede ocaklarını kardeş ocak olarak görürüm.

Ne var ki, ikrar bile vermemiş birisinin bana dedelik yapmasını asla kabullenemem. Pirimi ve mürşidimi inkar edemem. Sünni birisinin Alevi olma hakkını her zaman savunurum. Ne var ki, bu durumda Aleviliğin kuralları çalışmalıdır. Önce o kişi ikrar verip talip olmalıdır. Dede olması ise benim Alevilik anlayışıma asla uygun değildir. Aleviliğin olmazsa olmazlarından biri, dedeliğin soydan gelmesidir.

Bilim adamlarını pirimin ya da mürşidimin yerine (postuna)oturtmayı kafamda bile canlandıramam. Yolumun sahipleri, pirleri vardır. Hacettepe Sosyoloji, ODTÜ Felsefe bölümü öğretim üyeleri olsa olsa yalnızca talip olabilir.

Not: Adı geçen toplantıya katılanlardan görüş sorulduğu için yazdım.

Saygıyla...

Konu Hamza Aksüt tarafindan (02-17-2011 Saat 22:57 ) değistirilmistir..
Hamza Aksüt isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 5 Users Say Thank You to Hamza Aksüt For This Useful Post:
Alibaba (02-18-2011), aris (02-19-2011), esonto58 (02-17-2011), herdem (02-17-2011), İşcanbaba (02-23-2011)
Alt 02-17-2011, 22:53   #8
herdem
Hüseyin Erdem
Kullanıcı Profili

herdem - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3031
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 3
REP Puanı : 140
REP Seviyesi : herdem will become famous soon enoughherdem will become famous soon enough
İletişim

Alinti:
Hamza Aksüt Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Değerli canlar

Esat Korkmaz'ın dedelik yaptığı toplantıya davetli olanlardan biri de bendim. Benim pirim Ali Seydi, mürşidim Dede Garkın'dır. Bunların dışındaki dede ocaklarını kardeş ocak olarak görürüm.

Ne var ki, ikrar bile vermemiş birisinin bana dedelik yapmasını asla kabullenemem. Pirimi ve mürşidimi inkar edemem. Sünni birisinin Alevi olma hakkını her zaman savunurum. Ne var ki, bu durumda Aleviliğin kuralları çalışmalıdır. Önce o kişi ikrar verip talip olmalıdır. Dede olması ise benim Alevilik anlayışıma asla uygun değildir. Aleviliğin olmazsa olmazlarından biri, dedeliğin soydan gelmesidir.

Bilim adamlarını pirimin ya da mürşidimin yerine oturtmayı kafamda bile canlandıramam. Yolumun sahipleri, pirleri vardır. Hacettepe Sosyoloji, ODTÜ Felsefe bölümü öğretim üyeleri olsa olsa yalnızca talip olabilir.

Not: Adı geçen toplantıya katılanlardan görüş sorulduğu için yazdım.

Saygıyla...

Sevgili Hamza Aksüt
Siz dede misiniz? Çünkü sizde toplantıya dede olmadığınız halde davet edilmişsiniz. Birde bu açıdan konuyu ele alalım. Yanlış anlamayın, sadece toplantının kapsamını anlamaya çalışıyorum.

Aşk ile

Dara düşenler çağırır.
"Ya Düzgün, ya Düzgün baba..."

Zone Ma, Zone Xizirî yo
herdem isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 4 Users Say Thank You to herdem For This Useful Post:
...baskoylu... (02-17-2011), Devrim06 (02-17-2011), ozan abbas (02-19-2011), İşcanbaba (02-23-2011)
Alt 02-17-2011, 22:56   #9
Devrim06
"Enel Hakk"
Kullanıcı Profili

Devrim06 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 30
Üye No: 14
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi : Devrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud of
İletişim

Alinti:
baskoylu Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Topal tazıyınan ava gidenler
Kaçırır tavşanı iz bulamazlar
Bizi aşık diye hakir görenler
Sözlüğe baksa da söz bulamazlar

Kişi varlığını bildirmedikçe
Biz deyip benliği öldürmedikçe
Kötülüğü kalpten kaldırmadıkça
Hakikate bakan göz bulamazlar

İnsanlık yolundan hergün sapanlar
Hakkına uzanan eli öpenler
Asılsızca dedikodu yapanlar
Kendine lekesiz yüz bulamazlar

Haşimi’yim doğru yola bu çağrı
Ayrım yok insandır topalı sağrı
Kötünün yanarsa ciğeri bağrı
Zemheri de bile buz bulamazlar
Sevgili Başköylü bu mesajınızda ne anlatmak istediğinizi ben anlayamadım açıçası. Biraz açarmısınız

Konuyu bu mesajla böldüğüm için özür dilerim.

Hakk'ı görmek diler isen

Suret-i insana bak

Arayıp gezme bu halkı

Cismin içre câna bak.

Noksani Baba
Devrim06 isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to Devrim06 For This Useful Post:
...baskoylu... (02-17-2011), ozan abbas (02-19-2011)
Alt 02-17-2011, 23:02   #10
esonto58
Bölüm Yöneticisi
Kullanıcı Profili

esonto58 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2377
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 18
REP Puanı : 572
REP Seviyesi : esonto58 is a name known to allesonto58 is a name known to allesonto58 is a name known to allesonto58 is a name known to allesonto58 is a name known to allesonto58 is a name known to all
İletişim

bu meselede benim dikkatimi çeken cümle bazı ''aydınlarımızın'' alevilik GÜNCELLENMELİDİR sözü iyi tamam güncelle de neyi güncelleyen türkiye özelinde düşünecek olursak sanki ortada yürütülen bir alevilik var da onu güncelleyen önce bir yolu yürütmeye başlayalım sonra neyi güncelleyeceksen güncelle

''SÖZ KONUSU ALEVİLİKSE İSLAM TEFERRUATTIR.''
esonto58 isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to esonto58 For This Useful Post:
İşcanbaba (02-23-2011)

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil