Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > ALEVİLİK GÜNCEL > Alevilik Haberleri

Alevilik Haberleri Güncel alevilik haberlerinin paylaşılacağı alan.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 11-09-2008, 08:06   #1
Derman
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Derman - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 73
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 43
REP Puanı : 1278
REP Seviyesi : Derman has much to be proud ofDerman has much to be proud ofDerman has much to be proud ofDerman has much to be proud ofDerman has much to be proud ofDerman has much to be proud ofDerman has much to be proud ofDerman has much to be proud ofDerman has much to be proud of
İletişim
Standart Alevi Mitingi Yapanlar Alevi Mi Acaba ?

Alevi Mitingi Yapanlar Alevi Mi Acaba ?

İzzettin Doğan mitinge ilişkin görüşünü Cem TV'de açıkladı: "Mitinge desteğim yok çünkü bu mitingin liderliğine soyunanların Avrupa'dan kaynaklı tipler olduğunu ve Alevilikle ilgisinin olmadıklarını biliyorum da onun için . Yani ismi Alevi ama cismen ne Cemevlerine giderler, ne Alevi ritüellerine katılırlar, ne peygamberi tanırlar ne Kuran'ı tanırlar ne de Muhammet’i.

Bugün Türkiye'de bir Kürt hareketi var. Şimdi Alevileri de harekete geçirmeye çalışarak burada bir destek arayışının Alevi bayrağı altında yapılması sağlanmak isteniyor. Oraya Alevi yurttaşların itibar edeceğini katılacağını zannetmiyorum. 25 -30 milyon insandan kaç kişinin katılacağını göreceğiz. Bu katılacak olanların da genelde Kürt olayını savunanların oluşturacağını sanıyorum. Çünkü ileri harekete geçirmek öyle üçyüz beşyüz kişiyle olmaz. Aleviler harekete geçmez mi? Elbette geçecektir. Meşru sınırlar içinde kalarak her demokraside olduğu gibi bir kitle hareketiyle 'Siyasal iktidar aklını başına alma zamanı geldi' diyebilecek noktaya Aleviler gelebilir. O zamanda öyle üçyüz beşyüz kişi değil. Birkaç milyon insanla Ankara'da o gösteriyi yaparsınız. O da zamanı geldiğinde yapılacaktır. Biz büyük bir sabır gösterdik bugün Türkiye zor dönemden geçiyor. O zor döneminde Türkiye'nin biz de üstüne tüy dikmeyelim dedik. Yani onun sebebi olmayalım.
O sorumlulukla bilinçle hareket ediyoruz ve diyoruzki biz mahkemelerin kararını bekliyoruz. Biz meşru sınırlar içerisinde demokratik hakları kullanarak dört bine yakın dava açtık.

Alevilerin kendileri açısından ibadet için bir yer tayin etmeleri temel bir hak mıdır, değil midir? Bunun cevabını hakim verir. Bunun cevabını bilir kişi vermez.

Başbakan'ın yaymaya çalıştığı bir anlayış var. Ne diyor başbakan 'Sen Müslümansan camiye gel o zaman' Ben Müslümanım ama senin gibi Müslüman değilim, ben Müslümanlığı senin anladığını gibi anlamıyorum. Bu ülkeyi Müslüman yapan benim anladığım şekildeki İslamiyettir. Yani Mevlana'nın Yunus Emre'nin, Hacı Bektaşi Veli’nin, Ahmet Yesevi'nin İslam anlayışıdır. Anadolu'yu Müslümanlaştıran bu ulu kişilerdir."
Derman isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to Derman For This Useful Post:
Ebu Turap (01-20-2009)

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil