![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevilik Tarihi Alevilik Tarihine dair paylaşımların yapılacağı alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#21 | |||||
|
Bizden Biri |
Alinti:
Alinti:
ALİ elbette boşanmasını istemiştir.Hem sunni hem şii kaynaklarda mevcuttur. Alinti:
Mariya adındaki cariyeden İbrahim adında çocuğu olmuştur. Fakat bu çocuk daha sonra vefat etmiştir. Demekki himaye amacıyla değilmiş. Alinti:
Alinti:
Ve ilk müslümanlardır.Bu adamlar ALİ'nin dinine göre islah olmamıştır İslam'a göre değil.
Sırrımızı ifşa eden ile bize ihanet eden eşittir. Hazret-i ALİ Allah gözlerini açtığında ALİ OLDU ! |
|||||
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Baba İlyas For This Useful Post: | Amistofes (12-17-2010) |
|
|
#22 |
|
Forum Katılımcısı Bulunduğu yer: Ankara
Üye No: 1217
Thanked 380 Times in 146 Posts REP Gücü : 2
REP Puanı : 59
REP Seviyesi :
![]() |
Her zaman merak etmişimdir,
Sözde kutsal gökten gelen kitaplar insanları doğru yola getirmek, Allah'ın inancını benimsetmek, güzeli göstermek ve insanları uyarmak vs. için vardır. Yani kısaca kim okursa okusun kuranı anlaya bilmeli ve kurallarını söylenenleri ve istenenleri yerine getirebilmeli. Hal böyle iken Muhammed'in kitabında neden Alevinyun arkadasın da belirttiği gibi "Kuran'da Muhkem (açık) ve Müteşabbih (üstü kapalı) ayetler" vardır. Kuran'ın Allah'ı eden insanlara anlatacaklarını direk anlatmaz. Mesela 1'den 10'a kadar olan ayetleri anlamak için belli bir IQ, 11'den 20'ye kadar olan ayetleri anlamak içinse başka bin IQ mu gerekli. Tanrı belli insanlara torpil mi cekecek. Bu konuyu anlamış değilim. Bu ilkokul matematik kitabının arasına, uzay geometrisi kitabı eklemek gibi birşey. Birz kaç söyleme daha değinmeden edemeyeceğim: Yine Alevinyun arkadas demiş ki "Hz. Muhammed Hz. Hatice öldükten sonra Ayşe'yle evlenmiştir. Hz. Muhammed'in sadece Hz. Hatice'den çocuğu olmuştur. Diğer kadınların saldırıya maruz kalmamaları için himaye etmek amacıyla evlenmiştir. Kanıtı ise diğer evlendiği kadınlardan çocuğu olmamasıdır." Muhammed 9 yaşındaki AYşe'yi elat edinemez miydi. İlla koruma altına almak için evlenmek mi gerek. Bir yazımda yer vermiştim Muhammed'in eşlerine kısaltıp tekrar aktarmak istiyorum. Muhammed’in ilk eşi Hatice. Hatice’nin Muhammed’den dört oğlu; Kasım, Tayyip, Tahir, Abdullah dördü de vefat ettiler. Dört de kızı oldu; Rukiyye, Ümmü Gülsüm, Zeyneb, Fatıma. Hatice öldükten sonra Muhammed, Ayşe’yi aldı. Ayşe 7 yaşında idi. İki yıl Ebu Bekir’in evinde kalan Ayşe 9 yaşında Muhammed’in gerdeğine girdi. Muhammed ondan sonra Sevde binti zem’a bin Esed’i aldı. Ardınca Ömer bin Hattab’ın kızı Hafsa’yı aldı. Ondan sonra Hz.Ümmi Seleme’yi aldı. Ondan sonra Beni Mustalık’ten Cuveyriye Bintil Haris bin Ebi Dirar’ı aldı. Ondan sonra Ebu Süfyan’in kızı Ümmü Habibeyi aldı. Sonra Cahş kızı Zeyneb’i aldı. Sonra Safiye’yi aldı. Ondan sonra Meymune binti Haris’i aldı. Sonra Adş Sabahla evlendi ama kadın Muhammedi göremeden öldü. Yine daha sonra Beni Kulab’dan Adiye binti Cabir ile evlendi sonra boşandı. Sonra Beni Amir b. Saşa’dan Zeyneb binti Huzeyme ile evlendi. Kelb kızı Huleyfe ile de evlendi. Yine Bekir bin Kilab’dan Taynan kızı Aliye ile evlendi bir süre sonra boşandı. Katile binti Kays Madi Kerb ile evlendi ama kadın erken öldü. Beni Haris’ten Huveyle binti Bedil ile evlendi. Hazreç’ten Leyla binti Hatip ile evlendi. Bu arada evlenmek istediği beş kadın daha vardı. Bunlar sırasıyla: Ümmühan’dır Ebu talib’in kızıdır ve iki oğlu vardı. Biri de Mesaa’dir ki Amri b. Saşasa’nin kızı idi ve ihtiyardı. Biri Safiyye’dir (kocasını tercih edip Muhammed’i istemedi). Biri de Halibe’dir ki babası Abbas bin Abdül Muttalib idi ve “seninle beraber süt emdi,” diyerek kızını peygambere vermedi. Biri de Hamra’dır ki Carud bin Harise’nin kızı idi, Harise kızının teninde kusur var diye yalan söyleyip, kızını peygamber’e vermedi. Gelelim cariyelerinden evlendiği kadınlara. Bunlar ise iki kişidir. Birincisi Beni Kureyza’dan Zübeyde’dir. İkincisi ise Sem’un kızı Mariye-i Kıbtiye’dir . Muhammed’in eşlerinden birisi olan Zeynep Muhammed!in oğulluğu Zeyd’in karısıdır. Muhammed “Ahzab Suresinin 37.” ayeti sonrası bu kadın ile de evlenir. Bunu Aleviliğin hangi anlayışına sığdırabilirsiniz. Yoksa burada Alevinyun arkadasın "Dinde hata yoktur, hata insanlardadır." sözünü mü düşünmemiz gerekiyor. Ayrıca bir vurgu daha var Alevinyun arkadaş "Hz. Muhammed'in soyu Hz. Fatıma'dan devam etmiştir." diyor. Bu kadar evlilik ve kadına verilen değeri mi öncelikle incelememiz gerekir yoksa soyun devamını mı? Sahih Buhari’den bir hadis geliyor. İslam Peygamberi Sayın Muhammed’in evlilik ve cariye merakı üzerine Ayşe “Bakıyorum da efendi tanrın (rab) senin uçkurunu düşünüyor” der… Konu aliimren tarafindan (12-16-2010 Saat 23:19 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
| The Following 5 Users Say Thank You to aliimren For This Useful Post: | Amistofes (12-17-2010), Baba İlyas (12-16-2010), Devrim06 (12-17-2010), esonto58 (12-16-2010), İşcanbaba (12-17-2010) |
|
|
#23 |
|
Bölüm Yöneticisi Bulunduğu yer: mersin (sivas)
Üye No: 2377
Thanked 3629 Times in 1422 Posts REP Gücü : 18
REP Puanı : 572
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yürü be ali abi
![]()
''SÖZ KONUSU ALEVİLİKSE İSLAM TEFERRUATTIR.''
|
|
|
|