Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > ALEVİLİK GÜNCEL > Alevilik Haberleri

Alevilik Haberleri Güncel alevilik haberlerinin paylaşılacağı alan.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 05-10-2011, 10:12   #1
nazımhikmet
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili

nazımhikmet - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3296
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 2
REP Puanı : 79
REP Seviyesi : nazımhikmet will become famous soon enough
İletişim
Standart alevi öğretmene ''ayrımcılığı neden anlattın'' tazminatı!!

Alevi öğretmene 'ayrımcılığı neden anlattın' tazminatı -

Alevi-Kürt olduğu için İnegöl Özel Kültür Dershanesinin ırkçı ve ayrımcı uygulamalarına maruz kaldığını ANF’ye açıklayan Biyoloji Öğretmeni Taylan Çakır’a dershane tarafından manevi tazminat davası istemiyle hakkında suç duyurusu yapıldı.

Geçtiğimiz ocak ayında Özel Kültür Dershanesi'nde Biyoloji öğretmeni Taylan Çakır, ''Aleviler ve Şiiler sapıktır. Seni Alevisin. Alevi biriyle çalışıp günaha girmek istemiyoruz'' denilerek hakaretlere maruz kaldı, ardından dershanedeki işinden atıldı.

Dershane hakkında suç duyurusunda bulunan ve olayı kamuoyuna duyurduğu için Çakır hakkında dershane Bakırköy Hukuk Mahkemesi’ne suç duyurusunda bulundu. Dershane, suç duyurusunda Çakır’ın maruz kaldığı ırkçı uygulamaları yaşanmadığını iddia ederek, mağdur öğretmenden tazminat talebinde bulundu.

Çakır’ın avukatı Eren Keskin müvekkilinin uğradığı ayrımcılık nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını, konunun soruşturma aşamasında olduğunu, ceza mahkemesinin kararı hukuk mahkemesini bağlayacağından bu kararın beklenmesi gerektiğini belirtti.

Davada asıl hakkı ihlal edilen tarafın hem etnik ve inanç ayrımcılığına, hem de hakaretlere maruz kalan müvekkili olduğunu vurgulayan Keskin, “Eğer burada manevi tazminat açacak biri varsa o da benim müvekkillimdir” dedi.

Dosya henüz inceleme aşamasındayken, basına yansımış olması nedeniyle dershanenin Çakır hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirten Keskin, “Siz bir ayrımcılığa uğrarsınız ve bunun bir daha olmaması için bunu kamuoyuna yansıtırsınız, bu olayın tartışılmasını sağlarsınız. Benim müvekkilimin de yaptığı buydu. Haberin sizin tarafından yapılması da bir daha başka yerlerde bu şekilde ayrımcılıklar olmasını engelleme amacını taşıyordu” dedi.

Dershanenin bir an önce Alevilerden, Kürtlerden özür dilemesi gerektiğini vurgulayan Taylan Çakır ise şöyle dedi: “Dersahane bir daha ayrımcı tutumlara göz yummayacaklarını da deklare etmelidirler. Soruşturma sürecinde tüm demokratik kurumlarımızın,bu ülkede ayrımcılığa karşı tavır alan tüm dostlarımızın desteğini bekliyorum. Bana yönelik ayrımcı tutum bireysel değildi, dershane olayı bireye indirgedi. Zaman içerisinde bunun böyle olmadığını dershane yönetimi de görecektir.”

ÇAKIR’IN DOSYASI AB SİYASİ MASASINDA

İnegöl Özel Kültür Dershanesi tarafından yapılan ayrımcılığın ne kadar inkar edilirse edilsin tanık ifadeleriyle ortada olduğunu belirten Alevi Bektaşi Ferderasyonu Yöneticisi Kemal Bülbül ise Avrupa Birliği siyasi masasıyla yaptığı görüşmede Çakır’ın mağduriyetini gündeme getirdiğini söyledi.

Bülbül, “Alevi açılımı adı altında hak ihlallerinin, hakaretlerin, ötelemelerin, dışlamaların devam ettiğini bizzat Taylan Çakır ve Semanur Takmaz adlı öğretmenlerin yaşadıklarını aktararak dile getirdim. AB Siyasi masası benden Taylan Çakır’ın dosyasını kendilerine aktarmamı istediler. Şu anda onlar da bizim gibi bu davayı izliyorlar ve buna göre de rapor hazırlayacaklar” diye konuştu.

AB’nin de bu konudaki politikalarının tutarlı olmadığını ve bu konuda kendilerine açıkça eleştiride bulunduğunu belirten Bülbül şöyle dedi: “ Bu ayrımcılık sadece Türkiye’deki Alevileri değil, aynı zamanda Avrupa’daki Alevileri de ilgilendiriyor. Çünkü Avrupa’da yaşayan Aleviler de eşit yurttaş hakkını talep ediyor. Bunu da onlara ifade ettim” dedi.

ANF NEWS AGENCY

görünen gerçek olsaydı bilime gerek kalmazdı..K.MARKS
nazımhikmet isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 8 Users Say Thank You to nazımhikmet For This Useful Post:
Amistofes (04-27-2012), bandiera_rossa (05-15-2011), DEMAN (05-10-2011), Devrim06 (05-10-2011), herdem (05-10-2011), kral çıplak (05-10-2011), Mananali (05-10-2011), Ünsal Öztürk (05-10-2011)

Alt 05-10-2011, 10:26   #2
nazımhikmet
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

değerli forum dostları,canlar!!

bu yaşanan olayı yakından bilen biri olarak bu mesajı yazıyorum.

bu ayrımcı tutumla ilgili 1 yıldır tüm hukuki girişimler yapılmıştır.konu demokratik kitle örgütlerinin desteği ile yürütülmektedir.

yaşanılan ayrımcı tutumun şahitleri vardır,ve bu şahitler savcılıkta-yürütülen diğer soruşturmalarda ifadelerini vermişlerdir.ayrımcı tutum nettir.hukuki anlamda da nettir.fakat tüm girişimlere rağmen süreç her ne nasılsa aksak ilerlemekte hatta ilerlememektedir.bu yüzden konu kamuoyunun gündemine taşınarak kamuoyu desteği oluşturulmaya çalışılmaktadır.

dersanenin elinde hiçbir kanıt olmamasına rağmen yavuz hırsız misali hakarete uğrayan kendisiymiş gibi tazminat davası açması da kimden destek aldığını açıkça göstermektedir.

tam bu noktada demokratik kamuoyunun,alevilerin alevi öğretmeni yanlız bırakmaması sahiplenmesi zorunluluğu doğmaktadır.kamuoyu oluşmadan ve insanlarımız yeterli duyarlılığı göstermeden bu dava hakarete uğrayan ve mağdur edilen öğretmene kalacaktır.hem hakarete uğrayıp hemde hak arayıp sonuç almamak üzücüdür.bu en başta aleviler açısından üzücüdür.

bütün bunlardan kaynaklı,

değerli forum üyeleri,canlarımız!!

internet üzerinden üye olduğunuz tüm forumlara-faceboka iletişimde olduğunuz tüm insanlarımıza durumu haber verip söz konusu dersaneyi protestoya çağırabiliriz.bu yapılması gereken en kolay iştir çünkü..

tepkilerimizi dersane genel müdürlüğünü telefonla arayarak,mail atarak gösterebiliriz.bu konuda herkesin elinden geleni yapacağına inanmak istiyoruz..

(not:forum yönetimi bu konuda daha fazla insanımızın harekete geçmesi ve güçlü bir sahiplenme oluşması için bir şeyler yapabilir mi?)

kültür dersanesi mail adresi:

genelmudurluk@kulturdersanesi.com.tr

kültür dersanesi telefon numarası:0 212 572 17 77

Konu nazımhikmet tarafindan (05-10-2011 Saat 18:17 ) değistirilmistir..
The Following 8 Users Say Thank You to nazımhikmet For This Useful Post:
Amistofes (04-27-2012), bandiera_rossa (05-15-2011), DEMAN (05-10-2011), Devrim06 (05-10-2011), herdem (05-10-2011), kral çıplak (05-10-2011), Mananali (05-10-2011), Ünsal Öztürk (05-10-2011)
Alt 05-10-2011, 20:31   #3
herdem
Hüseyin Erdem
Kullanıcı Profili

herdem - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3031
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 3
REP Puanı : 140
REP Seviyesi : herdem will become famous soon enoughherdem will become famous soon enough
İletişim

Taylan Çakır'ın haklı mücadelesine sesimizi katıp bu çığlığı büyütmeliyiz.
İşine son verilen alevi öğretmen, demokratik yollardan hakkını ararken, Kültür Dersanesi en güzel savunma saldırıdır dercesine Taylan Çakır'la ilgili karşı dava açıyor. Oysa protesto etmek demokratik bir tepkidir. Buna dahi tahamül etmeyen bir dersane tabi ki, alevi öğretmeni dersanesinde sindiremez. Dolayısıyla envai şerle işinden edecektir.

İnsanların öz haklarını aramasının önünü açmak gerekir. Eğer iddia edilen şeyler sizin dediğiniz gibiyse alnınız açık olmalı ve telaşınız olmamalı. Demokratik mücadele, hak arama ve alevi onurunu koruma karşı atağa geçerek yok edilemez ve susturulamaz. Zaten sizin hakkınızda açılan bir soruşturma var. Bu mahkemenin sonucunu beklemeden atak düzenlemek düpedüz baskıdır. Sanki esas mağdur olan dersaneymiş, alevi ayrımcılığı yapılmamış gibi. Oysa bir şeylerin telaşı mahkeme koridorlarına karşı dava olarak yansıyor.

Eğer hala bir yerlerde gizlenen vicdanınız varsa, onu korkusuz öne sürün. Alevi öğretmenden özür dilemesini bir erdem olarak görün. Bu kültür dersanesini ismi gibi kültürlü kılar. Farklılıklar zenginliğimiz olmalı. Alevilere zenci muamelesi yapmayı bırakıp, alevi realitesini kabul görmeniz gerekir. Bu esasen bir dersane sorunu değil, düzen meselesidir. Bu cumhuriyet düzeni kurulmadan evvelde bu sorun vardı. Hep kambur gibi taşınıldı. Artık saldırıya geçerek, mağdur olan sizmişsiniz gibi tafralardan vaz geçin. Taylan Çakır sahipsiz değildir.

Onlar bizleri ne kadar çok susturmak için çırpınıyorsa, bizde bunun misliyle daha fazla demokratik tepkiye dönüştürmeliyiz. Bu amaçla fax, telefon ve mail yoluyla kültür dersanesine protestolarımızı iletmeliyiz. Bu konuyu tüm canlar eğer varsa twitter ve faisbook'una ekleyebilir. Bu şekilde dayanışma sağlanılabilir.

Dara düşenler çağırır.
"Ya Düzgün, ya Düzgün baba..."

Zone Ma, Zone Xizirî yo

Konu herdem tarafindan (05-10-2011 Saat 20:50 ) değistirilmistir..
herdem isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 7 Users Say Thank You to herdem For This Useful Post:
DEMAN (05-10-2011), Devrim06 (05-10-2011), kral çıplak (05-10-2011), Mananali (05-10-2011), nazımhikmet (05-11-2011), Ünsal Öztürk (05-11-2011), İşcanbaba (05-12-2011)
Alt 05-10-2011, 22:14   #4
kral çıplak
Hakka Yürüdü
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 39
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : 422
REP Seviyesi : kral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nice
İletişim

Başından beri bu konuyu bilen ve elinden geldiğince takip eden biriyim...
Taylan Çakır hocamızı destekliyorum demeyi bile kendime zül sayıyorum...
Taylan Çakır hocayı tüm Alevilerin gönülden desteklediğine yürekten inanıyorum...
Tüm bu iyi niyet söylemlerine rağmen bu konuda baştan beri beni fazlasıyla rahatsız eden ve hatta ne diyeceğimi bilemez hale sokan bir durum var...

Durum şöyle;

Taylan Çakır-ı hocamızı destekliyorum derken ne diye desteklediğimi bilemez durumdayım...
Tam anlamıyla çelişki yaşamaktayım...
Taylan Çarık hocamız tam anlamıyla insanlık!!! dışı bir haksızlığa!!! maruz kalmıştır...
Meselenin bu kısmı açık bir gerçektir...
FAKAT...
Taylan Çakır hocamıza bu haksızlığı yapan kurum bir devlet kurumu değildir...
Devlete ait olmadığı gibi demokrat çevrelerden olanlara ait bir yer de değildir...
Her ne kadar MEB kontrolünde görünen bir dersane olsa da,
burası özel bir dersanedir ve bundan da ötesi bu dersanenin yöneticileri şeriatçı faşist kafaya sahip güruhtan kişilerdir...
Hal böyle olunca vede bu çıplak gerçek karşısında o güruha tek bir laf etmek bana anlamsız geliyor...
Anlamsız gelmesinden de öte söyleyeceğim her söz onlara hiçte ilgisi olmadıkları değeri vermem enlamına gelmektedir...
İslamofaşist bir anlayışın Alevi biri hakkında böyle düşünmesi ve gereğini yapmasından daha doğal hiç bir şey düşünemiyorum...
Hal böyle olunca da şahsen bu güruha en ufak bir eleştirel söz söylemeyi kendi açımdan olanaksız görüyorum...

Konunun hukuksal yönüne gelirsek arkadaşımızın ortaya koyduğu ifadeler ve kendisine şahitlik edenlerin sözleri karşı tarafı mahkum etmeye yetecek mayihettedir...
İslamofaşist dersanenin karşı saldırıya geçmesi tam da onlara yakışır cinsten bir harekettir...

Bütün bunları göz önüne aldığımda şahsen ben o güruhu eleştirmek garipliğine düşmek yerine,
tam tersine, inançları doğrultusunda hareket ettikleri için kutlamak isterim...
Burada esas üzerinde durulması gereken şey,
bu güruhun ne yaptığından ziyade,
bundan sonra Alevilerin ne yapacağıdır...
O dersaneye çocuklarını gönderen ve ilerde göndermeyi düşünen Aleviler bu çirkin ilişkiye bir son vermeli...
Ayrıca bu piyasada iş yapan demokrat dershaneler Taylan Çakır arkadaşımıza sahip çıkıp iş vermelidir...
Bizler de garip eleştirilerden kaçınıp,
bunun yerine elimizden ne gelir ve ne yapabiliriz diye düşünmeliyiz...
Özellikle Alevi kurumları bizleri bu yönde organize etmeli...
Bu olay hepimize ders olmalı...
Bizi kendimize getirmeli...
Bir yandan hukuksal haklar aranırken,
öte yandan kendi derdimize kendimiz çareler bulmaya çalışmalıyız...

Bu konuda diyeceklerim şimdilik bunlardır...

Saygılarımla

Kral çıplak.

Konu kral çıplak tarafindan (05-10-2011 Saat 22:17 ) değistirilmistir..
kral çıplak isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 8 Users Say Thank You to kral çıplak For This Useful Post:
Amistofes (04-27-2012), bandiera_rossa (05-15-2011), DEMAN (05-10-2011), herdem (05-10-2011), Mananali (05-10-2011), nazımhikmet (05-11-2011), Ünsal Öztürk (05-11-2011), İşcanbaba (05-12-2011)
Alt 05-10-2011, 22:27   #5
HURUFİCAN-ERZİNCAN
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2975
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 5
REP Puanı : 42
REP Seviyesi : HURUFİCAN-ERZİNCAN is on a distinguished road
İletişim

Alinti:
nazımhikmet Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster

Alevi-Kürt olduğu için İnegöl Özel Kültür Dershanesinin ırkçı ve ayrımcı uygulamalarına maruz kaldığını ANF’ye açıklayan Biyoloji Öğretmeni Taylan Çakır’a dershane tarafından manevi tazminat davası istemiyle hakkında suç duyurusu yapıldı.

Geçtiğimiz ocak ayında Özel Kültür Dershanesi'nde Biyoloji öğretmeni Taylan Çakır, ''Aleviler ve Şiiler sapıktır. Seni Alevisin. Alevi biriyle çalışıp günaha girmek istemiyoruz'' denilerek hakaretlere maruz kaldı, ardından dershanedeki işinden atıldı.

Alinti:
nazımhikmet Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster

ANF NEWS AGENCY
Kardeşim dershanede bu ortamı nereden buldu sayın hocamız? Genç midir? Kürtçülük ten sonra Alevilik, yoksa Alevilikten sonramı Kürtçülük. Evet, bu ikiside ayrımcılıktır. Lakin yöre insanının Kürtçülük bakışını nasıl hocamız algıladı…
Vallahi hocam devlette bile öğretmen arkadaşlar Aleviliğe bir garip bakıyorlar sosyalist ve solcu oldukları halde Kürtçülüğü bile anlarken Aleviliği meydanlar ve türküleri hariç bir yere koyamıyorlar..
Haa.. unuttum birde rakı sofralarında bu arkadaşlar hepsi birde ya alevi yada Kürtçü oluyorlar sabaha ise tüm laflar uyanıyor….

Fetulahın dershanelerinde yurtlarında veya Kürtçülerin dershanelerinde neler oluyor gel gör ki yine KIZILBAŞ KURBAN SEÇİLMİŞ…

tanrı görülmez bir sesin,gerçek akıl sesinin hava içinde çınlamasını emretti.philon.
HURUFİCAN-ERZİNCAN isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 05-10-2011, 22:43   #6
herdem
Hüseyin Erdem
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Seviyesi : herdem will become famous soon enoughherdem will become famous soon enough
İletişim

Sevgili Hurifi Can

Söylediklerinizi biraz açmanız mümkün mü?
Ben tam olarak neye vurgu yaptığınızı anlayamadım.
The Following 4 Users Say Thank You to herdem For This Useful Post:
bandiera_rossa (05-15-2011), kral çıplak (05-10-2011), nazımhikmet (05-11-2011), Ünsal Öztürk (05-11-2011)
Alt 05-10-2011, 23:32   #7
herdem
Hüseyin Erdem
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Alinti:
kral çıplak Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Başından beri bu konuyu bilen ve elinden geldiğince takip eden biriyim...
Taylan Çakır hocamızı destekliyorum demeyi bile kendime zül sayıyorum...
Taylan Çakır hocayı tüm Alevilerin gönülden desteklediğine yürekten inanıyorum...
Tüm bu iyi niyet söylemlerine rağmen bu konuda baştan beri beni fazlasıyla rahatsız eden ve hatta ne diyeceğimi bilemez hale sokan bir durum var...

Durum şöyle;

Taylan Çakır-ı hocamızı destekliyorum derken ne diye desteklediğimi bilemez durumdayım...
Tam anlamıyla çelişki yaşamaktayım...
Taylan Çarık hocamız tam anlamıyla insanlık!!! dışı bir haksızlığa!!! maruz kalmıştır...
Meselenin bu kısmı açık bir gerçektir...
FAKAT...
Taylan Çakır hocamıza bu haksızlığı yapan kurum bir devlet kurumu değildir...
Devlete ait olmadığı gibi demokrat çevrelerden olanlara ait bir yer de değildir...
Her ne kadar MEB kontrolünde görünen bir dersane olsa da,
burası özel bir dersanedir ve bundan da ötesi bu dersanenin yöneticileri şeriatçı faşist kafaya sahip güruhtan kişilerdir...
Hal böyle olunca vede bu çıplak gerçek karşısında o güruha tek bir laf etmek bana anlamsız geliyor...
Anlamsız gelmesinden de öte söyleyeceğim her söz onlara hiçte ilgisi olmadıkları değeri vermem enlamına gelmektedir...
İslamofaşist bir anlayışın Alevi biri hakkında böyle düşünmesi ve gereğini yapmasından daha doğal hiç bir şey düşünemiyorum...
Hal böyle olunca da şahsen bu güruha en ufak bir eleştirel söz söylemeyi kendi açımdan olanaksız görüyorum...

Konunun hukuksal yönüne gelirsek arkadaşımızın ortaya koyduğu ifadeler ve kendisine şahitlik edenlerin sözleri karşı tarafı mahkum etmeye yetecek mayihettedir...
İslamofaşist dersanenin karşı saldırıya geçmesi tam da onlara yakışır cinsten bir harekettir...

Bütün bunları göz önüne aldığımda şahsen ben o güruhu eleştirmek garipliğine düşmek yerine,
tam tersine, inançları doğrultusunda hareket ettikleri için kutlamak isterim...
Burada esas üzerinde durulması gereken şey,
bu güruhun ne yaptığından ziyade,
bundan sonra Alevilerin ne yapacağıdır...
O dersaneye çocuklarını gönderen ve ilerde göndermeyi düşünen Aleviler bu çirkin ilişkiye bir son vermeli...
Ayrıca bu piyasada iş yapan demokrat dershaneler Taylan Çakır arkadaşımıza sahip çıkıp iş vermelidir...
Bizler de garip eleştirilerden kaçınıp,
bunun yerine elimizden ne gelir ve ne yapabiliriz diye düşünmeliyiz...
Özellikle Alevi kurumları bizleri bu yönde organize etmeli...
Bu olay hepimize ders olmalı...
Bizi kendimize getirmeli...
Bir yandan hukuksal haklar aranırken,
öte yandan kendi derdimize kendimiz çareler bulmaya çalışmalıyız...

Bu konuda diyeceklerim şimdilik bunlardır...

Saygılarımla

Kral çıplak.

Sevgili Kral Çıplak

Ben genel anlamda ne demek istediğini anlıyorum. Yani kültür dersanesinin
çapını bildiğimiz için yapılan muamelenin kendi zihniyetine göre abes olmadığını söylüyorsun. Çünkü yobazın, faşistin mantığı budur diyorsun. Tamam kabulümdür.
Birde olaya şu boyutuyla bakarsak nasıl olur?

Bir tek yobaz, fetullahçı ve faşist olan kültür dersanesi mi?
AKP'de aynı mantıkla ülkeyi yönetiyor. Buna rağmen insan hakları kurumları ve muhalefet tarafından eleştirler sunuluyor.
Teşhir etmek muhalefliğin bir sanatsal çalışmasıdır.

Kültür dersanesi özel bir sektör olsa dahi, evrensel ve iç hukukun gerektirdiği şeylere tabidir.
Örneğin yasalarda kürtçe eğitimin olmadığı süreçte özel dersaneler dil eğitimi veremiyordu.

Demek ki, özel dersane hukuğun dışında olan bir alan değildir.
Orasdıda insan hakları ve din ve vicdan özgürlüğünün gereklerine uygun olmalıdır
. Bugün olmuyor o ayrı bir sorun. Çünkü olay lokal değil, genel bir sorundur. Aynı zihniyet ülkeyi de yönetiyor.
Bunun için teşhir edilecek, protesto edilecektir. Turgut Öker, Taylan Çakır'a gel kültür dersanesinin önünde protesto yapalım dedi.

Ayrıca burada bir ayrımcılık vuku bulmuş. Bu ayrımcılık bir alevi oluşundan kaynaklı, diğeri kürt oluşuyla alakalı.
İnsanlar azınlık olsalar bile, faşizmin koşullarında çalışsalar bile, insan hakları örgütleri bir standart arar ve o sistemleri eleştiriye tabi tutar.
İnsan Hakları örgütleri ve Uluslararası AF örgütü böyledir.
Her şeyden evvel uluslararası insan hakları evrensel beyannamesine göre kültür dersanesi
hem din ve vicdan özgürlüğüne ters düşen, hemde ırkçılık yapmaktan ötürü bir suç işlemiştir.
Onların zihniyeti, mantığı ne olursa olsun, istersen özel sektör olsun, insan hakları bunları mazeret saymaz.
Dolayısıyla alevi ve insan hakları kurumları bu suçu önce teşhir edecek, sonra yasal yollarla davaya sahip çıkacak, toplumsal muhalefle hak aranılacaktır.

Olayın özel sektörde vuku bulması hukuksal açıdan hafifletici bir neden değildir.
Hukuk diyor ki, istersen savaş koşullarında düşmanına esir düş.
una rağmen insan hakları evrensel beyannamesi uygulatılmaya çalışılacaktır.
Savaşın bile bir ahlakı olduğunu Cenevre Konvaksiyonal antlaşması beyan
eder.
Bu kadar insafsiz ve ağır koşullarda hak aranırken, bir özel dersanede
zenci muamelesi gören Taylan Çakır'ı işten atıyorsa,
elbette hakkını gerekirse uluslar arası mahkemelere kadar götürüp bir hükme bağlayacaktır.

Birde meseleye şöyle bakmak gerekiyor. Faşist olan bir tek dersane mi?

Bugün 12 Eylül anayasasıyla insanlar yönetiliyorsa burda da faşizmin ve fetullahçılığın kalıntıları devam ediyor demektir.

12 Eylül'de dahi kitaplar dizgi aşamasındayken toplatılmamıştı.

Dolayısıyla bu zihniyet ne kadar teşhir olursa, demokrasinin doğum sancıları biraz daha yaklaşır
.

Konu herdem tarafindan (05-10-2011 Saat 23:35 ) değistirilmistir..
The Following 4 Users Say Thank You to herdem For This Useful Post:
DEMAN (05-10-2011), kral çıplak (05-10-2011), nazımhikmet (05-11-2011), Ünsal Öztürk (05-11-2011)
Alt 05-11-2011, 12:15   #8
nazımhikmet
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

sorular ve cevaplar!!!

1)alevi bir öğretmen kültür dersanesi gibi bir dersanede neden çalıştı?

-taylan çakır bursada dersane sektöründe hem alevi hem sol kimliği ile bilinen alanında uzman tecrübeli bir öğretmendir.taylan öğretmene kimliğini bilerek iş teklifi yapan kültür dersanesidir.taylan çakır iş görüşmesinde en başta alevi ve sol kimliğini söylemiş,kurumun dini yapısının kurum içinde yapılmaması şartını koşmuştur.kurum temsilcisi ise dersanenin bir eğitim kurumu olduğunu ve öyle işleyeceğini söylemiştir.

kaldı ki sol-alevi misyonla çalışan özel sektör sayısı yok denecek kadar azdır.öyle bir kurum oldu da sanki taylan öğremen mi çalışmadı?

zaten sorun bu değildir.sorun yaşama,inanca müdahale ve ayrımcı tutumdur.bunun için olayı sulandırarak ''o zaman orda çaılmasaydı'' deme lüksümüz yok diye düşünüyorum.

2)taylan öğretmen şu an işsiz değildir.tecrübeli alanında uzmandır.şu anda ülkenin en büyük dersanelerinin birinde yetkin konumda çalışmaktadır.
sorun taylan öğretmenin işsiz kalması değil,alevi kimliğini işten atma sebebi yapılmasıdır.

3)taylan çakır alevi türkmendir.kürt değildir.yanlış anlaşılan şudur:
kültür dersanesi inegöl şubesinde eylül ayında eğitim sezonu başlamış,kasım ayında müdür değişikliği yapılmıştır.yeni müdür bbp çevresindendir.bbp'de aktif rol alan birisidir.
bursaspor-diyarbakırspor maçını gerekçe yapan bir grup ülkücü öğrenci dersane içinde kürt kökenli öğrencileri linç etmiştir.bu durum müdürün onayı ve bilgisi dahilinde olmuş,lince uğrayan öğrencileri taylan öğretmen kurtarmıştır.lince uğrayan öğrenciler hem alevilere hakaretlere,hemde kendilerine uygulanan şiddeti savcı ve müfettiş soruşturmasında anlatmıştır.
yani olayda taylan çakır kürttür diye yanlış algı bulunmaktadır.taylan hoca kürt değil,kürt öğrencileri linç kültürüne karşı sahiplenmiştir.bu anlamda hem alevilerden hemde kürtlerden özür dilenmesi isteğinin sebebi budur.
alevilerin buna itirazı olmaması gerekir.biz zulme,baskıya karşı değil miyiz?
72 millete bir nazarla bakmıyor muyuz?

4)gelen eleştirilerden birisi geç kalındığı yönündedir.
geç kalma durumu yoktur.tüm hukuki süreç işletilmiştir.yavaş ilerleyen hukukun kendisidir.
kamuoyu oluşturmak için çabalamanın sebebi budur.
-cumhurbaşkanlığına,
-başbakanlığa,
-milli eğitim bakanlığına,
-savcılığa
avrupa parlomentosuna,
avrupa birliği siyasi büroya,
abf-psakd-aabf-ihd-eğitim-sen'e
bbaşvurular yapılmıştır.tüm hukuki haklar kullanılmıştır.

lakin durum şudur:

savcı şahitlerin ifadesini almış 4 aydır iddianame hazırlıyorum diye beklemektedir.
milli eğitim müfettişleri bir sene boyunca şahitleri dinlememiş,bursadaki demokratik kurumların baskısı ile şahitler milli eğitim müdürlüğüne götürülmüştür.
yani süreç ite kaka ve zorla ilerlemektedir.dosyalar-başvurular tozlu raflara bırakılmak istenmektedir.

bu konuda dersane olayı bireysel bir boyuta çekerek yanlızlaştırmaya oynamaktadır.kendi cemaat ilişkilerini de kullanarak şahitlerin dinlenmesini geciktirmektedir.
bizim sürecimiz bekletilirken dersane yönetiminin hemen tazminat talebinde bulunması da komediye başka bir boyut kazandırmıştır.

kamuoyu oluşturmak zorunludur.biz sahiplenmediğimiz zaman savcı müfettiş gitmeyecek,ifade almayacak,alsa bile karar için yıllarca bekleyecektir.
olayı bu yüzden kişisellikten çıkarıp alevilere ve demoratik kurumlara mal ettiğimizde ise dersane yönetimi kendi kafa kol ilişkisi olduğu kendi yandaşlarını rahat yönlendiremeyecektir.

dersane bu anlamda rahatsız edilmelidir.tabi ki özür dilemeyeceklerdir,ama ciddi tepki görmeleri her istediklerini yapabilecekleri konusunda rahatsız edecektir.bu kadar rahat soruşturmalarla oynayamayacaklardır.

5)özel kurum olması aslında bir anlamda kazanım sağlamayı kolaylaştırmaktadır.
bu kurumda,

kutlu doğum haftası kutlanmıştır.öğrencilere ve öğretmenlere dua-cep kitabı verilmiş,öğretmen ve öğrencilerin akşam evde okuması istenmiştir. ev ödevi verir dua dağıtımı yapılmıştır.oysa kurum bir eğitim kurumudur.
bu olay dava konusudur.dava kazanıldığında kutlu doğum haftası sorgulanmaya başlanacaktır.bu örneklerden birisidir.
bu boyutuyla dava sadece hakaret davası değil dini etkinliklerin alevilere nasıl dayatıldığının da kanıtı olacaktır.

6)dersane genel merkezi istanbuldadır.olayın yaşandığı inegöl şubesini olay kamuoyuna yansıyınca kapatmıştır.kendisine güvenen kimden neden kaçmaktadır?
ayrıca olaya şahit olan ve saldırıya uğrayan öğrenciler ve velilerin dersane ile ilişkisi kesilmiştir.dersane şu anda bize şahitlik yapacak öğrenci ve velilerin kendi öğrencisi olmadığını,velilerin kendi velisi olmadığını söylemektedir.bu konuda elimizdeki bilgileri soruşturmalara sunacağız.

7)sonuç:
-dersanenin açtığı tazminat davası şu anda dört bir koldan soruşturma yediği için bekleyecektir.biz davayı kaybettiğimizde tazminat hakları doğacaktır.
-savcılık iddianame aşamasındadır.şahitler ifade vermişlerdir.dersane yönetimi soruşturma da bazı iddialarımızı kendisi de kabul etmiştir.

-müfettiş soruşturması karar aşamasındadır.en son gelen yazıda ''en kısa zamanda sonuçlanacağı '' belirtilmektedir.ama bu soruşturmayı hızlandıran bursadaki kurumların olayı takibidir.aslında istediğimizde bu takibin ciddiyetle yapılmasıdır.çünkü ne derece hukuk sistemimiz olduğu bellidir.biz bunu ciddi takip etmediğimiz ölçüde sonuç alamayacağımız ve uzun sürece yayılacağı açıktır.

-konu alevi kurumlarının gündemindedir.eylem süreci de değerlendirilmiş,hukuki süreç biraz daha beklenmeli kararı ağır basmıştır.eylem yerine şu anda açılan soruşturmaların takibi ve sağlıklı sonuç alma eğilimi hakimdir.

konu ile ilgili soracağı olanlar bu topiğe sorularını yazabilirler.gereken tüm cevapları vermeye hazırız.
siz değerli forum üyeleri ve canlarımızdan istediğimiz konuyu alabildiğine yaymanız,tepkiyi büyütmemize,soruşturmalardan sonuç almamıza yardımcı olmanızdır!!

dersane genel merkezine telefonla,faksla,mail ile özür dilemeye çağırabiliriz.öğretmenin yanlız olmadığını onların hissetmesi gerekmektedir.

konuya ilgi gösteren emeği geçen tüm dostlara yürek dolusu teşekkürler...

Konu nazımhikmet tarafindan (05-11-2011 Saat 12:28 ) değistirilmistir..
The Following 5 Users Say Thank You to nazımhikmet For This Useful Post:
DEMAN (05-11-2011), herdem (05-11-2011), kral çıplak (05-11-2011), Ünsal Öztürk (05-11-2011), İşcanbaba (05-12-2011)
Alt 05-12-2011, 09:53   #9
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

İşcanbaba - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 49
Üye No: 134
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

Nazım Can;

BU mail konusu daha önce işlendi ben şahsım adına göndermiştim,
Bunu gene geöndermenin sakıncası yok, Geç veya erken herkez bunu göndermeli, Özel veya genel (Kamu) ait işyeri olmasıda sorun olmamalı,
Ancak ÖZEL de olması da ÜLKEMİZİN arı bir gerçeği ve bu İslamcı/Faşist kişiler veya kurumlar işe aldıkları kişileri özel seçmektedir.
Bu olayda bazı gelişmeler, ÖZEL SEKTÖR/KAPİTALİST iş anlayışına aykırı görünmekte,
- Taylan Öğretmenimiz, Alevi olduğu için işe alınıyor, Ancak yine ALEVİ olduğu için işten çıkarılıyor, Yönetim değişikliği olması sebe gösterilmekte, bu da doğaldır.
İşten atmak için, alevilerin sapıklığını bahane olarak sunmaları ÇOK İLKEL VE ÇAĞDIŞI, bunu aklım almıyor,
Biz yeni yönetimimiz senine çalışmak istemiyoruz demeleri doğal olanı olmalıydı,

- Diğer konu, Parasını alıp, dersanesinde ders verdiğikişileri dışarıdan adam getirerek dövdürmesi, Korkunç,
İnsanlar Para veriyorlar ve yönetimce dövdürülüyor, Bunuda aklım almıyor, Bu durum hem Kapıtalist sistme aykırı, hemde mantığa aykırı,
O zaman Bursa'dak ALEVİ ve diğer demokrat SİVİ örgütleri bunu sürekli gündemde tutmalılar, vedesdeklerini esirgememeliler, zaten desdeklediklerinide yazmışsın.

Bu durmda şimdi bu dersane, Öğrenci alırken, sözlü muzakerelerde kişilerin Alevi ve Kkürtlüğünü sormaları gerek, Dehşet bişey,

Ve tüm bu nedenlerden dolayo, İnsanlarımız bu mailleri atmalılar.
Desdek sunmalılıar.

Dilerim bu mucadele içinde olan canlarımız başarılı olurlar,
Sağlıcakla.

2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.

Dinimiz sevgi
Kabemiz insan

Iscanim ne oldum deme
Siirin hakkini yeme
Kafiye yok gitmis güme
Kim neyi bilir bilinmez
İşcanbaba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 4 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
DEMAN (05-12-2011), herdem (05-20-2011), kral çıplak (05-12-2011), nazımhikmet (05-12-2011)
Alt 05-12-2011, 10:32   #10
nazımhikmet
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

bu dersanede yaşanan bir örnek.

bu konu ile ilgili abf-psakd'ne durumu anlatan dosyayı sunduğumuzda aynı durumdan müzdarip onbinlerce dosyanın olduğunu yöneticilerimiz söyledi.ve artık insanlarımızın hakaret başvurusu alevi kurumlarını bıktırma noktasına getirmiş durumda.

her gün binlerce insanımız derste,sokakta,işyerinde bu hakaretlere maruz kalıyor.maruz kaldıkları bu hakaretleri kurumlara bildiriyor.

devletin tekçi mantığının yanına birde gerici iktidar mantığı eklerseniz bu sorunlar katlanacaktır.birileri devletin bu mantığı ve iktidarın desteği ile hakaretlerine,''mahalle baskısına'' devam edecektir.

başbakan cemevine ''cümbüş evi'' derse toplum ne yapar siz düşünün!

başbakan ''bizim zamanımızda alevilere sapık denirdi,ben darbeci demişim çok mu?'' derse muhafazakar toplum ne yapar?

bir gazete bulmaca sorusunda ''sapkın inanç grubunun türkiyedeki adı'' diye soru sorarsa ve mahkeme de beraat ederse toplum ne yapar?

ülkenin şovmenleri alevilerin ibadetini espri malzemesi yaparsa, sabah erken kalkan aleviler ''mum söndü yapıyor'' derse toplum ne yapar?

başbakan alevi bir genel başkana dersimli-alevi olmasını her gün kullanırsa toplumun gerici kesimleri bu gazla bunları yapacaktır.

zaten aleviye gerici kesimde bakış şudur:zındık,sapık yola getirilmesi gereken dinden-imandan çıkmış sapkın bir topluluk.aynı zamanda komünist.aynı zamanda solcu...terbiye edilmeli aleviler bir gruba göre.bakış açısı budur.
muhafazakar yapıya sahip toplumun alevileri devletin mantığı değişmeden içine sindirmesi zor görünüyor.zaten sorun sistemden kaynaklıdır.

bu bakış açısını veren sistemin-iktidarların kendisidir.bu yüzden şaşılacak bir şey yoktur.bu hakaretlerin milyonlarca örneğini insanlarımız her gün yaşıyor.
hepimiz defalarca yaşamışızdır.

bu anlamda alevilere hakaret ve bunu işten atma gerekçesi yapılması anlamında emsal bir hukuk süreci işliyor.bu anlamda dava anlamlıdır.
dava kazanıldığında bu bireysel bir kazanım olmayacaktır.kazanım aleviler açısından anlamlı rol oynayabilir.
zaten davaya abf-psakd hakaretlerin bireysel olmadığı gerekçesi ile müdahil olmuştur.elde edilecek bir kazanım emsal teşkil edecektir.

burda dersane yönetiminin açtığı tazminat davası hukuki anlamda avukatların anlatımıyla boştur.bu hukukçuların değerlendirmesidir.

insanlarımızın bunun bilincinde olarak sahiplenmesi dersane yönetimini zorlayacaktır.
soruşturmayı yürüten müfettişler karar verirken kamuoyu baskısıyla daha tarafsız karar verebilirler.

hukukun sağlıklı işlemediği böyle ülkelerde kamuoyu bazen her şey olabilmektedir.

bütün bunlardan kaynaklı kamuoyu oluşması anlamında,soruşturmalardan sonuç almak için görüş öneri sunan dostlarımız olursa memnun oluruz.

konuya ilgili, emeği geçen tüm dostlara saygılar...
The Following 4 Users Say Thank You to nazımhikmet For This Useful Post:
DEMAN (05-12-2011), herdem (05-20-2011), kral çıplak (05-12-2011), İşcanbaba (05-12-2011)

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil