![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevilik İnancı Alevilik inancına dair paylaşımların yapılabileceği alan. |
| GencAleviler.coM | Alevilik Hakkında Herşey |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#11 |
|
Yeni Üye |
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba alevi sunni evililiği ile çok ciddi sorularım olacak birileri bana lütfen ama lütfen yardım etsin
açık olarak burda paylaşamam.gerçekten yardıma ihtiyacım var.Özellikle bir dede ile oturup konuşmaya ihtiyacım var.Bana mesaj atsın yardım etmek isteyenler.Konu arin_basci tarafindan (07-01-2011 Saat 23:59 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
Üye No: 3931
Thanked 1 Times in 1 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 10
REP Seviyesi :
![]() |
GerÇekten Yardima İhtİyacim Var ArkadaŞlar
Bu Kouyla İlgİlenİrsenİz Sevİnİrİm |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12691 Times in 5974 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
Hakk'ı görmek diler isen
Suret-i insana bak Arayıp gezme bu halkı Cismin içre câna bak. Noksani Baba |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
Üye No: 3931
Thanked 1 Times in 1 Posts REP Gücü : 0
REP Seviyesi :
![]() |
Teşekür ederim ama sorunum çözülmeyecek sanırım
çünkü o kadar ağır bir yükün altındayımki alevi olmazsam bu sorunumm çözülmeyecek ve ben bunu çok içten bütün ruhumla beynimle istiyorum. alevi olmak için illaki ali nin soyundanmı olmak gerekiyor? çok ciddi cevaplara ihtiyacım var bu yüzden oturup konuşmak istedim birileriyle. yanlış anlamayın lütfen bu konuda çok bilgili bir insana ihtiyacım var. yardımcı olursanız sevinirim |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Üye No: 4318
Thanked 0 Times in 0 Posts REP Gücü : 0
REP Seviyesi :
![]() |
bende sunniyim alevi bir kız sevdim ve aleviliğinin ileride sorun olacağı için ayrılmak zorunda kaldık. ailesi sunnilere kız vermezlermiş bunun ileride buyük sorunlar çıkacağını söyledi. ayrılmak zorunda kaldık sonuçta hepimiz müslümanız ve hepimizin allahı birdir...
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Hakka Yürüdü
Üye No: 4317
Thanked 5 Times in 5 Posts REP Gücü : 0
REP Seviyesi :
![]() |
benim annem dersim sürgünüydü ve öldüğünde anneannem kızının (annemin ) cenazesine gelmedi müslüman ile evlendiği için....
el-insaf .. Allah merhamet ve izan versin hepimize.. |
|
|
|
|
|
#17 | ||
|
Can Bizden Biri
Üye No: 2975
Thanked 861 Times in 471 Posts REP Gücü : 5
REP Puanı : 42
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] Alinti:
Bir topikte bunları söylemekte!!! Desimde senin anneannen gibi düşüneçek kadar bir yobaz olmaz.Böyle biri asla dersim kültürünü almış birinde bulunmaz.Uydurukçu!!! Aleviler heleki dersimliler mazlum tüm inançları yanlarında korumuş onlara bakmış can olmuştur.Onlar anadolu çoğrafyasının en çok çile çekmiş çektirilmiş halkıdır.Mazlum bir halktır.Kendini korumak için dağları mesken etmiştir. Ama siz!! Aymazlığında bu kadarıda olmaz dedirtiyorsunuz. Kaş yapım derken göz çıkarır. Bu kadarda nadan bukadarda ırkçı ve dincilik sahibi olunmaz. senin gibi müslümanında ben ta... !!!!! Biri çıkar derse... Önce ne konuştuğunu bileçeksin... Hızır bizi şii- sünni gazabından korusun!!! Hakk bu şii-sünni (akıllı evrensel hümanist şii sünni ve diğer inanç mensuplarını olan kardeşlerimizi kast etmiyorum) düşüncesinden bizi koruyarak onlarada hümanist akılcı nizam versin. Bence anne anne dersimli diye neler çektirdiniz.Yazık annenede acıdım.Yobazların içinde nasıl yaşadı yazık kadına!!! Hadi buradan yak diyelim oldu mu? Öğle anlatıma böyle yaklaşım diyelim.. Önce konuşmayı edeb-i ahlakı bileçeksin din ahlak ve hoşgörü bilim demektir. Gerisi fasa fisodur. sizin anlayışınızda dini algılamanızda “fasa fisoyu “temsil ediyor. Eh bir mürteciden ne bekliyorsak!! Aşk ve niyaz ile akıllı gerçekci insancıl olmanız dileğiyle.
tanrı görülmez bir sesin,gerçek akıl sesinin hava içinde çınlamasını emretti.philon.
Konu HURUFİCAN-ERZİNCAN tarafindan (04-23-2012 Saat 16:51 ) değistirilmistir.. |
||
|
|
|
|
|
#18 |
|
Hakka Yürüdü
Üye No: 4317
Thanked 5 Times in 5 Posts REP Gücü : 0
REP Seviyesi :
![]() |
HURUFİCAN-ERZİNCAN
yalan beyanda bulunanın ve İftiracılık yapanın yüzüne TÜKÜRSÜNLER mi ? bence TÜKÜRSÜNLER.. sen kısa pantolonla gezerken ben Sosyalizm kavgası yapıyordum evlat... Dersimlik 38 de BİTMİŞTİR Tuncelilik vardır oda CHP ye yandaşlıktır.. |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Can Bizden Biri
Üye No: 2975
Thanked 861 Times in 471 Posts REP Gücü : 5
REP Puanı : 42
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Ne değimizi bile algılayamamışsın.Yorma bizi hadi işin rast gelsin vesselam. nosyonun yoksa tenakuz bir ideanın içindeysen sana yapılaçak bir ilaçınız yoktur. sana ben CHP liyim diyen mi oldu şimdi.Siyasal gelişimler ve tüm oluşumlar değişkendir.Değişmeyen oluşum var olması mümkün değildir. kısa yazayım anlaman adına.. vesselam. |
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Gönül Dostu
Üye No: 3962
Thanked 847 Times in 305 Posts REP Gücü : 2
REP Puanı : 32
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Eben katiksiz insanmis. Büyük bir de Alevi'ymis. Mekani nur olsun... ASIL AZMAZ BAL KOKMAZ Onun mayasi yahut sifresi budur. Hep erler otura siraya dedi Özü ceken gelir buraya dedi Acalim bakalim yaraya dedi Bu yarayi ceken bilir dediler (Dörtlük ebene, mücadelesine.) |
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links