![]() |
|
![]() |
|||||||
| Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan. |
| GencAleviler.coM | Alevilik Hakkında Herşey |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Yeni Üye |
Öncelike selamın aleyküm arkadaşlar...
Lafıma şunları syliyerek başlamak isterim... Ben sünni bi ailenin erke çocuğum. Aleviliğe ve alevilere son derece sagım vardır.Çevremde çok sayıda Alevi arkadaşım vardır hepsini severim ve sayarım belkide bu yüzden aleviliğe karşı içimde bi sempati oluşdu... Sormak istdiğim soru şudur... Benim kız arkadaşım alevi bi ailenin kızı. birbirimizi çok seviyoruz ve evlenmek istiyoruz. Bizim aile açısında bi problem yok ama kız arkadşımın babası bu evliliğe karşı... Maddi açıdan durumumuz iyi yani eşime çok iyi bakabilecek, mutlu ve rahat bi hayat sunabilecek durumdayım. Ve aynı zamanda inanç açısındadanda bi problem yok. Kesinlikle onun inancına karışmam, karışamam yani inanç açısındada kız arkadaşımla aramızda bi problem yok. Ben ona inanç konusunda son derece saygılıyım o benim inancım konusunda son derece saygılı... Ve aynı zamanda benim durumum şudur. Sünni bi ailede doğduğum için sünniyim. Taktir edersinizki bu bizim tecihimiz olamıyor malesef. Yani ben yılda 2 kere bayram namazlarına giderim ve ramazan ayındada oruç tutarım. Din konusunda koyu olduğum bi durum yok yani. Kısacası önümüzdeki tek engel kız arkadaşımın babasının düşüncesidir. Sünniye kız verilmez anlaşı alevilerde varmıdır. Varsa ne kadar koyu bi durumdur. Vede böle bi düşünce varsa nedeni nedir. Bu konu benim için gerçekden çok önemlidir.Tabiri yerindeyse geleceğimle ilgilidir. Lütfen yardımcı olun... Zehmet edip yardımcı olan ve cevap veren bütün arkadaşlarıma şimdiden tüm samimiyetimle teşekkür diyorum. Saygılarımla.... |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to poseidon For This Useful Post: | esonto58 (03-26-2011), HURUFİCAN-ERZİNCAN (03-21-2011) |
|
|
#2 | |
|
Can Bizden Biri
Üye No: 2975
Thanked 861 Times in 471 Posts REP Gücü : 5
REP Puanı : 42
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
İNSAN SEVDİĞİ İÇİN HERŞEY YAPMALI.. BAK HAKK SENİ BU YOLLA ALEVİ YAPAÇAK AMA ÖNCE SİNDİR.İNAN ALEVİLER ÇOK MÜKEMMEL İNSANLAR.O SÜNNİ ANLAYIŞIN ÖĞRETTKLERİNİ BİR BİR İÇLERİNE GİRİNCE NE KADAR YANLIŞ YANLI İKİ YÜZLÜLÜK SÜNNİLİĞİN YAPTIĞINI GÖREÇEKSİN.. OLAY BUDUR.YANİ OLAY SENDE SEN HAKK YOLUNA RAZI OLURSAN İÇTEN KOŞULSUN Kİ BEN ÖĞLE ANLIYORUM ARAMIZA HOŞ GELDİN DERİZ.. ADINDA ŞAH İSMAİL OLSUN NE DERSİN.... HADİ BAKALIM!!!!! SENİ GÖRELİM BURADA FAZLA SÖZEDE GEREK YOK OLAY BELLİ |
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to HURUFİCAN-ERZİNCAN For This Useful Post: | Amistofes (03-21-2011) |
|
|
#3 |
|
Can Bizden Biri
REP Seviyesi :
![]() |
Ali gönlü ile ikrar nasip verenler
Dört kapı kırk makamda gecenler Kendi sima ile cismi cemali ile Hakikati Aleviyim diyene Tuba sendedir cemali canlar gir içeri Yolda çıkar iblislik eden lanet olsun Utanmaz yezidin çıkarı sorulsun Divanda hakkımız bir ,bir ayan olsun O zalimin yeri hakk tamu kılsın Kendini bilenedir sözümüz aptala değil Süremezsen bu yolu bırak gelme Bize can lazım kul değil Nice beşerler gördüm yeminler ile Sonra döndüler kasemlerinden bir söz ile Var git sende böyle isen gelme yola Senin gibi birine canımızı emanet Hakk ve Aliye ihanet olur |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to HURUFİCAN-ERZİNCAN For This Useful Post: | Amistofes (03-21-2011), Baba İlyas (03-22-2011) |
|
|
#4 | |
|
Yeni Üye
Üye No: 3768
Thanked 4 Times in 2 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 10
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Kardeşim gerçekden çok güzel konuşuyorsun sevdiğim için herşeyi yaparım... Benim kız arkadaşımda cem evine gitme cem ibadeti felan yok...Hani sünni likdede meshepler var ibadet şekilleri biraz farklı. Alevilikdede öyle sanırım... Ben kız arkadışa istersen alevi olurum dedim nasıl olunuyorsa olim dedim. babasına sormuş öyle olsada olmaz demiş. Ben türküm onlar arap sanırım birazda ırk farklılığından kaynaklanıyorki alevi olsa bile olmaz demiş. Kız arkadaşım çok anlatmadı ama az çok bişeyler biliyorum ırklar arasında bi seviye farklılığı varmış alevilere göre. Yani bilmiyorum kardeşlerim sizden yardım bekliyorum ne olur bi yol gösterin... |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8543 Times in 4022 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Canlar; Alevilikte Cemevi Dedeliği gibi bir dedelik yoktur. Alevi dedeleri, Ne Hamam, ne Papaz, Ne de Cami hocasıdır, Alevi Dedesi Vaftizci ve Şahadetçi değildir. Alevi inancından olmayanlar öyle ahkâm kesmesin, Yok dede ikrar alırmış vs. diye, Dedelerimiz, ne Vaftizcidir, ne de Kelimeyi şahadet getiricidirler. Alevilikte İKRAR, Musahip kavline girmektir ve bu 4 kapıyı açmaktır. Alevilik biâtcı değil, rızalıkçıdır, Alevi Dede ve Talip topluluğudur, Bu topluluk Razı olur, Rızalık verir ise, O kişi o ocağın talibi olur, İKRAR verdim demekle İKRAR olmaz. Bir insan başka bir iş değişikliğinde bile, sıkıntılı bir alışma süreci, bir kabulünürlük süresi yaşamaktadır, orda denenecek, emek verecek vs olacak sonra orada kabul görünecek. Ben geldim ee Alevi olacak olur, nerde bu bolluk, Bu arkadaşımız YOL’A girecekse, bu şeriat sevgisi olmadan girmeliydi, Şartların getirdiği zorlukla Aleviliğe meyil eden, yarın şartlar başka olunca başka yere gider. Bir kızı sevdim, alevi olacak, olmaz canlar. Bu Kardeşimiz, kımızla evlenmek için mi? alevi olacak, yoksa Hak-Muhammed- Ali'ye gönül verdiği için mi? Farz edelim yarın Kızdan ayrıldı, anlaşamadılar, Veya farz edelim, - Hak saklasın, ömrü uzun olsun- yarın kızımız HAKKA yürüdü, o zaman bu arkadaşımız Yol’da kalacak mı? Bu Arkadaşımız, bu güne kadar yaptığı inançlardan vazgeçecek mi? Ebu Bekir, Ömer, Osman, Muaviye, vs. ye, Teberra edecek mi? BU cana benim âcizane önerim, İnancını değiştirmek istersen, git bir Bektaşi babası bul, ona danış, yolu yordamı öğren, Veya İnançları katmadan, Kızımızla inancın baskısı altında kalmadan yaşayacağınıza ve çevrenin baskısına boyun eğmeyeceğine inanıyor ve eminsen evlenin, İnançları karıştırmayın, İnanca girerseniz, yol uzun, engebeli, öyle bir günde, bir sözle alevi olunmaz. Sağlıcakla.
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Yeni Üye
Üye No: 3768
Thanked 4 Times in 2 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 10
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Sevgili kardeşim en başda söylediğim gibi sünni bi ailede doğduğum için sünniyim.Kesinlikle dini bi tutumum yokdur. Ben kız arkadaşımın inancına kesinlikle saygılıyım ve bu konuda çok hassasım. Allah içimi bilior. Kız arkadaşımı çok seviyorum. Bu yüzden onunla en ufak bi tartışmaya bile girmiyorum kaldiki böyle hassas bi konuda fikir çatışması yapacam. Kardeşlerim... Artık genç nesiller çoğaldıkca Alevi-Sünni ayrımı git gide azalıyor. Bu ayrımı biraz daha eski nesiller devam ettiriyor. kız arkadaşımın babasıda eski nesilden olduğu için bu konuda tutucu... Kardeşlerim ben babasının karşısına nasıl bi vasıfla çıkarsam kararını değiştirebilir... |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Forum Katılımcısı
Üye No: 393
Thanked 600 Times in 176 Posts REP Gücü : 2
REP Puanı : 86
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Bence bosuna kendini hic yorma.Kendi inancindan birini bul.Ailesi Sünni oldugun icin sorunda cikarmaz.Ikiniz namazinizi kilar,ramazaninizi tutar, hacca gidersiniz.Ne isin var Alevinin kiziyla. Hem evlensen bile uzun sürmez bu iliski.Kizini yabanciyla evlendiren biri icin cok zor olur, kabüllenemezler.Cinayete kadar gidebilir.Heder etme kendini. Sen Adem-Havvanin biz Naci-Naciyenin cocuklariyiz.Babasi hakli karsi olmakla. Ne kendini üz nede bizi anlatabiliyormuyum?
Insan bir bilinmezdir, çözebilene aşkolsun.
|
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Mananali For This Useful Post: | Alibaba (03-22-2011) |
|
|
#8 |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12691 Times in 5974 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
Yorumlar yaşınıza göre de değişiklik gösterecektir. Sakıncası yoksa yaşlar kaç?
Hakk'ı görmek diler isen
Suret-i insana bak Arayıp gezme bu halkı Cismin içre câna bak. Noksani Baba |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8543 Times in 4022 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
Yaş, 48.
Benimde yetişmiş iki cocuğum var, birisi kız, biri oğlan, bekarla, ben neyle karşılaşacağımı bilmiyorum, yaşam bana ne gösterecek, Ancak çocuklarım biliyor benim tavrımı, onlardan beklentilerimiz, dilerim yaşam UMDUĞUMU, BEKLENTİMİ bana yaşatır, Korktuğum çekindiğim olaylara beni maruz bırakmaz. Ben Yol nizamınca , kendimce bazı şeyleri açıklamaya çalıştım. Evet, Yaşam bicimleri değişmekte bazı olgular, değerler, güncelliğini yitirmekte vs. vs. Ancak biz şimdiden bahsediyoruz, bu AN dan bahsediyoruz, BU tip evlilikler sitemizde her canın bir yakının başına gelmiştir, genelde de bu evlilikler hep hüsranla bitmekte, Kızlarımız evlerine geri dönmekte, kimileri cocukları ile gelmekte, Kimileri ise, evlerinde dursalarda bulundukları yerin baskısı altında yaşamını sürmeye çalışmakta, İsimleri, Kızılbaş kızı, vs vs gibi söylemlerle hakaret edilmekte, İstisnai mutlu evliliklerde vardır, Ancak bugün için bu evlilikler sıkıntılı geçmekte, Neler yapacağınıza insanlar kendileri karar vermeli, Kızın,Babası kabul etmiyorsa, karşısına çıkmayın. Sağlıcakla |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: | Alibaba (03-22-2011) |
|
|
#10 |
|
Can Bizden Biri
REP Seviyesi :
![]() |
PASEİDON
gÖRÜYORSUN IRK İNANÇ SEVGİNİN GERÇEKLİĞİN ÖNÜNE GEÇİYOR. hA.. yok evrenseliz yok hümanist anlayışlar hepsi bir hikaye oluyor.. aşk bir şey dinlemez.. işcanbabanın yorumlarıda hep görecelidir o yüzden üzerinde hep tartışılaçak şekilde sunumdur.. kardeş aşk aşktır.... şehriban ana ateşperestir hemen imamla husayın ile evlenince müslümanlığamı girdi o kadar eğitim alan ve yetişen bir kadın ki ateş perestlerde kadının yeri önemlidir.. düşün bulursun.. aşk sevgiyi akıla topluma bilime oturturmanı dilerim...
tanrı görülmez bir sesin,gerçek akıl sesinin hava içinde çınlamasını emretti.philon.
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to HURUFİCAN-ERZİNCAN For This Useful Post: | İşcanbaba (03-23-2011) |
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| alevi, evliliği, sünni |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links
|
|||||||||