Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > Yazarlarımız > Ünsal Öztürk

Ünsal Öztürk Ünsal Öztürk Makalelerinin Okudugu ve makalelere soru ve yorumların yapılacağı bölüm

Reklam Alanı
Konu Kapatilmistir

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 03-17-2010, 00:40   #11
aliimren
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili

aliimren - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1217
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 2
REP Puanı : 59
REP Seviyesi : aliimren will become famous soon enough
İletişim
Standart Neden Anlamak Istemediğinizi Anlayamıyorum...

Sayın Ata Can;

Öncelikle vermiş olduğunuz örnekler bu ülkenin tüm Alevileri ve devrimcileri tarafından bilinen Alevilere uygulanmış zulum ve asimile politikasının klasik örnekleridir. Hatta bunlara ek olarak "Çorum, Maraş, Gazi Mahallesi ve Sivas" olaylarını da eklememiz gerekmektedir.

Bahsi geçen bu konulardan bütün devrimci, demokrat yayın organları ve aydınlar defalarca bahsetmişlerdir. Buna Alevi tarihi ile ilgili bir söyleşide yer vermek son derece normaldir.

Defalarca ve defalarca söylediğimiz halde nedense bir takım Canların anlamak istemediği bir konu var. "Alevi Tarih Yazımında SKANDAL"kitabında yazarlarımız Sn. E.Ç.'nin düşüncelerine karşı bir tutum sergilemiyorlar. Düşünceler özgür olmalıdır, rahatca paylaşılmalıdır, düşünce suçu diye bir kavram olmamalıdır.

Burada anlatılmak istenen Sn. E.Ç.'ın kitaplarında kullandığı kaynaklardan yaptığı anıltılar üzerinde yapılan "tahrifatlardır". Bunu kaç kere dile getirdik. Onlarca örnek verdik. Bu örnekleri verirken kullanılar kaynakların isimlerini, yazarlarını, orijinal metinleri ve bu metinlerin Türkçesini defalarca dile getirdik.

Bir kaç küçük örnek vermek gerekir ise;
1. Gospel (İncil) ve Apostle (St. Paul'ün mektupları)'nı Alevilerin kitabı olarak lanse edilmiştir,
2. Zeus Tapınağını, Hacı Bektaş Dergahı olarak söylenmiştir,
3. Romalı Rahip Baseleios'un, Alevi Piri olarak gösterilmiştir,
4. Mananakian, Achean, Epaphroditus, Laodikian ve Efes ocaklarını Alevi ocakları olarak sunulmuştur. (Siz bu ocaklardan bir kişi tanıyor musunuz)

Örneğin bir çok kez Sayın Çınar okurlar şu örneği verdiler. Hıristiyanlar Alevilere büyük katliamlar yaptılar. Örnek olsun diye bunu size açıklamak istiyorum.

Erdoğan Çınar, Alevilerin Kayıp Bin Yılı, sayfa 87: “Anna, babasının haksız sebepsiz yere Alevilere yaptıklarını şu cümlelerle anlatmaya devam ediyor”
Gelelim kitabın Orijinaline:
Anna Komnena, Alexiad, s.178 “Burada öyküme kısa bir ara verip onun nasıl Paulikanosların hakkından geldiğini anlatacağım”

Sizce “Paulikanos”lar yani “Paulikien”ler “Aleviler” midir.

Erdoğan Çınar, Alevilerin Kökleri, s. 60: “Vanesa-Morimene, bu gün Aleviliğin en büyük babedi sayılan Karacahöyük’teki Hacı Bektaş-i Veli Dergahı’nın ta kendisidir”
Gelelim Kitabın Orijinaline:
Strabon, Geographike, s. 7-8 : “Quenasa’daki Morimene’de üç bin hizmetkarı barındıran Quenasa Zeus’una ait bir tapınakla rahibe yılda yüz talatonluk bir gelir sağlayan verimli ve kutsal bir arazi bulunur”

Bu örneğe ne diyorsunuz peki. Bu örneklerden bir tanesi bile sizi rahatsız etmedi mi.
Bir kez olsun aklınıza bunlardan dolayı bir soru takılmadımı...

Cem törenlerinden ve yapılanlardan bahsediyorsunuz. Cem'de "yalancılığın" yeri nedir?

Bilirsiniz ki sizinde bahsettiğiniz "Cem"leri Dedeler yürütürler. Sn. E.Ç. "Dedelere" cahiller takımı" derken neredeydiniz yada sizin için de Dedeler "cahiller takımı mı?"

Merak ettigim bir konu da "Alevi Tarih Yazımında SKANDAL" adlı çalışmayı okuyup okumadığınız. Eğer okudu iseniz yada bu forumdan bu yazarların yazılarını takip ediyorsanız, bu yazıların hiç birinde bir hakaret, bir aşağılama gördünüz mü. Ya da bu yazarlardan herhangi birisinin bir kaynaktan aldığı metin üzerinde oynadığını gördünüz mü.

Son cümleniz "Bütün bunları bulup çıkaran gözümüzü açan Ünsal Öztürk bundan sonra bizim liderimizdir." bu söyleminiz bir Can'ın ağzına yakışıyor mu, Can'lar böyle mi tartışmalı.

Ve son bir sorum sizce Sn. E.Ç. neden bu tahrifatlar konusunda (ki bu tartışmalar "Skandal"kitabı yayımlanmadan önce de sürüyordu) bir cevap bile vermedi. Bahsi geçen yazarlar Sn. E.Ç.'yi bir çok kez kendi istediği TV kanalı veya ortamda tartışmaya davet ettiler, bir kere bile cevap alamadılar... Bunun nedeni ne olablirsizce.
aliimren isimli Üye simdilik offline konumundadir  
Alt 03-17-2010, 01:38   #12
aata
Kontrollü Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2599
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : -19
REP Seviyesi : aata can only hope to improve
İletişim

[Haklısın Ali can, bu Erdoğan Çınar ocaklarımızı,pirlerimizi,bizleri hep 'gavur' yaptı.Buna şiddetle karşı çıkmalıyız.Silvanus'da kimmiş? Yok öyle Chrysocheir,Carbeas falan biz hepimi öz be öz Türküz.Asya'dan geldik burada kim var kim yok öldürdük.Gavurlardan temizledik mübarek vatanımızı.Yerleştik buraya, afiyetle oturuyoruz.

Bazı kadınlarımız da Asya'dan gelirken yol üstünde Arap prenslerinden hamile kaldılar.Onlardan doğan çocukları da pir , mürşit kabul ettik.Hz. Muhammet soyundan gelen ruhbanımız da var çok şükür.

Bizim bu coğrafyanın geçmişi ile hiç ama hiç ilgimiz yok.Biz gavur muyuz?

Bu Erdoğan Çınar düpedüz gençllerimizi kandırıyor.İngilizce metinleri tahrif ediyor.Allahtan sular seller gibi ingilizce konuşan Hamza Aksüt var da Erdoğan Çınar'ın bütün kusurlarını ortaya çıkardı.

Gerçi kıskanç adamın biri (güya yakın akrabasıymış) geçenlerde bana Hamza Aksüt'ün tek kelime bile İngilizce bilmediğini söyledi ama ben ona inanmadım.Koskoca yazar eline tutuşturulan metni bunu ben çevirdim diye ortaya düşer mi ? Yok daha neler?

Üstelik bu Erdoğan Çınar bu kadar eleştiriye cevap bile vermiyor.Ciddiye almıyor kimseyi.Kim bu adam yahu, koca Hasan Harmancı'yıı muhatap almamak haddine mi düşmüş. Densize bak sen.

Önderimiz Ünsal Öztürk daha bir ay olmadı Erdoğan Çınar'ın skandalı ile ilgili bir kitap yayınladı.Onu okurlar anlamadılar yada fark etmediler.Olsun.Zaten büyük adamlar ve büyük düşünceler biraz geç anlaşılırlar.

Bu sefer tamamdır.Bu kitap çok ses getirecek.

Ortalıkta fitne fesat çok tabii.Kitabın kapağına Erdoğan Çınar ismini kendi isimlerinden bile daha yukarılara, yazmışlar falan diyorlar.Onun ismi üzerinden önce merak uyandırıp bunu satışa döndüreceklermiş.Olur mu canım Ünsal Öztürk adı başlı başına bir marka.O böyle birşeye asla tevessül etmez.

Ünsal Öztürk önderimizin başlattığı mücadeleye katkı olsun diye ben de derlediğim Erdoğan Çınar'a ait sakandal yazıları bir başka topiğe eklemeye başladım.Hep beraber bu misyonerin foyasını ortaya çıkaralım.

Yürüyelim ya KİM TUTAR BİZİ.

Çok heyecanlıyım

Konu aata tarafindan (03-17-2010 Saat 02:04 ) değistirilmistir..
aata isimli Üye simdilik offline konumundadir  
Alt 03-17-2010, 09:58   #13
Çopur
...
Kullanıcı Profili

Çopur - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 10
REP Puanı : 1143
REP Seviyesi : Çopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud of
İletişim

Alinti:
aata Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
[Haklısın Ali can, bu Erdoğan Çınar ocaklarımızı,pirlerimizi,bizleri hep 'gavur' yaptı.Buna şiddetle karşı çıkmalıyız.Silvanus'da kimmiş? Yok öyle Chrysocheir,Carbeas falan biz hepimi öz be öz Türküz.Asya'dan geldik burada kim var kim yok öldürdük.Gavurlardan temizledik mübarek vatanımızı.Yerleştik buraya, afiyetle oturuyoruz.

Bazı kadınlarımız da Asya'dan gelirken yol üstünde Arap prenslerinden hamile kaldılar.Onlardan doğan çocukları da pir , mürşit kabul ettik.Hz. Muhammet soyundan gelen ruhbanımız da var çok şükür.

Bu Erdoğan Çınar düpedüz gençllerimizi kandırıyor.İngilizce metinleri tahrif ediyor.Allahtan sular seller gibi ingilizce konuşan Hamza Aksüt var da Erdoğan Çınar'ın bütün kusurlarını ortaya çıkardı.

Gerçi kıskanç adamın biri (güya yakın akrabasıymış) geçenlerde bana Hamza Aksüt'ün tek kelime bile İngilizce bilmediğini söyledi ama ben ona inanmadım.Koskoca yazar eline tutuşturulan metni bunu ben çevirdim diye ortaya düşer mi ? Yok daha neler?

Üstelik bu Erdoğan Çınar bu kadar eleştiriye cevap bile vermiyor.Ciddiye almıyor kimseyi.Kim bu adam yahu, koca Hasan Harmancı'yıı muhatap almamak haddine mi düşmüş. Densize bak sen.

Önderimiz Ünsal Öztürk daha bir ay olmadı Erdoğan Çınar'ın skandalı ile ilgili bir kitap yayınladı.Onu okurlar anlamadılar yada fark etmediler.Olsun.Zaten büyük adamlar ve büyük düşünceler biraz geç anlaşılırlar.

Ortalıkta fitne fesat çok tabii.Kitabın kapağına Erdoğan Çınar ismini kendi isimlerinden bile daha yukarılara, yazmışlar falan diyorlar.Onun ismi üzerinden önce merak uyandırıp bunu satışa döndüreceklermiş.Olur mu canım Ünsal Öztürk adı başlı başına bir marka.O böyle birşeye asla tevessül etmez.

Ünsal Öztürk önderimizin başlattığı mücadeleye katkı olsun diye ben de derlediğim Erdoğan Çınar'a ait sakandal yazıları bir başka topiğe eklemeye başladım.Hep beraber bu misyonerin foyasını ortaya çıkaralım.

Yürüyelim ya KİM TUTAR BİZİ.

Çok heyecanlıyım
Arkadaşlar aslında önemli olan bir tartışma ısrarla ve kasıtla ekseninden çıkartılmakta ve en olmayacak noktalardan ( belden aşağı vurma şeklinde ) gündeme alınmaya çalışılıyor.

Hamza Aksüt; İslamcıdır. ( Öyle kabul edelim )

Hamza Aksüt; İngilizce Bilmiyor. ( Doğrudur diyelim )

Hasan Harmancı; Kimsenin anlamadığı bir dille kendince birşeyler yazıyor. ( Peki o da doğru olsun. Anlayan anlıyor )

Ünsal Öztürk; Başköylü Hasan Efendi'nin düşüncelerini yazıyor ve burada dile getirmek istemediğim büyük sırrı keşfetmiş biri. ( O da doğru olsun )

..........

Daha da çoğaltabiliriz bu topiklerde yapılan eleştirileri. Ama değişen bir şey olmaz. Olamaz.

Kitapta bu üç yazarın da tarama yöntemiyle ortaya koyduğu belgeler var. Çevirilerde somut olarak görülen hata ya da kasıtlı değişiklikler var. Ciddi tarihi hatalar var. Ciddi coğrafi hatalar var vs. vs.

Bunlara dair sizlerin söyleminde ne var? İngilizce bilmiyor. Yazdıkları anlaşılmıyor vs. vs... E gerisi ne? Somut soru ve suçlamalara bu şekilde kaçak güreşerek yanıt verilmez.

Bu üç yazar da hata yapmış olabilir. Erdoğan çınar papaz'ı pir; kiliseyi ocak yapmamış olabilir ve Pir Sultan Pir silvanus'tur. O zaman kanıtlarıyla ortaya koyarsınız ve biz de o kanıtlar üzerinde tartışırız. Bu üç yazar da gereken özeleştiriyi yapar ve konu kapanır.

Ama ısrarla bu yöntem yerine, belden aşağı vurmak tercih ediliyor. Tartışmada ne bilimsellik ne de etik değerlere yer verilmiyor. Bu tavır kanımca da kasıtlı yapılıyor. ( Ya da ben öyle algılamaya başladım ) Konu ekseninden saptırılarak gündemden de kopsun gibi bir anlayış var gibi.

Lütfen somuta somutla karşılık vererek tartışalım.

Ben ömrümce muhalif yaşadım. Devletçe de menfi bi "tip" sayıldım. Onun için kan gurubum rh negatif

Kanayan, özlemdir, kabuk tutmayan. Kanayan, inattır. Bir içim sigara dumanında asılı, soluksuz inattır. Kanayan, kanattır. Doruklarda, alıcı kuşunda gergef olmuş kanattır. Ve dahi kavlimiz, kavlimiz duman mavisinde, kavlimiz kanat gergefinde nakışlıdır. Ki söylenen henüz söylenmemiştir. Ki dinlenen henüz dinlenmemiştir. Söylenmelidir. Dinlenmelidir. Dillenmelidir
Melih PEKDEMİR
Anne Bak Kral Çıplak
Çopur isimli Üye simdilik offline konumundadir  
The Following 3 Users Say Thank You to Çopur For This Useful Post:
aliimren (03-17-2010), DoğAcAn (03-17-2010), İşcanbaba (03-17-2010)
Alt 03-17-2010, 10:09   #14
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

İşcanbaba - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 49
Üye No: 134
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 49
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

evet;
aata, bişeyler yapıyor,
Bakalım sonuc ne cıkacak,

2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.

Dinimiz sevgi
Kabemiz insan

Iscanim ne oldum deme
Siirin hakkini yeme
Kafiye yok gitmis güme
Kim neyi bilir bilinmez
İşcanbaba isimli Üye simdilik offline konumundadir  
The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
alazcan06 (03-17-2010)
Alt 03-17-2010, 10:32   #15
alazcan06
Yeni Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2605
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 1
REP Puanı : 10
REP Seviyesi : alazcan06 is on a distinguished road
İletişim
Standart Sayın aata Dikkatine

Sayın aata
“Örneğin Erdoğan Çınar resmi ideolojiyi, Türk tarih tezini doğrulamak için Sumerlerin Türk olduğunu bile söylemeye çalışıyor (Ünsal Öztürk, Alevilerin Büyük Sırrı., s. 185).'
“Bütün bunları bulup çıkaran gözümüzü açan Ünsal Öztürk bundan sonra bizim liderimizdir" diyorsunuz.

Aramızda liderlik adlı bir kurum söz konusu olmadığı için görüşünüz kabul görmedi. Ancak topluluğumuza başvurunuz değerlendirmeye alındı, kaydınız yapıldı.

Ben, Seviye Belirleme Sınavı Komisyon üyesiyim. Talip topluluğumuza katılabilmeniz için bazı testlerden geçmeniz gerekiyor. Takdir edersiniz ki samimiyetinizi görmek isteriz. Test üç aşamalıdır. Her üç aşama da kendi içinde üç aşamaya ayrılmaktadır. Birinci aşamanın birinci bölümünde size birtakım olgular sunulacak ve yazılı cevap istenecektir. Cevaplarınız bilgi bankasına kaydedilmektedir. Birinci bölümün ikinci aşamasına geçebilmeniz için sağlıklı cevaplar vermelisiniz.

İkinci ana aşama komisyon önünde sözlü sınavdır. Üçüncü aşamada ise hangi ocağa bağlı iseniz, o ocağın dede ve talip topluluğunun önüne çıkacaksınız. Onlara sunacağımız rapor doğrultusunda görgüden geçirileceksiniz.
Komisyonumuz adaylar için bazı kurallar koymuştur. Size, ilk aşamada Türk Tarih Tezi ile ilgili üç grup olgu sunulacak, yazılı cevap istenecektir. Sadece sunulan olgularla ilgili görüş belirtmeniz ve sorulacak sorulara doğrudan (kitaplardan alınmış alıntılarla değil) cevap vermeniz gerekiyor.
Size sunulacak olgular bazı yazarların kitaplarından yapılan alıntı olacaktır. Ancak hangi yazara ait olduğu söylenmeyecektir. Sizden önünüze gelen metinle ilgili, sadece onunla ilgili cevap vermeniz istenmektedir.
Konu dışına çıktığınız takdirde söyleyecekleriniz komisyonumuzca değerlendirmeye alınmayacaktır.

Bu sınav sizin olguları tam olarak anlayıp anlamadığınızı, olgular arasında ilişki kurup kuramadığınızı, olgular ve olgular arasındaki ilişkilere objektif yaklaşıp yaklaşamadığınızı ortaya çıkaracaktır. Bundan dolayı konu birlikteliğini, odaklanmayı, hedefe kilitlenmeyi ve sadece sorulan sorulara cevap vermeyi hedeflemelisiniz.

İlk olgular dizisini size sunuyorum. Lütfen dikkatle izleyiniz.

BİRİNCİ GRUP OLGULAR:
“Luvilerin kim oldukları bilinmiyor. Anadolu’ya Asya’dan geldiklerine dair kesin olmayan izler var.”

“Anadolu’nun bilinen en eski halkı Luviler’in de ayak izleri bizi Asya’nın içlerine götürüyor. Bilinmeyen kadim bir tarihte, onlar da Anadolu’ya Asya’nın içlerinden gelmişlerdi.”

“Asya kökenli Sümerlilerin, ana yurtlarında aynı inanışın aynı kelimelerle ifade edilmesi Sümerliler’in bu inanış kalıplarına ana yurtlarında sahip olduklarını ve bu inanışlarını Aşağı Mezopotamya’ya M.Ö. 4000’lerden önce Asya’dan taşıdıklarına delil sayılabilir. Sümerliler’in Aşağı Mezopotamya’nın yerlisi olmadıkları ve buraya sonradan geldikleri bilinmektedir.”

“James Churchward tarafından batı Tibet’te bir manastırda bulunarak okunan Naakal Yazıtları, Tufan ile birlikte sular altında kalan Uygur İmparatorluğu’ndan kurtarılarak Batı Tibet’e taşınmış kutsal belgelerdi. Sümerliler de büyük bir ihtimalle Tufan’la birlikte Asya içlerinden kopup, suların önünden kaçarak Asya içlerinden, Tufan’dan en az etkilenen bir bölgeye, Aşağı Mezopotamya’ya gelerek yerleşmişlerdi.”

“Sümerler … Yeterli kanıt olmamakla birlikte Hazar denizinin ötesinden, Asya’nın içlerinden geldiklerine dair önemli ipuçları vardır. Orta Asya Türkçesine benzer eklemeli bir dil kullanıyorlardı.”

“Sezgilerimize güvenerek şunu söyleyebiliriz: Orta Asya yeryüzünde Tufan’dan en fazla etkilenen yerlerden biriydi. Anayurtları sular altıda kaldıktan sonra Sümerliler sellerin önünden kaçarak Aşağı Mezopotamya’ya gelmişler ve asıl yurtlarından ‘Pek çok uzakta olan ev’i ERİDU’yu kurmuşlardı. Ve muhtemeldir ki inanışlarının kaynağı Tufan ile birlikte ortadan kalkan Uygur İmparatorluğu idi.”

“Tufandan sonra Orta Asya’da kalarak yurtlarını terk etmeyen Türkler de muhtemelen o bölgeden göçerek Aşağı Mezopotamya’ya yerleşen Sümerliler gibi gökte (tengri gibi tengri olmuş) yaratıldıklarına dair inançlarını binlerce yıl boyunca korumuş olmalılar.”

“Bütün bu bilgiler ve ihtimaller göz önüne alındığında, Onuncu Yüzyıl’dan başlayarak Asya’dan Anadolu’ya gelip yerleşen Türkmenlerin neden birden bire tutku ile Alevi oldukları daha da anlaşılır olmaktadır.
Olasıdır ki Türkmenler Anadolu’da kendi inanışlarının asıl ve bozulmamış kaynakları ile karşılaştılar ve coşku içinde bu inanışa yeniden bağlandılar.”

Size sunacağımız ilk grup olgular bunlardır. Bu veriler ışığında şu sorulara cevap vermelisiniz:

OLGULARA İLİŞKİN SORULAR:
1. Luviler nereden gelmiştir?
2. Sümerler nereden gelmiştir?
3. Sümerlerin konuştuğu dil nedir?
4. Sümerlilerin ve Luvilerin inanışlarının kaynağı neresidir?
5. Sümerliler tufan sellerinin önünden nasıl kaçmışlardır?
6. Acaba Luviler de sellerin önünden Sümerliler ile birlikte mi kaçmışlardır?
7. Eğer birlikte kaçmışlar ise hangi yolu kullanmışlar, Luviler Anadolu’ya gelip yerleştiklerine göre Sümerliler ile nerede ayrılmış olabilirler? Bu soru önemli bir sorudur ve ikinci grup olgular ve sorularla ilintilidir, lütfen dikkat ediniz.
8. Sümer ve Luvi olarak adlandırılan topluluklar Uygur mudur?
9. Acaba Uygurlar Türk müdür?
10. Tufandan sonra Orta Asya’da kalarak yurtlarını terk etmeyen Türkler de, “muhtemelen o bölgeden” göçerek Aşağı Mezopotamya’ya yerleşen Sümerliler gibi “gökte (tengri gibi tengri olmuş) yaratıldıklarına dair inançlarını binlerce yıl boyunca” korumuşlar mıdır?
11. “Onuncu Yüzyıl’dan başlayarak Asya’dan Anadolu’ya gelip yerleşen Türkmenlerin neden birden bire tutku ile Alevi oldukları daha da anlaşılır olmaktadır” anlayışını açıklayınız.
12. Sümerliler Aşağı Mezopotamya’ya indiklerinde ve Luviler Anadolu’ya geldiklerinde Aşağı Mezopotamya ve Anadolu boş mu idi?
13. Sümerlilerin ve Luvilerin inanışlarının kaynağı Uygur İmparatorluğu mu idi?
14. Uygur İmparatorluğu Alevi mi idi?
15. Bütün bu olgular ve sorular ışığında Türk Tarih Tezi’nin ne olduğunu, yukarıdaki bilgiler ile Türk Tarih Tezi arasında ne gibi benzerlikler ve farklılıklar bulunduğunu yazınız.

Sayın aday. İlk grup olgu ve sorular bunlardır. Bu sorulara vereceğiniz yanıtlara göre ikinci grup olgu ve soruların sorulup sorulmayacağına karar verilecektir. Yazılı başlamıştır, süreniz sınırsızdır.
Yukarıdaki olguları ve soruları tartışmayı izleyenler de cevaplayabilir.
Saygılarımı sunuyorum.
alazcan06 isimli Üye simdilik offline konumundadir  
Alt 03-17-2010, 10:40   #16
toprak_1903
Gönül Dostu
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1622
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : -23
REP Seviyesi : toprak_1903 can only hope to improve
İletişim

aliimren can
çogu yazılarında şu çümleye devamlı yer veriyorsun

Bilirsiniz ki sizinde bahsettiğiniz "Cem"leri Dedeler yürütürler. Sn. E.Ç. "Dedelere" cahiller takımı" derken neredeydiniz yada sizin için de Dedeler "cahiller takımı mı?"

bu çümleyi erdoğan çinarın ağzından duyma benim gibi sıradan bir vatandaşin ağzından duysan erdoğan çinara hak verecekmisin.

türkiyede alevilik çıkarlarını kendi çıkarlarından üstün tutan kaç alevi dedesi var parmakla sayılacak kadar az.

dedeyim diyerek geçimini dedelige bağlayan gererktigi yerde aleviligi satlıga çıkaran dedeler oldukca çok.
bizim köyün tümü alevi tabi sizin dediginiz gibi .aleviligin yürümesi için dede gerekir.
onun için köylülermiz hiç bir zaman saygılarını ve sevgilerini eksit etmezlerdi. dede köylülerin arazılerini geziyor .arazisi iyi olan köylünün evine akşamları mısafır olur. dede eve oturdugu zaman yüzünü o tarafa çevirir .köylüler derki ne yaptık bagişla dede kahve iç. dede der ben sizin kahvenizi içmem bir kahvenin kırk yıl hatırı var fılanca yerdeki tarlanı bana ver. köylü cennete gidecekye dede tarlanın lafımı olur. tarla kadanı alsın diye diye dede bizim köyün en verimli ve sulu tarlalarımızı elimizden aldı .bizde kıraç tarlalarda sürünüyoruz.
yine bir .ben hastalandım bir dedenin ocagına gittik o gece orda yatmamiz lazımki şifa bulak paramız yok diye bizi geçe köyden köyümüze gönderdi
sayın allimren bu olayları yaşadım.
dede cenaze kaldırıyor cebine bakıyor.dedenin elini öpüyorsun çebine bakıyor.yanı bilinçsiz dedeler alevilige zarar veriyor.erdoğan çinar kitabın dalından konuşan bir büyük yazar.
devlet maaş derken gördün bazı dedeler nasıl yumuşadı.osmanlı yavuz zamanında dedeler fazla çile çekmedi devletçi oldular.
sizce her kişi dede olabilirmi.
dedeinde belirli bir dönem sınavdan geçmesi lazım.
toprak_1903 isimli Üye simdilik offline konumundadir  
The Following 5 Users Say Thank You to toprak_1903 For This Useful Post:
aata (03-17-2010), aliimren (03-17-2010), Devrim06 (03-17-2010), esonto58 (03-17-2010), Seyfi MUXUNDİ (03-18-2010)
Alt 03-17-2010, 11:06   #17
aliimren
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili

aliimren - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1217
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 2
REP Puanı : 59
REP Seviyesi : aliimren will become famous soon enough
İletişim
Standart SAyın aata Can,

Alinti:
aata Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster

Yürüyelim ya KİM TUTAR BİZİ. Çok heyecanlıyım

Öncelikle vermiş olduğunuz bu SEVİYELİ(!) Cevap için teşekkür ederim. Hiç beklemiyordum...

Sizden bu anlamsız laf kalabalıkları yerine bilimin ışığında, bir Can'a yakışır şekilde, usluplu bir cevap beklerdim. Ama ne hikmet ise siz bu formlarda defalarca yer alan yazıları kopyalayıp yapıştırmaya devam ediyorsunuz. Biz bu alıntılarını farfi harfine biliyoruz merak etmeyin. En azından bu kadar alıntıdan sonra bir iki cümle de siz kendi görüşlerinizi bizimle paylaşabilseniz.

Sadece yukarıda vermiş olduğunuz cevapta "Gavur" kelimesini devamlı kullanmanızdan siyasi düşüncenizi ve zihniyetinizi bir nebze olsun belli etmiş oluyorsunuz.

Umarım bir gün, beni yada sayın Öztürk, Aksüt veya Harmancı'yı teorik olarak eleştirebilecek bir yazı yazabilirsiniz.
aliimren isimli Üye simdilik offline konumundadir  
The Following User Says Thank You to aliimren For This Useful Post:
Seyfi MUXUNDİ (03-18-2010)
Alt 03-17-2010, 12:23   #18
aata
Kontrollü Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2599
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : -19
REP Seviyesi : aata can only hope to improve
İletişim

Birisi bana anlatsın

Bu üç yazar içinde İngilizceden Türkçeye çeviri yapabilecek kapasitede Ingilizceye hakim birisi var mı?

ünsal öztürk mü Ingilizceyi şakır şakır konuşuyor, Hamza Aksüt mü; Yoksa Hasan Harmancı Mı ?

Yoksa;yoksa; yoksa

Söylemeye dilim varmıyor Ama söyleyeyim başka birileri bu uyduruk tercümeleri bunların eline tutuşturup bunları meydana mı saldı ?

Eğer böyle ise bu uyduruk tercümeleri bunların eline kimler verdi ? Niye verdi? Kendileri neden ortada değiller?

Alevi aydını olarak ortada dolaşanların hallerine bakın

Bunlar aydınlarımız. Gerisini varın siz hesap edin.

Alemin elinde oyuncak olmuşuz.Görmüyor musunuz?
aata isimli Üye simdilik offline konumundadir  
The Following User Says Thank You to aata For This Useful Post:
Seyfi MUXUNDİ (03-17-2010)
Alt 03-17-2010, 12:52   #19
Devrim06
"Enel Hakk"
Kullanıcı Profili

Devrim06 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 30
Üye No: 14
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi : Devrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud of
İletişim

konu iki başlı olmaması nedeniyle kapatılmıştır. mevcut tartışma başka bir başlıktada tartıılmaktadır lütfen ordan devam edelim.
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Hakk'ı görmek diler isen

Suret-i insana bak

Arayıp gezme bu halkı

Cismin içre câna bak.

Noksani Baba
Devrim06 isimli Üye suanda  online konumundadir  
The Following User Says Thank You to Devrim06 For This Useful Post:
Seyfi MUXUNDİ (03-17-2010)
Konu Kapatilmistir

Bookmarks

Etiketler
alevi, çınar, erdoğan, skandal, tarih, yazımında, örneği

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil