![]() |
|
![]() |
|||||||
| Üyelik Sorunları ve Öneriler Foruma üye olamama sorunları ve Üyelerimizin forum hakkındaki önerilerini paylaşabilecekleri alan |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Yeni Üye |
"Alevilik İnancı" bölümüne koyduğum;
"Semah Üzerinde Otopsi" ve "Şiileşme Tehlikelimidir Nasıl Önlemeliyiz" başlıklı iki yazım silinmiştir. Bu sansürcü bir zihniyettir. Alevilerin fikirlerden korktuğu bir sitede durmam vede yazmam. Bu iki yazı yerine konmaz ise bir daha bu siteye yazmayacağım... |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to TARAFSIZ For This Useful Post: | Devrim06 (11-09-2011), ozan abbas (11-10-2011) |
|
|
#2 |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12691 Times in 5974 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yazıyı ben silmedim ama okuduktan sonra silen arkadaşıma da hak vermedim diyemem. Silmesi sonrası konuştum (okumadan) gerekçesini söyledi size de yazacaktır.
Semah üzerine olan yazı baştan aşağı hakaret ve aşağılama ile dolu. Alevilere yönelik hakaret ve aşağılama var, Buyruk üzerine hakaret ve aşağılama var, semah üzerine var. Böyle bir yazının olmasının çok ta gerekliliği yok. Alevilerin yeterince asimilatörü var daha fazlasına gerek yok sevgili “tarafsız”. Sizde tarafsız olun isminiz gibi. Asimile amacında olmayın. Alevi sitesi sansürü desteklemez diye veryansın etmişsiniz. Belki demokrasi açısından baktığnız haklılık payınız vardır. Demkrasi ile bağdaşmıyor ancak bu anlamda biz bunu ilk kez yapmadık. Her kesimin yazısına hoş bakmış değiliz. Olabildiğince yer versek te elbette sınırları var. Dışarıdan bakıldığında bu antidemokratik görülebilinir. Her faşistçe yazıya yer vermedik mesela. Aleviliğe hakeret eden yazılara yer vermedik/vermeyiz. Pirlerimize hakaret eden aşağılayan yazılara yer vermedik vermeyiz. Bu pencereden baktığınızda da sansür diyebilirsiniz. Okuyucularda taktir eder ki her yazıyı koymamız mümkün değil. Her platformun sınırları vardır. Bu sınırların aşılması özgürlüklerinde aşılması anlamına gelir. Biz Alevilerin bu tür yazılara ihtiyacı olduğunu, bir şey katacağını düşünmüyorum. Yazı yapıcı değil. Eleştirel değil hakaret ve aşağılama yazısıdır. Diğer konunuzun da onlarca tartışıldığı konu var. Bu yazıda aleni olarak Alevilerle dalga geçmektedir, küçümsemektedir. Cami, mescid propagandası yapılmaktadır. Bunlar yeterince konuşuldu. Bu konuda açılan diğer başlıklarda fikirlerinizi paylaşabilirsiniz. Hiçbir canın forumdan ayrılmasını istemeyiz ancak bu sebeple ayrılacak bir dostumuza da ne diyebiliriz ki. Şii propagandası yasaklandı, Alevileri aşağılayan, küçümseyen yazılar yasaklandı, cami mescid propagandası yasaklandı diye giden bir arkadaşıma da fazla söyleyecek söz bulamıyorum. Düşüncenize saygı duyuyorum karar sizin.
Hakk'ı görmek diler isen
Suret-i insana bak Arayıp gezme bu halkı Cismin içre câna bak. Noksani Baba |
|
|
|
| The Following 5 Users Say Thank You to Devrim06 For This Useful Post: | Alibaba (01-02-2012), Baba İlyas (11-12-2011), esonto58 (11-09-2011), Musali Sar (11-10-2011), yıldızbaba.58 (03-16-2012) |
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Üye No: 3860
Thanked 19 Times in 12 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 2
REP Seviyesi :
![]() |
VEDA YAZISIDIR
Aynı görüşte değilim hakaret algınıza katılmıyorum hatta hakaret ve aşağılama var mı yok mu bunu dahi topluca tartışabilirdik. Çünkü bunlarda sübjektif görüşlerdir size göre vardır bana göre yoktur o halde kararı kim verecek? Yöneticimi? Katılanlar mı? Eğer yönetici verecek ise bu anti demokratik olmaz mı? O halde yıllardır anti demokratik uygulamaları neden eleştirdik? Yök’ü, Mgk’ yı benzer kurumları neden eleştirdik, onlarda bizim adımıza bizi korumak için kararlar almıyorlar mıydı? Semahla ilgili yazıda pek çok gerçek bazen alaycı mizahi bazen de trajik biçimde dile getirilmiş bütününe ve yazının sonucuna bakılınca semahı kültürel bir yere oturtma çabası görülüyor, birçok alevi aydını da zaten semahın kültür olduğuna inanmıyor mu? O halde bunu değişik bir tarzda çarpıcı ve düşündürücü örneklerle anlatan yazı neden hakaret olarak değerlendirilsin? Diğer yazıda aynı tarzda kaleme alınmış ve mizahi bir dil de kullanılmış pek çok haklı tespitte var, belki ağır eleştiri olabilir ama kesinlikle hakaret kastı yok zira kullanılan cümleler ve yazanın amacı çok açık. Bunların tartışılmasını istemiştim ve bende kendi fikirlerimi yazacaktım katıldığım ve katılmadığım noktalara bende değinecektim. Kaldı ki yazıyı yazanıda reklam olmasın ve konuyu tartışalım diye ismini vermedim yıllarını bu alanda harcamış alevi kökenli birisidir. Bazı konulardan yada gerçeklerden kaçmamamız hatta üzerine gitmemiz gerektiğine inanıyorum çünkü eninde sonunda bu gerçekler karşımıza çıkar ve hazırlıksızken yüzleşmek zorunda kalırız diye düşünüyorum. Genç alevi bir aydın olarak çok kısa bir süre kaldığım sitenizden ilkesellik ve tutarlılık adına ayrılmak zorunda kalıyorum zira fikirlerin çeşitli doğmalarla sansürlenmesini içime sindiremem. Yine üç beş karşı yazı insanları Şiileştirecek yada sizlerin tabiriyle asimile edecek ise bu Aleviliğin savunulan çizgisinin pamuk ipliğine bağlı olduğu düşüncesini doğurur ki ben bu fikre katılmıyorum. Binlerce yıl direnmiş ser vermiş bir toplumun temelini bu kadar zayıf görülmesi de ayrı bir üzüntü kaynağıdır. Neyse vedayı fazla uzatmamak yararlıdır, siz asimilasyonu önlemek adına dersiniz ben bunun devekuşu siyaseti olduğunu söylerim söz uzar gider. Diliyorum ki sanalda karşılaşmaktan çekindiğiniz gerçeklerle nesnel dünyada karşılaşmazsınız ama bunu ne yazık ki mümkün görmüyorum, Neticede… Hepinize başarılar diliyorum… Hoşça kalın. |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to TARAFSIZ For This Useful Post: | Devrim06 (11-09-2011), ozan abbas (11-10-2011) |
|
|
#4 |
|
Bölüm Yöneticisi Bulunduğu yer: mersin (sivas)
Üye No: 2377
Thanked 3629 Times in 1422 Posts REP Gücü : 18
REP Puanı : 572
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sayın Tarafsız Devrim06 arkadaşımız silme gerekçemi belirtmiş, artı birşey eklememe gerek yok.
sayın tarafsız bundan sonraki yaşamınızda eğer alevi iseniz alevi yol ve erkanına uygun bir şekilde hareket ve ibadet etmenizi diliyor hoşça kalın diyorum...
''SÖZ KONUSU ALEVİLİKSE İSLAM TEFERRUATTIR.''
|
|
|
|
| The Following 6 Users Say Thank You to esonto58 For This Useful Post: | Alibaba (01-02-2012), Baba İlyas (11-12-2011), Çopur (11-11-2011), Devrim06 (11-10-2011), Musali Sar (11-10-2011), yıldızbaba.58 (03-16-2012) |
|
|
#5 | |||
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12691 Times in 5974 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
Burası siyasal bir alan değil. YÖK, MGK bunlar tüm insaları, özelde gencleri ilgilendiren kurumlar. İnançla birlikte değerlendirmek tam uymamış. Benim yıllardır gelmiş inancımın tartışmaya açma gibi bir düşüncem yok. Bunu 3 günlük siyasal ve idari kurumlarla örneklendirmeniz kötü örnekten öte değildir. Sizinle aynı fikirde değiliz bu normal elbette. Sizde empati yapmalısınız bence. Alinti:
Uyarılarınıza teşekkür ederim. Alinti:
![]() |
|||
|
|
|
| The Following 5 Users Say Thank You to Devrim06 For This Useful Post: | Alibaba (01-02-2012), Amistofes (12-01-2011), esonto58 (11-10-2011), Musali Sar (11-10-2011), İşcanbaba (11-10-2011) |
|
|
#6 |
|
Kontrollü Üye Bulunduğu yer: cehennem
Üye No: 4071
Thanked 5 Times in 4 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 10
REP Seviyesi :
![]() |
Sayın TARAFSIZ bence meseleyi fazla büyütmüşsünüz...
Bu güne kadar bu forumda yaşanan olaylara bakıldığında size karşı yine de kibar davranıldığını söylemek gerekiyor... Baksanıza hiç yoktan beni adaptasyona aladı bu yönetici ve kimseden de bi ses çıkmadı... İddiaya göre siz Aleviliğe hakaret etmişsiniz, durum bu ise ki sayın yöneticiler mutlaka haklıdırlar, o zaman sizin hala hayatta olmanız da bir lütuf olsa gerekir... Lütfen sessiz olun ve halinize şükredin... |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to seytan For This Useful Post: | ozan abbas (11-11-2011) |
|
|
#7 | |
|
Gönül Dostu
Üye No: 3962
Thanked 847 Times in 305 Posts REP Gücü : 2
REP Puanı : 32
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Yaziyi okumadim ama "Semah Üzerinde Otopsi" deyimi yahut basligi ölük vakaini husule getiriyor. Muhtemelen, bu bapta ucuktu. Semah öldügü zaman otopsi yaparsiniz. Evvela sabirla (yahut sonsuzca) beklemeniz gerekir ki bu meydanda ölük ciksin. Beklemeden yazilmis bir yazi oldugu anlasiliyor. Yine de, asiriliklari editörce editörce yol edilmis yazinizi yayinlanmis görmek isterdim. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Katılımcısı
Üye No: 3927
Thanked 243 Times in 103 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 20
REP Seviyesi :
![]() |
"...Bunların tartışılmasını istemiştim ve bende kendi fikirlerimi yazacaktım katıldığım ve katılmadığım noktalara bende değinecektim. Kaldı ki yazıyı yazanıda reklam olmasın ve konuyu tartışalım diye ismini vermedim yıllarını bu alanda harcamış alevi kökenli birisidir..." diyor Sn TARAFSIZ (?) ama ben nedense yazının yazarının ta kendisi olabileceğini düşünmekteyim. "Çorum Ehlibeyt Cami" etrafında şekillenen "Şİİ MİSYONERLİĞİ" faaliyetlerinin kokusu bir yerlerden burnumuza kadar ulaşmakta.
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links