![]() |
|
![]() |
|||||||
| Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#211 | |
|
Gönül Dostu |
Alinti:
Birde Bu tur dusuncenin toplum uzerinde ne gibi zararlar veya fikirler cikaracagina bakiniz ! Hurmetler efendim . |
|
|
|
|
|
|
#212 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8543 Times in 4022 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sevigli alibaba
ne Amerikası PİR aşkına, Hak aşkına, Orya yazdığım deyiş, Alevi ULUSUNA ait, Nesimiye ait,Alevi öğretisini öğreti yapan kişilere ait, Sen Alevimisin, Şia mı? yada başka bir inancdan kişimi,Pirin, Mürşitin kim, Ömer,Osman,Bekir koltuk sevdası falan gütmediler, Ali gibi onlarda Halife oldular, Yukarıda Alevi öğretisini yazdım, Bırak Amerikayı vs. i, Hürmet bizden
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|
|
|
|
|
#213 |
|
Yeni Üye Bulunduğu yer: ANKARA
Yas: 39
Üye No: 1463
Thanked 9 Times in 3 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 20
REP Seviyesi :
![]() |
Biz Alevi Bektaşi Inancı Içinde Namazı Niyazı Seriat Ve Tarikatta Hallettik.erenlerimiz Derki, Sen Hala Oradamısın.gerçek Bilgi Marifette Ve Hakikattedir.oraya Gelde Sırrı Hakikatte Hakla Hak Olalım,ondan Sonrada Rıza şehrine Varalım.orada Aşkın Pazarlığını Yapalım.bizim özümüzde Ikilik Yok Birlik Var.yazdığım Bir Nefeste Varlık Binasında Gonca Güle Bunu Tarif Eder.bizim Yolumuz Tanrı Evren Insan Birliği Içindeki Aşk Yolu.şah Hatayinin Dediği Gibi Ikisi Birdir Seçilmez,has Bahçenin Gülü Ile....aşkı Niyaz Ederim
|
|
|
|
|
|
#214 |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12691 Times in 5974 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
ağzına sağlık can nokta gibi bir yazı olmuş.
Hakk'ı görmek diler isen
Suret-i insana bak Arayıp gezme bu halkı Cismin içre câna bak. Noksani Baba |
|
|
|
|
|
#215 | |
|
Gönül Dostu
Üye No: 1417
Thanked 511 Times in 268 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 67
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Eger gercekten iki lukus laf etmeklen tanri olunuyorsa ? O zaman bence ben sizin de tanrinizim Tobe tobe allah carpacak simdi beni Eger sizin inancinizda biri kalkip ben tanriyim derse ne yapacaksiniz soyle ustun konusan marifetlimi marifetli ? Bunlari gercekten dusunmek gerek !!!!Can amerikayi birak diyorsunda Senin sahip ciktigin fikiri En iyi koruyanlar onlardir can sen hic masan ilkesini duydunmu Adamlarin Halen Atalarinin eski kilintilarini toplamaya calisiyorlar ? Kimin olacak Atalari olan Firavun hanedaninin . Onlarda Ates , su hava gibi kavramlara inandiklari gibi tanri insandir ilkleri vardir . Neyse herhalde benim size soyledigimle benim soyledigimi kucultmeye calisacaksiniz ![]() Ben deniz size saygilarimi hurmetlerimi engin sevgilerimi sunarim . |
|
|
|
|
|
|
#216 | |
|
Gönül Dostu
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Ah canim kardesim bilmiyorum size daha ne kadar dayanip , bildigimi yazacagim !! Cunku artik basim agriyor ! Boyle sozleriniz beni derinden etkiliyor !!! Yikiyor viran ediyor ! Can siz manalari anlayamiyorsunuz kardesim ? Bir yolun tarikati olmazsa , Hak ehlinden oldugunu savunamaz . Senin bahsettigin Tum insanlara sevgiymis , tum insanlara esitlikmis diger devletlerde uygulanan bir yontem !!! Acikcasi Cehennemden bir sistem. Bir insan ne kadar serbest birakilirsa o kadar azar . Senin Hak , Riza devleti buysa o kadar pirler bosa savasmislar bu riza devleti icin . amerika bir numarali riza devleti o zaman ![]() Beyler , efendiler , Erler ben size sunu derim : Riza devletinde ozgurluk kavrami yoktur , Kulun kula kole olmasi vardir ! Riza devletinde Serbestlik yoktur Kulun kula calismasi vardir . En onemli kuralda Riza devletinde Sah Aliyi desteklemeyenlerin O hakkin yaninda olmayanlarin yeri yoktur ? Oraya onu sevenler girer Sevmeyenler surulup kovulur cobansiz kalan koyunlar surusune katilirlar . Pirimizden bir mezhepli deyis . Egnimize kirmizilar giyeriz Halimizce her manadan duyariz imam Cafer mezhebine uyariz Biz Muhammed Ali diyenlerdeniz Hurmetlerle Ben huda verdiden sevgiler |
|
|
|
|
|
|
#217 |
|
Yeni Üye Bulunduğu yer: ANKARA
Yas: 39
Üye No: 1463
Thanked 9 Times in 3 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 20
REP Seviyesi :
![]() |
ENEL HAKKI bilmeyen kişiye rıza sehrinin ne olduğunu,nefesin batındeki anlamını algılayamayan kişiye fazlada bir şey söylemeye gerek yok.Dualarımızın başında geçen üçler beşler yediler onikiler ondörtler onyediler kırkların anlamlarını batın olarak tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ederim.Rıza şehrini viraninin enfes bir nefesinde bir ulu şehirde tellağım var,ben tellalım pazar başım alidir,eksik alıp artı satsam yine kar,benim efendim,ben tellalım pazar başım alidir...biz tellalız,canı gelebildiyse alinin pazarına çağırırız.PAZARDA AŞK SATILIR.Pazarda arının binbir çiçeğin özünden yaptığı BALI satarız..Ayrıca baş ağrınıza eczacı olmam sebebiyle ağrı kesici tavsiye edebilirim...aşk ile
|
|
|
|
|
|
#218 | ||
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8543 Times in 4022 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
Evet Alibaba
Seni bi tanıyabilsek, tanıyamadık, ve anlıyamadık, bu eksiklik bizdedir muhakkada, Söylemlerinde bizi ikna etmiyor,ya biz kendimizi ifade edemiyoruz galiba, Nefessiz kalmanın güçle ve güçsüzlükle ne igisi var, onu anlamadım, nefessiz kalan her can bedeni terkeder, bedene can veren NEFS dir, ve beden gün gelir bunu almaz, alamaz, bu doğal bir olaydır, Alinti:
Eğer o kişi ben tanrıyım diyorsa doğrudur, Enel hak demek kolay olmasa gerek, sen düşünmeye devam et, Alinti:
ordaki MASAN dan kastın MASON mu? demek istedin, anlamadım, Ben mason değilim, Firavunda mason değildi, Amerikalıların Atası da, Firavunlar değil, ne alaka can Hava,Su,Toprak,Ateş gibi ve insaın tanırsallığı gibi düşünceler ALEVİLERDE DE vardır c.an Aleviliği iyi incele bunlar var., Yok amacımız ne senin yazdığını ne de seni küçültmek can Burda bir paylaşım yapıyoruz, Saygılarımla. |
||
|
|
|
| The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: | Alibaba (04-19-2009) |
|
|
#219 | |
|
Forum Katılımcısı Bulunduğu yer: konya
Üye No: 1096
Thanked 195 Times in 77 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 117
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
Alinti:
Anlatamadım galiba, Tanrıya ibadet tanrı istediği için mi yapılır diyorum. Peki yarattığı canlıdan niye böyle bir beklentiye girsin ki. Ya yapmasa ne olacak. Sanki Tanrı insanları bir bilgisayar programı gibi yaratmışda yapmasa programda bir hata var. gibi düşünüyorsunuz. Tanrı kullar onu bilsinler diye yarattı inancı Alevilikte yoktur. BU Tanrıya hakarettir. Sanki tanrı yalnızlık fobisi çekiyormuş da onun için canlıları yarattı. Bu tanrıya zayıf tarafı da varmış eksikliği yüklemek demektir ki bu mistizme ters bir düşünce sevgili Ali baba madem ki bu kadar sitemkarsın Sence tanrı alemi vetüm kahinatı niçin var etti. İŞ can babanın dediği gibi Amerika ile ne ilgisi var. Amerika ortaya çıkalı 500 yıldır. bizim bu düşünceleri kandili nurdan beri savunuruz. insaf. sevgili Nokta Telal olup pazarda eksik alıp artı satmak aşk satmanın manası ne? bence bu konuya yoğunlaş. Sevgili dostum şerihat insanın özden çıkmasıdır. Doğum gibi. Tarıkhat çevreyi tanımaktır dünyada yaşamak gibi. Marifet dünyada iken özden çiktığını (ışık) ve ona döneceğini bilmektir. Hakikat öze dönmektir. ilk yaradılış gibi. |
|
|
|
|
|
|
#220 | |
|
Gönül Dostu
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Muhterem iscanbaba sanirim ben sizi iyi anlamiyorum . Insan tanridir derken kendinizi hangi guce varliga koydugunuzu veya taha cikardiginizi kestiremiyorum . Sunu size sorayimda bari cevap verin bende aydinlanmis olayim !!! Sizin Insan tanridir derken , O insanda ne gibi bir guc var yani bu tanri sadece dogar olur yok olur oldukten sonra nereye gittigini bilirmi ? suur derecesi nedir ? Dunyaya gelmeden once ne yapardi ? Bunlari hatirlarmi yoksa hatirlamazmi ? Eger hatirlamazsa kendini kaybeden bir tanri durumuna giriyor o zaman geri kendini nasil bilecek ? En onemliside su soru geliyor akla ? Madem evreni yaratan kudretli bir tanri yok , Madem yaratanda var edende Insan kendisi , Nasil oluyorda yarattiklarinin hakkinda ve kendi varligi hakkinda bilgisizdir onun ilminde bize verecek bir aciklamasi yoktur . Ben boyle aciz bir tanri gormedim ? Yada siz Ruh halindeykenmi bilgilisiniz yani bedenden ayrildikdan sonra ,Eger oyle ise bunun bilincini vede hakikatini kavrayacak bilgi nedir neden ruh halindeyken gozukmuyorsunuz insanlara . O kadar evliya geldi gecti daha kimse bir haber getirmedi bize bu yaratilicik hakkinda . Eksikligimizi bagislayin birde sizi tanimak icin sizi sizden dinleyelim. Can hava su atas gibi kavramlar alevilikte vardir ben bunu biliyorum zaten bunu soylemedeki amac sizin bu fikir yapisini Firavun hanedanini yasatmak isteyen kisiler tarafindan alevilige sokulmustur tabi bu hava , su ,toprak kavraminin elbette yalan olmadigi anlamaina gelmez sadece sizin megilli oldugunuz beslenmeye calistiginiz uymak istediginiz fikir yapilarindan bahsediyorum . Amerikan filimlerinde cok gormussunuzdur hele bu gunlerde dahada asiri gitmislerdir . Filimlerde genelde Insana tanrisal kavram verirler iste adam nesneleri filan havaya kaldirir , gozunden atas cikartir vs vs . Hurmetler saygilar efendim |
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Alibaba For This Useful Post: | Seyfi MUXUNDİ (04-19-2009) |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links
|
|||||||||
![]() |
|||||||||