![]() |
|
![]() |
|||||||
| Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#11 |
|
Üyemiz |
şu an gerçekten çok şaşırdım , bende hep afiet olsun derdim . . .
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 35
Üye No: 260
Thanked 2581 Times in 1374 Posts REP Gücü : 26
REP Puanı : 657
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sofu olan arkadaşımın dedesi anlatmıştı:
Afiyet isminde güzel bir sünni kızına olan hayranlıktan dolayı insanlar birbirine "afiyet olsun" derlermiş. Afiyet kadar güzel anlamında... Zamanla gelenek haline gelen bu deyim günümüzde de kullanılmaktadır. Afiyet sözlük anlamında "hasta olmama durumu, sağlık, esenlik" olarak tanımlanmaktadır. Bu nedenle birine "afiyet olsun" demek; o kişinin iyi, sağlıklı olmasını dilemek anlamına geliyor: Peki siz sevdiklerinizin iyi ve sağlıklı olmasını dilemez misiniz? |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8543 Times in 4022 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
SN:Ali
Alinti:
Bu söylem sadece, yemek yendikten sonra söylenen bir söylem, Daha ziyede Afiyet olsun deyimi, doyumla ilgilidir, yani ORAL bir doyumun sonucunda söylenmektedir Afiyet olsun sözü araştırıldığında farklı bir söylemede tanık olacaksınız, Ben o tanımı birda yazmıyacağım amma, yazımda da ip ucu verdiğimi sanıyorum.
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yas: 35
Üye No: 260
Thanked 2581 Times in 1374 Posts REP Gücü : 26
REP Puanı : 657
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
"ORAL bir doyumun..." İşcanbaba...
"Dostlarımız için afiyetteler mi deriz" Aslında bu deyimi biraz daha yaşlılar kullanmaktadırlar. Bu şekilde kullanıldığında da ruhsal doyum mu sözkonusu? |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8543 Times in 4022 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alibaba;
Ban kendi cevremd ve Aleviler içinde AFYET olsun diyeni duymadım, Şu son dönemlerde bizerin genc kuşaları söylemekte. Afiyet olsun sözünü, sana ip ucu verdim, İnterneten araştır. |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|