Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > Yazarlarımız > Ünsal Öztürk

Ünsal Öztürk Ünsal Öztürk Makalelerinin Okudugu ve makalelere soru ve yorumların yapılacağı bölüm

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 05-04-2011, 10:23   #1
Ünsal Öztürk
GençALEVİLER YAZARI
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1262
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 1
REP Puanı : 10
REP Seviyesi : Ünsal Öztürk is on a distinguished road
İletişim
Standart Aleviler Turgut Öker’e Neden Oy Vermez!

Ünsal Öztürk

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker, 12 Haziran 2011 tarihinde Türkiye’de yapılacak genel seçimlerde milletvekilliğine aday oldu.

Turgut Öker İstanbul I. Bölge bağımsız milletvekili adayıdır.

Turgut Öker, “Meclise Can Gelecek!” sloganını kullanmaktadır.

Bağımsız Alevi aday olan Turgut Öker’in hedef kitlesi Alevilerdir.

Bir kısım yazar, Turgut Öker’in adaylığını desteklediklerini açıkladı. Bunlardan bazıları Turan Eser, Mehmet Bayrak, İbrahim Bahadır, Erdoğan Aydın ve Erdoğan Çınar’dır.

Kurulan internet sitesinde ([Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]), bazı yazarların Turgut Öker’e destek yazıları yayımlandı. Ayrıca Erdal Yıldırım, bu destek yazılarını mümkün olan en geniş çevreye yaymaya çalışıyor.

Turgut Öker’e destek yazılarının en ilgi çekicisi Erdoğan Çınar’ın yazısıdır.

Bilindiği gibi Erdoğan Çınar’ın çok kötü bir ünü vardır. Yerli ve yabancı eserlerde tahrifat yapmış, Paulikien kiliselerini Alevi ocağı, papazlarını Alevi piri olarak göstermiştir. Hıristiyan düalist Ermeni Konstantine’i Aleviliğin ve Alevi ocaklarının kurucusu, sözlü kültürün kurucusu ve kurumlaştırıcısı, St Paul’un en yakın papazı Silvanus’un adını kendisine takma ad olarak alan bu Konstantine’i Pir Sultan Abdal’ın ta kendisi olarak göstermiştir. Kutsal fahişelerin, kölelerin bulunduğu Komanaları Alevi dergah-devlet olarak yazmış bir kişidir. Bizler “Alevi Tarih Yazımında Skandal-Erdoğan Çınar Örneği” başlığıyla yayınladığımız kitapta Erdoğan Çınar’ın yüzünü açığa çıkarttık. Bu kişi Turgut Öker’i sözde öven bir yazı yazmış, Turgut Öker de bu yazıyı basın bültenine alarak çevreye dağıtmıştır.

Turgut Öker, Erdoğan Çınar’ın yazısını sitesine koymakla hedef kitlesi olan Alevileri kaybetmiştir.

Erdoğan Çınar’ın yazısı “Şimdi Turgut Öker Zamanı” başlığını taşımaktadır.

Yazıdaki en etkili bölüm şöyledir:

“Ben Turgut Öker ile 2005 yılının başlarında Köln’de bir panelde tanıştım. Son derece aydınlık yüzlü bir o kadar da karizmatik biriydi. Etkili konuşuyordu.
Böylesi insanlarımız varken ve ortadayken bıyıkları sigara dumanından sararmış, dişleri fırça yüzü görmemiş, okuma yazmayı askerde öğrenmiş, kirli sakallı, meczup kılıklı, ezik büzük insanların Alevi temsilcileri diye ekranlarda dolaştırılmalarının ne denli profesyonel bir tasarım olduğunu o gün daha iyi anladım.”

Erdoğan Çınar, güya Turgut Öker’i övüyor. Överken, televizyonlara Alevi temsilcisi olarak “çıkarılan” bazı kişileri (kişi adı vermiyor) çarpıcı ve iğrendirici kelimelerle yerden yere vuruyor.

Erdoğan Çınar’a göre Turgut Öker şöyle bir kişidir:

Bıyıksızdır, dolayısıyla bıyıkları sigara dumanından sararmamıştır.

Dişlerini düzenli olarak fırçalamaktadır.

Okuma yazmayı askerde değil okulda öğrenmiştir.

Kirli sakallı ve meczup kılıklı değildir.

Ayrıca ezik büzük de değildir.

Turgut Öker aydınlık yüzlü ve karizmatik biridir. Etkili de konuşmaktadır.

TELEVİZYONLARA ALEVİ TEMSİLCİSİ OLARAK ÇIKANLAR ACABA KİMLER?

Erdoğan Çınar, Turgut Öker ile 2005 yılında tanışmış. Çok eski değil. Alevi temsilcisi olarak televizyonlara çıkan insanları gözümüzün önünden şöyle bir geçirelim:

Rıza Zelyut, Cemal Şener, İzzettin Doğan, Hüseyin Dedegarkınoğlu, Nejat Birdoğan, Fermani Altun, Veliyettin Ulusoy, Dertli Divani, Esat Korkmaz, Mehmet Yaman, Ali Yaman, Ali Rıza Uğurlu, Ali Kenanoğlu, Ercan Geçmez, Ali Balkız, Gülağ Öz, Kazım Genç, Ali Yıldırım, Fevzi Gümüş, Murtaza Demir, Ali Doğan, İlhan Cem Erseven, Kemal Soyer, Necdet Saraç, Veli Aydın, Arif Sağ, Yavuz Top, Rıza Aydoğmuş, İsmail Kaplan, Hamza Aksüt, Hasan Harmancı, Kemal Bülbül, Adıgüzel Erbaş Dede, Mehmet Turan, Hüseyin Gazi Metin, Şakir Keçeli, Muharrem Naci Orhan, Adil Ali Atalay, Reha Çamuroğlu, Cafer Kaplan, Hüseyin Demirtaş, Hasan Kılavuz, Ali Haydar Celasun, Mustafa Timisi, Hüseyin Balan, Feyzullah Çınar, Aşık Mahsuni, Ali Ekber Çiçek, Musa Eroğlu, Bedri Noyan, Kamer Genç, Lütfü Kaleli, Baki Öz. ...

Bu insanların hiçbirisi dişlerini fırçalamayan, kirli sakallı, meczup kılıklı kişiler değildir. Acaba Erdoğan Çınar kurduğu cümlelerle kimleri kastetmektedir?

Atv’ye iki dede çıkmıştı. Programı Prof. Alemdar Yalçın yönetiyordu. 2006 ya da 2007 yılıydı. Arguvan’ın eski adı Germişi, yeni adı Ermişli köyündendiler. İmam Rıza-Avuçan ocağı üyesi iki dede. Sakalları ve bıyıkları görkemliydi. Bıyıkları tütünden sararmıştı.

Zaman zaman Derviş Cemal ocağından Firik Dede’nin görüntülerini de televizyonlarda görüyoruz. Erdoğan Çınar’ın kastettiği onlar mıdır acaba?

(Bakınız [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...])

Tarih boyunca Alevi pirleri, mürşitleri, zakirleri, rehberleri, talipleri bıyıklı ve sakallıydı. Hiçbir Alevi Hacı Bektaş’ı, Avuçan’ı, Baba Mansur’u, Hacı Kureyş’i, Dede Garkın’ı, Hallacı Mansur’u, Fazlullah Hurufi’yi, Nesimi’yi, Abdal Musa Sultan’ı, Şah Kulu’nu, Karaca Ahmet’i, Hubyar Sultan’ı, Pir Sultan Abdal’ı, Seyit Rıza’yı, Baba İshak’ı, Baba İlyas’ı... bıyıksız ve sakalsız düşünemez. Onlar pirü pak kişilerdi. Himmet onlardan...

ERDOĞAN ÇINAR, “MECZUP KILIKLI” DİYEREK DEDELERE HAKARET EDİYOR

Erdoğan Çınar, “Bıyıkları sigara dumanından sararmış, dişleri fırça yüzü görmemiş, okuma yazmayı askerde öğrenmiş, kirli sakallı, meczup kılıklı, ezik büzük insanlar” derken tabii ki dedeleri kastetmektedir. Dedelerle Turgut Öker’i karşılaştırmaktadır. Bunu nereden mi biliyoruz? Erdoğan Çınar’ın yazıları internette duruyor. “Bu Sevdaya Düştük Bir Kere” başlıklı yazısında dedelere ağır hakaretler ediyordu. Bilindiği gibi dedelerin tamamına yakını ocaklarını Musa Kazım’a bağlamaktadır. Erdoğan Çınar ise buna karşı çıkıyor ve şunları söylüyordu:

“Yakın geçmişte kendisine ‘dede’ süsü vermiş cahil takımı da aynen bunları söylüyorlardı.. Onlar uzun metinler yazacak kadar okuma yazma bilmediklerinden bunları kağıda dökememişlerdi.

Hamza Aksüt bu hurafeleri olduğu gibi yazıya geçirmiş. Elinde kanıt olarak cahil takımından devraldığı biçare söylemlerden başka hiçbir veri yok.”
(Erdoğan Çınar, Bu Sevdaya Düştük Bir Kere yazısı)

Görüldüğü gibi Erdoğan Çınar’da önü alınamayacak kadar nefretle yüklenmiş, dedelere “cahil takımı” diyebilecek kadar pervasızlaşmış bir dede karşıtlığı vardır.

Dedeye karşı olmak, dedelik kurumunu zayıflatmak, bir taraftan cemevleri ibadethane olsun derken diğer taraftan dedeleri küçümsemek bundan böyle yükselen “değer” olmayacaktır.

Dedelik kurumuna sahip çıkmak Aleviliğin olmazsa olmaz temel şartıdır.

TURGUT ÖKER İLE DEDELER KARŞILAŞTIRILAMAZ

Alevilik, Dede ve Talip ilişkisine dayanır.

Bir Alevi ya dededir, ya da taliptir.

Hakk Yol’u Aleviliği bugüne Dedeler dilden dile, Zakirler telden tele getirmiştir.

Dede ya da talip olmayan bir kişi Alevi halkının bir evladı ya da Alevileri seven bir muhiptir.

Örneğin ben talip bile değilim. Alevi halkının bir evladıyım. Haddimi biliyorum, dedelere, öğretilerine bağlıyım, özellikle onların sakallarına, bıyıklarına son derece saygılıyım.

Çünkü sakal ve bıyık Alevilerin simgesidir.

Aynı şekilde Turgut Öker de benim gibidir, talip bile değildir. Bir dernek başkanıdır.

Turgut Öker talip değildir, çünkü talip olmak için ikrar vermek gerekir. Ocağını bilecek, bir dedenin eteğine varacak, musahip tutacak, Yol’a girecek ve talip olacak.

Dolayısıyla Turgut Öker’i dedelerle karşılaştırmak uygun değildir.

Akıllı ve profesyonel bir Alevi milletvekili adayı kendisini dedelerle mukayese ettirmez, onların aşağılanmasına izin vermez, Erdoğan Çınar’ın yazdığı yazıyı propaganda sitesine koymaz.

Milletvekili olabilmek için profesyonel bir çalışmaya, etkili bir kampanyaya gerek vardır. Milletvekilliğine adaylığını koyan bir kişi hedef kitleyle doğrudan, iyi ve saygın bir ilişki kurar.

Özellikle kamuoyunun önüne milletvekilliği için çıktığında hareketlerine, ağzından çıkanlara; etrafındakilere, etrafındakilerin ağzından çıkanlara dikkat eder. Çünkü artık o toplumun karşısında tek başınadır ve bütün ilişkileri dikkatle takip edilecektir.

Hakk Erenlerinin Yol’u derneklere değil ocaklara dayanır. Derneğe başkan olmak Alevilere lider olmak anlamına gelmez...

Turgut Öker Alevilerden oy istiyor.

Başka dinlerden ve inançlardan insanlar doğal olarak Turgut Öker’e oy vermez.

Turgut Öker’in hedef kitlesi sadece Alevilerdir.

Aleviliğe bağlı, itikatlı ve ikrarlı Aleviler, samimi muhipler “Dedesiz Alevilik” olamayacağını bilir.

Taliplerden ve muhiplerden oy istiyorsunuz. Propaganda çalışmanızı ise “Bıyıkları sigara dumanından sararmış, dişleri fırça yüzü görmemiş, okuma yazmayı askerde öğrenmiş, kirli sakallı, meczup kılıklı, ezik büzük insanlar” diye yürütüyorsunuz.

İnsan hiç kendisini, pirlerini, mürşitlerini suçlayanlara oy verir mi?

O pirler ve mürşitler ki, bin yılların Alevi geleneğini yaşatan, günümüze aktaran kişilerdir. Örneğin Arguvan-Germişili dedelerden Germişi Semahı dahil birçok deyiş derlenmiştir. Gani Pekşen’in derlediği pek çok deyiş bu bıyıklı ve sakallı dedelerden alınmıştır.
Ünsal Öztürk isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 15 Users Say Thank You to Ünsal Öztürk For This Useful Post:
aliimren (05-09-2011), ArdaBaran (05-04-2011), Babacan (05-20-2011), ...baskoylu... (05-04-2011), Çopur (05-12-2011), DEMAN (05-05-2011), esonto58 (05-04-2011), h-alibaba (05-06-2011), Hamza Aksüt (05-04-2011), herdem (05-10-2011), karan (05-05-2011), kral çıplak (05-04-2011), ozan abbas (05-04-2011), yolcudede (05-24-2011), İşcanbaba (05-04-2011)

Alt 05-04-2011, 11:22   #2
ozan abbas
Kontrollü Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3493
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : 13
REP Seviyesi : ozan abbas is on a distinguished road
İletişim

Saygideger Ünsal Öztürk,

Bütün bu elelstirilerinize ragmen yinede Turgut Öker desteklenemezmi.! Alevi kamuoyunda bütün olup biteni izleme gayreti icinde olan biri olarak, elestirilerinize aynen harfi harfine katiliyorum ama bütün bunlara ragmen, Turgut Öker,in daha olumlu bir cizgiye cekmek amaci ve düzen karsisinda dile getirdigi ve ileri sürdügü hakli taleplerin hakli görülmesi ve secim söylemlerindeki taleplerin arkasinda durmasi uyarisi ve duyurusuyla, gerek Turgut Öker,in gereksede Turgut Öker gibi pek cok, adayin, düzen ve fasist rejim karsisinda desteklenmesi demokratik ileri bir adim olmazmi.

Elbetteki her cevrede oldugu gibi Alevilerde kendi icinde, daha tutarli, bizim sizin itiraz edemeyecegimiz, dürüst yol eri adaylari cikarma calisma ve girisimleri hic bir kosulda aksatilmadan sürdürülmeli ve varsa böylesi girisimler ve adimlar, elbette Turgut Ökerden önce onlarin desteklenmesi gerekir.

Bu durusu ve bu gidisiyle Turgut Öker, uzun yol yürüyemez. Bu davanin gercek sahipleri örgütlenip aciga ciktikca, Turgur Öker ve onun etrafinda kümemlenen kimi saibeli ve tartismali insanlarin Aleviler icinde giderek etkisizlesecegini bilmek ve görmek gerekiyor. Bu düsünceden hareketle bu durumu gördügümü bilmeme ragmen, Turgut Ökerin düzen partileri disinda, bagimsiz bir yol tercih etmesi ve bunu, secilmek esasi icin degil, Alevi davasinin savunulmasi icin aciklamasi demokratik ileri bir adim degilmidir.

Bu konuda düsünce ve yorumlarinizi almak isterim.

Saygilarimla

Ozan abbas

Konu ozan abbas tarafindan (05-04-2011 Saat 18:22 ) değistirilmistir..
ozan abbas isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 7 Users Say Thank You to ozan abbas For This Useful Post:
aris (05-06-2011), ...baskoylu... (05-04-2011), esonto58 (05-04-2011), Hamza Aksüt (05-04-2011), kral çıplak (05-04-2011), Mananali (05-04-2011), Ünsal Öztürk (05-04-2011)
Alt 05-04-2011, 12:54   #3
yıldızbaba.58
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

yıldızbaba.58 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3665
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 3
REP Puanı : 26
REP Seviyesi : yıldızbaba.58 is on a distinguished road
İletişim

Bir kaşık suda fırtına koparmak: Seçimlerde rakipler arası rekabet normaldır. Fakat bu rekabette sarfedilen her sözün yada verilecek her demecin, adaya getirisi ve götürüsü vardır. Bu istisnai durumlarla her aday karşılaşır. Rakiplere koz verir yada rakiplerin kıracağı her pottan avantaj sağlayabilir.
Bir yazar olmaya soyunmuş Erdoğan Çınar'ın böylesi gaflarını ilk kitabını çıkardığı dönemde bende gördüm.
Yüzünede vurdum.
Fakat kendini beğenmiş ukalaca tarzından vaz geçmediğinide gördüm.
Yetmişli yıllarda devrimcilerin dedeleri köylerden kovup hakaret ettiğini söyleyince,hemen tepki gösterip sözünü geri almasını söyledim.
Fakat hiç oralı olmadı.
Devrimcilerin bazı dedelere tepkili olduğunu bende biliyorum.
Çünkü bu dedelerin cahil olanları devrimcileri karalayıp ispiyon ettiklerine şahit olmuştum.
Bunun yanında kışın hastalanan bir Pir'i devrimci arkadaşlarımla birlikte karlı tipili havada hastahaneye götürmek için, kilometrelerce sırtımda taşıdığımı Erdoğan Çınar'ın yüzüne söyledim.
İstisnalara bakıp devrimcilerin genelini suçlamasının yanlış olduğunu da söyledim.
Fakat devrimcileri karalayan, ispiyon eden, kendini bilmez dedelerde istisnalar olarak vardı.
Halada böyle istisnalar vardır.
Bu istisnalara bakıp dedelerin genelini suçlamakta yanlıştır.
İzzet'in Doğan, Fermani Altun böylesi istisnalardır.
Erdoğan Çınar'ın genellemeci ve kurgucu yaklaşımlarıda böylesi istisnalara örnektir.
Ama bu tür istisnaları kullanarak, basın yoluyla Turgut Öker'in seçim kapanyasını bulandırıp gözden düşüren ve belli siyasi odaklara dolaylı hizmet edenlerde böylesi istisnalardır.
Karikatörleştirme yöntemiyle Turgut Öker'e yoğun saldırılarını aralıksız sürdüren bu kesimler; yöntemde Çınar'ın birer versiyonu olduklarını bilmeliler.
Erdoğan Çınar'ın devirdiği çamları Turgut Öker'e mal etmek;hazımsızlık, kıskançlık ve tahamülsüzlüktür.
Anti Turgut Öker kampanyasını sürdürenler acaba geriye kalan 549 milletvekili içinde böyle eleştiriler hiç yaptılarmı?
Yazılarını izlediğimiz kadarıyla hiç yapmadılar.
Peki bu arkadaşlar, diyelimki Turgut Öker'i, Çınar veya başkaları yanlış tanıtıyor ve Öker'de destekçilerinin bu hatalarını fark etmeden zaafa düştüğü için siyasi yetmezlik yaşıyor, bu yetmezlikleriyle de, seçmeni temsil etme kabiliyetinin olmadığını kabul edelim.
Fakat İstanbul birinci bölgede diğer bir Alevi aday olan Sebahat Tuncel var.
Sebahat Tuncel demokrasi mücadelesinde hem vekil olmadan önce hemde vekil olduktan sonra verdiği bedellerle kendini sadece Türkiye'de değil, Latin Amerika daki formlarda bile kabul ettirmiş,dünya yoksullarının ve ezilenlerinin takdirini aldığını, Brezilya'daki toplantılarda da kanıtlamış,faşist zindanlarda Türkiye'de şimdiye kadar hiç bir milletcvekilinin alamayacağı miktarda bir oy alarak cezaevinden parlementoya gitmiştir.
Bu arkadaşlar eğer çok samimi iseler, bu formlarda Sebahat Tuncel'i desteklediklerini açıkça söylesinler.
Bizde samimiyetlerini görelim.
Bunu yapamıyorlarsa, lütfen bağcı dövmekten vaz geçip,Turgut Öker'e karşı sürdürdükleri haksız kampanyaya son versinler.
Bunuda yapamıyorlarsa, boşa kamuflaj yapmadan, İstanbul birinci bölgede Chp'ye oy vereceklerini açıkça söyleyip, Gürsel Tekin ve sevgilisi milletvekili adayını seçeceklerini samimice açıklasınlar.
Öyle ya iki sevgili parlementoda belki Alevilerin hakkını daha büyük bir aşkla savunabilirler.
Buna inananlara da saygı duyarız.
Ama açık sözlü olmaları şartıyla.
Öyle karnından konuşarak olmasın.

Konu yıldızbaba.58 tarafindan (05-04-2011 Saat 23:59 ) değistirilmistir..
yıldızbaba.58 isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 6 Users Say Thank You to yıldızbaba.58 For This Useful Post:
aris (05-06-2011), ...baskoylu... (05-04-2011), Hamza Aksüt (05-04-2011), ozan abbas (05-04-2011), Ünsal Öztürk (05-04-2011), İşcanbaba (05-05-2011)
Alt 05-04-2011, 13:01   #4
Ünsal Öztürk
GençALEVİLER YAZARI
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1262
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 10
REP Seviyesi : Ünsal Öztürk is on a distinguished road
İletişim

Değerli Ozan

Teşekkür ederim. Turgut Öker'in ne yaparsa Alevilerden oy alabileceğini anlatmaya çalıştım. Destek yazısı böyle olur.
İstanbul'da olsaydım oyumu Sabahat Tuncel'e verirdim.
Sandığa gitmem ama Sabahat oyu hak ediyor.
Ünsal Öztürk isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 9 Users Say Thank You to Ünsal Öztürk For This Useful Post:
aris (05-06-2011), Babacan (05-20-2011), ...baskoylu... (05-04-2011), esonto58 (05-04-2011), Hamza Aksüt (05-04-2011), karan (05-05-2011), kral çıplak (05-04-2011), ozan abbas (05-04-2011), yıldızbaba.58 (05-05-2011)
Alt 05-04-2011, 18:38   #5
ozan abbas
Kontrollü Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3493
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 13
REP Seviyesi : ozan abbas is on a distinguished road
İletişim

Alinti:
Ünsal Öztürk Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Değerli Ozan

Teşekkür ederim. Turgut Öker'in ne yaparsa Alevilerden oy alabileceğini anlatmaya çalıştım. Destek yazısı böyle olur.
İstanbul'da olsaydım oyumu Sabahat Tuncel'e verirdim.
Sandığa gitmem ama Sabahat oyu hak ediyor.

Saygideger Ünsal;

Benimde oy kullanma sansim yok ama olsaydi, bulundugum yerde, ister benim gibi düsünsün isterse düsünmesin, en ileri ve en tutarli adaya verirdim oyumu ancak, destegi sadece bir oy vermeden ibaret görmedigim icin, beni temsil etmesi icin degil, savunduklari cevreleri ve dile getirdikleri hakli taleplerin arkasinda durmalari amaclida, düzen partilerinin disinda hereksi destekledigimi aciklardim.

Zira örnegin destekleyecegim bölgede, birbirinden tutarli, ve seckin, üc-bes adayin olmasi durumunda, hepsinide desteklemeye layik görseydim yani diyelimki öyle olsaydi, oy destegini sadece birine sunabilirdim. Ancak;

Adaylarin yada siyasi cevrelerin, düzen ve fasist rejim karsisinda, demokratik ve ileri hakli istemleri oldugu icin, bu konumdaki bütün adaylara destek veririm ve verilmesi gerektigini, dogru ve gerekli; siyasi sinif mücadelesinin bir taktigi olarak görürdüm. Simdide öylesi bir secim taktigini dogru buluyorum.

Egerki ben sadece bana benzeyeni, yada benim gibi düsünenleri destekleyeceksem, ve diger muhalif kesimleri dislayacaksam, yanliz kalmaya mahkum oldugumu görmeliyim.

Her cevreye her adaya elestirilerimizi yöneltecegiz, dogrularinin propagandasini yapip, yanlislarina ise karsi gelecegiz. Onlari dostca uyaracagiz, uyarilarimizin bugün degilsede yarin yasam tarafindan dogrulanacagi inanciyla, sabirla bekleyecegiz. Bizden uzak durani bize dogru cekmek icin, dogru bir siyasi calisma yürütecegiz ama genel saflastirmada, düzen ve düzen karsiti muhalefeti gözecetecegiz. Tipki bütün muhalif cevrelerin 1 Mayista Taksimde bir arada dayanisma icinde olmasi gibi.

Saygilarimla

Ozan abbas

Konu ozan abbas tarafindan (05-04-2011 Saat 18:42 ) değistirilmistir..
ozan abbas isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 5 Users Say Thank You to ozan abbas For This Useful Post:
...baskoylu... (05-06-2011), Hamza Aksüt (05-05-2011), karan (05-05-2011), kral çıplak (05-04-2011), Ünsal Öztürk (05-05-2011)
Alt 05-04-2011, 21:25   #6
kral çıplak
Hakka Yürüdü
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 39
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 422
REP Seviyesi : kral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nice
İletişim

İki gün önce Hayat tv canlı yayınında Turgut ÖKER-i izledim...
Aynı proğramda kendisinden hariç bir konuk daha vardı..
EMEP-ten bir arkadaşımızdı...

İki milletvekili adayının ortak sorulara verdiği yanıtlar birbirine çok yakındı...
Fakat her ne kadar görüşlerde birçok benzerlik olsa da,
bana göre iki politikacının arasında özel bir fark vardı...
Turgut ÖKER-e sorulan soruların Alevilerle ilgili bölümlerinde EMEP-li arkadaştan önemli derecede ayrılıyordu...
Onun farkı da bunadan sonra başlıyordu...
Turgut ÖKER-in verdiği cevapların tamamına katılıyordum...
Adeta içimden geçenleri söylüyordu...
İstanbul 1. böldede oturan biri olsaydım oyum kesinlikle Turgut ÖKER-in olurdu...
Tabi tüm bunlar meselenin duygusal kısmı...
Olay gelip gerçeklere dayandığında,
yani duygusallık yerini mantığa ve vicdana bıraktığında ise durum tamamen tersine dönüyordu...
Bu durumda diyebileceğim tek şey kalıyor,
o da şu...
KEŞKE GERÇEK YÜZÜNÜ HİÇ GÖRMEMİŞ OLSAYDIM...

Tabi bu anlattıklarım tamamen şahsımla ilgili duygu ve düşüncelerdir...
Bende oluşmuş olan bu olumsuz düşüncelerin sepeplerini buralarda olupta bilmeyen yoktur...
Bütün bunların yanı sıra yıllardır Alevi forumlarında olup,
yazan ve tartışmalara katılan bazı arkadaşımız var ki,
onlar da bir çok olaya tanık olmuş veya bazıları var ki Turgut ÖKER-in etrafındaki kişlerden bazılarıyla çok kötü tartışmalar yaşamış,
onların gerçek yüzünü görmüş,
ve özellikle de bu kişlerin Turgut ÖKER-le yakın ilişkilerini de biliyor olmalarına rağmen,
haaaala onu Alevilerin temsilcisi sıfatıyla görüp savunmaya kalkabilmektedirler...
Hem de bilmem hangi Alevi değerini kendine isim olarak yakıştırmış olmalarına rağmen bu tavrı takınabilmektedirler...
İşte meselenin en düşündürücü yanlarından biri de budur...
SÖZ MECLİSTEN İÇERİ...

Saygılarımla

Kral çıplak.

Konu kral çıplak tarafindan (05-04-2011 Saat 21:28 ) değistirilmistir..
kral çıplak isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 7 Users Say Thank You to kral çıplak For This Useful Post:
...baskoylu... (05-06-2011), DEMAN (05-05-2011), Hamza Aksüt (05-05-2011), karan (05-05-2011), ozan abbas (05-04-2011), Ünsal Öztürk (05-05-2011), İşcanbaba (05-05-2011)
Alt 05-04-2011, 22:16   #7
Devrim06
"Enel Hakk"
Kullanıcı Profili

Devrim06 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 30
Üye No: 14
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi : Devrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud of
İletişim

Alinti:
yıldızbaba.58 Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
ama bu tür istisnaları kullanarak basın yoluyla Turgut Öker'in seçim kapanyasını bulandırıp gçzden düşüren ve belli siyasi odaklara dolaylı hizmet edenlerde böylesi istisnalardır.
Karikatörleştirme yöntemiyle turgut Öker'e yoğun saldırılarını aralıksız sürdüren bu kesimler yöntemde Çınar'ın birer versiyonu olduklarını bilmeliler. Erdoğan çınarın devirdiği çamları Turgut Öker'e mal etmek,hazımsızlık kıskançlık ve tahamülsüzlüktür.

Sevgili abim iyi yazmışsın hoş yazmıssın ama bana göre bu paragraf, önceki paragraflara gölge düşürmüş. (benzer yazılarn daha önce de vardı)Erdoğan Çınar''ın devirdiği çamların Sayın Öker'e maledilmesinin tek bir nedeni vardır buda kendisidir. Onunla olan yakınlığı, işbirliği, koşulsuz koruması, yazılan bu haberlere cevap vermemesi (E.Ç. makalesi 1 hafta 10 gün önce yayınlandı , düzeltebilirdi.) çamları normal olarak maletmektedir. Ortada ki yanlışlıklar anlatıldığı halde bu yakınlaşma da değişiklik olmamış aksine yol tv. nin İstanbul temsilciliği ile ödüllendirmiştir Çınar'ı.
Sürekli CHP'de ki adayların yanlış davranışların eleştirilmemesinden dem vurmuşsunuz. CHP'de kimse Alevi aday diye ortaya çıkmamaktadır, Alevi temsilcisi olarak oy talep etmemektedir, kimse "meclise can girecek" sloganı kullanmamıştır. Burdan CHP'li olduğum sonucuna varabilirssiniz. peşinen cevaplayayım. 30 yaşındayım ve referandum dahil bir kez oy kullandım. Dolayısıyla CHP içinde ki adayların ne olduklarıyla birebir ilgilenmiyorum. Alevi adayların, Alevilerin oylarına birey olarak talip olanların durumlarıyla ilgilenmem kadar doğal bir durum olmasa gerek. Ali Balkız'ı eleştirenlerin(EDP'den dolayı) Turgut Öker'e koşulsuz destek vermeside oldukça ilginç. Nasıl bir fark görüldü merak etmekteyim.
İstanbul 1. bölgede oturuyor olsam Sebahat hanıma oy verirmiydim bilmiyorum kendisini tanımıyorum. Bulunduğu siyasi parti ile ilgili , sosyalist olduklarına dair oldukça fazla soru işareti mevcut. Bunun yanında kendisine oy vermiş olsamda Alevi olduğu için değil, siyasi düşüncem doğrultusunda oy verirdim. Ne kendiinin ne de partisinin Alevilik ile ilgili somut adımlarını görmüş değiliz. Bu anlamda bizi temsil ettklerini/edeceklerini söyleyemeyiz. Sayın Öker ile kıyaslanması bu çerçeve de bende doğru değil.
Bir ek daha yapayım. Bağımsız diye her aday olana oy verme mantığı da kabul edilebilinir bir düşünce olamaz. 1 dönem öncesine kadar Muhsin Yazıcıoğlu Sivas bağımsız milletvekiliydi. Yaşamış olsa yine bağımsız aday olacaktı. Destelenmesi Sivas şehitlerinin kemiklerini sızlatmaz mı?

Alinti:
Anti turgut Öker kampanyasını sürdürenler acaba geriye kalan 549 milletvekili içinde böyle eleştiriler hiç yaptılarmı? yazılarını izlediğimiz kadarıyla hiç yapmadılar.
Yukarda fikrimi söyledim

Alinti:
Peki bu arkadaşlar diyelimki turgut Ökeri Çınar veya başkaları yanlış tanıtıyor ve Ökerde destekçilerinin bu hatalarını fark etmeden zaafa düştüğü için siyasi yetmezlik yaşıyor. Bu yetmezlikleriylede seçmeni temsil etme kabiliyetinin olmadığını kabul edelim.
Konuda mutabakatın sağlanamamasının nedini de sanırım burası. Çınar, Turgur Öker'i yanlış tanıtıyor diye düşünmüyor eleştirenler. En azından ben öyle düşünmüyorum. Zaafa falan düştüğünü de düşünmüyorum. Kendisi bizzat aynı fikirde.

saygılar

Hakk'ı görmek diler isen

Suret-i insana bak

Arayıp gezme bu halkı

Cismin içre câna bak.

Noksani Baba
Devrim06 isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 7 Users Say Thank You to Devrim06 For This Useful Post:
...baskoylu... (05-06-2011), Hamza Aksüt (05-05-2011), karan (05-05-2011), kral çıplak (05-04-2011), ozan abbas (05-04-2011), Ünsal Öztürk (05-05-2011), İşcanbaba (05-05-2011)
Alt 05-04-2011, 22:57   #8
karınça z
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili

karınça z - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3813
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 30
REP Seviyesi : karınça z is on a distinguished road
İletişim

"Ancak hiç bir şey yapmayanlar ,hiç hata yapmazlar"

Neden Bağımsız Alevi Adayı desteklemeliyiz diye bir makale yazmıştım.Forumdaki yazar ve yorumculardan bir cevap gelmedi .Cevap gelmeyince bir polemik ve tartışma da çıkmamış oldu.Kimi arkadaşlarımız ,Bağımsız Alevi Adayının kişiliği ve fikirlerini tartışma konusu yaparken kimi CHP ve BDP liler de "oylar bölünmesin" anlayışıyla Bağımsız Alevi Adaya karşı çıkıyorlar.

Aleviler ve Alevilik, sünnilik karşısında yenilmiş silinmiş küllenmiş,savrulmuşlardır...Ağlamayı keramet,Sığnmayı marifet haline getirerek,celladlarına "Aşık" olmuşlardır.itikatsiz,ikrarsız ilkesiz,"Mankurt"lara dönmüşlerdir...Alevileri Devşirmeler,Dönmeler,Ulusçular,Uyducular kendilerine göre şekillendirip,kendilerine ardıl yapmışlar ve yapmaktadırlar.

Kürt Milliyetçiligine pirim verenlerle, Bürokratik Cumhuriyetçilerden medet umanlar ; "Bağımsız Alevi Adayı olur mu?" "Adayda zaten şöyle böyle düşünen ve davranan biri Alevi itikatı yok.Amacı Vekil olmatan başka bişey değil" gibi gerekçelerle Bağımsız Alevi Adayı karşıtlığı yapmaktadırlar...

İnsanın "Ey Allahım,bana dostlarımla baş edebilme gücü ver.Düşmanlarıma ben yeterim." diyesi geliyor.Aday, doğru insan,Adaylık yeri doğru yer ,Aday olma zamanı doğru zaman olmaya bilir.Alevi Aday hiç oy almaya da bilir.Aday olmak var olmaktır.Aleviler varlığını Adaylıkla göstermeliler,Aleviliğin propağandasını yapabilmeliler.Korkularını kırabilmeliler..Alevilerin engelleri,Sünnilik ve Asimilasyon değildir Alevilerin engelleri zihinlerindeki korkuları,yüreklerindeki özgüven eksikliğidir."Biz de varız " diye bilmektir.

Turgut ÖKER,Bağımsız Alevi Aday olarak,İstanbul birinci bölgeden aday olmuştur.Kişisel bir kararından öte AABK nın kararınca çıkmıştır.Ne niyetle çıkarsa çıksın ! Bağımsız Alevi Aday olarak çıkmak; Her tür saldırıyı göze almak,Hüsranı ve hayal kırıklığını bile baştan kabullenebilmektir...Büyük cesarettir !! "Herkesin sustuğu yer de konuşmak, Herkesin durduğu yerde yürümek" ,öncülük, önderlik etmektir.Hatta delilik etmektir.Deliler öncülük eder,başlatandır."Bir deli bir kuya bir taş atar,kırk akıllı çıkaramaz" öz deyişi bile ;Bir deli kırk akıllıya bedeldir..."Başlatanlar Deli,başaranlar Veli olur"...Keşke ABF de böyle bir karar alıp,Bağımsız Alevi Adaylar gösterebilseydi.CHP ve BDP eşiklerinde bekçilik yapmasaydı.

Bağımsız Alevi Adayı,Yanlızdır.Dostlarından kat be kat Dost olmayanları vardır.Etrafında Aleviligi oraya buraya bağlamaya çalışan,tahribatçılar,taklitçiler,yalancılar ve menfaatçiler olabilir. Aday,yöntem yanlışlığı,hedef karışıklığı yapabilir.Bütün bunların sonucu olarak ,kazanamaya bilir.Bağımsız Alevi Aday olarak çıkmıştır ve "Aleviler vardır!" ı göstermiştir. Bir tek bu doğru adım bile diğer yanlışları geride bırakır.

Turgut ÖKER, Erdoğan Çınar ile Hukukunu gözden geçirmek,Çınarın "Girişimlerini" görmezden gelmekten vazgeçmelidir.Alevi Dedelerine,Pirlerine hakaret eden bir yazıyı derhal kaldırtmalı,Alevi toplumundan ve Dedelerden özür dilemelidir.E.Çınar, Bağımsız Alevi Adayın köküne kezzap dökmektedir.Alevi toplumundan özür dileyip, yalanlarından tarih tahribatlarından dolayı "özeleştiri" vermelidir."Ağaç bile kökleriyle beslenir" E,Çınar ,Turgut ÖKERin köklerini kurutmaktadır.uyarmak bizler için bir görevdir.Bağımsız Alevi Adayı desteklemek ise bizler için yükümlülük,sorumluluktur.

Unutmayalım ki;

"Ancak hiç bir şey yapmayanlar ,hiç hata yapmazlar"
karınça z isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 8 Users Say Thank You to karınça z For This Useful Post:
Devrim06 (05-13-2011), Hamza Aksüt (05-05-2011), karan (05-05-2011), kral çıplak (05-05-2011), ozan abbas (05-04-2011), Ünsal Öztürk (05-05-2011), yıldızbaba.58 (05-05-2011), İşcanbaba (05-05-2011)
Alt 05-05-2011, 01:30   #9
Balta
Üyemiz
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3160
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 2
REP Puanı : 54
REP Seviyesi : Balta will become famous soon enough
İletişim

Cinar Grubu hakkinda bircok sey yazdim. Gerek burda gerekse kendi sitemizde konu hakkinda ozellikle bu "grup" hakkinda dikkatleri cekmeye calistim.

Bircok kisi kisiler uzerinden isimler uzerinden gitmekte boyle oluncada haliyle tartisma kisirlasiyor ve polemik ustunden fazlaca bir bunalma yasaniyor.

Neden Turgut Oker ve Erdogan cinar soylemleri ve yazilari yada cikislari ayri dusunulmek isteniyor oysa bu grub tekrar ediyorum bu grup icerisindeki kisilerin karekteristik ozelligi ve benzesme noktalarina bakinca isimlerin disindaki ortaklik acikca ortaya cikacaktir. Ve bu izdivacin adininda "Cikar Cakismasi" oldugu gorulecektir.

Erdogan Cinar, Alevi kamuoyunu mesgul etmek icin reklamin iyisi kotusu olmaz mantigi ile kendinden konusturmak icin suskunkugu secerken, bilge kisilik adina bilgisiligini saklamak icin sustukca cevresindeki Cinar nemadanlari ise onun adina yeterince konusmaktadir boyle oluncada Cinarin kamuoyunu mesgul etmesi devam edecektir.

Erdogan Cinar gittigi tum yabanci ulkelerde "halim vaktim yerinde" sozlerini hic dilinden dusurmeyerek kisileri sosyal konumuna ozendirerek kendincee olusturulacak gruba herkesi davet etmistir. Peki bu olusturulacak grub nedir neyin nesidir? kimse yazmadi cizmedi yorumlamadi?

Bu grubun hedefinde kimler vardi? kimleri gruba dahil edecek kimleri grubun karsisinda bir engel gorup bitireceklerdi? Bu gruba su ana kadar aktif katilan Avrupa turkiye ve avusturalyadaki kurum ve federasyon yetkilileri kimlerdir? Kendi gorevleri disinda bu gruptaki gorevleri nelerdir?

Kurumlara satilan arsalar neyin nesidir? Kurum baskanlarindan uyelerine kadar Adada agirlamalar izzetlemeler ne adinadir? Havaalanindan Ali Karulun soforlugu ile alinip Adanin mistik atmosferinde raki masasi sonrasi Sorf okulunda goz banyosu cektirilen insanlara sunulan nimetler ne adinadir?

Bu grubun iki senedeki Alevi Kamuoyunda varolmak icin girisimde bulundugu iki olay ne amaclidir? Abdal Musa dergahi Tasocagi olmasin ve Turgut Okerin Bagimsiz milletvekilligi ve katif destek ne adinadir? Bunda amaclanan reyting ne icindir? Bu reytingin mucidi Reytingci kankasi Hayri Cem fikri midir? Hayri Cem Konsolundeki gruplasma hangi misyonerligin ekoludur?

Aslinda pespese gelisen iliskilerin bir butunune bakmak gerekli ve hicbirsey tesaduf olmadigi ve birinin sonucu digerinin baslangici olan bu olaylar aslinda amacin devami seklindedir.

Ali Karul hakkinda ve erdogan Cinar hakkinda belgeler ve iddialar ortaya cikinca saskinlasan ve abuk subuk cevaplar veren Ali Karula "SUS" komutu nerden geldi. Ve arkasindan bugune kadar Internette hicbir yere uye olmayan ve ayrica bizzat kendi agizindan duydugum bu karsi ciktigi duruma ragmen OKER neden hemen o kisilerin sitesine uye olup hicbir sey yazmadan bu konularin ve iddialarin sicaginda gunlerce forumda ayni konuyu takip etti. Gundemden dustukten sonrada bir daha girmedi.

Yol TV istanbul temsilciligi tesaduf mu Cinar Grubuna verildi. Kurumun bu alisveristen kari nedir? Verilen vaadler nelerdi?

Dahada onemlisi Avusturalya Federasyon Baskaninin Cinar Grubunun bir ferdi oldugunu cesitli sekilde bizzat sizlerde gordunuz ve hatta bu grubun facebooktaki sahte avukatlarinin bile malzemesi durumunda kendi adini ve kurumunu kullandirmaktan kacinmadigini bizzat bircogunuz gordu, bir insanin Federasyon Baskanligindan daha ote Baskanken nasil olurda bir grubun memuru durumuna dusurecek ne iliskisi ne avantaji olabilir?

Daha bircok seyi siralayabilirim aslinda soru isareti koydugum her cumle kendi icinde bir cevaptir ve bu konuda daha bircok ayrinti verebilirim ama benim burada dikkat cekmeye calistigim konu kisileri birakalim bu kisilerin "olusturulacak grub" (yada coktan olustu) bu gruba bakmaniz icindir.

sonun ilki olarak

SIMDI TURGUT OKER ZAMANI, MECLICE PAULICAN GELECEK !!!
Balta isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 8 Users Say Thank You to Balta For This Useful Post:
...baskoylu... (05-06-2011), Devrim06 (05-05-2011), Hamza Aksüt (05-05-2011), karan (05-05-2011), kral çıplak (05-05-2011), ozan abbas (05-05-2011), Ünsal Öztürk (05-05-2011), İşcanbaba (05-05-2011)
Alt 05-05-2011, 01:50   #10
Mananali
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili

Mananali - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 393
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 2
REP Puanı : 86
REP Seviyesi : Mananali will become famous soon enough
İletişim

T.Öker diger Alevi yöneticilerin disinda hareket etmis ve bir partiye ve lidere bagli olmadan, bagimsiz milletvekiligi icin basvurmustur.Alevi yöneticiler icinde en dogru kararlari T. Öker vermistir.

Desteklemek elestirmeyecegimiz anlamina gelmemeli.

Alevilerin de Kürtler gibi kimlik taleplerini bağımsız olarak dile getirebilmek amacıyla siyaset sahnesine bağımsız adaylarla cikmasi en dogru olanidir.Bunu keske digerleri de yapmis olsalardi.T.Öker secilirse belki Mecliste birsey yapamayabilir ama "Alevi milletvekili" olarak girilen bir Mecliste bundan sonrasi icin bozkiri tutusturan bir kivilcim görevi görebilir.
Alevilerin CHP basta olmak üzere hicbir partiye mahküm olmadigini,Alevilerin secimlerde "cantada keklik" olmadiklarini, kendi kimlik taleplerini kendi gücüne dayanarak dile getirip cözüm bulabileceklerini göstermesi acisindan T. Ökerin desteklenmesi gerekir.

Insan bir bilinmezdir, çözebilene aşkolsun.
Mananali isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 8 Users Say Thank You to Mananali For This Useful Post:
aris (05-06-2011), ...baskoylu... (05-06-2011), DEMAN (05-05-2011), Hamza Aksüt (05-05-2011), karan (05-05-2011), kral çıplak (05-05-2011), ozan abbas (05-05-2011), Ünsal Öztürk (05-05-2011)

Bookmarks

Etiketler
aleviler, alevİler, neden, turgut, vermez, Öker’e

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil