![]() |
|
![]() |
|||||||
| Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Yeni Üye |
yaa en çok merak ettiqim $ey ßu konu..! aLeviLer kürt mü türk mü ? ßen ßi yerde kökLerinin türkmenLere dayandıqını okudum ama kimi insanLar kürtLer diyo
![]() kafam karı$tı ßenimde ßence türk ama yinede doqruyu ßiLmek istiorm ![]()
![]() iMza: qüNay ![]() |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to _xXxcHerLesTonxXx_ For This Useful Post: | Deniz (12-22-2008) |
|
|
#2 |
|
Yas: 30
Üye No: 11
Thanked 2413 Times in 1089 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 934
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ben alevilerin öyle ırksal bir kökeni olduğunu zannetmiyorum ama su olabilir ilk aleviler türk yada kürt olabilir sonuçta alevilikte bir inanç ve inançların ırkı olmaz eğer inançların ırkı olsaydı türkler müslüüman olmazdı yada azeriler yada diğer herkhangi bir ırkın mensubu....
''İlerlemek istiyorsan küçük çevrendeki, küçük çıkarlarla zaman kaybetme. Kafa...nı kaldır, en iyilere bak; gücün yetiyorsa onlarla yarış, yetmiyorsa onları taklit et.'' İnsanda güzel olan yüzdür,yüzde güzel olan gözdür ama insanı insan yapan ağızdan çıkan sözdür..... |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to mamican For This Useful Post: | _xXxcHerLesTonxXx_ (11-11-2008) |
|
|
#3 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: ankara
Yas: 35
Üye No: 27
Thanked 1647 Times in 735 Posts REP Gücü : 17
REP Puanı : 648
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ne farkederki türküde kürdüde olabilir ben türküm ama bir başkası kürt olabilir
Gönül, niçin ahvalimi bilmezsin? Yürekte yaralar türlü türlüdür. Öğüt versem, öğüdümü almazsın, Yürekte yaralar türlü türlüdür. Ah n'eyleyim karşımızda ölüm var, Ölüm dedikleri kanlı zalim var. Ne ağlayıp ne gülecek halim var, Yürekte yaralar türlü türlüdür. Pir Sultan Abdal'ım, ben de böyleyim, Emir Hak'tan geldi, kime ne deyim? Derdim çoktur, hangi birin söyleyim? Yürekte yaralar türlü türlüdür. Pir Sultan Abdal |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to sibele For This Useful Post: | _xXxcHerLesTonxXx_ (11-11-2008) |
|
|
#4 |
|
Can Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 23
Üye No: 108
Thanked 3963 Times in 2312 Posts REP Gücü : 34
REP Puanı : 913
REP Seviyesi :
türklerdede kürtlerdede aleviler vardır bu şekilde ayırmak çokta doğru değil hatta yanlış özümüz bir bunu bil yeter..
candan selamlar..
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Perçem For This Useful Post: | _xXxcHerLesTonxXx_ (11-11-2008) |
|
|
#5 |
|
Yeni Üye Bulunduğu yer: ısparTa..!
Yas: 19
Üye No: 481
Thanked 30 Times in 19 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 49
REP Seviyesi :
![]() |
evet öyLe ama kökLeri nerden qeLiyo yani merak ettiqim o ßenim ßi çok kaynakta türkmenLere dayandıkLarı söyLeniyo amaßi çok aLevi kökümüz kürt diyor.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Bizden Biri
Üye No: 499
Thanked 745 Times in 389 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 351
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadaşlar lütfen biraz mantılı analizler yapalım Aleviler %100 türk'tür.Gelenek göreneklere yaşayış tarzı ve insan ilişkilerine bakarsanız bunu kolaylıkla görebilirsiniz.Aleviler ilk başlarda islamiyeti kabul eden türkler içinde şamanizm kökenlerini bırakamamış ve gelenekçi yapılarını korumuş bir toplumdu daha sonradan tam olarak islamiyeti kabul ettiler fakat islamiyeti kabulleri anadoluya gelen ilk türkler gibi çabuk değil biraz daha zaman alarak olmuştur.Anadoluya yerleşmiş halk ve türklerin nufuslarının bulunduğu coğrafyaya dikkat ederseniz zaten mevcut kürt toplumumdan ana köklerinin türk olduğunu görürsünüz
|
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Rehber For This Useful Post: | Deniz (12-22-2008), _xXxcHerLesTonxXx_ (11-11-2008) |
|
|
#7 | |
|
REP Seviyesi :
Alinti:
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Bizden Biri
REP Seviyesi :
Alinti:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
REP Seviyesi :
bakın şimdi burda ben kürtlerin etnik kökeniymiş türkler şurdan gelmiş diye konuşmadım bu bir ikinciside sadece dedimki türklerinde kürtlerinde içinde aleviler mevcuttur bu bizim forumumuzdada böyle türk olanda var kürt olanda bu şekilde bunu lanse etmek yanlış ve size tek cevap verme sebebimde mantıklı analiz yapın kısmıydı bu uyarını bi dahaki analizlerde şahsım adına değerlendiricem mademki sen bu yetkiyi kendinde görmüşsün bizi uyarmışsın eyvallah sağolasın..bu arada şahsına da hiç bir gıcığım yoktur belirtmek boynumun borcu sadece mantık kısmına takıldım..iyi paylaşımlar..
candan selamlar.. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Bizden Biri
REP Seviyesi :
Perçem can tepkilisin ama ne için tma olarak tepki gösterdiğini bilmiyorsun ben söylediğimin arkasındayım türklerin anadoluya gelişini kürtlerin nasıl ortaya çıkmış bir ırk olduğunu türklerin eski inançlarını türklere ne için türk denildiğini yada alevilere ne için alevi denildiğini araştırırsan bunu iyi anlayabilirsin kürtler sadece alevilerin inançsal sisteminden etkilenmiş bir yapıya sahiptir.zaten doğuya gittiğinde alevilerin çoğu kendine kürt demez zaza der bu ayrıntıyıda unutmayın
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Rehber For This Useful Post: | Perçem (11-12-2008) |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|