![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Edebiyatı Yazılı ya da sözlü alevi edebiyatına dair paylaşımların yapılabileceği alan. |
| GencAleviler.coM | Alevilik Hakkında Herşey |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Bizden Biri |
Savaşçıdır katildir sizin Ali'niz Temsili Cin Ali'dir bizim Ali'miz O kah ata bakar kah topu atar Miniklere alfabe öğretir bizim Ali'miz Sizin Ali Ayşe'ye savaş açtı Binlerce masumun kanı aktı Minikler bu işe bakıp kaldı Ne acımasızdır sizin Ali'niz Sizin Ali düşman rakıya şaraba Müzik açsan kapattırır dokunmaz hiç harama Sizin Ali arabesk dinler Metallica dinler bizim Ali'miz Yobaz Ali'nin baş düşmanıdır Muhammed'in fıstık gibi karısıdır Yüzü güzeldir fiziği güzel Kadın düşmanıdır sizin Ali'niz Bizim Ali miyav dedi Yobaz Ali kükredi Cin Ali Hızır gibi yetişip Sizin Ali'yi tepeledi Bizim Ali Dersimlidir Ara ara gidip gelmektedir Ama daimi ikameti Hacılar Kayseridir Ayşe zıpladı deveye bindi Ali oklatınca hemen indi Bu nasıl insanlık yahu Hayvan düşmanıdır sizin Ali'niz Yetiş dedik yetişti Yatış dedik yatıştı Atatürk'e kafa attı Dersim'in gülüdür bizim Ali'miz Katil Ali herkese eşit bıraktı Zübeyr buna kızıp kaçtı Ayşe Muhammedi Talha ile boynuzladı Aşk düşmanıdır sizin Ali'niz Muhammed Bekiri çok sevdi Omarı Osman'ı baş tacı etti Ali düşman oldu onlara Ne fesaddır sizin Ali'niz Muaviye'nin düşmanı yobaz Ali Binlerce masumun kanlı eli Beni Umeyye yetişsin hadi Cin Ali'dir bizim Ali'miz Baba İlyas Tüm telif hakları şahsıma ait olup izinsiz kullanılamaz,kitap halinde basılamaz yobazların Ali'si yapılamaz Cin Ali yalnızca bizim Ali'mizdir.
Sırrımızı ifşa eden ile bize ihanet eden eşittir. Hazret-i ALİ Allah gözlerini açtığında ALİ OLDU ! Konu Baba İlyas tarafindan (02-18-2011 Saat 17:00 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Bizden Biri
Üye No: 226
Thanked 1066 Times in 401 Posts REP Gücü : 5
REP Puanı : 112
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
Baba İlyas, bu Cin Ali de nereden çıktı?
Birşeyler anladıysam harab olayım.
Doğru duvar yıkılmaz!
Sen doğru dur eğri belasını bulur. |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to h-alibaba For This Useful Post: | Alibaba (02-22-2011), Baba İlyas (02-18-2011) |
|
|
#3 |
|
Bizden Biri
Üye No: 3478
Thanked 1137 Times in 591 Posts REP Gücü : 5
REP Puanı : 59
REP Seviyesi :
![]() |
Herkes bi Ali çıkarıyo h-alibaba...Bunda anlaşılmıycak bişey yok.
Bende kendi Ali'mi Cin Ali olarak belirledim. Yetiş deyince yetişmektedir.Yatış deyince yatışmaktadır. Ara sıra saz çalıp semah dönmektedir. Bu kadar yetenekli bir Alidir. Hepinize tavsiye ederim. Konu Baba İlyas tarafindan (02-18-2011 Saat 18:41 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Bizden Biri
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
Alinti:
Bu siteye yazmaya başladığın ilk gününde senin Ali ve Aleviliğin farklı olduğunu söylemiştim. Ama ne hikmetse sen halen Ali ve Alevilik öğretmeye kalkıyorsun. Bol bol batınilikten söz edersin de, Alevi öğretisiyle ilgili tek bir cümle kullanmadığının esas nedeni ne olabilir? Alevi olmadığından mı yoksa Alevilikle ilgili birşeyler bilmediğinden mı? Bir çok davranışında olduğu gibi bu topikteki davranışınla Alevilerle alay ettiğini, Ali'ye de hakaret ettiğinin farkıdasın sanırım. h-alibaba |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yas: 30
Üye No: 11
Thanked 2413 Times in 1089 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 934
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
artık kime kızacağımzıı kimi seveceğimizi sasırdım herkes bir ali çıkarıyor kendine bir ali üretiyor ama bence bu güne kadar üretilen en güzel ali bu en azından herkesin bildiği bir ali kötü bir huyu yok dini yok mezhebi yok gel diyince geliyor git diyince gidiyor. en fazla müfredata bağlanablir zaten bize müfredaattan öteye gidemiyoruz bize okulda gösteilen seyden ötesini bilmiyoruz begomillere pavlikenlere kızlderililere inkalara uzaylılara yahudilere şamanlara erminilere araplara hristiyanalra vs vs bağlanmaktan iyidir bence cin aliye bağlanmak....
''İlerlemek istiyorsan küçük çevrendeki, küçük çıkarlarla zaman kaybetme. Kafa...nı kaldır, en iyilere bak; gücün yetiyorsa onlarla yarış, yetmiyorsa onları taklit et.'' İnsanda güzel olan yüzdür,yüzde güzel olan gözdür ama insanı insan yapan ağızdan çıkan sözdür..... |
|
|
|
| The Following 4 Users Say Thank You to mamican For This Useful Post: |
|
|
#6 | |
|
Bizden Biri
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
Alinti:
Sen kendi Ali’ni algılayamıyorsan sitemin kime? Ali milyonlarca insanın inandığı yüce bir değerdir. Herkesin bir Ali’si olsa da saygı göstermen gerek. Lakayıtlı davranışlarla Ali ve Alevilere alaycı ve hakaret edici tavırlar sergileyen birine destek vermen seni aklamadığı gibi sitemlerine de merhem olmaz. h-alibaba |
|
|
|
|
| The Following 4 Users Say Thank You to h-alibaba For This Useful Post: |
|
|
#7 |
|
Yas: 30
Üye No: 11
Thanked 2413 Times in 1089 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 934
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
neden herkesin yazdığı Ali'ler bir çok insanı aklıyor ama. bende zaten burda dokundurma yaptım anlayana anlamayana sözüm yok zaten....ben Ali'mi biliyorum yolumuda biliyorum... bilmeyenlere yeniden yazanlaradır benim sözüm....
Konu mamican tarafindan (02-19-2011 Saat 02:16 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to mamican For This Useful Post: | Amistofes (02-19-2011), Hamza Aksüt (02-19-2011) |
|
|
#8 |
|
Forum Katılımcısı
Üye No: 393
Thanked 600 Times in 176 Posts REP Gücü : 2
REP Puanı : 86
REP Seviyesi :
![]() |
Bu kadar dalga gecilecek ne buldun Alide anlamadim.
Yoksa senin Alinde Ali Desidero mu?
Insan bir bilinmezdir, çözebilene aşkolsun.
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Bizden Biri
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Alevi olduğunu söyleyipte ALİ'ye hakaret edenlerin de kimler olduğu bellidir. Orada dalga geçtiğim İMAM ALİ değildir. Bizim Ali'miz şudur sizin Ali'niz budur diye saçma sapan söylemlerle ALİ'ye yüklenen sıfatlardır. ADAM ALİ'YE KATİL DİYOR AMA KURBAN ETİ YİYOR NE HİKMETSE???? KATİLLİKTE ALİ'Yİ SOLLAYAN ADAMLARA KAHRAMAN DİYOR. ALİ'yi kendi musahibinin kızıyla evlendi diye suçluyor. Bir insanın özel hayatına girerek yobaz beyinlilik yaptığını ve Alevileri mumsöndücülükle suçlayan Osmanlının izinden gittiğini anlayamıyor. Biri diyor dersimlidir bizim Ali.Dersim taraftarıdır. Biri diyor yok efenim Zerdüşttür bizim Ali güneşe falan tapar. Bi başkası diyor Hz Spartacus'tür.Hatta daha sonra Hz Marks olarak gelmiştir. Biri de diyor yok efenim sizin Ali'niz kimmiş bizim Dersimli Hızırımız var biz onu Ali biliyoruz. Alevilikle dalga geçtiğimi söyleyen bi arkadaşta Mani'nin anası bizim Fatma anamızdır,Ali foton yığınıdır,Kanber de ALİ'nin hizmetlisi değil melektir demişti. BÖYLE SÖYLEYEREK ALEVİLİKLE ASIL DALGA GEÇENİN KENDİSİ OLDUĞUNUN FARKINDA DEĞİL. Adamlar daha Ali'lerinde bile ihtilaflılar bununla dalga geçmeyim de ne ile dalga geçeyim? Bence dalga geçmekte geç kalınmıştır. Şu ana kadar neden dalga geçmemişim hayret ediyorum kendime. |
|
|
|
|
|
|
#10 | ||
|
Bizden Biri
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
ALİ'yi ne kadar sevdiğimi forum içindeki yazılarımdan açıkça görürsünüz. Adamın ismini ne idüğü belirsiz kahramanlarınıza koyuyorsunuz. Sonrada ALİ'ye hakaret edenler biz oluyoruz. Ayrıca Alevilere de hakaret etmedim.Nerden çıkardınız? Kendime de mi hakaret ediyorum? Hem sizin ALİ'niz foton yığını oluyor da benim ALİ'm neden Cin Ali olamıyor? Alinti:
Herkes kahramanına kendi ÖZ ismini versin. ALİ'nin ismini kendi kahramanlarınıza vererek ona asıl hakaret edenler siz oluyorsunuz. BEN ALİ İLE DEĞİL İKİYÜZLÜLÜKLE DALGA GEÇTİM. |
||
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Baba İlyas For This Useful Post: | mamican (02-21-2011) |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links
|
|||||||||
![]() |
|||||||||