![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Edebiyatı Yazılı ya da sözlü alevi edebiyatına dair paylaşımların yapılabileceği alan. |
| GencAleviler.coM | Alevilik Hakkında Herşey |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#11 |
|
Yeni Üye |
Bir sürü Ali okudum, duydum ama cin Ali'yi ilk defa duyuyorum Alevi literatüründe. İyi bir yaklaşım arkadasa katılıyorum o kadar çok Ali türetildiki her birey nerede ise kendi Ali'sini üretir olmuş. Çok mizahi bir yazı olmuş yüreğinize sağlık umarım anlaması gerekenler gereken cevabı almışlardır.
|
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Pir Kulu For This Useful Post: | Baba İlyas (02-21-2011), Devrim06 (02-21-2011) |
|
|
#12 |
|
Gönül Dostu
Üye No: 1417
Thanked 511 Times in 268 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 67
REP Seviyesi :
![]() |
Gafil olman hey erenler
Gelen Murtaza Ali'dir Yezid'e batin kilicin Çalan Murtaza Ali'dir Alçaga tutmus yüzünü Hakk'a baglamis özünü Kirklar ile bir üzümü Yiyen Murtaza Ali'dir Turnaya vermis sesini Asiklar tutsun yasini Hem önünce devesini Yeden Murtaza Ali'dir Ali'dir Allah'in dostu Hü dedi Zülfikar kesti Selman'a sünbüllü desti Veren Murtaza Ali'dir Gülün baglar deste deste Baglar da gönderir dosta Mihmandan bir dolu iste Sunan Murtaza Ali'dir Derildi çikti havaya Indi dösendi ovaya Güvercin donda kayaya Konan Murtaza Ali'dir Gülün baglar baka baka Baglar da gönderir Hakk'a Ejderhayi iki sakka Bölen Murtaza Ali'dir Dost baginda kizil alma Gül rengi sararip solma Pir Sultan'im gafil olma Gelen Murtaza Ali'dir Pir Sultan Abdal Dersimli Aliye kurban be Saygilar |
|
|
|
| The Following 4 Users Say Thank You to Alibaba For This Useful Post: |
|
|
#13 | ||
|
Bizden Biri
Üye No: 3478
Thanked 1137 Times in 591 Posts REP Gücü : 5
REP Puanı : 59
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Alinti:
Sırrımızı ifşa eden ile bize ihanet eden eşittir. Hazret-i ALİ Allah gözlerini açtığında ALİ OLDU ! |
||
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye Yas: 45
Üye No: 3724
Thanked 31 Times in 15 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 10
REP Seviyesi :
![]() |
Bunlar isin iyice cilkini cikardilar. Inanclar, artik agizlarda uygunusuz bicimlerde agza aliniyor. Bu da Hz. Muhammed'in karikatur isine dondu.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye Bulunduğu yer: Gaziantep
Yas: 25
Üye No: 4072
Thanked 8 Times in 6 Posts REP Gücü : 1
REP Seviyesi :
![]() |
başlık 10 numara.
Hep Üzdüler
![]()
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Emar Enter For This Useful Post: | Baba İlyas (10-25-2011) |
|
|
#16 |
|
Hakka Yürüdü
Üye No: 4317
Thanked 5 Times in 5 Posts REP Gücü : 0
REP Seviyesi :
![]() |
Cin Ali de neyin nesidir ? bu da nerden çıktı şimdi ? HAYRET..
Hz Peygamberde dahil asla hiç bi İnsanı İLAH edinmem ve Beşerden İlah edinmek Küfürdür Putperestliktir |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Can Bizden Biri
Üye No: 2975
Thanked 861 Times in 471 Posts REP Gücü : 5
REP Puanı : 42
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Hadi korma yık bütün dogmalarını.. seni gerçek alevi yapacağız..
tanrı görülmez bir sesin,gerçek akıl sesinin hava içinde çınlamasını emretti.philon.
|
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to HURUFİCAN-ERZİNCAN For This Useful Post: | Baba İlyas (04-24-2012) |
|
|
#18 | |
|
Hakka Yürüdü
Üye No: 4317
Thanked 5 Times in 5 Posts REP Gücü : 0
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
ben Alevi değilim benim annem Dersim Kızılbaşıdır ben Çeçen babanın evladıyım .. benim için karşımdakinin türk, kürt, ermeni, süryani, arap , sünni, alevi, caferi, şia ,vahhabi olmasının bi kıymeti harbisi asla yoktur... |
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Gönül Dostu Bulunduğu yer: İstanbul/Kuzucan
Üye No: 3647
Thanked 570 Times in 212 Posts REP Gücü : 2
REP Puanı : 37
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Bir taraftan hak veriyorum size, maddi alemde yaşıdığınız için Batın düşünmek aklınızın ucuna gelmiyor...Bir sevye var alemlerde, 4. kat diyim ben sizde daha iyi anlayın, orda ki madde olmayan ve sadece ışık'tan olan nurlar istenildiği takdir'de dünyaya bedenlebilirler...Dikkat edin! 4. kat dedim, toplamı 7 ve üstünde Arş var.. Biraz öğretilenlere değil, özgür bir ruhla düşün,bugüne kadar öğretilenlerin dışına çıkın çok şey öğreniceksiniz. Belki biraz kapalı oldu ama düşünün... Hz. ALİ, İLAHTIR... Konu Batıni tarafindan (04-23-2012 Saat 21:12 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Batıni For This Useful Post: | Baba İlyas (04-24-2012), Devrim06 (04-24-2012) |
|
|
#20 |
|
Forum Katılımcısı
Üye No: 3622
Thanked 368 Times in 170 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 26
REP Seviyesi :
![]() |
ali şeriatta ademoğlu ama hakikatte ilahtır. bizim yol ulularımız yani pir sultan olsun veya yunus veya hatayi dedelerimiz yazdıkları dörtlükleri aynı gün içinde bi oturuşta yazmadılar. her aşamada şiirleri yazımları farklılaştı. şeriatta başka tarikatta başka marifette başka ve hakikatta başka düşüncelerle ışığa yaklaştıkca ali hep anlamını değiştirdi. yar ali YARADAN ali oldu. işte bizim bu tartışmalarımızın sorunu bu? hangi ali? bu pirlerimiz bu düşüncelerini şiirlerini aynı gün yada aynı hafta içinde yazmamışlardır mantık olarak... bizde bu sırlara erişemediğimiz uzak kaldıgımız cahil kaldıgımız bi yüzyılda yasadıgımız için veya ezber yüzyılında yasayıpta herşeyi öğretemeyen dedeler yüzyılı içinde yasadıgımız için birbirimize düşmüşüz ALİ nin anlamı üzerine. ayrıca islamda allahın isiminden biride ALİ dir..
saygı ve sevgilerimle...
|
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to özgür1912 For This Useful Post: | Baba İlyas (04-24-2012), Devrim06 (04-24-2012) |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links
|
|||||||||
![]() |
|||||||||