![]() |
|
![]() |
|||||||
| Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Yeni Üye |
Merhaba arkadasar,
Aslen Erzincanli olan bir ''Aleviyim'' biraz siteyi arastirdim sok oldum resmen aranizda saçma sapan seyler yazan olmus sif bunlara cevap verebilmek için üye oldum. Hz Ali camide namaz kilarken öldürülmüs diyolar hep peki biz Hz Alinin yolundan gidiyosak onun gibi neden namaz kilmiyoruz neden camiye gitmiyoruz gerçek Alevi namazda kilar Camiye de gide cunku Peygamberimiz Hz Ali gidermis kilarmis. siz Aleviligi bi din yapmisiniz oyle birsey yoktur hepimiz müslümaniz Alevilik sunilik sonradan çikan birsey Kurande geçmiyor bile. Allah bize ne emretiyse onu yapmak zorundayiz ramazan oruçunu tut diyosa tutacagiz Namaz kil diyosan kilacagiz bunlari inkar eden ne muslumandir ne alevidir. kendinize gelin biraz aklinizi çalistirin neye inandiginiza bi bakin. Cok geç olmadan Allaha tovbe edin benden soylemesi ben yapmam gerekeni yaptim. Rabbimin dediklerini yapin bakin bakalim hayatiniz nasil degisecek mutlu huzurlu bi haytiniz olcak sadece bi dusunun yazdiklarimi iyi degerlendirin. bu yazima tepkisi olan çok olaca biliyorum ama umrumda degil gerçekler bunlarrrrr |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12691 Times in 5974 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
Fevri cıkış yerine sakin olarak bu söylediklerinizi (en iyi ben biliyorum değilde) burada ki canlarla istişare etmeni daha yerinde olur sanırım. Bildiklerinizi mümkünse kaynaklarıyla paylaşırsanız bizleri ve okuyan canları bilgilendirmiş olursunuz. Mulaka cevap yazan canlarımızda olacaktır paylaşımlarınıza. İyi forumlar.
Hakk'ı görmek diler isen
Suret-i insana bak Arayıp gezme bu halkı Cismin içre câna bak. Noksani Baba |
|
|
|
|
| The Following 7 Users Say Thank You to Devrim06 For This Useful Post: | Baba İlyas (05-21-2011), |
|
|
#3 | |
|
Yeni Üye
Üye No: 3877
Thanked 6 Times in 5 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 10
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12691 Times in 5974 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sevgili can. Böyle birşey olabilir mi? Sayısı milyonlardan fazla ve bunca baskıya , zulüme (neden kılmıyorsunuzvb) rağmen bir topluluk bunları yapmıyorsa ve neredeyse tamamı yapmıyorsa buna çoğu bilmiyorda ondan denir mi? Mantığınız bunu alıyor mu? Ortada onca veri varken, yaşayan dedelerimiz, deyişlerimiz varken yazılı-sözlü kaynağımız varken ve halen bu inancı yaşayan milyonlarca insan varken "bilmiyorlar ondan" demek olur mu? Düşününce buna sanırım kendiniz bile inanmıyorsunuzdur.
Sakıncası yoksa Erzincan'ın neresindensiniz? Köyünüzün ismi nedir. |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Devrim06 For This Useful Post: | Baba İlyas (05-21-2011), |
|
|
#5 | ||
|
Yeni Üye
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Alinti:
|
||
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Üye No: 3874
Thanked 18 Times in 6 Posts REP Gücü : 1
REP Seviyesi :
![]() |
yazınızın bır kısmına katılıyorum katıldıgım kısım ise dedıgınız gıbı alevılıgı baska bır kılıfa islam dışı gibi gösterılmeye çalışılıyor ki buna şiddetle karşıyım ya allah ya muhammede ya ali diyen biz alevıler isek bu herseyı anlatıyor
yazınızın katılmadıgım kısmı ise bılmıyorum hiç ceme veya cem evıne gıttınız mı halka namazı vardır bızde hem dedıgımız gıbı allaha ınanıyorsak ne tur ıbadet ettıgımızın ne onemı var bu namazla veya semahla veya degışık bır şekıldede olabılır ana konu ınanmak hz.ali efendımızın yolundan gıtmek degıl mı ayrıca efendımız zamanındsa camı dıye bırşey yoktur küçük dam evlerı vardır bu zaman kı ornegı bızım cem evlerımız gıbıdır camılerı daha sonraları araplar yapmıştır bıldıgım kadarıyla gosterışlı camıler yaparak orada ıbadet yapmışlardır kı çok gosterış ziyan haramdır yanı bence bır ıbadet yapılıyorsa yapılış şeklı degıl bence ne kadar kalpten yapıldıgı onemlıdır |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Bektaşksk For This Useful Post: | SAKINCALI (04-26-2012) |
|
|
#7 | |
|
Bizden Biri
Üye No: 3478
Thanked 1137 Times in 591 Posts REP Gücü : 5
REP Puanı : 59
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
İkincisi neden yobazlardan öğrendiğiniz safsataları birkez olsun sorgulamıyorsunuz? Hazret-i ALİ namaz kılarken öldürülmemiştir. ALİ evinden çıkarken yol üzerinde suikaste uğramıştır ve evinde ölmüştür. ALİ suikaste uğradığında Hz Hasan "YAZIKLAR OLSUN SİZE KABE'Yİ YIKTINIZ" diye; Hz İmam Hüseyin ise "Ey Allah'ın Zalimleri!" diye haykırmıştır. Yıkılan Kabe=ALİ Zulmedilen Allah=ALİ ALİ'nin dinin de Namaz;ALİ'nin Velayetini ikame etmek demektir. (bkz:ALİ'nin kendi dilinden Biharul Envar Nuraniyye Hadisi) Alevilik sunnilik kuranda yokmuş(muş).Osman'ın Kuranından bize ne ? ALİ'nin Velayetini inkar edenin namazı İblis'e dir. Duvara karşı yaptığınız eğilip kalkmalar size fayda etmez. Sizin allahınız siyah taşların içinde mescit duvarlarının ardındadır,bizim İlah'ımız ALİ gönül kabemizdedir. Siz 5 vakit kılarsınız biz her an ZİKR halindeyiz. Siz ramazan orucu tutup insan döversiniz,bizim orucumuz sabır ahlak ve hoşgörüdür. İmam Muhammed Bakır'a sorarlar "Şirk nedir?" diye. İmam Bakır der ki : "ALİ'nin Velayetinden başka birinin Velayetini kabul etmektir" Namaz kılanların namazı putlaradır.Onlar putperesttir. Bakalım kıldığınız namazlar ve tuttuğunuz oruçlar size fayda edecek mi. Biz duvarların seccadelerin,kara taşların,açlık seanslarının değil MANA RABBA olan ALİ'nin kuluyuz.Yani kendi ÖZ'ümüzün.
Sırrımızı ifşa eden ile bize ihanet eden eşittir. Hazret-i ALİ Allah gözlerini açtığında ALİ OLDU ! |
|
|
|
|
| The Following 4 Users Say Thank You to Baba İlyas For This Useful Post: |
|
|
#8 | |
|
Yeni Üye
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Ali'yin kulu degiliz Allah'in kuluyuz pes dogrusu nasil boyle seyle yaziyorsunuz kabul ediyorsunuz aklim almiyor kildigim namazlarin ve tutugum oruçlarin inan bana çok buyuk faydasi oldu çok uzuluyorum sana basina öyle birsy gelecekki bu dediklerine pisman olcaksin |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Yeni Üye
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Üye No: 3864
Thanked 58 Times in 14 Posts REP Gücü : 1
REP Seviyesi :
![]() |
Müslüman dostumuz Aleviliğe kendince yeni bir yorum getirmeye çalışıyor.
Konu Pir Mehmet tarafindan (05-21-2011 Saat 20:05 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
| The Following 6 Users Say Thank You to Pir Mehmet For This Useful Post: |
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| alevilik, degil |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |