![]() |
|
![]() |
|||||||
| Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#11 | |||
|
Gönül Dostu |
[quote]
Alinti:
kendini savunmak icin kendi canini korumak icin kendi halkini korumak icin sarttirda derim . Sen aklini benim gibi yardim sever kullara degil , sana gercekten dusman olanlari bulup keselesen daha iyi olur !!!! Alinti:
Senin 3 dene koyunlarin olsa ! Hirsizin teki aparip toparlasa onlari kacirmaya kalksa , sende peslerine dusup 3 dene koyununu kurtarmak istesen , tam o sirada , dostunun teki onune atlasa sonra sana dese Bos ver birak alsin gotursun sen razi olurmusun ? Sen koyunlardan vazgec bende bu topikten ! Alinti:
Benim Toplum ne zaman anlayacak , Yolda yururken yanina dost olarak maymunu alirsan herkes bakip biri maymun , biri insan diye gulecek , Yezidi alirsan yanina hem fikri savas halinde olacak sana hemde giydigi kiligi seni bozacak . Ha durum bundanda beter ! Dost dedigin ! Uyum icinde olmali , Fikri fikrime uymali , Herseyde uzlasmali ! Beni sevmeli . Ha fikir farklimi , anlayis farlklimi , uzlasma bek azmi , sevgi yerine nefretmi besleniyor . Ha bir dostluk so konusu degil bu ! Ama insandirlar , Bugun yasamda onlarada haksizlik edilmez herkesin hakki hukuku ne ise ona gore verilir adelette eksiklik olunmaz fakat dostluktan apar topar suclu bulunmuslardir. Cezasi dustukleri haldir . Sen dostca kal icin rahat dut hemi can ! |
|||
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Alibaba For This Useful Post: | LEON (08-12-2010) |
|
|
#12 | |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8353 Times in 3929 Posts REP Gücü : 49
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
Sizi tatmin hangi cevabım eder bilmiyorum, Bu konuları bir çok kez yanıtladım, Bulunduğumuz çoğrafya gereği, siyasal manada taraftar olduk, Ki Bizim, inancımızı, Aleviliği incelediğinde, İSLAM ile ilgisini bulamazsın, ister buua Hteredoks de, istersen başka isim ver, verilen her isim, İslam inancı tarafından, inanırları,ulemeları, yöneticileri tarafından dış dışı kabul edilir ve cezası malumdur. Sen nerde duydun, okudun, !2 İmamlar ve Ehlibeyt'in , Cem yaptığını, Musahip olduklarınnı, Semha durduklarını veya ibadet adıca çalgı calıp, dinsel ritüelleri olan fiziksel hareketler yaptıklarını duydun mu? Okudun mu? Yok , dimiz, Bazı konular, siyahla beyaz gibi değildir, Bu çoğrafya çok bereketli olduğu kadar, kan dökme ,uygarlık, devletler kurma alanında da çok zengindir, Biri giderken geleni etkiler, gelen kalanı etkiler, hepsi bir birine bişey verip almıştır, isim olarak, inanc olarak, din olarak ,siyaset olarak aklına ne gelirse, Şimdi onda bu var, niye o değilsin demek abesle iştigaldir, Sabiilerde 30 gün oruc var, 3-5 vakit namaz var, Hac da var, niye İSLAMİYET SABİİ değil, Sünnet var, Niye Musevi değil, vs. gibi, islamda Tanrı inancı nasıldır, dünyayı 7 günde yaratı ve kenara çekilir, Oysa Alevilikde HAK varlıktadır, yoklukta değildir, İnsan-Tanrı Tanrı Evren- Devriye- Cem- Vs gibi Buna benzer bir çok farklılıklar bulunur, ve zaten o dine sizi sokmaz. Bilmem anlatabildimmi? Sünni/şii-şia veya diğer vahiyli dinlerle bakarsanız, sizi tatmin etmez, O nedenle, Kiyaslama deği, öğrenme ve anlamaya çalışın, yargılamadan.
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|
|
|
|
|
|
#13 | ||||
|
Gönül Dostu
Üye No: 1417
Thanked 409 Times in 219 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 67
REP Seviyesi :
![]() |
[quote]
Ha muhterem sizin iddaniz buydu yani ? Alinin siyasi yonden taraftari fakat din dogruluk acisindan ise taraftar olmadiniz oylemi anlatmak istiyorsun ? Can belkim siyasi yonden Alinin taraftari oldunuz diye katledilmeyesiniz ? Bu ugurda olmekte buyuk sereftir siz kucuk sanin o baska !!!!!!!!!!! Alinti:
Bunu su ornekle aciklamak isterim muhterem : Birgun bir adam uzun sure gormedigi akrabalarini yolu uzeri gormeye gider . Evin iki kizi vardir abla birde kucuk kardes , Buyuk abla amcalarini geldigigine sevinir hemen hizmete baslar , kucuk kiz kardeste amcasini cok sevgisinden dizleri dibinde oturup ona sarilarak vaktini gecirir . Kucuk kiz kardesinin halini goren buyuk kiz kardes isyan ederek ey amca der su kucuk kiz kardesimin yaptigina bak , sen geldiginden beri sana tekbasima hizmet ediyorum canim cikiyor , oda senin dizlerinin dibinde hic zahmet etmeden rahatca uzaniyor kolun bile kaldirmiyor .. Amcasida ona , O kendisine ayrilan vakti boyle degerlendirdi. Her zaman aranizda yokum ,Aranizda kaldigim muddetce yemek degil iki sohbet etmek isterdim der . Muhterem burda one geceni iyi gorun efendim ? Alinti:
Alinti:
Alinti:
Hurmetler muhterem . |
||||
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Alibaba For This Useful Post: | İşcanbaba (08-13-2010) |
|
|
#14 | ||||
|
REP Seviyesi :
Ali Baba;
Demegoji yapma, Bilmediğin inancı , kendi inancınla yorumlama, ve kendince UCUZ kelime oyunları yapma, Yaıp oluyor, İnsanların demediği şeyleri denmiş gibi gözterme, bu basitliklere düşme ne olursun, Muhabbetinde tadı kacıyor, Alinti:
Bizlerin fikri, Dergaha eğri odun bile getirilmez yönündedir. Bu basit söylemlerle POLEMİK yapmayalım he can, Hayır Ali'nin taraftarı olduk diye katledilmedik, İnanc ve öğretilerimiz tarafından KATLEDİLDİK, İnanc için katledildik, Yok ali taraftarıyız diye katle uğramadık, bunu bilesin. Alinti:
Vereceksen onlara yanıt ver, Ben YOL'un kurallarını yapmaya çalışıyorum, eksik, yarım amma ÖZ'den yapmaya çalışıyorum, bildiğim gibi yapmaya çalışıyorum, Pir'lerimin öğtlerini, uyarılarını dikkate alıyorum, bu seni tatmin edermi? Alinti:
Bide ki, Çalgılar ve ilahiler ile, senin dediklerin farklı bir şey, Bizdekki, Saz ve Deyişler, İBADETİN bir parcası, 12 Hizmetten birisi, olmazsa olmazı, Oysa sünnilerde yapılan calgı ise, bir ibadet değil, görsel bir olgu, İbadete girmeyen bir durum, Bu farkı bilmessen, böyle boş sözler söylersin. Şunu tekrar edelim, 12 İmam, Ehlibeyt yok diyenimiz yok, Söylemimiz farklı, bunuda sana KAAAAAÇÇÇÇ KEZ anlattım. Ancak sen anlamamak için diretiyorsun, anlamıyorum, o kadar seni anlayışlada karşıladım, öneriler sundum ,yok Ali baba insaf biraz ya. Alinti:
İslamda ki zihniyet ise daha farklı, yapmaya ya, 7 gün değilmiş, altı günmüş, düseltip, Delillerinide yazıyorum. A’râf Sûresinin 54 . Ayetinde Şüphesiz sizin Rabbiniz, gökleri ve yeri altı gün içinde (altı evrede) yaratan ve Arş’a10 kurulan, geceyi, kendisini durmadan takip eden gündüze katan, güneşi, ayı ve bütün yıldızları da buyruğuna tabi olarak yaratan Allah’tır. Dikkat edin, yaratmak da, emretmek de yalnız O’na mahsustur. Âlemlerin Rabbi olan Allah’ın şanı yücedir. Yûnus Sûresinin 3 . Ayetinde Şüphesiz ki Rabbiniz, gökleri ve yeri altı gün içinde (altı evrede) yaratan, sonra da Arş’a2 kurulup işleri yerli yerince düzene koyan Allah’tır. O'nun izni olmaksızın, hiç kimse şefaatçı olamaz. İşte o, Rabbiniz Allah’tır. O halde O'na kulluk edin. Hâlâ düşünmüyor musunuz? Hûd Sûresinin 7 . Ayetinde O, hanginizin amelinin daha güzel olacağı konusunda sizi imtihan için, henüz Arş'ı2 su üstünde iken gökleri ve yeri altı gün içinde (altı evrede) yaratandır. Böyle iken “Ölümden sonra şüphesiz diriltileceksiniz” desen, inkarcılar “Mutlaka bu apaçık bir büyüdür” derler. Furkân Sûresinin 59 . Ayetinde Gökleri ve yeryüzünü ve ikisi arasındakileri altı gün içinde (altı evrede) yaratan sonra da Arş’a4 kurulan Rahmân’dır. Sen bunu haberdar olana sor! Secde Sûresinin 4 . Ayetinde Allah, gökleri ve yeri, ikisi arasındakileri altı gün içinde (altı evrede) yaratan sonra da Arş’a2 kurulandır. Sizin için ondan başka hiçbir dost, hiçbir şefaatçi yoktur. Hâlâ düşünüp öğüt almayacak mısınız? Kâf Sûresinin 38 . Ayetinde Andolsun, gökleri, yeri ve ikisi arasında bulunanları altı günde (altı evrede) yarattık. Bize bir yorgunluk da dokunmadı. Hadîd(*) Sûresinin 4 . Ayetinde O, gökleri ve yeri altı günde (altı evrede) yaratan, sonra Arş’a2 kurulandır. Yere gireni, ondan çıkanı, gökten ineni, oraya yükseleni bilir. Nerede olsanız, O sizinle beraberdir. Allah bütün yaptıklarınızı hakkıyla görendir. Anlattığın hikayelerde, bence anlamsız, Hörmetler |
||||
|
|
|
| The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: | Alibaba (08-15-2010) |
|
|
#15 | ||||||
|
Gönül Dostu
Üye No: 1417
Thanked 409 Times in 219 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 67
REP Seviyesi :
![]() |
[quote]
Alinti:
Alinti:
Alinti:
Gorelim Sizi hangi nedenlerden katletmisler ??? Alinti:
Alinti:
Simdi sen 12 imamlar var fakat bizim inandigimiz 12 imam farklimi demek istiyorsun ??? Veya 12 imam var sizin inandiginiz 12 imama inaniyoruz fakat yasayislarin sizin inandiginiz gibi olmadiginami inaniyoruz demek istiyorsun ??? Alinti:
Ceren deneyini bilirsiniz ! Insan oglu bir iki saniyelik nukler gazlari carpistirmayla kucuk bir evren yaratacaklarini veya karadelik yaratacaklarina inaniyorlar , Iclerinde bir suru alem ve canlilarla birlikte . Siz bunu duydugunuzda rabbe surunerek boyun egin olaki sozu haktir . Saygilar muhterem . |
||||||
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Alibaba For This Useful Post: | İşcanbaba (08-15-2010) |
|
|
#16 | |
|
REP Seviyesi :
[quote=Alibaba;119541]
Alinti:
|
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: | Alibaba (08-16-2010) |
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| alevilik, hangisidir |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links
|
|||||||||
ankara nakliyat palyaço ankara balon ankara tabela ankara balon süsleme ankara palyaço ankara doğum günü ankara |
|||||||||