![]() |
|
![]() |
|||||||
| Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan. |
| Reklam Alanı |
| Anketimiz: Alevilik İslamın İçinde mi, Dışında mı? | |||
| Evet içinde |
|
10 | 30,30% |
| Hayır içinde değil |
|
20 | 60,61% |
| Kararsızım |
|
3 | 9,09% |
| Katilimci sayisi: 33. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Bizden Biri |
Canlar sizce ; Alevilik İslamın İçinde mi, Dışında mı? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8555 Times in 4028 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sence neresimde?
İlla Alevilik bir İNANCIN içine olmak zorunda mı? Olmasa ne olur? Olursa niyeleri nedeneri nelerdir? |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: | Ali karul (07-03-2008) |
|
|
#3 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: istanbul
Yas: 24
Üye No: 142
Thanked 1044 Times in 647 Posts REP Gücü : 13
REP Puanı : 399
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() |
valla ben içindedir demek istiyom öylesi geliyo içimden ama kulseyyidden korkuyom azıcık
o neder acaba ben o yazınca tekrar dönüp o zaman cvp vercem![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: ankara
Yas: 35
Üye No: 27
Thanked 1647 Times in 735 Posts REP Gücü : 17
REP Puanı : 648
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
alevilik islamın içindemi dışındamı sorusu aslında dogru değil alevilik ne tamamen islamın içinde nede dışında
yıllarca islamdan bir şeyler almış islamla yoğrulmuş her ne kadar bazı arkadaşlarımız kabul etmeselerde hz aliden ve ehlibeytten gelmişse nasıl islamın dışında kalabilirki? ve alevilik islam baskılarından kaçmış islamcılar tarafından dışlanmış katledilmiş hz ali,hasan,hüseyin ve bir çok alevilik kisvesi altındaki kişler islamdan acılar çekmişken islamdan bu denli uzaklaştırılmış sogutulmuşken nasıl islamın tam olarak içinde olabilirki?
Gönül, niçin ahvalimi bilmezsin? Yürekte yaralar türlü türlüdür. Öğüt versem, öğüdümü almazsın, Yürekte yaralar türlü türlüdür. Ah n'eyleyim karşımızda ölüm var, Ölüm dedikleri kanlı zalim var. Ne ağlayıp ne gülecek halim var, Yürekte yaralar türlü türlüdür. Pir Sultan Abdal'ım, ben de böyleyim, Emir Hak'tan geldi, kime ne deyim? Derdim çoktur, hangi birin söyleyim? Yürekte yaralar türlü türlüdür. Pir Sultan Abdal |
|
|
|
|
|
#5 |
|
REP Seviyesi :
sevgili arkadaşım burayada hiçbiri seçenegini ekleyelim bence
yani alevilik hiç bir dine baglı degildir bir çok dinden ve inanıştan etkilenmiştir islamdan bir şeyler aldığı kadar başka dinlerdende almıştır şamanizmden ondan bundan şundan bir çok inançtan ve bir çok kültürden bir araya gelmiş çok zengin bir inanç biçimidir. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Can Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 29
Üye No: 36
Thanked 3270 Times in 1656 Posts REP Gücü : 26
REP Puanı : 737
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bencede ortasında.
Ne olursa olsun hayat gerçektir.ne uyandığında hayra yorabileceğin bır rüya,ne de çocukken bir uçurtma kadar renkli sandığın hayallere benzer.Bazen gelir deli bir fırtına gibi tutar kolundan savurur,bazen kışın ortsında baharı yaşatır gönlüne.Çıkmazlara girersin,yokuşlar tırmanırsın.Birgün bakmıssın düzyola çıkmışsın.Kocaman bir kutu gibidir hayat, içi süprizlerle dolu.Tahmin etme ,hep yanılırsın"...
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Can Bulunduğu yer: Bajarî Sînemil
Üye No: 17
Thanked 6016 Times in 2689 Posts REP Gücü : 27
REP Puanı : 542
REP Seviyesi :
Alinti:
Sizi tanımam etmem lütfen insanları cellat gibi göstermeyin... Benden niye korkuyorsunuz? Ben insanları allah için asmadım, yüzmedim, yakmadım... istediğinize inanın, tepkinizi, puanınızı, oyunuzu verin... Beni ilgilendirmez... Ben sadece bir kişiyim... Lütfen! ayıp artık... Aşk ile
ELİNE BELİNE DİLİNE SAHİP OL!!!
DERSİME SEFER OLUR; ZAFER OLMAZ (Seyit Rıza) |
|
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Kul Seyyid For This Useful Post: | gerçeğe az kaldı (07-04-2008), İşcanbaba (06-22-2008) |
|
|
#8 | |
|
REP Seviyesi :
Alinti:
![]() |
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to sibele For This Useful Post: | Fatıma (06-22-2008) |
|
|
#9 | |
|
Can Bulunduğu yer: Bajarî Sînemil
Üye No: 17
Thanked 6016 Times in 2689 Posts REP Gücü : 27
REP Puanı : 542
REP Seviyesi :
Alinti:
Anladım ablam sağolun... ailenin kötü çocuğu olduk artık öyle görünüyor! ![]() Amaaaan! boşverin... alıştım bu oyunlara ![]() şaka şaka!Aşk ile |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye Bulunduğu yer: Umudun Yeşerdiği Yerden
Üye No: 152
Thanked 48 Times in 22 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 9
REP Seviyesi :
![]() |
İçinde Tabii......
Biz Türkler Bütün Tarihimiz Boyunca İstiklâl Ve Hürriyete Timsal Olmuş Bir Milletiz...
M.K.Atatürk İşgaldeki Hali Sakın Unutma Atatürk'e Dil Uzatma Sebepsiz Sen Anandan Yine Çıkardın Ama Baban Kimdi Bilemezdin Ş........z NEYZEN TEVFİK |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|