![]() |
|
![]() |
|||||||
| Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#91 |
|
Forum Katılımcısı |
Aleviliğe göre... Sıfatsız ve mekansız olan ispatsızdır. İspatsız olan bir şey de yoktur. Tanrı tabiattaki oluşumlar, varlıklar ile insanda sıfatını ve mekanını bulmuştur. Bu da tanrının varlığının ispatıdır.Sıfatı ve mekanı ile ispatı olmayan bir tanrının varlığına Aleviler inanç göstermezler.
Yani buna göre dağ taş toprak sonradan oluşan canlı hepsi doğanın, tabiatın dolayısıyla tanrının birer parşasıdır. Bütün herşey patlayan nurdan var olmuştur. İnsan kalkıp bu tanrı meselesini sonradan değiştirmiştir. Yani başka yerlerde ayaklarını üst-üste atıp insanı izleyen birşey yok.... Tanrıyı uzak bir yerlere yerleştirip insanı uyutmuşlar, bu uyuyanlar köleci haline şükür ederken, lafla tanrıyı gizli alemlere yerleştirenler kurnazlığa devam etmişlerdir, ve bu hayalin sahibinden bir kere bile şükür kelimesi duyulmamıştır. |
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8555 Times in 4028 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sevgili Bektaş,
Alinti:
acizene bildiğimiz kadarını aktarıyoruz, görünür olmaya ne gerek vardı diyorsun, Hilmi dede baba dan yazıyım, Ayine tuttum yüzüme, Ali göründü gözüme, Nazar eyledim özüme, Ali göründü gözüme, Diyor, Yani, Görünmek için, insanın veya HAKKIN(TANRININ) kendini bilmesi için, AYNA bulması gerek, Görünüp EVRENİ AYNA yaparak kendine bakmak, gibi diyeyim, Aynadaki sen,sende ki, ayna da, eğer ki burdan bir çıkarım yapamadıysan, ki benim başka bir şekilde anlatacak ssana bilgi verecek bilgim yok, Bir diğer konuda, bunu anlamamaızın sebebi, sanırım istenilen bilgi,duygu, birikimine sahip olamadığımızdanda olabilir, Yani, Lise öğrencisinin, Üniversite MATEMATİĞİİ bilememesi gibi, Yani Alt yapımızda eksikliklerdende kaynaklana bilir, bu konuda bilip ,anlatabileceğim bunlar can. Esat hoca, bu konuda sanırım daha ayrıntılı yazabilir, yönetimdeki canlar rica etsinler, bize bu konuda bilgi sunsun.
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|
|
|
|
| The Following 9 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: | Ali karul (10-06-2008), Devrim06 (09-23-2008), gerçeğe az kaldı (09-23-2008), Kul Seyyid (09-23-2008), |
|
|
#93 | |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12709 Times in 5985 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
Alinti:
Hakk'ı görmek diler isen
Suret-i insana bak Arayıp gezme bu halkı Cismin içre câna bak. Noksani Baba |
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
Can Bizden Biri
Üye No: 22
Thanked 2671 Times in 1525 Posts REP Gücü : 23
REP Puanı : 629
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sevgili işcan baba;
elbetteki bir çıkarım yapabildim..ne demek istediğinizi anladım.. ama sizde anlayış gösterirsiniz umarım altyapımın olmaması aileden ali dir okadar. gibi kestirme ve mantıksız hikayelerle büyüdüm. incelemek sormak normal bence.. ha sizde tam anlatamıyorsunuz yada neden anlatmıyorsunuz gibi şeylerde bulunmam tabi..sonuçta sizde bilgileriniz paralelinde elinizdn geldiğince yardımcı oldunuz oluyorsunuz..teşekkürler emeğinze bilginize sağlık... yazarlarımızdan faydalanma konusuna geline.. bir yazarımıza bir soru sordum ancak hala bir cevap alamadım. bu yüzden o kısımları rtık kullanmayacağım bos yere parmaklarımı yormayayım.. siz değerli canlar zaten en azından benim anlayacağım tarzda anlatıma sahip kişilersiniz ve bilgiye.. teşekkürler...
...... |
|
|
|
|
|
#95 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8555 Times in 4028 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
Sevgili Bektaş;
Genelde hepimiz aynı yol üzerinde büyüdük, aynı hikayeleri, aynı sözleri duyduk, Üç aşağı, beş yukarı hepimiz aynıyız, bir birimizin eksiklerini tamamlıyarak yol alıyoruz, alacağız, Bence, yılgınlık gösterme, bir daha dene, özel mesaj at, vs bişey yap Bildiğin gibi bizler, bildiğimizin Piri, bilmediğimizin talibiyiz, o nedenle öğrenmek için kapı dolaşmaktan İMTİNA etmeelim, derim, Sevgilerimle can. |
|
|
|
|
|
#96 | ||
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: ankara
Yas: 35
Üye No: 27
Thanked 1647 Times in 735 Posts REP Gücü : 17
REP Puanı : 648
REP Seviyesi :
Alinti:
Alinti:
alinin tanrı olduğuna dair bir deyiş var sen bu deyiş islam mücahidi ali değil diyorsun acaba okumadanmı söylüyorsun deyişi birdaha oku canım ve tekrar cevapla farklı bir cevap ver çünkü söylediğin çok mantıklı değil. ben baktım resmen hz aliden bahsediyor ha hz alinin allah olduğuna bende inanmıyorum bana bu düşünce en az sizinkiler kadar uçuk sizinkiler kadar ütopya ama bazı insanlar inanıyor.
Gönül, niçin ahvalimi bilmezsin? Yürekte yaralar türlü türlüdür. Öğüt versem, öğüdümü almazsın, Yürekte yaralar türlü türlüdür. Ah n'eyleyim karşımızda ölüm var, Ölüm dedikleri kanlı zalim var. Ne ağlayıp ne gülecek halim var, Yürekte yaralar türlü türlüdür. Pir Sultan Abdal'ım, ben de böyleyim, Emir Hak'tan geldi, kime ne deyim? Derdim çoktur, hangi birin söyleyim? Yürekte yaralar türlü türlüdür. Pir Sultan Abdal |
||
|
|
|
|
|
#97 | |
|
REP Seviyesi :
Alinti:
bende tanrı=allah sende tanrı=sen hak bende ben buradayım ama ben hak değilim hakkı bilenim demek istediğin allah ben ona inandığım sürece var yani onu ben yaratıyorum vareden yücelten benim değilmi? iyi var olsun ben inanmaya devam edeceğim sende inanmamaya belki doğru sende belkide bende kimbilir ama şu var ben inanmaktan mutluyum allah inancım benim yaşamaktan ve iyilikten vazgeçmeme sebebim bilmem anlatabildimmi sevgiler |
|
|
|
|
|
|
#98 | |||
|
Forum Katılımcısı Yas: 38
Üye No: 83
Thanked 155 Times in 52 Posts REP Gücü : 5
REP Puanı : 203
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() |
Alinti:
Iıh, olmamış ![]() Alinti:
Tabi ki inancında serbestsin, Ama bu diğer taraftan Aleviliği bilmediğinin ipucudur. (Dedektif gibi oldu) bu hoşgörü ve insana sevgi Alevilik felsefesinin insana verdiği değerin göstergesidir, bunu binyıllardır yaşananlarla kanıtlamıştır Alevilik. İnsanı kulluğa zorlayanlar ise söz ile laf ile cehenneme ateş koymuşlar. Öbür dünyayı laf ile var etmişler, maalesef lafın ötesine geçemiyorlar. Alinti:
![]() Konu gerçeğe az kaldı tarafindan (09-24-2008 Saat 23:25 ) değistirilmistir.. |
|||
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to gerçeğe az kaldı For This Useful Post: | Kul Seyyid (09-24-2008), sibele (09-30-2008) |
|
|
#99 | |
|
Can Bulunduğu yer: Bajarî Sînemil
Üye No: 17
Thanked 6016 Times in 2689 Posts REP Gücü : 27
REP Puanı : 542
REP Seviyesi :
Alinti:
Ablamdan rengarenk hayberin fethi part 2 ve sene 2008.... Biz???? biz derken? ışıkçılar mı valla abla ben zöhre bacı kadar olmasamda kendi çapımda Seyyide Bacıyımdır. gaipten sesler aldım.Aliyi görmez demedim daha çok can acıtsın diye çift uçlu kılıç kullanan, 14 yaşından 63 yaşına kadar islam mücahidliği yapan HZ HZ HZ aliyi tanrı görmezler dedim. Gör-me-miş-ler-dir-de. Ali ayrı... ona ipucu verdim... GÜNEŞ,SUN, ROJ, ŞEMS......... Resmen hzz aliden bahsediyor! öyle olsun abla... Aliye Qurban olayım.. Sevgiler
ELİNE BELİNE DİLİNE SAHİP OL!!!
DERSİME SEFER OLUR; ZAFER OLMAZ (Seyit Rıza) |
|
|
|
|
|
|
#100 | |
|
REP Seviyesi :
Alinti:
![]() iyiliğin inançla alakası yok belki ama benim iyi olmaya devam etme ve yaşama sebebim allah inancım aleviliği bilmiyor olabilirim bildiğimi hiç idda etmedim hatta her seferinde bilmediğimi söyledim dogru ama şunu söyleyim benim bildiklerim bana yetiyo böyle mutluyum bizim köyde bir laf vardır "deden yok derdin yok yezit olduğuna dua et" diye işte benimde pirim yok dedem yok peygamberim yok bir allahım var ona şükrediyorum cennet cehennem beni hiç ama hiç ilğilendirmiyor hatta kesinlikle böle bişeye inanmıyorum cenette cehennemde anlayana burada dünyada başka yerde değil ne allah korkusuyla nede cennet cehennem korkusuyla yaşamadım yaşamam ben korkuyla değil sevgiyle yaşamayı tercih ediyorum. estafurullah kötüsün demedim olurmu öyle şey iyi kalpli ve iyi niyetli olduğundan hiç şüphe etmedimki |
|
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to sibele For This Useful Post: | gerçeğe az kaldı (10-02-2008), Kul Seyyid (10-01-2008) |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|