![]() |
|
![]() |
|||||||
| Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 | |
|
|
arkadaslar alevilikte hızır hakkında bilgisi olan canların bilgilerini paylaşmasını rica edeceğim. hep söylencelerimizde gecer, adı sık sık her yerde anılır ancak genis bilgi pek yoktur. bilgisi olan canlar umarım yazarlar..
ben bir alıntı ile açayım konuyu; Alinti:
Hakk'ı görmek diler isen
Suret-i insana bak Arayıp gezme bu halkı Cismin içre câna bak. Noksani Baba |
|
|
|
|
| The Following 4 Users Say Thank You to Devrim06 For This Useful Post: |
|
|
#2 |
|
Yeni Üye Bulunduğu yer: Elazığ
Üye No: 966
Thanked 6 Times in 2 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 10
REP Seviyesi :
![]() |
Degerli kardeşim...
Hızırı parmaklan göstererek şudur diyemeyiz,isminide hızır paşalardan almamıştır.Bir insan yada suretti olan bir varlık degil. Bizler genelde dara düştügümüzde içgüdüsel olarak davranırız yetiş ya hızır deriz geniş zamanlarda hiç aklımıza gelmez.Kişiler itikaklarına göre çağırırken bazen tanrıdır bazen Ali dir bazen Ehli-beyitten biridir bazen bir ulu erendir Siz yeterki samimiyetinizle çagırın o her yerde hazır ve nazırdır. Adıda YA HIZIRDIR... Hıdır Canalan Şair Araştırmacı yazar |
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to canalan For This Useful Post: |
|
|
#3 |
|
Bizden Biri
Üye No: 499
Thanked 745 Times in 389 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 351
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hızırın adı bazı Alevi-Bektaşi kaynaklarında Hz.ali ile birlikte kullanılır bu konuda çeşitli tezler ileri sürülmüştür.Bunlar:
-hızır Hz.Ali'nin bir diğer adıdır(Bin bir adı vardır bir adı da hızır"Pir sultan") -Hz.Ali'nin şehit edilmesiyle beraber Hızır Ehl-i Beyt'e başsağlığı dilemiş Hz.Hüseyin'in şehit edilmesinden sonrada mevlit okutmuştur. -Hızır ilahi bir sırdır. |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Rehber For This Useful Post: | aydinalavi (03-09-2009), İşcanbaba (02-09-2009) |
|
|
#4 | |
|
Bizden Biri Bulunduğu yer: ankara
Yas: 52
Üye No: 891
Thanked 827 Times in 473 Posts REP Gücü : 8
REP Puanı : 255
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() |
Alinti:
Sevgli can öyle olsa da sanırım burda bir çelişki yokmu biz alevilerde olmaması gerek diye düşünüyorum MEVLÜT bizlerde sanırım bu mevlüt sadece kuran okutmak olarak geçmezmi saygılarımla. |
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to hasan19 For This Useful Post: | İşcanbaba (02-09-2009) |
|
|
#5 |
|
Bizden Biri
Üye No: 499
Thanked 745 Times in 389 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 351
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() |
sevgili hasan can dediğinde haklısın mevlit kuran okutmak anlamına gelmektedir ancak tereddütünü anlamadım çünkü Aleviler hiç bir zaman kuranı yok saymamışlardır ehl-i beyt soyu içinde olan bir şehit içinde kuran okutulması çok farklı bir boyut kazandırmaz inancımıza
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Rehber For This Useful Post: | ali özdemir (02-08-2009) |
|
|
#6 |
|
Bizden Biri Bulunduğu yer: ankara
Yas: 52
Üye No: 891
Thanked 827 Times in 473 Posts REP Gücü : 8
REP Puanı : 255
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() |
ben kuranı asla yok saymadım sayamamda ama ben dedimiki mevlüt yok dedim can neden böyle dediniz anl
amadım saygılarımla ayrıcada mevlür sanırım eyliya çelebinin hz. beygambere agıdı degilim can . Konu hasan19 tarafindan (02-08-2009 Saat 11:19 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8555 Times in 4028 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alevi Bektaşilikte;
Kura na, OSMAN MUSAFI denir, Kuran NATIK KURAN olarak, PİR, MÜRŞİT sözü yani İNSAN KELAMI olarak algılanmakta, ve Telii KURAN deyimimiz de vardır.
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| alevilikte, hızır, kimdir or nedir |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|