Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > ALEVİLİK GENEL > Alevi Kültürü

Alevi Kültürü Alevilik kültürüne dair paylaşımların yapılacağı alan.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 02-11-2010, 10:01   #41
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

İşcanbaba - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 49
Üye No: 134
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

Evet Dede-Baba,

Yine yargılrla gelmişsin, Senin yazılarını okumakla, Genelde okumak arsaında ne bağ var anlamadım, Yazzdığın gerçekler değil, Pir Aşkına değil,

Okudukların ve yöneldiklerin seni yanıltıyor,
Ve yanlış yerlerdesi, Hünkar, " Ne arasan kendinde ara " diyor, sen hala bir yerlerde, kendi dışında bir şeyler arıyorsun,
Üzücü,
diğer konu, Sen Dede soykuyum diyorsun, Bu insanları suclama, yargılama huyundan vazgeç can,
Sen Posta oturduğunda, bir şeyler anlatırkan.
1-Başka inancları taliplerinin önünde yargılama, aşağılama,
(sünnilerin Haccı türistlik, vs. gibi)
2-Senden farklı düşünen, insanlar muhakkak olacaktır, orda bulunduğun konum itibarıyla onlarda (bana yaptığın gibi) kem ve kötü sözlerde bulunma,yargılama,

Konuşurken, sözlerini delillendir, Masal veya söylence anlatıyorsan da, Söylence diye belirt.
KOnumuza dönersek, Siz benim okuyup okumadığımı bırakın,
Bir çok konu başlığında size sorduğum sorulara yanıt vermemişsiniz, ancak yine 8 soru ile, konuya devam etmişsiniz,
Ben bundan şunu anlıyorum, siz daha önce yazdıklarımı kabul ettiniz, Bunlarda hem fikiriz, sorularınızda, Kafanıza takılanları öğrenmek istiyorsunuz diye alığılıyorum.

Alinti:
1- peygamber'in yaşantısı ile dedelerimizin yaşantısı arasında nasıl bir fark var acaba? yada siz peygamber'in yaşamını nerden biliyorsunuz* sünni kitabı eline alıp peygamber yaşamına mı bakıyorsunuz?
Peygamber'in ve diğerlerinin hayatları hakkınd o kadar çok bilgi var ki, Kur'an dan da size örnekler sundum, Sadece, Buhari,Tebrizi, vs. Hadiscilerden değil, Kur'an dan da, olayları naklettik,
Evlenme konusunda, Savaşları,Talanları konusunda, elimizde ki Kur'an gayet acık ve secik,

Alinti:
2- Anlaşılan o sünni kitabında beş vakit namaz kıldırılan, 30 gün oruç tutan
peygamberi, görüp, sonrada vay bizim sahtekar Evladı resul dedelerimiz Pirlerimiz bizi kandırmışlar? Böyle düşündünüz? Peygamberi su an ki sünniler gibi gösteren kitapları salih güvenilir kaynak, Bizim İmam cafer buyruğu, binlerce değişimiz, cemlerimiz de anlatılan peygamber ve hz. Ali anlatımınıda yalan ve hikayemi kabul ettiniz?
Hangi sünni Kitapdan bahsediyorsunuz anlamadım, Benim yazdıklarım genelde, Kur'an dandı, ve sizin kaynaklarınız nedir, onuda bilemedik,
Peygamberin ve ehlibeytin, Namza, Oruc yok dediği bir KİTAP vermı? onun adı nedir, onu yazın,
Ben Peygambere "Sahtekar vs. " demedim, bu huyunuzda çok çirkin, söylenmeyen sözleri bu şekilde dillendirmeniz, bir DEDE ye uymuyor.
İmam Cafer Buyrugu dediğimiz buyruk, İmam Ceferin yazdığı bir KİTAP değil,
Hala bunu anlamadın, Kavrayamadın,
Deyişlerimizde, Bizim Anadolu toprağına ait, Aleviler ait,
Ve bugüne ait deyişler,
Sen 1 tane Muhammed döneminden böyle bir DEYİŞ göster.
12 İmamdan göster,
Ben bizde, Kırklar Cemi Ehlibeyt ve diger söylenceleri, İslam öğretisine karşı duruş olarak nitelerim, ve Peygamberi Ceme almayan 40 ların ,onu İnsanı Kamil mertebesine getirmelerini bilirim,
Bu ne demektir,
Ey Muhammed, Sen git, ÜMMET dediğine pyegamberlik yap, Bize senin peygamberliğin gerekmez demektedirler,
Ben bunu böyle algılıyor inanıyorum,
Anladın,

Alinti:
3- islamın temel kaynağı olarak sünni kaynaklarını kabul edip, sonrada Alevilerin kaynağını yalan ve hikaye sayıp, madem islam bu ben islam dışıyım deme kolaycılığına sapmayı daha uygun gördünüz değil mi*
Seninn göstersdiğin hangi kaynak vardı? ve Alevi kaynağı idi,
Yazarsan,

Alinti:
- iyi güzelde Atalarımızda sizin gibi yapabilirdi? 1500 yıldır Kerbelada İmam hüseyinler, nesimiler, Pir sultanlar, niye sizin yaptığınızı yapmamış acaba* gidip sünni kitabını açıp peygamberi oradan tanıyıp gerçekleri görmemişler.. İllah Musahip tutmuş, Hz. Ali'ye inanmış, kerbela için göz dökmüşler.. sonrada asılıp kesilmişler
Cidden sizde, Anlamama senduromu var,

1-İmam Hüseyin ne yapmış, Hadi onu yaz, Musahibi kimdir,
Dedesinin dinini uygulamamış mı? Sünni kitap dediğiniz hangisi anlamadım,
Onu bi yazın ya, yuvarlak konuşmayın, Köşeli konuşun, Hangi kaynağım sünni,

Sende ki, alevi kaynağı ne diyor, benim yazdıklarıma, Adı nedir.

2-Nesimi'ne yapmış, Nesimi nin hangi yaptığı, İSLAMI esaslara uygun,
Bugün Nesi'mi darına dururuz, İslamda DAR durma varmıdır, Bu Darların ismi nedir.
3-Pir Sultan , Ne yapmıştır,
Hangi söylemi, İslami dir, uydurmayın,

Alinti:
5- Birde Neden acaba sünni peygamber anlatısına tabi olmayıp, bugün Alevilerin temel klasikleri olan Eb'ul Vefa Menakıbnamleri ( 10 yüzyıl), Divan-ı Hikmetler, İmam cafer Buyrukları düzenlemişler derlemişler dört bir yana yaymışlar
Alevi peygamber anlatısı nasıldır, Onu anlatın bize, ve Tarihde bunun yaşanmışlığı varmıdır,
Bu yazdığın kaynaklar,1400 yıllara aittir, Yaseviler, ve Vefailer Sünnidir,
Bunları da bize, alevi diye dayatıyorsun ya, ne deyim,
Başın Pınar,ayağın göl olsun.

Yazdıklarımı, anlamaya çalış, ve alevi öğretisinde ki, HAK-MUHAMMED-ALİ söylemi, ehlibeyt kavramı, farklıdır,
Tarihsellikle MANA,İÇERİK ve kavram olarak farklıdır,
Lur'an, Kana kan isterken,
Bizde, Ölüm cezası yoktur,
Kuran, Hırsızın vs nin elini kolunu keserken,
Bizde Kesme ,Cana kıyma yoktur,

Kur'an'dan ayrı düşündüğümüz ve yaşadığımı gün gibi ortadadır,
Lütfen, söylenmeyenleri söylendi gibi yazmayın,
Bir Pir'e, Bir Dede'ye yakışmıyor, Dilinizi bek tutun,

2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.

Dinimiz sevgi
Kabemiz insan

Iscanim ne oldum deme
Siirin hakkini yeme
Kafiye yok gitmis güme
Kim neyi bilir bilinmez
İşcanbaba isimli Üye suanda  online konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
DoğAcAn (02-11-2010), Seyfi MUXUNDİ (02-11-2010)
Alt 02-11-2010, 23:19   #42
Seyfi MUXUNDİ
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili

Seyfi MUXUNDİ - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1096
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 3
REP Puanı : 117
REP Seviyesi : Seyfi MUXUNDİ will become famous soon enoughSeyfi MUXUNDİ will become famous soon enough
İletişim

Sayın Dede_baba
Musahipliğin MUhammed Aliden kaldığını yazıyorsun güzel.
bunu bir kaç yerde de tekrarlayınca bunun bir kalem hatası olmadığı aşinadır. Musahip sayın Devrim 66 nı belirttiği gibi arapça bir terim değil. Asıl kafama takılan Ali Muhammed musahiplği bu son derece doğrudur. bildiğim kadarıyla değil herkesin bildiği kadarıyla Musahip Musahibin kızını alırsa o kişi yol düşkünü olur. Ceme giremez. Söyle bakalım o arap ali MUhammed hangi sıfatla ceme girecektir. Yoksa olması gereken bu da dedeler mi yıllarca halkı yanlış bilgilendirip yönlendirdiler.
Seyfi MUXUNDİ isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 02-12-2010, 00:20   #43
Dede-baba
Kontrollü Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1309
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : -11
REP Seviyesi : Dede-baba can only hope to improve
İletişim

Alinti:
Seyfi MUXUNDİ Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Sayın Dede_baba
Musahipliğin MUhammed Aliden kaldığını yazıyorsun güzel.
bunu bir kaç yerde de tekrarlayınca bunun bir kalem hatası olmadığı aşinadır. Musahip sayın Devrim 66 nı belirttiği gibi arapça bir terim değil. Asıl kafama takılan Ali Muhammed musahiplği bu son derece doğrudur. bildiğim kadarıyla değil herkesin bildiği kadarıyla Musahip Musahibin kızını alırsa o kişi yol düşkünü olur. Ceme giremez. Söyle bakalım o arap ali MUhammed hangi sıfatla ceme girecektir. Yoksa olması gereken bu da dedeler mi yıllarca halkı yanlış bilgilendirip yönlendirdiler.
1- Bir baba kızını alabilirmi yada cinsel ilişkiye girer mi? mesela siz yapar mınızı? yada yaparsanız bir daha ceme girebili misini* Alevi erkanınında bu enses ilişkinizin karşılığı nedir?

2- Oysa hz. Adem kızıyla evlendi değil mi? sonra diğer kızlarıyla sonra torunlarıyla, Hz. Adem yol düşkünümüydü? arapmıydı?

3- Hz. Muhammed hz. Ali'yi kendisimi musahip olarak seçti? cemrail vasıtasıyla Allah emriylemi?,

4- Hiç hayatınızda duydunuz mu? bu dünya yaratılmadan hz. Muhammed ve hz. Ali kandilde parlayan nur idi, ilk yaratılandı? hani demişti ya, Hz. Ali tüm peygamberlerle gizli geldi benim ile açık? hani cemlerimizde anlatılır ya, Muhammed ve Ali bir nurdu, Ebu talibe bir parça, Peygamberin babası abdullah bir parça gitti. ayrıldı sonra bu Peygamberlik nuru belkide hz. Fatıma ve hz. Ali'nin evliliği ile tekrar birleşti derler pirlerimiz hiç duydunuzmu?

5- O nurlu soy Ehli beyt olarak peygamberce kutsanmadımı? Kur2an ayetleriyle tertemiz oldukları Allah tarafından söylenmedimi? ve Kıyamate kadar o temiz Nurlu soyu Ehli beyti takip edin demedilermi? hiç bunları düşündünüzmü? DÜŞÜNDÜYSENİZ O ZAMAN PEYGAMBER İLE HZ. ALİ'NİN MUSAHİPLİĞİNİ DE ANLAMANIZ GEREKİRDİ?

6- ve dikkat edin Alevi ocakları ancak birbirlerinden kız alıp veriri dede-talip evliliği Alevilikte yoktur..

Dede-baba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 02-12-2010, 09:36   #44
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

İşcanbaba - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 49
Üye No: 134
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

Dede_baba,
Alinti:
1- Bir baba kızını alabilirmi yada cinsel ilişkiye girer mi? mesela siz yapar mınızı? yada yaparsanız bir daha ceme girebili misini* Alevi erkanınında bu enses ilişkinizin karşılığı nedir?
Bu ne şimdi, Yanıt mı? soru mu?
İnsanlar ister istemez, Biz deki MUSAHHİPLİK kurallarına göre, karşılaştırma yapıyor, Kıyaslama yapıyor,(Muhammed, ali ile senin deyiminle) Musahip olduklarında, Ali, evli değil bekar, Sonra da,Muhammed'in kızı ile evleniyor, ve ister istemez soruyor insanlar,
Soruya, soru ile karşılık vermeyin.

Alinti:
2- Oysa hz. Adem kızıyla evlendi değil mi? sonra diğer kızlarıyla sonra torunlarıyla, Hz. Adem yol düşkünümüydü? arapmıydı?
Efsaneye göre HAYIR, Adem kızı ile falan evlenmedi, sen nerden aldın bu bilgiyi,
Bu dediklerin, SÜMER TANRILARINDA var,
Yoksa, Vahiyli dinlerin efsanelerinde böyle bişey yok,

Bu konusa 36. mesaj da sana yazdım, amma aklında kalmamış,

Hani biz deriz ya, NACİ/NACİYE diye, Guruhu NACİYEYİZ diye,
Hani ŞİT deriz ya,
Biz bu ADEM/HAVVA yolundan gelmediğimize inanırız değilmi?
Bizde bu KARDEŞ evlenmelerini olmadığını yazmıştık,
Senin okuduğun KİTAP hangisi yaw,

Evet, ADEM yol DÜŞKÜNÜR, Ne Araplığı,

Alinti:
3- Hz. Muhammed hz. Ali'yi kendisimi musahip olarak seçti? cemrail vasıtasıyla Allah emriylemi?,
Musahiplik değildir, o OLAY ve CEBRAİL falanda yok,
Alevi öğretisinde CEBRAİL, AKILDIR,
Her hangi bir yerden bişey getirilip,fısıldanmamıştır,

Alinti:
- Hiç hayatınızda duydunuz mu? bu dünya yaratılmadan hz. Muhammed ve hz. Ali kandilde parlayan nur idi, ilk yaratılandı? hani demişti ya, Hz. Ali tüm peygamberlerle gizli geldi benim ile açık? hani cemlerimizde anlatılır ya, Muhammed ve Ali bir nurdu, Ebu talibe bir parça, Peygamberin babası abdullah bir parça gitti. ayrıldı sonra bu Peygamberlik nuru belkide hz. Fatıma ve hz. Ali'nin evliliği ile tekrar birleşti derler pirlerimiz hiç duydunuzmu?
Evet, Bu hikayeleri, söylenceleri duyduk,
Peki Muhammed ne zaman demiş, diğer Peygamberlerle gizli, Onunla açık geldiğini,
Gzli gelmek nasıl oluyor,
Hem diğer peygamberler dediğimiz kişiler birer efsane, yaşamışlıkları yok, Tek yaşandığı bilinen peygamber MUHAMMED,
Bırakın bu NUR efsanelerini, Var olan her şey NURDUR, HAKKIN NURU vardır,

5. i gectik,
Alinti:
6- ve dikkat edin Alevi ocakları ancak birbirlerinden kız alıp veriri dede-talip evliliği Alevilikte yoktur
Evevvet, Amma bunun bu konu ile ilgisi ne?
Muhammed,Ali MUHSAİPLİK durumuna bu dediğin uymuyor,
Normalde, Ali ile Fatıma evliliğinde bir dıkıntı yok,
Ancak MUSAHİPLİK araya girdimi, İşte o zaman sıkıntı başlıyor,
Anladın dimi
İşcanbaba isimli Üye suanda  online konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
DoğAcAn (02-12-2010), Seyfi MUXUNDİ (02-13-2010)
Alt 02-13-2010, 00:50   #45
Seyfi MUXUNDİ
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili

Seyfi MUXUNDİ - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1096
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 3
REP Puanı : 117
REP Seviyesi : Seyfi MUXUNDİ will become famous soon enoughSeyfi MUXUNDİ will become famous soon enough
İletişim

sevgili işcanbaba benim yazacaklarımı siz yazmışsınız sağol .
Asıl musahiplik budur. sevgili Dede-Baba yani
hü erenler.
yani arz ile arşın doğruluğu eğer batiniliği bilirsen ne demek istediğimi anlamışsınız.
HÜ ERENLER
Seyfi MUXUNDİ isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to Seyfi MUXUNDİ For This Useful Post:
Dede-baba (02-13-2010), DoğAcAn (02-13-2010)

Bookmarks

Etiketler
alevilikte, kardeşliği, müsahiplik, yol

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil