![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevilik Araştırmaları Güncel alevilik araştırmalarının paylaşılabileceği alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#51 | |||||
|
Gönül Dostu |
[quote]
Alinti:
Elif-Lam-mim-sad = Muminlerin Biricik Ilahinin gelis saatidir. Alinti:
Zühruf Suresi 84 -Göklerde ilah olan da O, yerde ilah olan da O. O'dur Hakîm, O'dur Alîm. Fussilet Suresi 6 -De ki: "Ben sadece sizin gibi bir insanım. İlahınızın bir tek ilah olduğu bana vahyediliyor. Alinti:
Bak gormedinmi Ilahimiz Alidir diyenlerin biraktigi izleri kendileri oldu ama sanlari ogretileri kaldi . Akla koyun halen secilmiyormu ? Gonul gozleri halen fal dasi olmadimi ? Alinti:
Sad suresi bundan ibarettir . Insanlara ornek verilmekte. Ve alinin geri gelecegide anlatilmaktadir . Sonra biz bundan habersizdik demeyesiniz diye ayeti yorumuda budur !!! Alinti:
Kuklamatik gibi birsey ? Taklimasyon da olabilir . Kaldiramayacaginiz yukun altina girmeyiniz sayin can ! Saygilar |
|||||
|
|
|
|
|
#52 | ||||
|
Gönül Dostu
Üye No: 1417
Thanked 516 Times in 272 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 67
REP Seviyesi :
![]() |
[quote]
Alinti:
Alinti:
Alinti:
Alinti:
Dediklerinde hak vardir eyvallah |
||||
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Alibaba For This Useful Post: | Baba İlyas (04-06-2011) |
|
|
#53 | |
|
Can Bizden Biri
Üye No: 2975
Thanked 862 Times in 472 Posts REP Gücü : 5
REP Puanı : 42
REP Seviyesi :
![]() |
[quote=Alibaba;129062]
Alinti:
Öğlesine ortaya konuşuyorum genel manada Yeri burasımı bilmem ama yazmış bulunalım!!!! Anlatımlar içerisinde ahmakça demeyeceğim dangalakca söz demeyeceğim zırvalamada demeyeceğim, abuk sabuk anlayışlarda demeyeceğim… Kimseye bir şey demeyeceğim artık kim ne biliyorsa devam diyeceğim devrim06 yönetici bak duyunuz… Bu suç mudur? Kimseyi itam etmiyorum bir kendi anlayışımı kaleme alıyorum bilginiz olsun!!!!!!! Ali baba Elif-Lam-mim-sad huruflarını sormuştum? El cevap Ali babadan geldi… Muminlerin Biricik Ilahinin gelis saatidir. Elif-Lam-mim-sad huruflar cümmelde açıklayan biri var vay be… İSLAM İLAHİYATINDA BİR İLK YAŞANIYOR… EY İSLAM CEMAAT UYANIN MEHDİ GELMİŞ HABERİNİZ YOK!!!!!!!!!!!!!!!! Nereye koysak bunu yok olmayacak olmuyor anlaşıldı!!!!!! Bunu çözdüğünü söyleyen birine kuran ve Arapça edebiyatı ilahiyatı adına ben artık laf etme.. Hadi bak işine sen kardeşim ne biliyorsan onu yap.. Haydi senin gibi birine inan çok zaman bile yarcadım!!
tanrı görülmez bir sesin,gerçek akıl sesinin hava içinde çınlamasını emretti.philon.
|
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
Can Bizden Biri
Üye No: 2975
Thanked 862 Times in 472 Posts REP Gücü : 5
REP Puanı : 42
REP Seviyesi :
![]() |
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
ben bana geldim sen sana kuran bana niye sorarsın... |
|
|
|
|
|
#55 | ||
|
Gönül Dostu
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Kimse insani kucumsememiski bu klibi ne amacla koydun anlamista degilim ? Kendini yuce bir mevkige koyuyorsan koy kimse sana birsey dememistir. Yaratanim de coss. Istedigini yap kalbinden ne geliyorsa !!! Elini ardina birakma !! Ama benim yucelttigim insani sen neden bir engel girisimine kalkiyorsun anlamiyorum ? Bu ozgurluk sana izin veriliyorda neden benim yuceltmek istedigime engel olmaya calisiyorsun peki , Bu ozgurlugu neden almaya calisiyorsu ? Alinti:
Soru sor sonra dalgani gec , ne guzel keyif seninki ? 20 sene arastirdigin kelimemelerin anlamini bileni gordunmu , insanda buyuk sok yaratsa gerek !!! Ben bunu bildim mademki ben bir insanim ![]() Neyse formda sizi anlayan insanlar vardir tatli sohbetler dilerim . Saygilar |
||
|
|
|
|
|
#56 |
|
Gönül Dostu
REP Seviyesi :
![]() |
Alinin Tam olarak kim oldugunu anlamaniz icin farkli bir acidan farkli ayetlerle acikliyorum . İnananlarin kurtarici ilahı Ali. Cabir el-Cufi dedi ki: "Bilmediklerinizi Zikir Ehli'ne sorunuz" ayeti indiğinde Hz. Ali şöyle buyurdu: "Zikir Ehli biziz."[15] Sad Suresi 72 "Onu kıvama erdirip içine ruhumdan üflediğimde, önünde secde ederek eğilin!" Biz, her şeyi apaçık bir İmamda karar kılmışız. Başlangıc Sad Suresi 1 - zikir/Ali dolu Kur'an'a yemin olsun ki, Kalem Suresi 51 - O küfre sapanlar, zikir'i/Aliyi işittiklerinde az kalsın gözleriyle seni devireceklerdi. "Bu tam bir cinlidir." diyorlardı. 32. Şunu da söylemişlerdi: "Allahımız! Eğer bu,(Ali) senin katından gelmiş gerçeğin kendisiyse, gökten üstümüze taş yağdır. Yahut bize korkunç bir azap musallat et." Fussilet Suresi 41 -Onlar, o zikiri/Aliyi kendilerine geldiğinde inkâr ettiler. Halbuki o, eşsiz yücelikte bir Insandi. Kalem Suresi 52 - Oysaki o zikir/Ali âlemler için Kurtuluştan başka bir şey değildir. Hicr Suresi 6 - Şöyle haykırdılar: "Hey! Kendisine o zikir/Ali indirilen! Sen gerçekten tam bir delisin." Enbiya Suresi 24 - Yoksa O'nun dışında bazı ilahlar mı edindiler? De ki: "Susturucu delilinizi getirin! Benimle beraber olanların da benden öncekilerin de zikir'i/Alisi budur. Ne yazık ki onların çokları hakkı bilmezler; bu yüzden de yüz çevirirler." Nahl Suresi 43 -Biz senden önce de elçi olarak kendilerine vahyettiğimiz erkeklerden başkasını göndermedik. Eğer bilmiyorsanız, zikirin/Alinin ehline sorun. Nahl Suresi 44 -Açık delillerle, kitaplarla gönderdik. Sana da bu zikiri/Aliyi gönderdik, kendilerine indirileni insanlara açık-seçik bildiresin de derin derin düşünebilsinler. Enbiya Suresi 7 -Senden önce de ancak kendilerine vahyettiğimiz erler gönderdik. Hadi, sorun zikir/Alinin ehline, eğer bilmiyorsanız... 50. Bu, bereketli bir zikir'dir/Alidir ki, onu gönderdik. Yoksa siz onu inkâr mı ediyorsunuz? Müminun Suresi 71 - Eğer hak onların keyiflerine uysaydı, gökler de yer de bunların içindekiler de kesinlikle fesada uğrardı. Hayır, biz onlara zikirlerini/Aliyi getirdik ama onlar zikirlerinden/Aliden yüz çeviriyorlar. Talak Suresi 10 - Allah onlar için şiddetli bir azap hazırladı. Artık Allah'tan korkun, ey iman etmiş akıl ve gönül sahipleri! Allah size zikiri/Aliyi , bir düşündürücü olarak indirmiştir. Furkan Suresi 18 Derler ki: "Tespih ederiz seni; seni bırakıp da başka dostlar edinmek bize yaraşmazdı. Ama sen onları ve atalarını öylesine nimetlendirdin ki, zikiri/Aliyi unuttular ve helâke giden bir topluluk oldular." En'am Suresi 106 -Rabbinden sana vahyedilene uy! O'ndan başka ilah yoktur. Müşriklerden yüz çevir! Fussilet Suresi 6 -De ki: "Ben sadece sizin gibi bir insanım. İlahınızın bir tek ilah olduğu bana vahyediliyor. O halde şaşıp sendelemeden O'na yönelin Vay haline ortak koşanların! Saffat Suresi 4 -Ki sizin ilahınız hiç kuşkusuz bir ve tektir. Meğer Bize İmdat Ali'den Ola Takattan kesildim yoktur ilacım Meğer bize imdat Ali'den ola Derdimin çaresi Ali sen yetiş Meğer bize imdat Ali'den ola Ali'ye ayan ki Hak için buldum Gayretini güdüp kılıcım çektim Kuldan fayda yok imiş bildim Meğer bize imdat Ali'den ola Hakk'a doğru giden Hakk'a ulaştı Dünyaya her bakan kulların şaştı Gezdim dört köşeyi tesellüm düştü Meğer bize imdat Ali'den ola Hayrola Yusuf'un düşünü gördüm Özürüm niyazım Hüda'ya kıldım Mümkünüm kesildi Ali'ye yordum Meğer bize imdat Ali'den ola Pir Sultan Abdal'ım derdim bu imiş Müminin isteği iyi huy imiş Zahirde batında yeten o imiş Meğer bize imdat Ali'den ola Pir Sultan Abdal 13- İbade b. Samit der ki: “Biz evlatlarmızı, Ali b. Ebutalib'i sevmekle imtihan ederdik; birisinin Ali b. Ebi Talib’i sevmediğini görseydik, onun bizden olmadığını ve onun gayri meşru olduğunu bilirdik.”[13] 16- Eba Said-i Hudrî'den şöyle rivayet edilir: "Biz -Ensar topluluğu- münafıkları, Ali b. Ebutalib'e düşmanlık yapmalarıyla tanırdık."[16] 9- Ebu Zer’den naklen, Peygamber efendimiz şöyle buyurdu: “Ali ilmimin kapısı ve risaletimi benden sonra ümmetime açıklayacak olandır. Onu sevmek iman, onu buğz etmek nifaktır. Ona bakmak huzur ve refah getirir, ona yakınlık ibadettir.”[9] 18- Peygamber efendimiz şöyle buyurdu: “Ali’yi sevmek iyiliktir, onunla birlikte hiçbir günah zarar vermez; Ali’ye olan düşmanlık ise bir günahtır ki, onunla birlikte hiçbir iyilik fayda vermez.”[18] 4- Peygamber efendimiz şöyle buyurdu: “Ali’yi sevmek iman, ona düşmanlık küfürdür”[4] 5- Peygamber efendimiz şöyle buyurdu: “Ya Ali! Müminden başkası seni sevmez; münafıktan başkası da sana düşmanlık yapmaz”[5] 7- Emir’ül Müminin Hz. Ali aleyhisselam şöyle buyurmuştur: "Tohumu yaran ve mahlukatı yaratana ant olsun ki Ümmi Peygamber'in bana ahdidir bu: Beni ancak mümin sever ve bana ancak münafık düşmanlık yapar."[7] 8- Ahmed b. Hanbel şöyle demiştir: "Ancak Resulullah sallallah'u aleyhi ve âlihi ve sellemin hiçbir şüphe olmayan hadisinde, "Seni ancak mümin sever ve sana ancak münafık düşmanlık yapar" buyurmuştur ve Allah Teala da şöyle buyurmuştur: "Münafıklar, Cehennemin en aşağı tabakasındadırlar." Dolayısıyla, Ali aleyhisselam'a düşmanlık yapan cehennemin en aşağı tabakasındadır."[8] 10- Ebi Said el-Hudri dedi ki: Resulullah sallallah'u aleyhi ve âlihi ve sellem Ali’ye hitaben şöyle buyurdu: “Seni sevmek iman, sana düşmanlık ise nifaktır. Cennet’e ilk girecek olan seni sevenin, Cehenneme ilk girecek olan sana düşmanlık yapandır”[10] |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Alibaba For This Useful Post: | Baba İlyas (04-07-2011) |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links
|
|||||||||
![]() |
|||||||||