![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Edebiyatı Yazılı ya da sözlü alevi edebiyatına dair paylaşımların yapılabileceği alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#11 | |||
|
Can Bizden Biri |
Sn.Ali Baba,
eyvallah, Uzun aradan sonra Merhaba; Alinti:
GEnel Anlamda Evet, Hakkın insanda olduğu tezini savunan Alevi öğretisinde, ve HAKKI varda bilen öğretimizde, va HAKKIN insanda tecelli etiğini söyleyen öğretimizde her insan , Hakkın zahiridir, ve Tanrı onda BATIN dır. Alinti:
İşte senin ve senin gibi düşünenelerin anlamadıkları şey, Kendi inancınla, başka bir inancı yargılamak hatasına düşüyorsunuz, Sizin hattininiz değil bunu yapmak, siz ne o makamdasınız, nede o mevkitesiniz, nede birileri tarafından yetkili kılındınız. Haddinizi bilin, Siz şii/şia sınız, Bizi anlamanızı beklemiyoruz, Ne anlayışsızsınız yaw. Alinti:
Tanrı Mevcudu Mutlaktır, oda görünendedir, Alevilikte, Yaraan, Yaratılan ikilemi ,ikicliği yoktur, Birlik vardır, O da Mevcuttadır. Sevgin, Hürmetin daim olsun
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|||
|
|
|
| The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: | seher yeli (05-05-2010) |
|
|
#12 | ||||
|
Gönül Dostu
Üye No: 1417
Thanked 516 Times in 272 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 67
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Alinti:
Sizin ogretiniz kabala ogretisinden veya hindi dini ogretisinden baska birsey degildir . Alevilikte allah inanci sekile semaya burunmeyen bir allah vardir . Biz buna Allah allah eyvallah deriz . Sekle semaya burunenler onun yarattiklaridir . Her insan elbetteki onun dusuncesinin guzelligi ile ortaya cikmis yaratiklardir fakat bu onlari tanri sifatina sokmadigi gibi bir insanin ilmi ve bilmi 100 de yuz kavramasida imkansizdir . Alinti:
Alinti:
Bu olacak sey degildir bu dusuncedeki bir insan kesinlikle tamamen allah inanci yok olur ve cemlerde allah allah kelimesi duymanda imkansiz olur sayin iscan baba olay tipki hindilerdeki gibi binlerce tureyen insan ustune tanrilik taslayan tanrilar turerki bu tur mahlukatlarin hicbiride tanri degillerdir ki eger olay senin dusundugun gibi olursa kim tanrilik ilahlikta taslarsa o zaman onlari hak vermemekte yersiz olur ? Alevilikte bu dislanmis kovulmus bir dusuncedir . Eski saman dininden kalma kalintilardir ki Ali ,ve muhammedle cok sukur batil yok olmustur . Sevgiler hurmetler efendim . Sevgin, Hürmetin daim olsun[/b][/quote] |
||||
|
|
|
|
|
#13 | |||||
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8555 Times in 4028 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sn.Alibaba;
Sen çok yaşa emi, laf cambazlığı ile uğraşmaktan bir türlü fikir yazamadın buraya, Düşüncen neyse onu yaz, Boşver insanlrla ugraşmaktan, fikir yerne insanlara dalaşmaktan, dolaşmaktan vazgec yaw, Bunun kimsye kar getirmiyeceğini bil, Kimsye fayda getirmeyeceğini bil, kavra anla, Burda beni kötülemenle, haksız yere karalamanla, ne sen yüceleceksin, nede haklı olacaksın, dimi, olamazsın çünkü, bilgi yok, bilgi olmayınca fikir yok, okuyanlar ne okuyacak, böle laf kalabalığı, ve buda HOŞ DEĞİL, ŞIK değil. Alinti:
İyide, hani sen bişey yazmıyorsun ki can, seni dinleyeyim, okuyayım, Ben yazıyı yazmışım, sen ise sataşmakla meşgulsün, Alinti:
Yukarıda yazdıklarının kaynağı ne? Nerden aldın bu bilgileri Alinti:
Alinti:
Ha, Caferilikte veya şii/şia da arama bulamazsın, onlar alevilik değil, bilgin olsun da, tamam. Alinti:
Mesela Hsan Sabbah ne der bu konuda, Yada kayusuz, Yunus, Sevign hürmetin daim olsun |
|||||
|
|
|
| The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: | Hamza Aksüt (11-19-2010) |
|
|
#14 | ||||
|
Gönül Dostu
Üye No: 1417
Thanked 516 Times in 272 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 67
REP Seviyesi :
![]() |
[quote]
Alinti:
Alinti:
Alinti:
Alinti:
Icimizde kimler barindi kimler bir bilseniz ? Bugun ayriligimizin sorumlulari suclulari onlar . Sevgiler hurmetler efendim |
||||
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Alibaba For This Useful Post: | Hamza Aksüt (11-19-2010) |
|
|
#15 | |
|
Hakka Yürüdü
Üye No: 2922
Thanked 10 Times in 7 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 10
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
KIRKLAR MECLİSİNE PEYGAMBER MUHAMMED DEĞİL KUL MUHAMMED ALINIYOR. Yani ortodoks muhammed kırklar cemine alınmıyor. Aramızdaki tek fark ben bu cem olayını anlatan şahs'ın Pir Cafer-i Sadık olduğunu düşünüyorum. Çünkü Cafer-i Sadığı çok derin bir şekilde araştırdım. Şiilerin Cafer-i ile Pir Cafer-i Sadık apayrı kişiler. Ve bu yargıya bizzat şiilerin kendi kitaplarını okuyup araştırarak vardım. Batıni İsmaililerin tarihi belgeleri elimizde olsa karşımıza ne tür bir portre çıkacak çok merak ediyorum. AMA BEN ŞU KANIYA VARDIM: Cafer-i Sadık ve özellikle babası Muhammed Bakr kesinlikle İslam otoritesine biad etmediler. Ve onların görünürdeki islamlığı takiyyeden başka birşey değildir. Bu arada tarihi belgelere göre Muhammed Bakr'ın ve oğlu Cafer'in din değiştirdiği,islamdan çıktığı hatta hristiyan olduğu gibi değişik dedikodular çkmıştır. Bana göre Cafer-i Sadık Hz Ali'den sonraki ikinci Ali mertebesindedir. Ama Batıni olan Cafer.Şiilerin saçmaladığı ortodoks cafer değil. Bu konuda ileride paylaşımlar yapıcam. Esenlikler. Konu Hızır İli tarafindan (11-19-2010 Saat 17:49 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Hızır İli For This Useful Post: | esonto58 (11-19-2010), Hamza Aksüt (11-19-2010) |
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| ali, bizim, şahımız |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|