Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > ALEVİLİK GENEL > Alevi Edebiyatı

Alevi Edebiyatı Yazılı ya da sözlü alevi edebiyatına dair paylaşımların yapılabileceği alan.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 05-05-2010, 22:06   #11
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

İşcanbaba - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 49
Üye No: 134
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

Sn.Ali Baba,

eyvallah, Uzun aradan sonra Merhaba;

Alinti:
Sizin Ali ogretisini nerelere goturmek istediginiz belli sayin can !
Nerye götürdük ki, veya götüreceğiz ki, aleviliği, biz sadece Alevilikte bir damala bile değiliz, Ketre desen o da değilizdir.

GEnel Anlamda Evet, Hakkın insanda olduğu tezini savunan Alevi öğretisinde, ve HAKKI varda bilen öğretimizde, va HAKKIN insanda tecelli etiğini söyleyen öğretimizde her insan , Hakkın zahiridir, ve Tanrı onda BATIN dır.

Alinti:
alevilikte yoktur boyle bir sirk fakat sizde vardir
Şiilerin/Sünnilerin inancı ile olaya bakarsak evet, ŞİRKtir,

İşte senin ve senin gibi düşünenelerin anlamadıkları şey,
Kendi inancınla, başka bir inancı yargılamak hatasına düşüyorsunuz, Sizin hattininiz değil bunu yapmak, siz ne o makamdasınız, nede o mevkitesiniz, nede birileri tarafından yetkili kılındınız. Haddinizi bilin, Siz şii/şia sınız, Bizi anlamanızı beklemiyoruz,
Ne anlayışsızsınız yaw.

Alinti:
O iki nura deger veren daha yaratilmadan once diger varliklardan ayiran yaratan allah degilmi . Bunuda elbette geride biraktiklari izden sevenlerinden anliyoruz .
Yukarıda, Aleviliğin tanrı anlayışını yazdım,
Tanrı Mevcudu Mutlaktır, oda görünendedir,

Alevilikte, Yaraan, Yaratılan ikilemi ,ikicliği yoktur, Birlik vardır, O da Mevcuttadır.

Sevgin, Hürmetin daim olsun

2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.

Dinimiz sevgi
Kabemiz insan

Iscanim ne oldum deme
Siirin hakkini yeme
Kafiye yok gitmis güme
Kim neyi bilir bilinmez
İşcanbaba isimli Üye suanda  online konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
seher yeli (05-05-2010)
Alt 05-07-2010, 01:11   #12
Alibaba
Gönül Dostu
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1417
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 3
REP Puanı : 67
REP Seviyesi : Alibaba will become famous soon enough
İletişim

Alinti:
Sn.Ali Baba,
biz sadece Alevilikte bir damala bile değiliz, Ketre desen o da değilizdir.
Madem Alevilikte bu kadar yeriniz yok ve kendinizi goremiyorsunuz Neden Bizi dinlemiyorsunuz ?

Alinti:
GEnel Anlamda Evet, Hakkın insanda olduğu tezini savunan Alevi öğretisinde, ve HAKKI varda bilen öğretimizde, va HAKKIN insanda tecelli etiğini söyleyen öğretimizde her insan , Hakkın zahiridir, ve Tanrı onda BATIN dır.
Siz bence bu soylemi bardaktan tasirdiginiz su gibi tasiriyorsunuz ? Yaratan her varligi kendi dusuncesinin eseri olarak yaratmistir . Bicim vermistir Fakat her yarattigina akil vermistir . Yarattiklarina kendileri uzerlerinde hakimiyet vermistir . Allah artik onlardan el ayak cekmis saglamlastirmistir . Allahin her insan icine girip kontrol ettigini soylemek kendi kendisi ile dalga geciyor demek gibi bir durumdan ibarettir . Bu alevilerce kabul edilecek bir durum degildir .

Sizin ogretiniz kabala ogretisinden veya hindi dini ogretisinden baska birsey degildir . Alevilikte allah inanci sekile semaya burunmeyen bir allah vardir . Biz buna Allah allah eyvallah deriz . Sekle semaya burunenler onun yarattiklaridir . Her insan elbetteki onun dusuncesinin guzelligi ile ortaya cikmis yaratiklardir fakat bu onlari tanri sifatina sokmadigi gibi bir insanin ilmi ve bilmi 100 de yuz kavramasida imkansizdir .

Alinti:
Şiilerin/Sünnilerin inancı ile olaya bakarsak evet, ŞİRKtir,

İşte senin ve senin gibi düşünenelerin anlamadıkları şey,
Kendi inancınla, başka bir inancı yargılamak hatasına düşüyorsunuz, Sizin hattininiz değil bunu yapmak, siz ne o makamdasınız, nede o mevkitesiniz, nede birileri tarafından yetkili kılındınız. Haddinizi bilin, Siz şii/şia sınız, Bizi anlamanızı beklemiyoruz,
Ne anlayışsızsınız yaw.
Sen dedigimi anlamak istemiyorsun ben sirk dedim ama o anlamda demek istemedim Yani alevilikte siradan bir halki insani onunla es tutmayiz demek istedim . Madem ikimiz Aleviyiz diyoruz bir birimizi yargiliyoruz . Sizde herhalde suclu da yok sanirsam sayin iscanbaba ?????

Alinti:
Yukarıda, Aleviliğin tanrı anlayışını yazdım,
Tanrı Mevcudu Mutlaktır, oda görünendedir,

Alevilikte, Yaraan, Yaratılan ikilemi ,ikicliği yoktur, Birlik vardır, O da Mevcuttadır.
Dedigim gibi Bu soyledikleriniz Alevilikte olmasi imkansiz birsey sunnilikte veya diger dinlerde olabilir fakat alevilikte asla . Yani sen bana diyorsunki cemlerde allah allah eyvallah derken kendi kendilerinemi iltifat edip medet ediyorlar .

Bu olacak sey degildir bu dusuncedeki bir insan kesinlikle tamamen allah inanci yok olur ve cemlerde allah allah kelimesi duymanda imkansiz olur sayin iscan baba olay tipki hindilerdeki gibi binlerce tureyen insan ustune tanrilik taslayan tanrilar turerki bu tur mahlukatlarin hicbiride tanri degillerdir ki eger olay senin dusundugun gibi olursa kim tanrilik ilahlikta taslarsa o zaman onlari hak vermemekte yersiz olur ?

Alevilikte bu dislanmis kovulmus bir dusuncedir . Eski saman dininden kalma kalintilardir ki Ali ,ve muhammedle cok sukur batil yok olmustur .

Sevgiler hurmetler efendim .

Sevgin, Hürmetin daim olsun[/b][/quote]
Alibaba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 05-07-2010, 16:39   #13
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

İşcanbaba - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 49
Üye No: 134
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

Sn.Alibaba;

Sen çok yaşa emi, laf cambazlığı ile uğraşmaktan bir türlü fikir yazamadın buraya,
Düşüncen neyse onu yaz, Boşver insanlrla ugraşmaktan, fikir yerne insanlara dalaşmaktan, dolaşmaktan vazgec yaw,

Bunun kimsye kar getirmiyeceğini bil, Kimsye fayda getirmeyeceğini bil, kavra anla,

Burda beni kötülemenle, haksız yere karalamanla, ne sen yüceleceksin, nede haklı olacaksın, dimi, olamazsın çünkü, bilgi yok, bilgi olmayınca fikir yok, okuyanlar ne okuyacak, böle laf kalabalığı, ve buda HOŞ DEĞİL, ŞIK değil.

Alinti:
Madem Alevilikte bu kadar yeriniz yok ve kendinizi goremiyorsunuz Neden Bizi dinlemiyorsunuz ?
Burda anlatılmak istenen, Yola talip olma , hizmetci olma, hizmet etme anlaında, kendimizi , KAF dağında görmemedir.,
İyide, hani sen bişey yazmıyorsun ki can, seni dinleyeyim, okuyayım,
Ben yazıyı yazmışım, sen ise sataşmakla meşgulsün,

Alinti:
Siz bence bu soylemi bardaktan tasirdiginiz su gibi tasiriyorsunuz ? Yaratan her varligi kendi dusuncesinin eseri olarak yaratmistir . Bicim vermistir Fakat her yarattigina akil vermistir . Yarattiklarina kendileri uzerlerinde hakimiyet vermistir . Allah artik onlardan el ayak cekmis saglamlastirmistir . Allahin her insan icine girip kontrol ettigini soylemek kendi kendisi ile dalga geciyor demek gibi bir durumdan ibarettir . Bu alevilerce kabul edilecek bir durum degildir .

Sizin ogretiniz kabala ogretisinden veya hindi dini ogretisinden baska birsey degildir . Alevilikte allah inanci sekile semaya burunmeyen bir allah vardir . Biz buna Allah allah eyvallah deriz . Sekle semaya burunenler onun yarattiklaridir . Her insan elbetteki onun dusuncesinin guzelligi ile ortaya cikmis yaratiklardir fakat bu onlari tanri sifatina sokmadigi gibi bir insanin ilmi ve bilmi 100 de yuz kavramasida imkansizdir .
Hadi dinledik diyelim
Yukarıda yazdıklarının kaynağı ne?
Nerden aldın bu bilgileri

Alinti:
Madem ikimiz Aleviyiz diyoruz bir birimizi yargiliyoruz . Sizde herhalde suclu da yok sanirsam sayin iscanbaba ?????
Suclu derken, neyin suclusu, vardır sulu niye olmasın

Alinti:
Dedigim gibi Bu soyledikleriniz Alevilikte olmasi imkansiz birsey sunnilikte veya diger dinlerde olabilir fakat alevilikte asla . Yani sen bana diyorsunki cemlerde allah allah eyvallah derken kendi kendilerinemi iltifat edip medet ediyorlar
Niye sen hiç Vahdeti vucut, Vahdeti mevcut diye şeyler duymadın mı? Alevilikte,
Ha, Caferilikte veya şii/şia da arama bulamazsın, onlar alevilik değil, bilgin olsun da, tamam.

Alinti:
Alevilikte bu dislanmis kovulmus bir dusuncedir . Eski saman dininden kalma kalintilardir ki Ali ,ve muhammedle cok sukur batil yok olmustur .

Sevgiler hurmetler efendim .
ne zaman dışlanmış,
Mesela Hsan Sabbah ne der bu konuda, Yada kayusuz, Yunus,

Sevign hürmetin daim olsun
İşcanbaba isimli Üye suanda  online konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
Hamza Aksüt (11-19-2010)
Alt 05-08-2010, 03:37   #14
Alibaba
Gönül Dostu
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1417
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 3
REP Puanı : 67
REP Seviyesi : Alibaba will become famous soon enough
İletişim

[quote]
Alinti:
İşcanbaba Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
[b]Sn.Alibaba;

Sen çok yaşa emi, laf cambazlığı ile uğraşmaktan bir türlü fikir yazamadın buraya,
Düşüncen neyse onu yaz, Boşver insanlrla ugraşmaktan, fikir yerne insanlara dalaşmaktan, dolaşmaktan vazgec yaw,

Bunun kimsye kar getirmiyeceğini bil, Kimsye fayda getirmeyeceğini bil, kavra anla,

Burda beni kötülemenle, haksız yere karalamanla, ne sen yüceleceksin, nede haklı olacaksın, dimi, olamazsın çünkü, bilgi yok, bilgi olmayınca fikir yok, okuyanlar ne okuyacak, böle laf kalabalığı, ve buda HOŞ DEĞİL, ŞIK değil.
Siz rahat olun efendim ortada bir kisisel sorun yok olay toplumla alakali , yuku tasimak isteyenlerin uzerindeki sikinti torbalariyiz . Siz ilminizle dis gecirin o zaman !!!!!

Alinti:
Burda anlatılmak istenen, Yola talip olma , hizmetci olma, hizmet etme anlaında, kendimizi , KAF dağında görmemedir.,
İyide, hani sen bişey yazmıyorsun ki can, seni dinleyeyim, okuyayım,
Ben yazıyı yazmışım, sen ise sataşmakla meşgulsün,
Efendim yazdiklarimi satasmak olarak algilamayiniz ! dedigim gibi bir bildiginiz varsa kendinizi bilgisiz hicbirsey degil siniz gibi gostermenizin bir anlami yok . Sizi kamilde etmez . Bildiginizle boburleninde demiyorum . Ama ben aleviligin bir noktasi bile degilim dedinizmi bizlen dalga geciyorsunuz gibi oluyor .

Alinti:
Hadi dinledik diyelim
Yukarıda yazdıklarının kaynağı ne?
Nerden aldın bu bilgileri
Kaynagi ilki insanda , kuranda , tevratta , uzayda .

Alinti:
Niye sen hiç Vahdeti vucut, Vahdeti mevcut diye şeyler duymadın mı? Alevilikte,
Ha, Caferilikte veya şii/şia da arama bulamazsın, onlar alevilik değil, bilgin olsun da, tamam. ne zaman dışlanmış,
Mesela Hsan Sabbah ne der bu konuda, Yada kayusuz, Yunus,

Sevign hürmetin daim olsun
Sana sunu diyeyim sayin can muhterem iscanbaba , Alevilikte her alevi gecinen siir gubreleyen , Alevi oldugunu saniyorsan sahte aynanin yansimasidir . Aleviler herkesin icindeki pisligi temizledi ama kendi icindekine bir turlu yonelemedi ???????????????????????

Icimizde kimler barindi kimler bir bilseniz ? Bugun ayriligimizin sorumlulari suclulari onlar .

Sevgiler hurmetler efendim
Alibaba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to Alibaba For This Useful Post:
Hamza Aksüt (11-19-2010)
Alt 11-19-2010, 17:45   #15
Hızır İli
Hakka Yürüdü
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2922
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : 10
REP Seviyesi : Hızır İli is on a distinguished road
İletişim

Alinti:
İşcanbaba Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Ali bizim sahimiz

Bilimdiği gibi, alevilkdeki 40 lar Cemi söylencesinde, MUHAMMED, Peygamber olarak 40 lar MECLİSİNE, CEMİNE alınmıyor, öğretimiz İSLAM şeritatını burda RET ediyor, ve MUHAMMEDİ ayrı bir konuma getirerek, onu KAMİL İNSAN metebesine getiriyor,

İşte O MUHAMMED de, bizim PADİŞAHIMIZ,

Miraç daki MUHAMMED bizim, hükümdarımız, beyiiz, ulumuz olarak ,dile getiriliyor.

Açizane bu şekilde yorumluyorum.
Çok güzel bir yorum can.
KIRKLAR MECLİSİNE PEYGAMBER MUHAMMED DEĞİL KUL MUHAMMED ALINIYOR.
Yani ortodoks muhammed kırklar cemine alınmıyor.
Aramızdaki tek fark ben bu cem olayını anlatan şahs'ın Pir Cafer-i Sadık olduğunu düşünüyorum.
Çünkü Cafer-i Sadığı çok derin bir şekilde araştırdım.
Şiilerin Cafer-i ile Pir Cafer-i Sadık apayrı kişiler.
Ve bu yargıya bizzat şiilerin kendi kitaplarını okuyup araştırarak vardım.
Batıni İsmaililerin tarihi belgeleri elimizde olsa karşımıza ne tür bir portre çıkacak çok merak ediyorum.
AMA BEN ŞU KANIYA VARDIM:
Cafer-i Sadık ve özellikle babası Muhammed Bakr kesinlikle İslam otoritesine biad etmediler.
Ve onların görünürdeki islamlığı takiyyeden başka birşey değildir.
Bu arada tarihi belgelere göre Muhammed Bakr'ın ve oğlu Cafer'in din değiştirdiği,islamdan çıktığı hatta hristiyan olduğu gibi değişik dedikodular çkmıştır.
Bana göre Cafer-i Sadık Hz Ali'den sonraki ikinci Ali mertebesindedir.
Ama Batıni olan Cafer.Şiilerin saçmaladığı ortodoks cafer değil.
Bu konuda ileride paylaşımlar yapıcam.
Esenlikler.

Konu Hızır İli tarafindan (11-19-2010 Saat 17:49 ) değistirilmistir..
Hızır İli isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to Hızır İli For This Useful Post:
esonto58 (11-19-2010), Hamza Aksüt (11-19-2010)

Bookmarks

Etiketler
ali, bizim, şahımız

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil