![]() |
|
![]() |
|||||||
| Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Can Bizden Biri |
Sn. Ali Karul,
Dün (25.04.2010) günlü, Yok Tv de yapmış olduğun programında, aklıma takılanları sormak istedim, 1-Konuğun Erdoğah AYDIN, nejat BİRDOĞAN'dan söz edince sende mealen " sene tanırım 1-2 kez seminer ve/ya sempozyuma çağırdım " gibi bişeyler dedin, Bilindiği gibi, Nejat Birdoğan 2001 ylında HAKKA yürüdü, Sen ise Alevi sanal dünyasına geleli daha en fazla 3 yıl oldu, Cidden sen Nejat hocayla tanıştın mı? nerde versiniz bu seminer veya sempozyumu. Yoksa bu bir dil sürçmesimi? ben mi, yanlış anladım. 2- Balım Sultan'ın genel anlamda, 2.Beyazit tarafından Hünkar dergahına atandığını söylediniz, E.Aydın ile, Bunu delillendiren belgeleriniz var mı? Bu Konuda Ferman elinizde mi? 1500 lü yılaarda, Dergahın bulunduğu yer, Yani, sulucakarahöyük (Hacıbektaş kasabası) Osmanlıların egemenliğindemiydi. Balım Sultan Postişin olunca, Osmanlı LEHİNE neler yaptı, bu konuda belgeler nedir. 3- Şah İsmail'in, Şah Kulu taliplerini ve annesini de öldürdüğünü söylediniz, Bu konuda Osmanlı ve alevi düşmanlarının yazılarının dışında bir belge varmı? Bu söylemi bir çok alevi yazarımızda dillendirmekteler ancak, bu bilgi sünni ,alevi kaynaklarından verilmekte, sanırım tek kaynak var, Bunun dişiında bir kaynağa ulaştınız mı? Böyle birisi, Şah İSMAİL (HATAİ) hatai olabilirmiydi, Bugün cemlerimizde bir onun deyişleri ie başayıp, onun deyişleri ile bitiriyoruz, Yoksa bir şehir efsanesimi. 4- Alei oçak şecereleri konusunda da, sıkıntlı sözler söylendi, Alevi dergahlarından éSecere" alınmasının sakıncası nedir, Hacı Bektaş'tan,Kerbela dergahlarından alınan secereler niye sıkıntılı olsun. Programın, genel anlamda olumlu ve faydalı bulduğumuda belitrmek isterim, Başarılar.
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: | Devrim06 (04-28-2010), |
|
|
#2 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8555 Times in 4028 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sanırım, Ali arakadaşımız bu yazıyı kumadı,
Güncellensin, hatırlatma babında, yanıtlanması dileği ile, Cidden bunlar oldumu, yoksa şehir efsanesini mi? dillendiriyoruz. |
|
|
|
|
#3 | ||
|
Hakka Yürüdü
Üye No: 39
Thanked 1632 Times in 570 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 422
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
[quote=İşcanbaba;114548][b]Sn. Ali Karul,
Dün (25.04.2010) günlü, Yok Tv de yapmış olduğun programında, aklıma takılanları sormak istedim, 1-Konuğun Erdoğah AYDIN, nejat BİRDOĞAN'dan söz edince sende mealen " sene tanırım 1-2 kez seminer ve/ya sempozyuma çağırdım " gibi bişeyler dedin, Bilindiği gibi, Nejat Birdoğan 2001 ylında HAKKA yürüdü, Sen ise Alevi sanal dünyasına geleli daha en fazla 3 yıl oldu, Cidden sen Nejat hocayla tanıştın mı? nerde versiniz bu seminer veya sempozyumu. Yoksa bu bir dil sürçmesimi? ben mi, yanlış anladım. Alinti:
Alinti:
Sevgili İşcanbaba; Cevabını aradığın sorunun yanıtı aşağıda... Bu konuda sana uzun uzadıya yazmak isterdim amma, anladımki insanlara birşeyleri anlatabilmek, hele hele görmek istemeyenlere ve duymak istemeyenlere anlatmak oldukça zor....Eğer gerçekten merak ediyorsan, bu oyunları çözmek istiyorsan sana seve seve yardımcı olurum... |
||
|
|
|
|
#4 |
|
REP Seviyesi :
Sevgili Sinan abi,
Tabi i, konuya uygun yazman gereken ne varsa yazabilirsiniz, ali Karul dan alıntı yaparak aktardığınız yazıda , benim sorularıma bir yanıt yok, ben bulamadım, Ancak şunu belirtmem gerek ki, Nejat hocanın tezi daha derli toplu, ayağı yere basan, tarihi tahrip etmeden, kaynakları deüiştirmeden, ve Alevileri istismar etmeden yaptığı bir çalışmadır, Yukarıda sorduğum sorularıda, senin deyiminle genel bir yanlış anlama var, bu yanılgıda RESMİ tarihe bakılarak yapılan sunumlardır, Ali Karul un Programında dile getirdiği bu iddalar, Resmi otoritenin idaalarıdır, Kaynaklar ise, Osmanlı tarihi kaynakları, yani Alevi/Batın düşmanlarının kaynakları dile getirilmektedir. Ancak olur ya, o arkadaşımızın elinde başka bir kaynak vardır, Beyazıt'ın fermanı vardır, ne biliyim, benim duymadığım, bilmediğim kaynaklara ulaşmıştır, o ndenle yanıt beklemekteyim, Yoksa hasbel kader, bu konuda bişeyler bilmekteyim, çeşitli konularda bunları yazdım, onları tekrar buraya hatırlatma bazında yazacağım, Yanıt gelmezse ne olacak diyeceksini, belki akşama, belkide yarın, ben sorularıma yant veririm, Saygılarımla. |
|
|
| The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: |
|
|
#5 | ||
|
Hakka Yürüdü
REP Seviyesi :
Alinti:
Alinti:
Sevgili İşcanbaba; Mademki abin-im ben ne dersem o olur... Sana ancak yuh derim... Nasıl oluyor da Ali Karul-dan yaptığım alıntıda sorularına bir cevap bulamıyorsun? O alıntıyı sadece senin birinci sorunun cevabı olarak aktardım, sen sorunda Ali Karul-a " sen NEJAT BİRDOĞAN-I 1-2 defa panele/seminere götürdüğünü söylüyorsun, bu bir dil sürçmesi mi? " diye sormuyormusun??? İşte ben de onun yazısından örnekle ortaya koyuyorum ki, bu bir dil sürçmesi değil... Benim Ali karul-la yaptığım tartışmaların bazılarında ve kendisiyle yaptığım özel görüşmelerde de aynı şeyi söylediğini yazmıştım... İşte şimdi de onun kendi yazısından bir örnekle, sana onun bu konudaki yani Nejat hoca konusundaki cevabını aktarmış oluyorum... Demek oluyor ki, sen artık dil çürçmesini bir tarafa bırakıp, bu söylemin yani Nejat hocayı hangi tarihlerde nerede toplantılara çağırdığını veya götürdüğünü sormalısın... Ve birde Nejat hoca-nın ortaya koyduğu Alevilik İslamın dışındadır iddiasının, altının vede üstünün nasıl boş olduğunu sormalısın... Nejat hocanın tezlerini ve E. Çınar-ın tezlerini karşılaştırmalısın... Hal böyle olunca bazı ilginç durmular olduğu göze çarpmaktadır... Aklıma gelenleri yazayım... 1: Nejat BİRDOĞAN hoca-nın ilk kitabı olan Anadolu-nun Gizli Kültürü ALEVİLİK Hamburg Alevi kültür Merkazi yayınları olarak basılmış... İkinci baskısı 1994, üçüncü baskısı 95, dördüncü baskısı ise 2003 yılında yapılmış... İkinci kitabı olan ANADOLU ALEVİLİĞİNDE YOL AYRIMI, 1995 yılında çıkmış ikinci baskısı yapılmamış... Üçünci kitabı ALEVİ KAYNAKLARI-1- 1996 yılında çıkmış, ikinci baskısı olmamış. Dördüncü kitabı olan ALEVİ KAYNAKLARI-2- 1999 da çıkmış, ikinci baskısı olmamış... Nejat BİRDOĞAN hoca-nın 30 yıllık Alevilik araştırma mücadelesi ve kitap serüveni böyle... Sevgili Nejat BİRDOĞAN hocamız 3-Mayıs- 2001 tarihinde de hakka yürümüş... Bizim Ali-de, Nejat hocayı 94/95 tarihlerinde duymuş veya tanımış... Hocayı 4-5 kez toplantılara çağırmış veya götürmüş... Kardeşim İşcanbaba; Sinan IŞIK-ın yaşı: 48, tahsili: lise bir den terk, mesleği:20 yıllık belediye işçisi... Ali KARUL-un yaşı: 40 gibi, tahsili: yükseğe benziyor, mesleği: Rusya-da işveren Sinan IŞIK nejat BİRDOĞAN-I 2004 yılından sonra keşfediyor... Ali KARUL Nejat BİRDOĞAN-ı-I 1994/95 yılında keşfediyor... Sinan IŞIK, Ali KARUL-u 2008 yılında internet-te keşfediyor... Ali KARUL 1994/95 Yıllarında keşfettiği ve 4/5 kez panellere çağırdığı Nejat BİRDOĞAN-ı terkediyor... Sinan IŞIK Nejat BİRDOĞAN-ı çok geç keşfettiği için üzülüyor... Ali KARUL Erdoğan ÇINAR-ı keşfediyor, dört elle sarılıyor, propagandasını yapıyor... Sinan IŞIK Erdoğan ÇINAR-ı 2008 yılında internet-te keşfediyor, İslam dışı Aleviliği savunduğu için onu destekliyor ama tezlerine ihtiyatlı yaklaşıyor... Şimdilik bu kadar açıklama yeter... sırada bazı durumlar var... 1: Ali KARUL 40??? yaşında ise, Nejat hocayı tanıdığı ve toplantılara götürdüğü tarihte ( 94/95 ) 24/25 yaşındadır... Bu tarihlerde ya üniversite okuyordur??? yada askerden yeni gelmiştir iş arıyordur??? 2: Ali KARUL 24/25 yaşındadır, Nejat hoca 60 yaşlarında bir OZAN, araşrırmacı ve yazardır. Alevilik araştırmalarına 30 yılını vermiştir... Hal böyle olunca; Soru; 1: Ali KARUL Nejat hocayı tanımadan önce ne işle iştigal ediyordu? 2: Ali KARUL Nejat hocayı tanımadan ve fikirlerini öğrenmeden önce hangi tür Alevilik-i savunuyor du??? 3: Ali KARUL nejat Hocanın fikirlerinin altını üstünü boş bulduğuna göre kendisinin düşünceleri neydi??? 4: Ali KARUL Nejat hocayı hangi tarihlerde ve yerlerde panellere götürdü veya çağırdı??? elinde herhengi bir belge veya başka birşey varmı? 5: Ali KARUL-un o günkü pozisyonu yani içinde bulunduğu durum neydi??? hangi Alevi derneğinde veya kurumunda vazife almıştı??? 6: Nejat hoca ilk kitabını 1990 yılında yazmış olmasına rağmen, Ali KARUL Sinan IŞIK-a yazdığı yazıda, Nejat hocanın İslam dışı Aleviliği 95 yılında ortaya attığını söylüyor, oysaki asıl tarih 1990 imiş, peki aradaki o beş sene nereye gitmiş??? 7: Ali KARUL gibi bir tarih uzmanı bunu nasıl es geçiyor? insan bu kadar uzman iken vede Nejat hocaya bu kadar yakın iken böyle bir hatayı nasıl yapar??? 8: Ali KARUL Sinan IŞIK-a yazdığı yazıda " Kaldıki senin davanın konusu Alevigin İslamdışı olduğu degil ,kimlikten din hanesinin silinmesidir . " derken ne demek istemektedir??? 9: Ali KARUL, Sinan IŞIK-ın açtığı davanın, " din hanesinin silinmesi " olmadığı, tam tersine " KİMLİĞİMDE YAZILI OLAN İSLAM İBARESİNİ SİLİN, YERİNE GERÇEK İNANCIM OLAN ALEVİLİK-İ YAZIN " OLDUĞUNU BİLE BİLE BÖYLE BİR YALAN-I SÖYLEMEKLE NEYİ AMAÇLAMAKTADIR??? 10: Bir yandan Nejat BİRDOĞAN hocanın, diğer yandan da Sinan IŞIK-ın İslam dışı Alevilik konusundaki mücadelesini inkar ederek, kime veya kimlere SAHTE kahramanlıklar hazırlamaktadır???? [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] Sevgili İşcanbaba; Aslında ben, Ali den haha çok sana kızıyorum, sen buralarda habire biirşeyler yazıp birşeyler iddia ediyorsun ama, ne yazık ki henüz dün yaşanmış şeyleri bile bilemiyorsun... Ban diyorsun ki " Sinan abi sen git biraz dinlen biz icabına bakarız " SORUYORUM SANA BÖYLEMİ BAKACAKSIN??? Böyle mi Sinan abini dinlendireceksin??? Sana açıkça ve tekrar söylüyorum, senin bu gibi konularda büyük eksiğin var... HENÜZ DÜN KADAR YAKIN BİR TARİHTE HEMDE İNTERNET ÇAĞINDA YAŞANMIŞ OLAYLARI BİLEMİYORSUN, UTARDIĞIM HALDE HATANI KABUL ETMİYORSUN, ÜSTELİKTE BU GİBİ İNSANLARLA AYNI YANLIŞLARI YAPIYORSUN, BİRDE KALKIP BENİ DİNLENDİRİYORSUN... BU NE BİÇİM BİŞR İŞTİR GERÇEKTEN ANLAMADIM... Hadi bunların niyetini anladık, ya sanin b,ilmezliğine ve öğrenmezliğine ne demeli??? Şunu sakın unutma eğer sana aynı tarzda karşılık vermiyorsam, bilki iyi niyetli olduğuna inandığımdandır... YOKSA SENİNDE ONLARDAN AŞAĞI KALIR TARAFIN OLMAZDI... Sana bir abi tavsiyesi, mademki bu yola gönül verdin, madem ki burada yöneticilik yapıyorsun, o zaman tam anlamıyla yap... Mesela sen öncelikle son dönem gelişmeleri araştır, özellikle son altı senedir neler olduğuna bir bak... Gazeteleri, interneti, Alevi kurum bildirilerini araştır, yöneticilerle görüş... Binlerce yıl ötesiyle uğraştığın gibi birazda çok yakın tarihle ilgilen... Yoksa bu iş senin tarzınla bir yere gitmez.... Sevgilerimle Kral çıplak. |
||
|
|
|
|
#6 |
|
REP Seviyesi :
Sevgili Abim,
Tavsiyelerini tutacağım, son dönemi tekrar gözden gecireceğim, buna inan, Ancak şunuda bilmelisin abim, ben sanırım son 5-6 yılımı Alevilik üzerine yaşadım, VE BU sitelerde yazmaktayım, "YUH" unda başım gözüm üstüne, abimsin. Evet Sorularımdan biri Ali Karul'un, Nejat Hocayı tanımasına ilişkindi,davetine, o alıntı yazında, bi yerlere çağırdım diyor, bunu Programında da yaptı, İşte Nejat hocayı nasıl çaığrdı, bende onu sordum, Benim göremeyip sormadığım, soruları sen sormuşsun abi, Bu da doğal, Bir elin nesi var demiş atalarımız, her birimizin konulara bakış acıları, değerlendirmeleri farklı olacaktır, o farklılığıda hoş karşılamak gerekir diye düşünüyorum, Sorularımın yanıtına gelince; 1-Konuğun Erdoğah AYDIN, Nejat BİRDOĞAN'dan söz edince sende mealen " sene tanırım 1-2 kez seminer ve/ya sempozyuma çağırdım " gibi bişeyler dedin, Bilindiği gibi, Nejat Birdoğan 2001 ylında HAKKA yürüdü, Sen ise Alevi sanal dünyasına geleli daha en fazla 3 yıl oldu, Cidden sen Nejat hocayla tanıştın mı? nerde versiniz bu seminer veya sempozyumu. Yoksa bu bir dil sürçmesimi? ben mi, yanlış anladım. YUkarıda Kral Çıplak abimiz, Nejat Birdoğan hoca ile, Ali Karul'un yaşları ile değerlendirmelerde bulunmuş, Ben de ister istemez bu şekilde düşündüm, Yanılmış olabilirim belki, Bazen insanlar "NEFER" olarak çalışırlar, sonra birikimleri ile, Alevi dünyasının içine , sitelere,forumlara gelip, bilgilerini aktarırılar , bu da olabilir, Benim Forumlara yazmaya başladığımda, Ali Karul yoktu, o nedenle bende şu şekilde akıl yürüttüm, Eğer ki, Ali arkadaşımız, alevilikle bu kadar ilgili olsa idi, bir şekilde bu alevi forumlarına katılır, ismini iyi kötü duyururdu, Ve, Ben onu 3-5 kere çağırdım sözünüde iddalı bulduğum için, Böyle Alevi dünyasında tanınmayan birinin Nejat Hoca gibi, Ağır bir topu, çağırması, konuşması, beni ikna etmedi , Nerye Çağırdı, BU sempozyum, Seminer ya/da soıhbetleri nerde yaptılar merak ettim, Yada dil sürcmesi diye düşünmekteyim, Tüm Sıkıntı, benim acımdan, Yaşı ve ınternet nedeniyle sosyalleşen Alevi dünyasına geç katılması. 2- Balım Sultan'ın genel anlamda, 2.Beyazit tarafından Hünkar dergahına atandığını söylediniz, E.Aydın ile, Bunu delillendiren belgeleriniz var mı? Bu Konuda Ferman elinizde mi? 1500 lü yılaarda, Dergahın bulunduğu yer, Yani, sulucakarahöyük (Hacıbektaş kasabası) Osmanlıların egemenliğindemiydi. Balım Sultan Postişin olunca, Osmanlı LEHİNE neler yaptı, bu konuda belgeler nedir. 2. Beyazit, İstanbula'a gelirken, yanında sünni, din adamları getirmiş ve öyle tahta oturmuştur, Bir diğer olgu ise, 2. Beyazit'a balkanlarda Kalender bir dervişin suikast yapması nedeniyle baskıcı ve şahin politka izlemesine neden olmuştur, diğer bir neden Şah Kulu ayaklanmasında, yada Şah'a yönelmesinde Alevileri Öldürme silsilesini başlatan ilk Padişahtır diye biliriz, Babası Fatih'in ardından, Ve, Onun BALIM SULTAN'ı, Ataması gibi bir durum söz konusu olamaz, BU bir "UYDURMADIR", Efsanedir, yani Resmi politikanın ürünüdür, Çünkü; 1-Genel görülen Kabbüle göre, Balım Sultan Hünkarın Torunudur, -Kİmine göre BEL oğlu, Kimine göre YOL oğlu ya da Nefes, O nedenle Postişin olmuştur, 2-Yine Balım Sultan'ın Postişin olduğu zaman, Osmanlının Anadolu'da egemenliği yoktu, Dergah'ın olduğu bölge Dulkadir(Zulkadir) beyliğinin altında idi, ve Vakıf senetlerinde o beylerin imzaları vardı, O Nedenle, Osmanlı bir başkasının hükmü altında ki, Dergaha nasıl Postişin atayabilir, Ve Zaten Balım Sultan o dergahin ayniyetinde idi, VE; Balım Sultan, Kendi dergahına, Taliplerine ,Dervişlerine, İnancına yanlış getirecek bir eylemde, işlemde, söylemde olmadığı bilinmektedir, Eğer öyle olsa idi , bu şehir efsanesinin içinde o da geçerdi. 3- Şah İsmail'in, Şah Kulu taliplerini ve annesini de öldürdüğünü söylediniz, Bu konuda Osmanlı ve alevi düşmanlarının yazılarının dışında bir belge varmı? Bu söylemi bir çok alevi yazarımızda dillendirmekteler ancak, bu bilgi sünni ,alevi kaynaklarından verilmekte, sanırım tek kaynak var, Bunun dişiında bir kaynağa ulaştınız mı? Böyle birisi, Şah İSMAİL (HATAİ) hatai olabilirmiydi, Bugün cemlerimizde bir onun deyişleri ie başayıp, onun deyişleri ile bitiriyoruz, Yoksa bir şehir efsanesimi. BU Söylentide, Aynı şekilde, OSMANLI sarayı cevesinde dillendirilen, Adı "KÖpek" DİYE ANILAN BİR, aLEVİ DÜŞMANININ , şah ismail düşmanının anlattıklarıdır, İkinci bir kaynak yoktur, Yani, Bağımsız bir kaynaktan bilgi yoktur, Eğer öyle olsa idi, Şah Kulu olayı 1509-11 dönemi, ondan sonra yine, Şah ismail'e Anadolu halkı, Yönünü dönmüş, Çoluk ,çocuk, davarı, malı, obası ile Erdebil'e göç etmekte, Aleviler, Gider mi? orya, Kendini öldürecek, Çezalandıracak bir Pir'e, Padişaha varıpda Asker olurlar mı? Bu Anadolu'dan göç. Çaldıran savaşı sonrası durmakta, Yavuz'un, Doğu bölgesine Şafii, Kürtleri perde etmesi ve Bitlisi denen Kürt beyinin Kıyımları nedeniyle geçişler azalmış, Şah İsmail'in ölümünden sonra da, Safevi'lerin Şİİ leşmeye yönelmesi neticesinde, bu Göç durmuş, Yeni bir dönem başlmıştır, Bunuda Balım Sultan'ın kardeşi, Kimine görede Amca oğlu, Şah Kalender'in Ayaklanması ile, Osmanlı, Hiç bir dönem Anadoluya hakim olamamıştır, Hep isyanlar olmuş, ve SAdece osmanlı, İran-İrak seferlerinde oraları idaresi/etkisi altına almıştır. 4- Alevi oçak şecereleri konusunda da, sıkıntlı sözler söylendi, Alevi dergahlarından "Secere" alınmasının sakıncası nedir, Hacı Bektaş'tan,Kerbela dergahlarından alınan secereler niye sıkıntılı olsun. Aleviler'in, Dergahlaran Secere almaları gayet doğaldır, BUralar, MÜRŞİT ocaklarıdır, bir sıkıntı olmamsı gerekir diye düşünüyorum. Konu İşcanbaba tarafindan (04-29-2010 Saat 22:40 ) değistirilmistir.. |
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: | karan (04-30-2010), |
|
|
#7 |
|
Kontrollü Üye
Üye No: 2631
Thanked 14 Times in 12 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 0
REP Seviyesi :
![]() |
Sevgili dostlar ve özelliklede Kral Çıplak.
Soruları sormussunuz güzel sorular.Özellikle Sn.IŞIK'ın da yazarı olduğu alevivizyonda bu sorulara muhatabı tarafından cevap verildi.Bazı sitelere özellikle aynı mesajları atan Sn.IŞIK oradaki cevapları okumadımı. *** Saygılarımla. |
|
|
| The Following User Says Thank You to kocgiri-77 For This Useful Post: |
|
|
#8 | |
|
Hakka Yürüdü
REP Seviyesi :
Alinti:
Sevgili Koçgiri_77; Beni biraz tanıdıysan ve amacımın ne olduğunu anladıysan bana tepki göstermemen gerektiğine inanıyorum.. Eğer hala anlamadıysan onu da ben anlamıyorum... Eğer söz konusu olan Alevilik-e hizmet ise, kişilerin önemi geriye düşer... Hiç kimseye bilerek haksızlık eymemek gerekir, fakat aynı zamanda kimseyi de bilerek korumamak gerekir... Ali KARUL-un diğer forumda bana cevaplar verdiğini söylüyorsun ama bence fena halde yanılıyorsun... Ali kardeş cevap vermiyor, sadece kafasına göre yazıyor, konuları gizliyor ve çarpıtıyor... Gözümün ve gözünüzün içine baka baka açıkça yalan söylüyor... Benimle onun arasında yaklaşık iki buçuk senedir sessizce devam eden bir tartışma vardı... Tartışmanın ana konusu Sn.E. Çınar-dı... Ben henüz forumlara üye olmadan önce dışarıdan takip ediyordum, birilerinin bazı gerçekleri dile getrimediklerini ve Alevi gençlerini yanlış yönlendirdiğini fark ettikten sonra bu alanda ilk tespit ettiğim en kalabalık foruma üye oldum ve ilk mesajlarımdan itibaren bu konuların üstüne gitmeye başladım... Ali kardeşimi ilk kez o forumda tanıdım, Sn.Çınar-ın yazılarını ilk kez orada okumaya başladım... İkisinide beğendim... Fakat ne varki ortada önemli bir yanlışlığın olduğunu fark ettim... O tarihte Ali kardeşin de içinde bulunduğu bir grup arkadaş ile birlikte hareket etmeye başladım... Onlar hangi foruma gittiyse bende peşlerinden gittim... Çünkü diğer forumları bilmiyordum... Gittiğimiz dördüncü Alevi forumu çok güzeldi... TAM BANA GÖREYDİ, NEREDEYSE HER KONUDA HEMFİKİRDİK... İşte ne olduysa o forumda oldu... kendilerinden bir veya iki gün sonra gitmeme rağmen onlar baş tacı edilip yönetime alınmıştı fakat nedense beni kimse tanımıyordu... Bu durum da ayrıca dikatimi çekmişti... Birileri yukarıdaki cümlemi de emellerine uygun bir şekilde kullanacak olsalarda ben gerçeği söylemekten vazgeçmeyeceğim.. Bu dördüncü forumda sıradan bir üye olarak yazmaya başlayınca baktım bazı yönetici arkadaşlar karşıma dikilmeye başladı... Onların derdini hemen anlamıştım, çünkü ben açtığım konularda birçok üst düğzey Alevi yöneticiye ağır ithamlarda bulunuyordum... O sıralarda yeni yeni olmak kaydıyla bazı arkadaşlarla MSN görüşmelerimiz başlamıştı... Bunlardan biri de A.K. idi... Kendisine E. Ç. konusundaki rahatsızlığımı açıkça söyledim, E. Ç.-ye güvenemediğimi söyledim... Gerkçem de şuydu, diyordum ki " Madem bu E. Ç. bu kadar birikimli idi, Aleviliğin İslam dışı olduğunu biliyordu, neden bu güne kadar ortaya çıkmadı da tam da benim açtığım dava toplumda geniş biçimde tartışılmaya başlandıktan sonra ortaya çıktı???" A.k. DE KENDİNCE BAZI ŞEYLER AÇIKLADI VE e.ç. ADINA GARANTİ VERDİ... Zaten en başından beri ortaya atılan tezlere de inanmamıştım, fakat E.Ç-nin Alevilik İslam dışıdır söylemini heryerde açıkça savunmasını çok beğeniyordum... Hatta A.K.-ye şöyle " madem sen kefil oluyorsun, sana güveniyorum ve elimin altında bulunan dört kitabını ilk fırsatta okumaya başlayacağım " dedim... Çünkü içten içe duyduğum tepki ve şüphe nedeniyle E.Ç.-nin kitaplarını boykot ediyordum...Okumuyordum.... Bir süre sonra bu son katıldığımız forumda bazı iç kavgalar olmaya başladı, onların derdi başka benimkisi bamabaşka idi, Bu arada bazı tartışmalar esnasında benim dile getirdiğim ve bu günlede yeniden tartışma konusu olan bu " Alevilik İslam İçi mi? dışı mı? tartışmasını RESMİ ANLAMDA ben başlattım " SÖZÜM ÜZERİNE a.k. Çıkıp gerçek dışı şeyler ortaya koymaya başladı... Ve işte o andan itibaren o şüphelerimin boşuna olmadığını anlamaya başladım... Fakat öylesine bir ortam vardı ki, adeta tüm gençler manuple edilmiş gibiydi... Herkes sadece kendi ilgi alanına odaklanmış başka birşey görmez olmuştu... tartışmalar öyle derin geçiyordu ki, ben ne zaman bu konuları söylesem çoğu birden üzerime geliyor ve beni kenara itiyorlardı... İnadına söylemeye devam ediyordum... Çünkü çok iyi biliyordum ki bu tartışmalara katılan gençlerimizin ezici çoğunluğu henüz yeni idi ve sadece forumlardaki yazılar üzerinden ve o sıralarda okumaya başladıkları kitaplar üzerinmden tartışmaları yürütüyordu, fakat hiçbirinin kısa süre önce meydana gelmiş koskoca tartışmadan haberi bile yoktu... İşte bu durum birilerinin özellikle kendilerini gençlere empoze etmewye çalışanların işine geliyordu... Bu kişilerin başında gelen kişi ise A.K.-DEN BAŞKASI DEĞİLDİ... Çünkü nede olsa bir yazarla birlikte hareket ediyordu ve ondan başkasını gözü görmüyordu... Kendisine karşı çıktığımda ise diğerlerininde tepkilerini kullanarak arkadaşları bana karşı yönlendiriyordu... Özellikle yaydığı YALAN, Kral çıplak-ın kendini övdüğü, ve BENLİK GÜTTÜĞÜ YALANIYDI... Varlığımdan rahatsızlık duyuyordu... Kendince çok haklıydı, çünkü yapmaya çalıştıkları şey ALEVİ GENÇLERİNE BİR İDOL YARATMAKTI... BU İDOL İKİ AYAK ÜZERİNE DURMAK ZORUNDAYDI, Birincisi ve en önemlisi ALEVİLİK İSLAM DIŞIDIR TARTIŞMALARINI BAŞLATAN KİŞİ OLMASI, ikincisi ise, ALEVİLİĞİN KÖKLERİ ÜZERİNE TEZLERDİ... Kitapları okumamıştım fakat forumlardaki yazılardan anladığım kadarıyla tezler tutarsızdı... Taa iki sene önce bu konudaki düşüncemi AW-de açıkladım... Geçen sen ise Ali İMREN-in AW-de açtığı tartışmada E.Ç.-nin çeviri hatası yapmış olduğuna yönelik açıklamamı yazmıştım... Tahrifatlar konusuna fazla girmeden diğer konuya yoğunlaştım... geçen sene E.Ç. tarafından yazılar SON ALEVİ ESNAFI isimli yazıyı okuyunca şüphelerim iyice yerleşmeye başladı... [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] yazısına kadar Sn.E.Ç. hiçbir yerde " Alevilik İslam-ın içinde mi? dışındamı? tartışmasını ben başlattım " demiyordu... Fakat aynı zamanda bu konuda hiçbir şey de söylemiyordu... Ne zamanki o yazıyı okudum inceden inceye ne demeye çalıştığını hemen anladım... Bu durumu da bir kenara yazdım... Kimseye birşey demedim... Çünkü biliyordum ki ortam bu duruma henüz hazır değildi... NE ZAMAN Kİ TAHRİFATLAR KONUSU CİDDİ ANLAMDA TEKRAR ORTAYA KONDU, ÇIKAN KİTABI VE E.Ç.-NİN KİTAPLARINI KARŞILAŞTIRMALI OKUDUYSAM, DURUMUN GERÇEK OLDUĞUNU ANLADIM.... Bu aşamadan sonra ise tüm dikkatimi diğer konuya yani tartışmaları başlatma konusuna odaklandım... Ortada çok ilginç durumlar vardı, bazı gençlerimiz E.Ç.-ye sırf ALEVİLİK İSLAM DIŞIDIR TARTIŞMASINI BAŞLATTI ZANNEDEREK ona sahip çıkıyor ve adeta onu mabutlaştırıyordu... İŞTE EN BÜYÜK YANLIŞLARDAN BİRİ BUYDU... Ve o andan itibaren de benim devreye girmem gerekiyordu... Çünkü bu durum tamamen yanılgıdan ibaretti... Hatta bu yanılgıdan da öte birşeydi... Çünkü daha henüz E.Ç.-nin ilk kitabı raflardaki yerini almadan önce ALEVİLİK İSLAMIN İÇİNDE Mİ? DIŞINDA MI? tartışması RESMİ ANLAMDA tüm Türkiyede ve dünyada başlamıştı... 2004 yılının 7 Mayısında İzmirde mahkeme kalemine verdiğim dilekçemde yazan " KİMLİĞİMDEN İSLAM İBARESİNİ SİLİN YERİNE GERÇEK İNANCIM OLAN ALEVİLİKİ YAZIN " talebimle başlayan bir müthiş tartışma ilk adımı atıldı ve 28 Eylül 2004 tarihinde basına çıkmasıyla yürümeye başladı ve bundan birkaç gün sonra ABF sözcüsü olarak tamamiyle beni desteklemek üzere Ali DOĞAN DEDE-nin yaptığı o meşhur açıklama ile koşmaya başlamıştı... Yani senin ve diğer arkadaşların anlaması gereken şudur ki, Bu müthiş tartışmayı başlatan kişi Sn.E.ç. DEĞİLDİR... Olmadığı gibi zaten başlamış olan ve tüm dünyayı sarmış olan bu tartışmanın yarattığı rüzgardan yararlanan da Sn.E.Ç.-den ve dolayısıyla A.K.-den başkası değildi... [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] Şimdi ise gerçeği gizlemeye çalışmanın verdiği teleş ile abuk sabuk sözlerle durum yeniden gizlenmeye çalışılmaktadır... Şi,mdi sie geldiğimiz bu traji komik duruma ancak şu ünlü sözle cevap verilebilir, YALANLAR ÇOKÇA TEKRAR EDİLMEKLE GERÇEK OLMAZLAR... Sevgilerimle Kral çıplak. |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to kral çıplak For This Useful Post: | İşcanbaba (05-01-2010) |
|
|
#9 | |
|
Üyemiz
Üye No: 3160
Thanked 191 Times in 76 Posts REP Gücü : 2
REP Puanı : 54
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
1994/1995 yillarinda ve sonraki yillarda iste belgesi Ali Karulun ne isle mesgul oldugunun. Fazla soze gerek kalmadan. Yönetimce Silinmiş link Yonetimdeki bazi arkadaslar sanirim cevabi begenmemis olacaklarki linki silmisler peki bu belgeninde uzerinde link var buda mi yasak Belgeyi yayinliyorum Bu sadece bir bilgilendirmedir kimseyle tartisma niyetinde degilim. Saygilarimla Balta Konu Balta tarafindan (08-16-2010 Saat 14:39 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Üye No: 73
Thanked 7384 Times in 2954 Posts REP Gücü : 43
REP Puanı : 1278
REP Seviyesi :
forum kuralları gereği başka sitelerin linklerinin verilmesi yasaktır..yapmak istediğiniz bir açıklama var ise buyurun buradan yapınız...
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| ali, karula, soruyorum |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|