Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > ALEVİLİK GENEL > Soru ve Yanıtlarınız

Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan.

Reklam Alanı
Konu Kapatilmistir

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 08-16-2010, 23:56   #51
...baskoylu...
...
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2175
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : 5
REP Seviyesi : baskoylu is an unknown quantity at this point
İletişim

Alinti:
Devrim06 Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
sayın ardabaran burası genclerbirliği falan değil taraftar grubu içerisinde sandınız sanırım kendinizi, lütfen saygılı olunuz.

sayın başköylü, defaarca benzer konularda konustuk, üslubunuza dikkat ediniz. yaptırım uygulama taraftarı değiliz ancak otoritenin bozulması veya saygı cercevesinin bozulmasına da göz yumamayız, lütfen uyarıları dikkate alınız.

diğer canlardanda rica ediyorum ismi gecen arkadaş sitemizde yasaklı olup yazılanlara cevap verecek durumda değildir. ilgili konularla ilgili yasal olarak bir şey yapılamamış ve zamanaşımından dava düşmüş bundan bizim ekleyeceklerimiz şahıslar üzerindedde hukuki sıkıntı yaratacaktır. malum ortada suçu ispatlanmış kişi yada kişiler yok. kişiler durumu istediği gibi değerlendirebilirler elbette ancak rica ediyorum bundan fazl ayapılacak yorumlarımıza dikkat edelim.
ali karul veya bir başka şahıs alevilikte bu kadar yer kaplamamalı, bu kadar arkadaşımız değerli vakitlerini bir şahıs (atısmaları bildiğim için genel söylüyorum) için harcamamalı ve dier bir konuda forummuz eski dostların hesaplaşma mekanı değil bu konudada sizlerden anlayış göstererek kişisel sataşmalara yer verilmemesidir.
iyi forumlar
Saygideger Devrim06 Can,

Yazdigim yazida Uslup olarak yanlis bir uslup kullandigimi veya kisilerin ismini vererek hareket etmedigimi dusunuyorum,

Gerici, Yobaz, Dinci Irkci, Milliyetci, Kufurbaz, Iftiraci, Yalanci, Muhbir vs vs benzeri olumsuzluklari tasiyip forumlarda dolasan veya boyle bir yapiya sahip olanlar yokmudur?
bu ve benzeri olumsuzluklari gormemezlikten gelip hereket edenleri elestirmek sucmudur?
Kaldiki Sayin Arda Baran arkadasa, konu ile ilgili yazmasini ve olayin farkli yonlere goturmemesi talebinde bulundum, buda suc teskil edilmezse gerek.

Yanlis ve bize yakismiyan kisisel saldirilar varsa hakli olarak mudahale etmeniz dogru ve yerinde bir davranistir,
boyle bir sey yoksa! yapacaginiz YAPTIRIM UYGULAMASINDAN`DA korkumuz yoktur.

Konu disinda yapilan saldirilara engel olmaniz gerekirken, Sayin Arda Baran arkadasa onerilerimi saldiri ve uslup ihtari olarak algilamaniz oldukca ilginc.

Insanlar birbirileri ile alip veremedileri, zitliklari, celiskileri, cekememezlikleri, kinleri ve nefretleri olabilir, fakat bunlari her alanda konunun disina cikarak saldirmalari hicte dogru degildir.

Saygideger Kral Ciplak Can`nin dedigi "KİMSE KENDİ SUÇLUSUNU KORUMASIN.."

Sucluyu koruyan en az onun kadar sucludur, daha oncede soyledim, varsa belge ve kanitlar suclu ve hatali olanin uzerine gidilip gereken tavri takinmiyorsa, en az onun kadar sucludur.
yani kimse suclu ve hatali olanin sucunu ve hatasini kapatmaya hakki yoktur, ayni zamanda kendisi icinde bir suc unsuru yarattigi ve Alevi yasam felsefesine yakismiyan bir durus gosterdigine inaniyorum.

Sonuc olarak USLUP olarak yanlis gordugunuz ve tepki gostermeye calistiginiz, alinti yaparak aktardiginiz konu GENELE YONELIK SOYLEDIGIM SOYLEMDIR.
Soyledigim kistaslar bende varsa, bana karsi gereken tepki gosterilmiyorsa, suc bende degil, suc duyarli insanlarin tepki gostermemesindendir...

Kimseye saygisizlik yapmiyacagimi, tartismalar icinde verilen cevaplarin ve yapilan yorumlarin saygisizlik olarak algilanmasi veya boyle bir imaj yaratilmasida hos olmazsa gerek.
Dolayisiyla baska yerde ve burada bana yonelik yapilan hakaret ve igrenc soylemlere ayni usluple cevap vermedigimi, kendime yakisan durusumla kendisini hem elestiri hemde tepki gostererek verdigim cevaplardir, daha oncede bu boyle olmustur, bundan sonrada boyle olacaktir.
Ne size nede bir baskasina saygisizlik yapmiyacagimi bilmenizi isterim.....

Saygi ve Sevgilerimle

Konu baskoylu tarafindan (08-17-2010 Saat 00:01 ) değistirilmistir..
baskoylu isimli Üye simdilik offline konumundadir  
Alt 08-17-2010, 00:26   #52
kral çıplak
Hakka Yürüdü
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 39
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 422
REP Seviyesi : kral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nice
İletişim

Arda Baran abim kendi forumundaki topiği kapattı...
Topik kapatılmasına karşı olmama rağmen yaptığı açıklamayı takdirle karşıladığım için kendisine huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum...
Göstermiş olduğu bu tavırla konuya olan tarafsız yalaşımını göstermiş oldu...

Yaptığı açıklamada şöyle şeyler söylemiş " bu mesele açıklığa kavuştuğunda suçlu kim olursa olsun bize yakışan tavrı sergileyeceğiz...Bu nedenle topiği kapatıyorum..."

İşte beklediğim tavır buydu...

Biz burada kimseyi peşinen suçlu ilan etmiyoruz...
Ortaya atılmış olan çok ciddi iddialar var...
Doğru çıkarsa suçlu kendini dara çeksin...
Yalan ise vay geldi Balta-nın başına...

KİMSE KENDİ SUÇLUSUNU KORUMASIN...

SAYGILARIMLA

Kral çıplak.
kral çıplak isimli Üye simdilik offline konumundadir  
The Following 2 Users Say Thank You to kral çıplak For This Useful Post:
Balta (08-17-2010), DEMAN (08-17-2010)
Alt 08-17-2010, 02:11   #53
aba_muslum
Kontrollü Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3164
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 10
REP Seviyesi : aba_muslum is on a distinguished road
İletişim

Merhaba arkadaşlar.
kuyruk acısını unutamayan birileri yıllar öncesinden yasanan ve sonucunun ne olduğunu dahi bilmediği mahkeme kararını mokunda boncuk bulmuş çocuk sevinciyle ortalığa dökmekte.Arkadaşı araştırmacılığından ve şimdiye kadar hiçbir şekilde lekelenmemiş hiçbir şaibeye karışmamış temizliğinden dolayı sağlanan bu itibarınada şaştım doğrusu.Önce kendin yapmış olduğun rezilliklerin hesabını vereceksin sonrada gelip insanları töhmet altında bırakacaksın.
Welevki dediğin doğru o arkadaş dediğin gibi yaptı sucu vardı kaçtı.peki ne olduda cezası kalktı Türkiye de rahat rahat dolaştı.hatta geldi birde tv de proğram yaptı.bu memleketin hakimleri,savcıları,ve hatta güvenlik güçleri hiçmi bu arkadaş hakkında işlem yapmadı.
Bunlarıda araştırdınmı sevgili balta.
bitmiş bir formun itibarını kurtarmak için açılmış bir davanın sonucunuda merak etmeden gelip birde kendi formunun linklerini vererek reklam yaptın.
bu ortaya attığın belgeler ve iddialar hakkında gerekli açıklamayı ve cevabı muhattap olan kişi tarafından verilecektir.o davanın sonucunun ne olduğunu gördüğünde bakalım ne diyeceksin .insanlara leke sürmek basit çamur at izi kalsın.ama bir çamur atmdan önce aynaya bir bakmak lazım atacağınız çamur kendi yüzünüze bulaşmasın.

Forum sakinlerinden ricam hani bir söz vardır ya onu dikkate almalarıdır."bir söze bakarım söz mü diye birde söyleyene bakarım adammı diye". baltanın ipiyle kuyuya inmek ne kadar doğru varın siz karar verin.
aba_muslum isimli Üye simdilik offline konumundadir  
Alt 08-17-2010, 02:29   #54
Devrim06
"Enel Hakk"
Kullanıcı Profili

Devrim06 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 30
Üye No: 14
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi : Devrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud of
İletişim

Alinti:
Saygideger Devrim06 Can,

Yazdigim yazida Uslup olarak yanlis bir uslup kullandigimi veya kisilerin ismini vererek hareket etmedigimi dusunuyorum,
yazınızı okudugumuzda ne anlattıgınızı masumiyetinizi veya kişiselere yönelik yazıp yazmadıgınızı anlayabilecek durumdayım,
tekrardan rica ediyorum.

sevgili sinan abi konuyu bende kapattım
gene bir hesaplaşma mekanı ve sonucunda banlanma ve hakaretleri görmeme adına kapattım. ali karul cevap yazmak isterse özelden bana atması kosuluyla tek bir mesajını yayınlayacağım onun dısındakonu kapanmıştır. ne ispatı tarafımızca mümkündür nede inkarı bu anlamda bizlerin yapabileceği ancak ortadaki belge ve yazılanlardan (ali k. cevap yazarsa oda dahil) kişisel fikir sahibi olmaktan öte değildir.

iyi forumlar

Hakk'ı görmek diler isen

Suret-i insana bak

Arayıp gezme bu halkı

Cismin içre câna bak.

Noksani Baba
Devrim06 isimli Üye suanda  online konumundadir  
The Following 2 Users Say Thank You to Devrim06 For This Useful Post:
DEMAN (08-17-2010), kral çıplak (08-17-2010)
Alt 08-17-2010, 10:00   #55
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

İşcanbaba - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 49
Üye No: 134
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

sevgili Canlar;

Konu merkezinden kaymış, Bence konu başlığı daha önemli idi, bu kadar yazanlar bu konuya bişey yazmamışlar, kişi üzerinden yola çıkmışlar.
Oysa konu, Bugüne kadar bize dayatılan yanlışları Alevi olarak bizlerinde dillendirmesi ve bunu kabul etmemizin vahim hali idi,
BUnu Program yapanlar, Kitap yazanlar, vs herkez bu sünni dilini kullanarak kendi ayağına sıkıyor, fakat topallığını göremiyor, bunu yazdım amma, aylar sonra başka bir sebeble konu gündeme farklı bir şekilde geldi,

Öncelikle Sn.Balta Selamını aldım,

Şunun altını çizmeliyim ki, Benim sorum, Ali Karul o dönemde ne iş yaprdı değildi,
Kral Çıplak abimiz, o dönemde onun askerde veya iş arayan işsiz olduğunu tahmin etmişti,

Benim ise, ali Karul un, N.Birdoğan ile Program yapmasını yaşı gereği yadırgamıştım, onu belirttim,

Ancak senin buraya onun geçmişteki bir sucunu vs. aktarman iyi mi ? oldu,
Belki de evet, Alevilik adına yazan konuşanların geçmişinden arınması gerekli,
İnsan hata yapar, nefsine uyar, bunu inancı gereği arındırıp, tekrar etmemsi halinde geçmişde unutulur,
Burda Vahim ve üzücü bir durum var,
Ali Karul'un -sanırım iki nikle üyemiz, ikiside mi yasaklı ki- açıklamalar gönderecektir,

sn.Eba Müslum,

İlk mesajınızı bu konuya yönelik yapmanız ilginc, sanırım konu ile bir şekilde ilgilisiniz,
Ya siz Ali karul'sunuz, yada Ali'nin yakın arkadaşı. bence sakıncası da yok,

Amma yazınızı sanki, tarafsızlık havasında yazmanız, yazmaya çalışmanız inandırıcı olmamış,
doğrudan taraf olun,
VE, yazınızı şöyle örnekleyeyim,
Ben süç işledim, ancak bir başkasın da kötü bişey yaptı, ben bunu insalara söylemeyeyim mi?
İnsanlar onun suçlu olduğunu bilmesin mi?
iki yanlış bir doğru etmez, Ben suçluysam, topluma zarar veren kötülüğü yazmayayım mı? doğru olan tavır nedir.?

Canlar,
Konunun özü, başlığı ile ilgili yazı yazarsanız sevinirim.
Sevgilerimle.

2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.

Dinimiz sevgi
Kabemiz insan

Iscanim ne oldum deme
Siirin hakkini yeme
Kafiye yok gitmis güme
Kim neyi bilir bilinmez
İşcanbaba isimli Üye suanda  online konumundadir  
The Following 2 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
DEMAN (08-17-2010), kral çıplak (08-17-2010)
Konu Kapatilmistir

Bookmarks

Etiketler
ali, karula, soruyorum

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil