![]() |
|
![]() |
|||||||
| Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#51 | |
|
... |
Alinti:
Yazdigim yazida Uslup olarak yanlis bir uslup kullandigimi veya kisilerin ismini vererek hareket etmedigimi dusunuyorum, Gerici, Yobaz, Dinci Irkci, Milliyetci, Kufurbaz, Iftiraci, Yalanci, Muhbir vs vs benzeri olumsuzluklari tasiyip forumlarda dolasan veya boyle bir yapiya sahip olanlar yokmudur? bu ve benzeri olumsuzluklari gormemezlikten gelip hereket edenleri elestirmek sucmudur? Kaldiki Sayin Arda Baran arkadasa, konu ile ilgili yazmasini ve olayin farkli yonlere goturmemesi talebinde bulundum, buda suc teskil edilmezse gerek. Yanlis ve bize yakismiyan kisisel saldirilar varsa hakli olarak mudahale etmeniz dogru ve yerinde bir davranistir, boyle bir sey yoksa! yapacaginiz YAPTIRIM UYGULAMASINDAN`DA korkumuz yoktur. Konu disinda yapilan saldirilara engel olmaniz gerekirken, Sayin Arda Baran arkadasa onerilerimi saldiri ve uslup ihtari olarak algilamaniz oldukca ilginc. Insanlar birbirileri ile alip veremedileri, zitliklari, celiskileri, cekememezlikleri, kinleri ve nefretleri olabilir, fakat bunlari her alanda konunun disina cikarak saldirmalari hicte dogru degildir. Saygideger Kral Ciplak Can`nin dedigi "KİMSE KENDİ SUÇLUSUNU KORUMASIN.." Sucluyu koruyan en az onun kadar sucludur, daha oncede soyledim, varsa belge ve kanitlar suclu ve hatali olanin uzerine gidilip gereken tavri takinmiyorsa, en az onun kadar sucludur. yani kimse suclu ve hatali olanin sucunu ve hatasini kapatmaya hakki yoktur, ayni zamanda kendisi icinde bir suc unsuru yarattigi ve Alevi yasam felsefesine yakismiyan bir durus gosterdigine inaniyorum. Sonuc olarak USLUP olarak yanlis gordugunuz ve tepki gostermeye calistiginiz, alinti yaparak aktardiginiz konu GENELE YONELIK SOYLEDIGIM SOYLEMDIR. Soyledigim kistaslar bende varsa, bana karsi gereken tepki gosterilmiyorsa, suc bende degil, suc duyarli insanlarin tepki gostermemesindendir... Kimseye saygisizlik yapmiyacagimi, tartismalar icinde verilen cevaplarin ve yapilan yorumlarin saygisizlik olarak algilanmasi veya boyle bir imaj yaratilmasida hos olmazsa gerek. Dolayisiyla baska yerde ve burada bana yonelik yapilan hakaret ve igrenc soylemlere ayni usluple cevap vermedigimi, kendime yakisan durusumla kendisini hem elestiri hemde tepki gostererek verdigim cevaplardir, daha oncede bu boyle olmustur, bundan sonrada boyle olacaktir. Ne size nede bir baskasina saygisizlik yapmiyacagimi bilmenizi isterim..... Saygi ve Sevgilerimle Konu baskoylu tarafindan (08-17-2010 Saat 00:01 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
|
#52 |
|
Hakka Yürüdü
Üye No: 39
Thanked 1632 Times in 570 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 422
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Arda Baran abim kendi forumundaki topiği kapattı...
Topik kapatılmasına karşı olmama rağmen yaptığı açıklamayı takdirle karşıladığım için kendisine huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum... Göstermiş olduğu bu tavırla konuya olan tarafsız yalaşımını göstermiş oldu... Yaptığı açıklamada şöyle şeyler söylemiş " bu mesele açıklığa kavuştuğunda suçlu kim olursa olsun bize yakışan tavrı sergileyeceğiz...Bu nedenle topiği kapatıyorum..." İşte beklediğim tavır buydu... Biz burada kimseyi peşinen suçlu ilan etmiyoruz... Ortaya atılmış olan çok ciddi iddialar var... Doğru çıkarsa suçlu kendini dara çeksin... Yalan ise vay geldi Balta-nın başına... KİMSE KENDİ SUÇLUSUNU KORUMASIN... SAYGILARIMLA Kral çıplak. |
|
|
|
|
#53 |
|
Kontrollü Üye
Üye No: 3164
Thanked 0 Times in 0 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 10
REP Seviyesi :
![]() |
Merhaba arkadaşlar.
kuyruk acısını unutamayan birileri yıllar öncesinden yasanan ve sonucunun ne olduğunu dahi bilmediği mahkeme kararını mokunda boncuk bulmuş çocuk sevinciyle ortalığa dökmekte.Arkadaşı araştırmacılığından ve şimdiye kadar hiçbir şekilde lekelenmemiş hiçbir şaibeye karışmamış temizliğinden dolayı sağlanan bu itibarınada şaştım doğrusu.Önce kendin yapmış olduğun rezilliklerin hesabını vereceksin sonrada gelip insanları töhmet altında bırakacaksın. Welevki dediğin doğru o arkadaş dediğin gibi yaptı sucu vardı kaçtı.peki ne olduda cezası kalktı Türkiye de rahat rahat dolaştı.hatta geldi birde tv de proğram yaptı.bu memleketin hakimleri,savcıları,ve hatta güvenlik güçleri hiçmi bu arkadaş hakkında işlem yapmadı. Bunlarıda araştırdınmı sevgili balta. bitmiş bir formun itibarını kurtarmak için açılmış bir davanın sonucunuda merak etmeden gelip birde kendi formunun linklerini vererek reklam yaptın. bu ortaya attığın belgeler ve iddialar hakkında gerekli açıklamayı ve cevabı muhattap olan kişi tarafından verilecektir.o davanın sonucunun ne olduğunu gördüğünde bakalım ne diyeceksin .insanlara leke sürmek basit çamur at izi kalsın.ama bir çamur atmdan önce aynaya bir bakmak lazım atacağınız çamur kendi yüzünüze bulaşmasın. Forum sakinlerinden ricam hani bir söz vardır ya onu dikkate almalarıdır."bir söze bakarım söz mü diye birde söyleyene bakarım adammı diye". baltanın ipiyle kuyuya inmek ne kadar doğru varın siz karar verin. |
|
|
|
|
#54 | |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12710 Times in 5986 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
tekrardan rica ediyorum. sevgili sinan abi konuyu bende kapattım ![]() gene bir hesaplaşma mekanı ve sonucunda banlanma ve hakaretleri görmeme adına kapattım. ali karul cevap yazmak isterse özelden bana atması kosuluyla tek bir mesajını yayınlayacağım onun dısındakonu kapanmıştır. ne ispatı tarafımızca mümkündür nede inkarı bu anlamda bizlerin yapabileceği ancak ortadaki belge ve yazılanlardan (ali k. cevap yazarsa oda dahil) kişisel fikir sahibi olmaktan öte değildir. iyi forumlar
Hakk'ı görmek diler isen
Suret-i insana bak Arayıp gezme bu halkı Cismin içre câna bak. Noksani Baba |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Devrim06 For This Useful Post: |
|
|
#55 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8555 Times in 4028 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sevgili Canlar;
Konu merkezinden kaymış, Bence konu başlığı daha önemli idi, bu kadar yazanlar bu konuya bişey yazmamışlar, kişi üzerinden yola çıkmışlar. Oysa konu, Bugüne kadar bize dayatılan yanlışları Alevi olarak bizlerinde dillendirmesi ve bunu kabul etmemizin vahim hali idi, BUnu Program yapanlar, Kitap yazanlar, vs herkez bu sünni dilini kullanarak kendi ayağına sıkıyor, fakat topallığını göremiyor, bunu yazdım amma, aylar sonra başka bir sebeble konu gündeme farklı bir şekilde geldi, Öncelikle Sn.Balta Selamını aldım, Şunun altını çizmeliyim ki, Benim sorum, Ali Karul o dönemde ne iş yaprdı değildi, Kral Çıplak abimiz, o dönemde onun askerde veya iş arayan işsiz olduğunu tahmin etmişti, Benim ise, ali Karul un, N.Birdoğan ile Program yapmasını yaşı gereği yadırgamıştım, onu belirttim, Ancak senin buraya onun geçmişteki bir sucunu vs. aktarman iyi mi ? oldu, Belki de evet, Alevilik adına yazan konuşanların geçmişinden arınması gerekli, İnsan hata yapar, nefsine uyar, bunu inancı gereği arındırıp, tekrar etmemsi halinde geçmişde unutulur, Burda Vahim ve üzücü bir durum var, Ali Karul'un -sanırım iki nikle üyemiz, ikiside mi yasaklı ki- açıklamalar gönderecektir, sn.Eba Müslum, İlk mesajınızı bu konuya yönelik yapmanız ilginc, sanırım konu ile bir şekilde ilgilisiniz, Ya siz Ali karul'sunuz, yada Ali'nin yakın arkadaşı. bence sakıncası da yok, Amma yazınızı sanki, tarafsızlık havasında yazmanız, yazmaya çalışmanız inandırıcı olmamış, doğrudan taraf olun, VE, yazınızı şöyle örnekleyeyim, Ben süç işledim, ancak bir başkasın da kötü bişey yaptı, ben bunu insalara söylemeyeyim mi? İnsanlar onun suçlu olduğunu bilmesin mi? iki yanlış bir doğru etmez, Ben suçluysam, topluma zarar veren kötülüğü yazmayayım mı? doğru olan tavır nedir.? Canlar, Konunun özü, başlığı ile ilgili yazı yazarsanız sevinirim. Sevgilerimle.
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: |
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| ali, karula, soruyorum |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|