![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevilik Tarihi Alevilik Tarihine dair paylaşımların yapılacağı alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#21 |
|
Bizden Biri |
Sinan Işık'ın, iç hukuk yollarını tükettikten sonra, konuyu, nihai karar merci diyebileceğimiz Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıması sürecinde verilen hukuk mücadelesi övgüye değer; bu mahkemenin verdiği lehte karar da gerçek bir zaferdir.
Yüksek Mahkeme'nin, bir Alevi bireyin, kimlikte "dini" hanesine, kendi rızası dışında "İslam" yazılmasına olan itirazını haklı bulmuştur. Bu tarihi bir olaydır ve bu sürecin mimarlarının adları, şimdiden tarihe geçmiştir. "Alevi İslam" modelini savunan bir kesimin, bu gelişmeden rahatsız olması anlaşılabilir bir durum. "Pirus zaferi" nitelemesinden kasıt, bu kararın henüz uygulama alanı bulamamış olması ise bunun nedenini, Türkiye'nin gerçekte bir hukuk devleti olmayışında aramak gerekir. AİHM, zorunlu din dersleri konusunda da lehte karar vermiştir, ancak ne yazık ki hukuk dinlemeyen siyasal iktidar buna uymamakta direniyor. Hukuk tanımaz siyasal erkin, hukukun gereğini yerine getirmemesi, kazanılan zaferlerin değerini azaltmaz. Bunları, "Pirus zaferi" şeklinde niteleyenleri haklı çıkarmaz. Alevi İslamcıların, "Oh olsun, Aleviliğin İslam dışı olduğu yönündeki görüşünüzü benimsettiniz, bu yönde karar aldırdınız ama uygulatamadınız" şeklindeki yaklaşımları, boş bir avuntudan ibarettir. Güneş balçıkla sıvanamaz... Konu Naki tarafindan (10-20-2010 Saat 21:45 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
| The Following 6 Users Say Thank You to Naki For This Useful Post: | Amistofes (10-21-2010), |
|
|
#22 | |
|
Hakka Yürüdü
Üye No: 39
Thanked 1632 Times in 570 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 422
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
Epiruslu Pirus-u ilk kez duyduğumu sanıyorum... Daha önce bir şekilde duymuş olsamda aklımda yer etmemiş olması nedeniyle böyle demek zorundayım... Ali POLAT arkadaşın bu yazısını okuduğumda o başlığı neden attığına ilişkin bir kanaatim oluştu…Kendince derin bir imada bulunduğunu anladım ama Epiruslu Pirus-un kim olduğunu ve hikayesinin neyle sonuçlandığını bilmediğim için cevap yazmadan önce bir araştırma yapmak istedim ve en kolay yolu seçerek GOOOGLE AMCA-ya başvurdum… Karşıma çıkan sayfada anlatılan hikayeyi okudum… Pirus hikayesinde asıl dikkatimi çeken ve benim durumumla çok benzerlik gösteren sonuç kısmını KENDİMCE DOĞRU BİR benzetme olarak değerlendirdim… Hikayenin sonunda Pirus SAVAŞ MEYDANINDA tek başınaydı SAVAŞI DA KAZANMIŞTI ve fakat HALK ONU TAŞLAYARAK ÖLDÜRÜYORDU… İşte bu SON tamda benim ŞU ANKİ durumuma uygun düşüyordu… Ve ben bu nedenle Ali POLAT-ı tebrik etmiştim… Bundan sonrasına gelince; Ali POLAT arkadaşın hazırlayıp sunduğu ve şimdilerde anladığımız kadarıyla ulusal yazılı basında da yer almış olan bu yazı dizisinde, kendi seçtiği bazı doğrulara işaret etmekle birlikte, birçok çelişkiyi ve yanılgıyı da barındırdığını görmekteyim… Cevabını vermeye başladığım bu ilk yazıda çoğunlukla süreci özetlemeye çalışmış… Fakat yinede kendince değerlendirmelere gittiği ve en baş yanılgıyı buradan başlattığını görmekteyim… Epirus-lu Pirus-un başına gelenlerin bir kısmı benim hikayemle örtüşse de, Bu hikayeden yola çıkılarak olayı ve sonucu aynılamak mümkün değildir… Şimdi sırasıyla çelişkileri ortaya koyalım; 1: Pirus bir kraldır ve emrindeki ordularla gitmiştir Roma-nın üstüne…Sonunda tek başına kalmıştır… 1: Sinan IŞIK ise başlangıçta tek başınadır ve koca bir devletle savaşa girişmiştir…Fakat daha sonra milyonlarca insana dönüşmüştür ve artık tek başına kalması asla mümkün değildir… 2: Pirus elindeki kılıca güvenerek gitmiştir savaşa… 2: Sinan IŞIK elindeki belge, beynindeki bilgi ve yüreğindeki güç ile gitmiştir MAHKEMEYE… 3: Pirus KILIÇLA GELEN KILIÇLA GİDER sözünü doğrulamıştır…Çünkü hiçbir fetih zafer değildir ve sonsuza kadar kalıcı olamaz… Aslında MAĞLUPTUR bu meydanda galip olanlar özdeyişimizi de doğrulamıştır… 3. Sinan IŞIK ise hukuk zaferi kazanmıştır ve kaybetmesi asla mümkün değildir… 4: Pirus ancak hüzünle ve kızgınlıkla anılacaktır … 4. Sinan IŞIK ise onurla ve sevgiyle anılacaktır… 6: Pirus binlerce insanın hayatını yok etmiştir… 6: Sinan IŞIK ise tek bir insanın burnunu bile kanatmadan, milyonlarca insana Alevice yaşamanın hangi yollardan geçtiğini hatırlatmıştır… 7: Pirus tek bir güce karşı savaşmıştır… 7: Sinan IŞIK uluslar arası bir güce karşı savaşmıştır… 8: Pirus başka bir ülkeyi fethe çıkmıştır.. 8: Sinan IŞIK ise kendi ülkesini fetihçilere ve her türden işbirlikçilere karşı savunmaktadır… 9: Pirus yalnızca bir halkın saldırısına maruz kalmıştır… 9: Sinan IŞIK-a saldıran tarafların sayısı oldukça fazladır… 10: Pirus fetih için gittiği Romadan tabut ile dönmüştür... 10: Sinan IŞIK ise Fransa-dan GERÇEK BİR HUKUK ZAFERİ İLE DÖNMÜŞTÜR... Saygılarımla Kral çıplak. Sinan IŞIK DEVAM EDECEK.... Konu kral çıplak tarafindan (10-23-2010 Saat 23:30 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links