![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Edebiyatı Yazılı ya da sözlü alevi edebiyatına dair paylaşımların yapılabileceği alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Can Bizden Biri |
Sevgili Canlar;
Özellikle Alevi deyişleri ile haldaş olan canlar, Onurcan Usdat, 2008 yılında, Sevgili Yolda06 can'ın Pir sultan Abdal Deyişleri , Başlığı ile acılan konuda, bugün bize bir ikaz geldi, yada uyarı, bilgi diyelim, Aşagıda adı gecen, Deyişin Pir sultan'a değil, Şah Hatai'ye ait olduğu yönünde idi; [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] AMAN HEY ERENLER MÜRVET SİZİNDİR Aman hey erenler mürvet sizindir, Öksüzüm, yetimim, amana geldim. Garibim bi-kesim himmet sizindir, Ağlayı ağlayı Selman'a geldim. Şah'ın bahçesinde ben garip bülbül, Efkarım mükedder, halim pek müşkül. Koparmadım asla, kokladım bir gül, Kafir oldum ise imana geldim. Gönül şahinini saldım havaya, Yüzüm sürüp geldim ol hakipaya. Gönül sefinesin vermezim zaya, Kıblegahım Şah-ı Merdan'a geldim. Biz Muhammet Ali kullarındanız, Nesl-i Al-i Aba soylarındanız. İmam-ı Cafer'in mezhebindeniz, Server Muhammed'e peymana geldim. İkilik perdesi yoktur özümde, Birliktir gönlümde özüm sözümde. Gece gün düşmüşüm Hak niyazında, Pir Sultan Abdal'ım, meydana geldim. Google aramasında , Şah Hatai adıan şu deyiş karşımıza çıktı. Aman hey erenler mürüvvet sizden Öksüzem garibem amana geldim Şu benim halime merhamet eylen Ağlayu ağlayu meydana geldim Şahın bahçesinde men garip bülbül Efkarım artmakta halim pek müşkül Koparmadım asla kokladım bir gül Kafir oldum ise imana geldim Gönül şahinini saldım havaya Akıl sefinesin vermişim zaya Yüzüm süregeldim men hak-i paya Server Muhammed'e Selman'a geldim Muhammed Ali'nin kullarındanım Al-i aba nesl-i Hayderidenim İmam-ı Ca'fer'in mezhebindenim Derdimend Hatayi dermana geldim Şeklinde, ancak Internet taramalarında, bu şiirler hem Şah İsmail, hem de Pir Sultan Abdal adına geçmekte, Bunun gerçek hali nedir, Kime aittir bu deyiş, Bigisi olan canlar, Internet, taraması dışında kaynaklardan bilgi verirse seviniriz. bilgileniriz.
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Kontrollü Üye
Üye No: 2813
Thanked 2 Times in 2 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 10
REP Seviyesi :