![]() |
|
![]() |
|||||||
| Karışık Köşe Yazıları Alevilikle ilgili değişik yazarların makalelerinin ve Köşe yazılarının yer aldığı alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Yeni Üye |
Dostlar, çok değerli bir Ozan dostumu kaybetmenin derin acısını yaşıyorum. En zorlu dönemlerde beraber pek çok sanatsal etkinlikleri paylaştığım ve çeşitli mücadelelerde ve tutuklamalarda beraber olduğum değerli ozan İHSANİ yi sevgi, saygıyla yad ediyorum.
970 li cunta dönemlerinde beraber DEVRİMCİ Ozanlar Birliği DEV OZ'u kurarak Anadolu turneleri ile memleketi adım adım dolaştık. Bir çok şehir ve yörede beraber tutuklandık, beraber yargılandık. Acı gerçekliğimizi dile getirmekte yarar vardır, gerçek değerlerimiz ancak dünyadan göçünce değerleri gün yüzüne çıkıyor, aranıyor, yad ediliyor maalesef. Ne acıdır ki, ürettiğimiz ve bedellerini ağır ödediğimiz yapıtlarımızla bir çok sanat kesimi ve bir çok kurumlar devran sürerken; gerçek Ozanlara, yazarlara ve bir çok bedel ödeğenlere ancak dünyadan ardından gözyaşları dökmek ve bir nevi günah çıkarmak pek de etik olmuyor. Toplumcu Ozanların büyük öncülerinden Aşık İHSANİ dostumun yakın geçmişte Berfin Bahar'da hakkımda yazdığı önemli yazılarından birini paylaşmak istedim, renkli anılarımızı ve değerli sanatını yaşatmak adına.. Ayrıca, İhsani Anma Gecesinde seslendirdiğim İHSANİ eserimizin Youtube deki görüntüsünü de ekliyorum. Sevgi, saygıyla anıyorum büyük Ozan dostum Aşık İHSANİ Canımızı... ANADOLUMDAN SESLENİR (Tanıktır Türkülerimiz) Anadolu’mdan beslenir Ovadan dağa yaslanır Bütün dünya’ya seslenir TANIKTIR Türkülerimiz! Barış türküsünün dili Dostluk bahçesinin gülü Kerem’le Aslı’nın külü YANIKTIR Türkülerimiz Allı turnam kanat açar Katar katar dosta uçar Karanlığa ‘ışık saçar’ AYIKTIR Türkülerimiz Yunus, Pir Sultan’lar ezel Umudu sevdası güzel… Deyiş, barak, hoyrat, gazel YAYIKTIR Türkülerimiz Sevdasını etmez Pazar Türkülerle tarih yazar Ummanı deryayı gezer KAYIKTIR Türkülerimiz Şah Turna çiçekler takar İnsan yakmaz‘deyiş yakar Fırat, Munzur coşkun akar SANIKTIR Türkülerimiz! TANIKTIR Türkülerimiz, YANIKTIR Türkülerimiz!... Söz ve Müzik: Kadın Halk Ozanı ŞAH TURNA [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] Düzenleme yorum: Ozan ŞİAR [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] Almanca Çeviri: Şirin& Şafak |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| anadolumdan, seslenir, tanıktır, türkülerimiz |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links
|
|||||||||
ankara nakliyat palyaço ankara balon ankara tabela ankara balon süsleme ankara palyaço ankara doğum günü ankara |
|||||||||