![]() |
|
![]() |
|||||||
| Akdeniz Bölgesi Alevileri Yerleşim Bölgeleri Akdeniz Bölgesindeki yaşayan alevilerin yerleşim ve kültürel özelliklerinin paylaşılacağı alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Üyemiz |
ANTALYA MERKEZ
Varsak beldesi karışık nüfusu 17372 Kızılarık Mahallesi Tahtacı Altınova = Koyunlar Tahtacı Karatepe Tahtacı ,nufusu 703 Çakırlar köyü ------------------------------------------------------ KEMER Çamyuva ( Tahtacıların varlığı bir kaynakta yazıyor ?) ----------------------------------------------------- ALANYA Kargıcak =Araplar (abdal+ karışık) nüfus 4146 Tosmur (Tahtacı) Obaçayı (Tahtacı) --------------------------------------- ELMALI Akçainiş (meşhur Tahtacı köyü) 891 nüfuslu Tekkeköy (Abdal musa ocağının meşhur köyü)(Bektaşi Türkmen) nufusu 1070 Çaybaşı = Değirmenköy (Göç ile alevi nüfusun çok azaldığı söyleniyor) 373 nufus --------------------------------------------- FİNİKE Alacadağ, Alikahya (Tahtacı) 278 nufus Arifköy =Aykırıçay 976 nüfus Arifköy e bağlı Çatallar mah. (Tahtacı Yanyatırocağı) Gökbük, velikahya (Tahtacı Yanyatırocağı) 357 nüfus Turunçova Menevcelik mah.(Tahtacı) 8412 nüfus tüm belde Yuvalılar (sünniler de mevcut) 2253 nüfus ------------------------------------------- KORKUTELİ Büyükköy (Aleviler Abdal musa ocağından ve ayrıca sünniler de var) 2257 nüfus Kırkpınar (Aleviler Abdal musa ocağından ve ayrıca sünniler de var) 409 nüfus ---------------------------------------------- KUMLUCA Beşikçi =Baymak = Kağaz (Tümü Tahtacı -Yanyatırocağı) 404 Hızırkahya= Çalka (Tümü Tahtacı -Yanyatırocağı) 861 Toptaş (Tümü Tahtacı -Yanyatırocağı) 624 Altınkaya = Gödene (Bir kaynakta Tahtacı olduğu yazıyordu ama başka bir yerde hiç bir kaydına rastlamadım yani ? ) 445 Karacaören (Altınkaya ile aynı durumda ?) 832 --------------------------------------------------- MANAVGAT Dolbazlar ? (Tahtacıdır yazan kaynak okudum) 522 Gültepe (Aleviler ve sünniler karışık) 296 Ilıcaköy beldesi? (tahtacıdır yazan kaynak okudum ancak son seçimlerde % 37 ye yakın bir oy öyle yerlere gitmiş ki en fazla karışık bir belde olabilir ! ) 16807 nüfus tüm belde Sarılar (Belde nüfusu karışık.Bir miktar Arap alevi dahil ,Tahtacılar + ilaveten afrikalı topluluk yerleştirilmiş.Bu doğru ise alevilerle zencilerin birlikte yaşadığı tek yerleşim burası- ilginç .) 3838 nüfuslu Bereket (abdal) 684 Sağırin (Tahtacıdır yazan kaynak okudum) 1881 nüfus ------------------------------------------------- SERİK Gebiz = Macar (sünniler yanında Tahtacıların da yaşadığına dair yazı okudum ) 4191 nüfuslu bir belde Üründü ? (Tahtacıdır yazan kaynak okudum) 729 Serik merkezde 600 hanede üçbin kadar Tahtacı olduğu bilinmekte.Genelde Hacıemirli boyundan Tahtacılar yaşamakta. Kürüş 1203 nüfuslu 2000 de ;tahtacılar Abdallar ve muhacirler ile yörükler karışık halde bulunmakta |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Üye No: 23
Thanked 918 Times in 440 Posts REP Gücü : 11
REP Puanı : 363
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() |
Konu önemli konular arasında olduğu için sabitlenmiştir.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Üye No: 1361
Thanked 3 Times in 1 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 10
REP Seviyesi :
![]() |
Antalya kumluca Toptaş köyünde hepinize slmlar canlar...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Üye No: 1857
Thanked 0 Times in 0 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 10