![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Ozanları, Deyişler Alevi ozanlarına dair paylaşımların yapılabileceği alan. Deyiş, Deyişler. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Bizden Biri |
Evvel yol erkanı sürdüğüm demler Semah dönmek bize Ali'den kaldı Hakikat gülünü derdiğim demler Semah dönmek bize Ali'den kaldı Mümin olan sürer bu kadim rahı Ziyaret eyledik ulu dergahı Kırkların ceminde yaptı semahı Semah dönmek bize Ali'den kaldı Mümin olanlarda nişan bilinir Mürşidi kamilden ilham gelinir Tarikat babında menzil alınır Semah dönmek bize Ali'den kaldı Riayet eyledik bir gerçek zata Teberra okurlar eğri sıfata Dört kapı sırrını geldik ispata Semah dönmek bize Ali'den kaldı Daimi'yim bu menzile göçmeli Yetmiş üç farz ile müşkül seçmeli Talip olan hicabını açmalı Semah dönmek bize Ali'den kaldı
Hak nasip eylese dergaha varsam, Bir dem divanına dursam ya Ali. Eğilsem eşiğine niyaz eylesem, Yüzüm tabanına sürsem ya Ali. Ruh Semah Eylemedikten Sonra, Beden Dönse Ne Fayda !!! Allah'ın aşkına geldim kapına,
Muhammed aşkına durdum tapına, Yüzüm sürdüm eşiğine yapına, Derdimin dermanı sensin ya Ali. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Bizden Biri
Üye No: 151
Thanked 425 Times in 237 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 19
REP Seviyesi :
![]() |
Gitme turnam gitme nerden gelirsin Sen nazlı canana benzersin turnam Her bakışta beni mecnun edersin Sen kaşı kemana benzersin turnam Turnam gökyüzünde pervane döner Maşuk aşıkına badeler sunar Aşar karlı dağı engine konar Sen mahi tabana benzersin turnam Üzülüdür deli gönlüm üzülü Mah yüzüne çifte benler düzülü Seni sevmeyenler haktan yüzülü Abdal Pir Sultan'a benzersin turnam Bu yana da telli turnam bu yana Çevirme yüzünü bizden o yana Az gelmiş emsalin fani cihana Yusuf'u Kenan'a benzersin turnam Daimi'yim aşkın sinemi yakar Ah ile feryadım semaya çıkar Vuruldum sinemden kanlarım akar Sen Şah'ı Lokman'a benzersin turnam ___________________________________ Enelhak denilen mana özünü Anladık sırrını ayana geldik Hep bir idik iptidada mekanda Serpile serpile bu yana geldik Hoş bir hikayettir Adem'le Havva Müspet tekamülden olmadık tenha Erdem tabiattan insana reva Canı birleştirdik canana geldik Cevherin özüdür cismi insanın Hakkın sıfatıdır resmi insanın Yalnız cehalettir hasmı insanın Yıkıp yok etmeye meydana geldik Mayası hakikat gevheri hüma Tükenmez madeni bir oldu sima Sormadılar bize kağıt diploma Yazıldık mektebi irfana geldik Daimi'yiz toplum ereğimizdir Topluma yönelmek gereğimizdir Toplum ile çarpan yüreğimizdir Can ile baş ile kurbana geldik |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Bizden Biri
Üye No: 151
Thanked 425 Times in 237 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 19
REP Seviyesi :
![]() |
Sual etmen bizim hikmetimizden Ezelden didarı gördük de geldik Çok mana açılır ülfetimizden Adem'le cennete girdik de geldik Şit olduk İdris'e geldik eylendik Hakikat rumzunu orda söylendik Be bir nokta ile pünhan eylendik Bir olduk birlikte durduk da geldik Evvel yetmiş iki babdan seçildik Aşkın hızarına düştük biçildik Pir elinden dolu olduk içildik Mektebi irfana girdik de geldik Arif imiş hal içinde hal güden Gerçek erenlerin izine giden Yedi iklim dört köşeye hükmeden Süleyman tahtını kurduk da geldik Daimi dönmeyiz bu doğru rahtan Beratımız geldi Ulu Dergah'tan Biz destur almışız gül yüzlü Şah'tan Muhabbet gülünü derdik de geldik ________________________________ Koyma bizi arasatta Medet şahım mürvet şahım Kurtar bizi zulumatta Medet Şahım Mürvet Şahım Kerem eyle Şah'ı Merdan Sensin ol dermani derdan Etme alemde sergerdan Medet Şahım Mürvet Şahım Seni sevdim canu tenden Eyle bizi şadü handan Mahrum eyleme ihsandan Medet Şahım Mürvet Şahım Rahmeti kesme kulundan Ayırma doğru yolundan Düşkünlerin tut elinden Medet Şahım Mürvet Şahım Daimi kemine kuldur Gönlümü nur ile doldur Nevsi ammeremi öldür Medet Şahım Mürvet Şahım |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Bizden Biri Bulunduğu yer: Balıkesir
Üye No: 163
Thanked 1393 Times in 571 Posts REP Gücü : 12
REP Puanı : 437
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kainatın aynasıyım
Madem ki ben bir insanım Hakkın varlık deryasıyım Madem ki ben bir insanım İnsan hakta hak insanda Arıyorsan bak insanda Hiç eksiklik yok insanda Madem ki ben bir insanım Bunca temenni dilekler Vız gelir çark-ı felekler Bana eğilsin melekler Madem ki ben bir insanım Tevratı yazabilirim İncili dizebilirim Kuranı sezebilirim Madem ki ben bir insanım İlim bende kelam bende Nice nice alem bende Yazar levh-i kalem bende Madem ki ben bir insanım Enelhakkım ismim ile Hakka erdim cismim ile Benziyorum resmim ile Madem ki ben bir insanım Daimi’yim harap benim Ayaklara türap benim Aşk ehline şarap benim Madem ki ben bir insanım
Akarsu'yum bir anadan doğmadım
Aşkımdan gayrıya boyun eğmedim Koskocaman şu dünyaya sığmadım Bir fındık içine sığmış gibiyim |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Arjin Efruz For This Useful Post: | - Esengül - (06-29-2008) |
|
|
#5 |
|
Bizden Biri Bulunduğu yer: Balıkesir
Üye No: 163
Thanked 1393 Times in 571 Posts REP Gücü : 12
REP Puanı : 437
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir gerçeğe bel bağladım erenler
Aldı benliğimi bitirdi beni Damla idim bir ırmağa karıştım Denizden denize götürdü beni Nice kabdan kaba boşaldım doldum Karıştım denize deniz ben oldum Damlanın içinde evreni buldum Yine benden bana getirdi beni Buhar oldum yağdım yağmurlarınan Toprağa karıştım çamurlarınan Piştim fırınlarda hamurlarınan Üstadım sofraya yatırdı beni Çiğnediler dişlerinen ezildim Vücut eleğinden geçtim süzüldüm Çaldı kalem bir deftere yazıldım İrfan mektebine yetirdi beni Daimi'yim ermişlerin ereği Cümle varlık tabiatın gereği Bir ölmez ananın oldum bebeği Aldı dizlerine oturdu beni |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Arjin Efruz For This Useful Post: | - Esengül - (06-29-2008) |
|
|
#6 |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12711 Times in 5986 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahim
Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahim, Bu Da Gelir Bu Da Geçer Ağlama. Göklere Erişti Figânım Ahım, Bu Da Gelir Bu Da Geçer Ağlama. Bir Gülün Çevresi Dikendir Hardır, Bülbül Har Elinde Ah İle Zardır. Ne Olsa Da Kışın Sonu Bahardır, Bu Da Gelir Bu Da Geçer Ağlama. Daimi'yem Her Can Ermez Bu Sırra, Gerçek Aşık Olan Erer O Nûra. Yusuf Sabır İle Vardı Mısır’a, Bu Da Gelir Bu Da Geçer Ağlama.
Hakk'ı görmek diler isen
Suret-i insana bak Arayıp gezme bu halkı Cismin içre câna bak. Noksani Baba |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Devrim06 For This Useful Post: | Arjin Efruz (11-04-2008) |
|
|
#7 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8555 Times in 4028 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Aşık Daimi 1932 yılında İstanbul'da doğdu, aslen Erzincan'ın Tercan ilçesindendir. Ali Babaoğullarından Baba Daimi, Birinci Dünya savaşı sıralarında İstanbul'a göç etmiştir. Aşık Dami'nin iki dedesi de saz şairiydi o nedenle saz çalmayı ve söylemeyi kolayca öğrendi. Bir süre sonra da kendi deyişlerini okumuştur. İstanbul'dan ayrılarak bir süre baba diyarında kalan aşık 1950 yılında evlendi iki kızı ile iki oğlu dünyaya geldi. 1962 yılında bir daha dönmemek üzere İstanbul'a yerleşti.
TRT Genel Müdürlüğü'nce açılan sınavı kazandı. O tarihten sonra kaşeli sanatçı olarak görevini sürdürdü. Zaman zaman yurtiçi ve yurtdışında konserler verdi. 17 Nisan 1983 tarihinde aramızdan ayrıldı. En çok bilinen eserleri: Ne ağlarsın, seherde bir bağa girdim, bir seher vaktinde....... Kaynak: [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] Bir Seher Vaktinde Bir Seher Vaktinde İndim Bağlara Öter Şeyda Bülbül, Dil Yarelenir Bakmaz Mısın Sinemde Dağlara Derdim Dökmeye Dil Yarelenir Boş Geçirmeyelim Gel Bu Çağları Dolaşalım Sahraları Dağları Bir Gün Gazel Döker Ömrün Bağları Eser Sam Yelleri Dal Yarelenir Daimi’yim Yanar Aşkın Çırağı Dostun Muhabbeti Cennet Otağı Ancak Şu Dünyada Derdim Ortağı Sazım Figan Eder Tel Yarelenir dosthane.de den alıntı.
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|