![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Ozanları, Deyişler Alevi ozanlarına dair paylaşımların yapılabileceği alan. Deyiş, Deyişler. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Bizden Biri |
Haşimi
1951 yılında Çorum’un Ortakışla köyünde doğdu. Asıl adı Haşim Aslıhak’tır. Küçük yaşlarda bağlama çalmaya başladı ve aşıklık geleneğini öğrendi. 13 yaşındayken, rüyasında yüzünü göremediği bir kıza aşık oldu ve şiir yazıp türkü söylemeye başladı. İlk ustası aynı yöreden Aşık Hasan’dır. 14 yaşında TRT Ankara Radyosunda sınava girdi. Ancak babası izin vermeyince yeniden köyüne döndü. 18 yaşına dek köyünde kaldı. Bu dönem içinde yöresindeki birçok ünlü aşıkla karşılaştı. Böylelikle aşıklık geleneği üzerine bilgisini pekiştirdi. Aşık Haşimi, kırık havalar olduğu gibi uzun havaları yorumlamakta da birçok kişiye esin kaynağı olmuştur. Haşimi, hem kendi türkülerini hem de usta malı türküleri yorumlamadaki becerisiyle tanınır. Şekip Şahadoğru, Mustafa Taşkaya gibi kendi yöresinin aşıklarıyla birlikte çalıştı. Kendi kasetlerinin yanında bu aşıklarla da birlikte kasetler doldurdu. türkücü net'ten alıntıdır.
Akarsu'yum bir anadan doğmadım
Aşkımdan gayrıya boyun eğmedim Koskocaman şu dünyaya sığmadım Bir fındık içine sığmış gibiyim |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Arjin Efruz For This Useful Post: |
|
|
#2 |
|
Bizden Biri Bulunduğu yer: Balıkesir
Üye No: 163
Thanked 1393 Times in 571 Posts REP Gücü : 12
REP Puanı : 437
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Vicdan mahkemesi şahit istemez
Ne sorarsan kendi vicdanından sor İnsanlığa hiçbir zulüm göstermez Onu yakandaki organından sor Okumakla öğrenilmez o kitap Yargıç mı var kimse edemez hitap Olmak istiyorsan bir yola turap Düşünen mantığın dergahından sor Seni sana teslim eder bu madde Yok tüzüğü değişemez elbette Yoktur onda kağıt kalem müsvedde Eğer yanlış ise insafından sor Kişi vicdanıyla olsun başbaşa Sapa saman toplar tez gelir tuşa Haşimi'yim seni tutsalar taşa Gerçekler yolunu üstazından sor |
|
|
|
|
|
#3 |
|
REP Seviyesi :
Acı söze sitem adı takmışlar
Manayı bilmeyen dilden korkarım İşte böyle nice hatır yıkmışlar Kendini beğenmiş kuldan korkarım Toplumda sözünü bilmezse kişi Arifin gözünde diner mi yaşı Bin batmandan fazla koca bir taşı Alıp da götüren selden korkarım Haşimi'yim hayat geçti boşuna Gözyaşını katık etmiş aşına Hile katmamalı insan işine Harama uzanan elden korkarım |
|
|
|
|
|
#4 |
|
REP Seviyesi :
Kendini yaktın pişirdin
Niye ar çekersin gönül Sevgine güman düşürdün Derdin var çekersin gönül Gönül gönül dertli gönül Gönül gönül deli gönül Bir yanın inliyor yasta Sense dem verirsin dosta Baktım oturmuşsun posta Hu der der çekersin gönül Gönül gönül dertli gönül Gönül gönül deli gönül Haşimi'nin var çağrısı Bitmez başının ağrısı Ben olmuşum dert kağnısı Yükün zor çekersin gönül Gönül gönül dertli gönül Gönül gönül deli gönül |
|
|
|
|
|
#5 |
|
REP Seviyesi :
Çıktım seyreyledim bizim elleri
Eski günler hayalimde ah şimdi Yeni açmış bahçelern gülleri Dertlerimi tazeledim vah şimdi O yarınan yaylara giderdim Yar koyun sağardı ben güderdim Eşinen dostunan sohbet ederdim Dört ayağı kara kuzum yok şimdi Bir zamanlar emmim dayım sağ idi O zamanlar hiçbir derdim yok idi Ayrı düştüm sevenlerim soğudu Dön Haşimi etrafına bak şimdi |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Üyemiz Bulunduğu yer: ANKARA
Üye No: 159
Thanked 74 Times in 47 Posts REP Gücü : 2
REP Puanı : 68
REP Seviyesi :
![]() |
çorumlu aşık ve ozanlar dernegi başkan yardımcısıdır...
BU ÇELİK ALDIĞI SUYU UNUTMAYACAK...!
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to KIZIL.MIZRAP For This Useful Post: | Arjin Efruz (07-27-2008) |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|