![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Ozanları, Deyişler Alevi ozanlarına dair paylaşımların yapılabileceği alan. Deyiş, Deyişler. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#11 |
|
Can |
Sürmeli Değil
Ilgıt Ilgıt Esen Seher Yelleri Yar Gelip Geçtikçe Değmeli Değil Ak Elleri Boğum Boğum Kınalı Ah Neyleyim Gözler Sürmeli Değil Doldurmuş Helkeyi Ben Deyip Gider Açmış Ak Göksünü Yel Dövüp Gider Ela Göze Sürme Çekmiş Çevreder Mahellenden Bir Yar Sevmeli Değil Ben Bu Derelerde Konup Göçmedim Aşkın Badesinden Dolup İçmedim Fırsat Elde İken Alıp Kaçmadım Öldürmeli Beni Dövmeli Değil Bizim İlde Ak Sayayı, Giymezler Giyip Giyip Ak Topuğu Dövmezler Sen Güzelsin Ben Said'e Vermezler Düşüp Kız Sevdana Yelmeli Değil |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Can
Üye No: 1897
Thanked 4944 Times in 3416 Posts REP Gücü : 42
REP Puanı : 554
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dünya Boş İmiş
Feryad Edip Hiç Bir Dala Konmadan Gönül Havadaki Dönen Kuş İmiş Gam İle Mihneti Mesken Edindim Bir Bakarsan Yalan Dünya Boş İmiş Seher Vakti Bülbüllerim Ötmedi Çok Rica Eyledim Sözüm Tutmadı Bir Vakit Hoş Günüm Devran Etmedi Kahpe Felek Kara Bağrım Taş İmiş Allı Turnam Ayrılmazdı Katerden Bahanam Yok Ayrılamam Kaderden Dünyaya Bakmadan Gamü Kederden Benim Başım Ne Belalı Baş İmiş Seher Vakti Bülbül Başlar Figana Hele Bir Nazar Kıl Fani Cihana Nice Canlar Geldi Geçti Bu Hana Güvenmeyin Dostlar Dünya Düş İmiş Said'im Çekiyor Gam İle Keder Hakka Aşık Olan Dünyayı Nider Misafirhanedir Gelenler Gider Yeni Bildim Yalan Dünya Boş İmiş |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Can
REP Seviyesi :
Hasta Döşeğinde
Gülmedim Dünyaya Geldim Geleli Akıttın Gözümün Yaşını Felek Evvelden Onmayan Şimdi Onar Mı Attın Tünden Tüne Aşımı Felek Yüklettim Barhcanı Göçerim Diye Kol Kanat Bağladın, Uçarım Diye Şu Yalan Dünyadan Göçerim Diye Kırdın Kanadımı Kolumu Felek Gözümden Akıttın Demü Zarımı Felek Yaman Aldın Kolay Yanımı Vadem Yetti İse Gel Al Canımı Sana Minnet, Etmem Bir Canı Felek Şu Yalan Dünyada Yolumuz Büke Çevirdim Yönümü Yalvardım Hak'ka Giydirdin Gömleği İstemez Yaka Yolumu Yolsuza Düşürdün Felek Der Aşık Said'im Okuyan Yazar Yazdığım Yazıyı Yaradan Bozar Ellerin Sevdiği Salınıp Gezer Hemen Bana Mıdır Bu Zulmün Felek |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Can
REP Seviyesi :
Son Türküsü
Tüter Cehennemin Dumanı Tüter Acep Mevla Bana Gazap Mı Eder Cümle Halk Yüzleri Üstüne Yatar Haykırır Ün Verir Ateşi Suzan Mevlam Kullarına İnsin Rahmetin Çektirmesin Cehennemin Zahmetin Hep Bağışlar Habibine Ümmetin Eder Kullarına Bin Türlü İhsan Said Bu Rüyaya Aldanma Boşa Götür Azık Bir Gün Gelecek Başa Senin Günahların Gökleri Aşa Sana Baki Değil Bu Tokluğemen
böyle garip düştüğüme bakma
böyle mahzun durduğuma... varsın ateşin suskunlukla beslensin benim de yüreğim gençliğini almış yanına yürür başı dik.. ______içinden geldiği gibi yaşamalısın "herşeyi".. KıZıL DeLi
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| aşık |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|