![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Ozanları, Deyişler Alevi ozanlarına dair paylaşımların yapılabileceği alan. Deyiş, Deyişler. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#11 |
|
Can |
Hak yoluna gidenlerin,
Asa olsam ellerine. Er pir vasfın edenlerin, Kurban olsam dillerine. Torunuyuz biz dedenin, Tohumuyuz bir dedenin, Münkir ile cenk edenin, Silah olsam bellerine. Bir üstada olsam çırak, Bir olurdu yakın, ırak, Yapsalar kemiğim tarak, Yar zülfünün tellerine. Yönüm yare çevirseler, Vücudumu kavursalar, Harman gibi savursalar, Muhabbetin yellerine. Seyrani kaldır parmağın, Vaktidir Hakka durmağın, Deryaya akan ırmağın, Katre olsam sellerine.
ELİNE BELİNE DİLİNE SAHİP OL!!!
DERSİME SEFER OLUR; ZAFER OLMAZ (Seyit Rıza) |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Kul Seyyid For This Useful Post: | Arjin Efruz (07-27-2008) |
|
|
#12 |
|
Can Bulunduğu yer: Bajarî Sînemil
Üye No: 17
Thanked 6016 Times in 2689 Posts REP Gücü : 27
REP Puanı : 542
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ey sevdiğim artık yeter,
Bana yosma bakışın var. Ateşlerden daha beter, Aşıkları yakışın var. Erdin güzellik çağına, Bağlandın zülfün bağına, Bizi hüsnün ayağına, Nal mıh gibi çakışın var. Sağlıktır her işin başı, Sabırdır ekmeğin aşı, Aferin ey çeşmim yaşı, Yar yoluna akışın var. Güzel senin hüsnün sebep, Olup gören eyler talep, Cennetten mi çıktın acep, Tavus gibi nakışın var. Güzellerin çok gencisin, Seyrani’ye birincisin, Aşk ipine zevk incisin, Güzel delip takışın var |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Kul Seyyid For This Useful Post: | Arjin Efruz (07-27-2008) |
|
|
#13 |
|
REP Seviyesi :
Şu kimsesiz sahralarda,
Diken oldu gülüm benim. Oğrun oğrun tenhalarda, Ağlamaktır halim benim. Gülü dikene katalı, Diken elime batalı, Yar beni yardan atalı, Büküldü belim benim. Arı geçmez çiçeğinden, Çiçek geçmez peteğinden, Pir erenler eteğinden, Kesme Rabbim elim benim. Yedim acı teresinden, İçtim kanlı şiresinden, Seyrani gam deresinden, Cuş eyledi selim benim. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
REP Seviyesi :
Ne hikmettir şu dünyaya,
Gelen ağlar gideb ağlar. Soralım yoksula baya, Derdi nedir neden ağlar. Bir deveci yeder deve, Yularından seve seve, Birbirinden eve eve, Deve ağlar yeden ağlar. Ömrümün defterin dürdüm, Haki paye yüzüm sürdüm, Bir acaip kala gördüm, Burcu baru beden ağlar. SEYRANİ’ye acep n’olmuş, Derunu derd ile dolmuş, Kimi etmiş, kimi bulmuş, Bulan ağlar, eden ağlar |
|
|
|
|
|
#15 |
|
REP Seviyesi :
Edelim nazım ile bir hoş nasihat,
Dinlesin talibi destan olanlar. Verirse de nazmım cahile siklet, Kadrin bilir sahip, irfan olanlar. Görmüş yok cihanda, cahilden vefa, Vefa umup etme kendine cefa, Olur mu insana zehirden şifa, Fikr etsin gönülden ihvan olanlar. Sultan isen koyma boynunda vebal, Her işin sonunda var elbet zeval, Bir mezaristana git eyle sen sual, Kimdir o hak ile yeksan olanlar. Niçin garip oldu hükmü şeriat, Kadının, müftünün yediği rüşvet, İçkiden, zinadan cahile nöbet, Vermiyor hafızı kur’an olanlar. Küçük lokma ile dolmaz avurdu, Ne yaman insanı kastı kavurdu, Cihanın külünü göğe savurdu, Geçti sadarete hayvan olanlar. Bizleri bu ateş haşredek yakar, Sanma şimdi sular engine akar, Boşuna zannetme gırtlağa çıkar, Ecelden kalbine ferman olanlar. Alırsın rengini yeşilli, morlu, İlletin yok iken olursun çorlu, Kılıç vuran düşman olursa zorlu, Kurtulmaz mı süngü, kalkan olanlar. Kimsenin kimseye yoktur sayesi, Katıldı sütlere cehlin mayesi, Tilkiye verildi aslan payesi, Tilki gölgesinde aslan olanlar. Herkes belasını azdı da buldu, İnsanda evvelki sadakat n’oldu, Eski sarayları beğenmez oldu, Yere sığmaz oldu sultan olanlar. Çarh-ı felek kadim dönüp öğünmez, Dönerse de daha iyiliğe dönmez, Yedi derya suyu dökülse sönmez, Bu zalimin narından suzan olanlar. Seyrani, Kamiller ta’nın eylesin, Cahiller nutkunu zemmin eylesin, Bundan ala destan yapıp söylesin, Şairlikte merd-i meydan olanlar. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
REP Seviyesi :
Bende bir ateş var yanmadan tüter,
Tütünsüz ateşe yandığım yeter. Lütfuna muhtacım, iş sende biter, Sensin cümle derde derman olan yar. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
REP Seviyesi :
İdris terziliği icat etmeden
Endazeden geçti boynumuz bizim Anka yaratılıp Kaaf'a gitmeden Bin Kaaf'ı beklerdi toyumuz bizim Kalıbını değiştirse birimiz Zâhit bin yıl yusa çıkmaz kirimiz Hayatta pâk eder bizi pîrimiz Murdar ölmek değil bizim huyumuz Bir Seyranî vardır başı feslimiz Cümlemiz çarıklı, yoktur meslimiz Münkire karışmaz bizim neslimiz Mehdi'den ayrılmaz soyumuz bizim |
|
|
|
|
|
#18 |
|
REP Seviyesi :
Dini bütün Müslümanın gözleri
Merhamet bahrine dalmada olur Ârif söylemeden duyar sözleri Kıssadan hisseyi almada olur Bulunca ârifi can kurban verem Ayağı altına yüzlerim sürem Eyi gün dostuna eylesem kerem Bir gözü kusura kalmada olur Ârif kalkan edip sabr ü hilmini Onunla def'eder zâlim zulmünü Anlayan avcı avın ilmini Kuşunu dumana salmada olur Tabiplerin ilmin ehl-i dert okur Derd-i Seyranî'ye derman mert okur Ham sofular tesbih çeker vird okur Gözü hayvan yemin çalmada olur |
|
|
|
|
|
#19 |
|
REP Seviyesi :
Seyrimde bir şehre eyledim nazar
Gördüm elvan türlü meyhaneler var Teşne var mı diye sâkiler gezer Ellerinde dolu peymâneler var Bir takım doldurur bir takım sunar Bir takım susamış bir takım kanar Bir takım söğünmüş bir takım yanar Bir takım çevrilir pervâneler var.. Bir eli kâseli bir eli taslı Bir takım keyifli bir takım yaslı Bir takım deli var bir takım uslu Bir takım aşk içre mestâneler var Âşık olan mürşidine yan verir Bu Seyranî dilden dile şan verir Hast'olmadan pîr önünde can verir Nice bizim gibi dîvâneler var |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|