![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevilik Tarihi Alevilik Tarihine dair paylaşımların yapılacağı alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Bizden Biri |
Denizli ilinin bekilli ilçesi halkının bir bölümü,yine aynı ilçeye bağlı yeşiloba köyünün büyük bölümü,Uşak iline bağlı Ulubey ilçesi ve birçok köyünün halkı,Yine uşak iline bağlı Eşme İlçesi halkının ve ayrıca bazı köyleri bariz olarak bilinen kara ahmetli köyü aslen alevi türkmeni olup asimile çalışmalarında insanların asimile edildiği bölgelerden bazılarıdır.
Delillere bakıldığında insanlarda hiç şüphe kalmaksızın alevi olduklarını kabülleneceklerdir.Hadda yıllardır araştırmalarımı paylaştığım insanlardan aydın diyebileceğimiz yada okuyan,araştıran kitleye mensup bireyler elhammdülillah hızla aslına dönmekteler bu da bizi fazlası ile memnun etmekte. Türkmenlerin bu bölgelere Karaca Ahmet sultanla geldiği ve Karaca ahmet sultanın bu bölgeleri dolaşıp irşat çalışmlarında bulunduğu bir başka beldeye geçerkende Hünkar hazretlerinin duası ve vasiyeti ile ("Kırk yerde cerağın yansın karacam") sözü üzerine yeşiloba köyüne kuvvetle muhtemel büyük oğlu gani abdal (kan Abdal) ı bırakarak yola devam eder,dolaşarak kara ahmetli köyüne mekan tutar daha sonra irşat için istambula geldiğinde de hakka yürüyerek oraya defnedilir.Bu gün Karaca Ahmet sultanın Aile efradı Kara ahmetli köyünde yatmakta,Büyük Oğlu kayıp olarak bilinen Gani Abdal ise Yeşiloba köyünde erenler mevkiinde Erendede olarak yatmakta köylüler bu bilgiye vakıf olmadıkları için yıllarca het alevi köyünde olduğu gibi dua dilek ve ziyaretlerde burayı ziyaret eder orada evliyalardan birinin yatmakta olduğunu bilirler.Ayrıca bu yöre insanının yüz yıllarca yaşamtarzı incelendiğinde alevi türkmen kültürürnü geçmiş kuşakşarda bire bir görürüsünüz.sünni köyler zamanla modernleşerek daha yeni yeni düğünlerde bayramlarda erkek kız oturmaya başlarken benim çocukluğunda 40 ylıl evel yeşiloba köyünde bayramlarda kızlar kadınlar köyün meydanına çıkarak zeyne adını verdşkleri türküler çekerler köyün genç erkekleri de onları seyreder onlara eşlik ederlerdi. daha kanıt çok ama raştırmak isteyenler nacizane benimle iketişime gecerek bilgi alış verişi sağlaya biliriz. Yazan:Nacizane Seyit Gani Abdal ocağını devam ettirmeye çalışan ve O mübareklerin torunu olmakla gurur duyan ( Ayhan Seyit Gani ) Anadoluya giren 24 oğuz boyunun tamamı Alevi olduğu düşünüldünde buğün ki sunni kesiminin osmanlı döneminde ve özellikle son 300 yıllık süreç içerisinde oluştuğu kesinlik kazanmakta. Bir çok sunni yerleşim yerlerine baktığımız zaman Aleviliğe yakın zileri rahatlıkla görmekteyiz sevgili canlar özellikle şahıs isimlerinde bu rahatlıkla göze çarpmakta. Aleviliğin asimile edildiği yerlerde yeniden canlanması ümidi ile... Tüm canlar saygılarımla .. |
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to hasan19 For This Useful Post: |
|
|
#2 |
|
Yeni Üye Bulunduğu yer: Almanya/Berlin
Üye No: 511
Thanked 184 Times in 70 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 112
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
Ask ile isik ile yol ile .
Söylesem Deli derler ,söylemesem dert kendi kendimi yiyor, söyleyimde hem elin dilinden hemde kendi dilimdenn kurtulayim. özgürleseyim yoksa bu derte insan olan insan dayanmaz. Bir söyledik bin istik neresinden bakarsak orasi elimizde kaliyor, kendim yozgatliyim canlar bildigim kadariyla tam olmasada yari asimle olmus yada olmaya yüz tutmus ,o kadar köy ,kasaba ,vede belde varki . bundan bir kac yy önceden yozgata 136 alevi yerlesik kasaba köy vede belde var imis simdi bu sayi 81 olarak biliyoruz,bunlarinda yüzde 50 si ya olmus yada olacak camileri var hacilari var alevi demeye bin bir sahit gerkiyor.Ramazani tutuyorlar ,Haca gidiyorlar namaz kiliyorlar yilda belki bir cem yapiyorlar bunuda ,Kuranla baslayip bitiriyorlar,Cenazelerini imamlar kiliyor ,Nikahlarini gine imamlar kiliyor ,müsahiplik unutulmus ,yada unutulmaya yüz tutmus.cem ikrar kalmamis yada yok olmaya yüz tutmus .Dedeler pirler mürsütler ugramaz olmus .Alevi desekmi neresinden alsak orasi elimizde kaliyor ,siz Denizlide biz yozgata ,ispartada ,Burdurda ,Sivasta ,Konyada,Marasta .say sayabildigin kadar Antalyadan Zonguldaga kadar Asimle olmus yada asimle olmaya yüz tutmus .Sorunlarimiz hep ayni yalniz ismlerimiz farkli farkli canlar.Ucundan Kösesinden Etrafindan her bir yanindan sahip cikarsak bu düsünce bu yol yasar yoksa ardindan aglamak care etmiyor ,geri kazanmak cok zor our .Ask ile isik ile yol ile Yolcudede |
|
|
|
| The Following 4 Users Say Thank You to yolcudede For This Useful Post: |
|
|
#3 |
|
Gönül Dostu
Üye No: 1417
Thanked 516 Times in 272 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 67
REP Seviyesi :
![]() |
O koylerdeki garibanlarin asimile edilmesini yazip biciyorsunuz ama ya kendinizin asimile edildigini nasil olcup bicemiyorsunuz ?
Bugun hangi sehirlesmis veya en guclu Alevi dernegi Aleviligi hakkiya mudafa edip savunuyorki ? Benim gozumdede hepisi asimile edilmistir zaten ???? Zararli tohumu ekende kendi kendilerine zarar vermeye calisanlarda gene kendileridir . Bizdedikki hak 12 dir politika degil ? Politikaya bulasmis her alevi dernegi vede fikri Asimile edilmisligin ta kendisidir . Garip koyluler ne yapsin ? Sevgi ve hurmetlerimle |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Alibaba For This Useful Post: | seher yeli (07-20-2009) |
|
|
#4 |
|
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
ASk ile isik ile Yol ile
Kabahatin yüzde yüzü kimde.Sizdemi yoksa Bizdemi. Hangi garipten bahsediyorsunuz siz fikir garibi yoksa????? Elimde ne terazi nede bir ölcek var tartacak kadar ,ama sünu cok iyi biliyorum cünki icinde yasiyorum.suna katilirim aksama kadar kaffe köselerinde oturan fikir gariplerindenmi yoksa hangi gariplerden bahsediyorsunuz.Hangi gariplerden bahsediyorsunuz aksama kadar tv basinda kim kimnle ne yapmis bumu gariplik yoksa.Buyurun cenaze namazina canlar .Ne alaka simdi can yasam bicimi diyeceksin .Alevilk sizce yalniz cem lerden ibaretmi,yilda bir cem yap yok bunuda Kuranla baslatip bitir ,olmadi Cenazlerini Imamlar yok olmadi imam kilikli Dedeler .Olmadi nikahi imamlar kilsin ,eger hal böyleyise ne .kendimizi kandiralim .nede baska birilerini,Yasam ken kendine bir saiyasaet dir,Dünyada olan bitenlerde ,yaoksa bize ne mi diyecegiz.Demek alevilikete ete suya dokunma,Hadiyin kolay gelsin buyurun gercek Cenaze namazina canlar.Hani bizlerde dünyaya ayni nazarla bakardik,72 mileti ayni görürdük demeki hünkar yanlis söylemis.Siyaseten elimizi cekelim,Derneklerimizde olmadi AKM lerimizde ne yapacagiz aksama kadar kim kiminle ne yapmis mi yoksa.Alibaba can aslinda diyecek sözümüz cokta ,Balik bastan kokardiyorsunuz ,saten kendiniz asimle olmus olacaginiz kadar ,o zaman ne isniz var Alevi sitesinde anlamis degilim .Ya siz tasa tohum ekmek istiyorsunuz,yoksa zarali tohum nasil oluyormus bir izah edin lütfen can.Sizde Hakk 12 dir siyasi degildir derken kimden hangi 12 den bahsediyorsunuz .Eger 12 Imamlari diyorsaniz Hz Ali vede Ehlibeyit neyin savasini vermis kim icin savasmis ,yoksa onlar siyaset degilde ne yapmislar.Birde garip köylü ne yapsain dertken Camiyemi gitsinler islamin sartini yerinnemi getirsinler ,o zaman Aleviligi ne yapacagiz can bunlara cevep verirsen meun olurum .Hic degilse cahlikten kurtulur belki bir gün ,Ama bir gün aydinlaniimda belki bir vakifta egitim alirim . Ask ile isik ile yol ile.Yolcudede |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to yolcudede For This Useful Post: | seher yeli (07-20-2009), İşcanbaba (06-11-2009) |
|
|
#5 | ||||
|
Gönül Dostu
REP Seviyesi :
![]() |
[quote=yolcudede;88295]ASk ile isik ile Yol ile
Alinti:
Tum toplumun , karekter , huy , ahlak , yasam sekli, bilgi ,ilim yetisme sekli gibi unsurlarin tum kokeni sizin gibi politikacilara dayanir ! Eger gerekli ilim vede irfanda halka hidayet edemezlerse halkin korelmesi cahillesmesi soz konusudur . Bu nedenle insanlarin yaptiklari yanlisliklarin vebalini vede gunahlarinada yuklenmis olurlar . Bu konuda bana katilmaya bilirsin ama her ulkenin onderlerine bakiniz kendisi gibi bir devlet geride biraktiklarini goreceksiniz . !!!!!!!!!!!!!!?????????????????? Alinti:
Ben kendiniz gibi egittiginiz garip halktan bahsediyorum . Ornek veriyimmi ? Satasmak amacli degil ama gercekleri soylemek icin soyleyecegim bunu ! Muhterem iscanbaba kardesimiz varya ? Benimle bir yerde konusurken dediki : Pirsultandan tutunda diger pirlere kadar olan pirlerin hepsinin islami can ve mal guvenliklerinden , kendilerini islam olarak gostermisler ama hakikatte islam degillermis bunu bir siginma amaci olarak islama burunmusler ???? Simdi kendi can ve mal guvenliklerinin korunmasi icin pirlerin yaptigini hos karsiliyorsunuzda , su sefil ve yasam derdine dusmus insanlarin neden islama girdigini neden kestiremiyorsunuz . Sizinkisi canda onlarinki patlicanmi ? Iste boyle yolcudede ? Alinti:
Alinti:
Binlerce vaad verirsiniz millete , garibanlarin oylarini alirsiniz degilmi . Onlarin hayatlarinda bir isik bir umut olursunuz diye , hayatlarini duzelteceksiniz diye daha iyi yasama sokacaksiniz diye umidiyle gariban hak kosa kosa gelip oyunu size veriyor sonrada siz basa gecince , beceriksizliginizden , bu millet ne cahil ne kotu bir millet dersiniz sonra onlarin hayatlarindan onlari suclarsiniz ? Ben Sizin dusunce yapinizda curukluk goruyorum . Bunu kotulemek amacli degil katkida bulunmak istedigim icin soyluyorum . Ve ben diyorum ki neden halka insaniniza yardimda veya kalkindirmak icin sadece politikayla herseyi halledeceginizi saniyorsunuz ? Politika Para ile yuruyen bir girisimdir . Para ile makamlar elde edilen bir mevkidir . Para ile yurutulen bir sistemdir , Para ile calisilan bir dostluktur , Para ile saygi duyulan bir deger bicme rutbesidir . Iste yo;cudede size politika . Siz garibandan anlarmisiniz ? Bu zamanda dunyanin en cahil insani kimdir biliyormusunuz , Politikaya en kotu sekilde bulasmis sahislardir . Yanlis anlamayin bende politikayi takip etmek zorundayim cunku dunyamizi bunun uzerine kurdunuz , azda olsa bizide etkiliyor cahillikleriniz . Eskiden asiri dincilerin dininden biktigimizdan , soyle dinin olmadigi bir yerde yasama arzusu icindeydik , onu atlattik cok sukur , simdide politikadan yedigimiz darbelerden ondan uzak yasamanin derdine dustuk . Ceken bilir , cekmeyen guler . Son sozum ! Politikayla ugrasanlari serefli isle ugrasiyormus gibi gostermek , kahvede oturanlari ise sanki yararsiz , zararli mahluk gibide gostemekte neydir sayin can . Devleti yonetiyorlar diye buyuklenmekte neyin nesi ? Kahvedekiler olmasa idi onlarin o mevkiye yukselme si nasil olurdu sukur edilecek yerde beddua ediyorsun can ! Sevgi ve hurmetlerimle Konu Alibaba tarafindan (06-15-2009 Saat 08:01 ) değistirilmistir.. |
||||
|
|
|
|
|
#6 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8555 Times in 4028 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sn.Alibaba;
İnanın yazınızdan bişey anlaşılmıyor, Daha anlaşılır hale getirisen iyi olacak gibi, Yocu dede politika ile uğraştığını söylemiyor giibi, size sorular sormuş yanıtlat yok gibi, Benim ,Takkiye söylemim tarafınızdan yanlış anlaşılmış, her canda senin gibi anlar, Pirlerimiz, Söylemlerinde İNANCI GİZLEMİŞLERDİR, HAK insanda deminin yolunu HAK MUHAMMED ALİ de bulmuştur,ve onu İNSANDA BİRLEMİŞ, insan/tanRI ÖZDEŞLİĞİNİ YARATMIŞTIR, Yoksa kendileri, Takkiye yapıp, canlarını mallarını saklamamışlardı, Alevi/Kızılbaş/Batın öğretinin sahibi Pirler, Mürşitler yaşam için ŞAH larından vazgeçmemişlerdir,Tarihimiz bu ulu pirlerin İSYANI ile doludur, Baba Resul,Abab İshak, Mansur, Nesimi, Pir sultan, Feyzullah, Şah kalender, Şeyh Bedrettik, Barak baba, otman Baba, vs, kadr çok isim sayarım ki sana, Bu ululaın hiç biri canları için YOLA sırtlarını dönmemşlerdir, Talipleride dönmemiştir, Düşünsel ve inancsal anlamda, SEMBOLLER değiştirilmiştir, Hapsi budur, İnsana NATIKI (KONUŞAN) KURAN, diyen, İnsana NİYAZ eden, secde eden, HAKKI İNSANDA gören ve VAHDETİ BİRLİĞİ savunan, HAKKKI MEVCUTTA varda, varlıkda gören bir anlayış, İnanç, Sembollerini değiştirmiştir hepsi bu, Yoksa Prilerimzie İHANET etmiş oluruz, Onlar canlarına düştüde , inanclarından vazgeçti dersek olmaz, Bilmem konu anlaşıldımı.
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: | yolcudede (06-23-2009) |
|
|
#7 | ||||
|
Gönül Dostu
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Yolcu dedenin ne dedigini iyi okursan neyi savundugunu dikkat edersen ona gore yorum yazdim . Yolcu dededinin politika ile ugrasmasi beni ona bu cevapi vermemem etki olmadi zaten , Aksine yolcu dede politikacilari savundugu icin verdim ona bu cevabi . Bence birakinda yolcu dede kendi cevabini versin neden o sana tesekkur etmisde yorum bize yazmamis hayret sen onlarin patronlarimisin sayin iscan baba Alinti:
Alinti:
Pirleri tarif etmek kolay ama sizi tarif etmek hayli zor !!!! Alinti:
Ah be can ne guzel vede rahat konusuyorsun ? Demek dininizi semboller vede dusuncesel boyutta sakladiniz oylemi hepsi bu degilmi ? Peki bizim bulundugumuz durumun vebalinin sorumlulari kimlerdir ? Eger hersey o kadar basitse , neden onun bunun eli altinda saklaniyorsun ? Eger bir insan inancini aciktan vede net birsekilde aciklayamiyorsa demekki ortada can korkusu mal korkusu vardir aksini idda eden yalana dalmistir . O zaman bana halen tatmin edici bir aciklamada bulunmadiniz yani baska dinleri mahvederek icerden kendi fikirlerinizi empoze etmek adete o insanlara sizin bildiginiz bu degilde asil budur diyerek onlarin ali koymak nasil bir vicdan isidir soylermisiniz ? Ben robotlarin fabrikarda yetisdirildigini saniyordum , Hak muhammed Alidir . politika bir menfaat ve dunya cikari isleridir bize hak yolculari gelsin , paraya tapanlar degil . Sevgiler hurmetler efendim [/quote]. |
||||
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Alibaba For This Useful Post: | Devrim06 (07-01-2009) |
|
|
#8 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8555 Times in 4028 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ali Baba,
Anlaşılmadığın gibi , anlamamak istiyorsun, Yazdıklarım gayet açık ve anlaşılır, Ançak sen ne hikmetse, paraya ,pula yöneliyorsun, Bizim pirler gibi davranmadığımızı anlatıyorsun, ançak bizler daha açık ve aleni söylüyoruz, ve Pirlerin sembollerini açıkca dillendiriyoruz, Pirler bunları niye sembollere ve mevcut inancın içine saklıyarak yol aldılar, Tabi ki, canları için, tabi ki yolun devamı için yaptılar bunu, Yollarından dönmediler ,amma yolun devamı içinde SIRRI açık etmediler, OCAKLARDA, TEKKE,DERGAHLARDA bu sırrı taşıyabileceklere verdiler, Ve zaten o sır taşıyan Pirler katledildi, Sence asıl yok ,gizlenme yoktuda, Niye bu Pirleri öldürdüler, Hakim olan inançcın, inancındaydılarda niye katledildiler, mantıklı olalım, Tabi ki kendilerini koruyacaklar, dok Kişot olmanın, KAHRAMANLIK yapmanın anlamı mı var,? yol nasıl sürecek, devamlılık nasıl sağlanacak, Li senin anlamanda çok olanaklı değil, çünkü sen,ALEVİ değilsin, şii/şia bu yolu anlamaz, Aşığın dediği gibi, Bu kuş dili her süleyman anlamaz, diye. 1-İslamın ilk yıllarından (medine dönemi Bedir savaşı sonrası) bu güne, Vahiyli din sahipleri kafa vergisi ödeyerek kendi dinlerinde kalabilyorlardı, 2-Vahiyli dinden olmayanlar, ya İslamı seçeklerdi, yada kafaları kesilecekti bu sebeblerden dolayı, İslamın YEŞİL örtsü ile gizlenmiştir, İnsanı ve insanda Aklı önceleyen bir inancın heralde, hadin kesin demiyeceği malumdur, İslam içinde ki, Muhalif ve masumdan yana olarak, yaşam sürülmüştür, Ancak buda katledilmelerine engel olmamıştır, ve her dönem SAVAŞILMIŞTIR, |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: | hasan19 (07-02-2009) |
|
|
#9 | ||
|
Gönül Dostu
REP Seviyesi :
![]() |
[quote=İşcanbaba;89494][b]Ali Baba,
Alinti:
Bana soylermisiniz ? Siz veya baskalari basa gecmek icin kendilerini neden o kadar hirpaliyorlar ? Propaganda lar mitingler , birbirlerini karamalar , itisip kakismalar yol yorgam icinmidir , sizin insani kamil dediginiz bu ozelliklermidir . Vallahi billahi sizin her sozunuzden para akiyor su anda burda her yaptiginiz sey politika adinadir pirlerin yolu adina degildir . Ben oyle bir cabanizi gormedim ? Yasayisinizda vede dusuncenizdede bir kutsallik gormedim tek konustugunuz , politika politika politika arti aleviligi bile 30 , 40 sene politikayla ugraasmis insanlarin anlatimini getiriyorsunuz bize ? Yokmu sirf kendini bu ise adayan ? Guvenemiyorum kardesim ? Alinti:
Madem pirler kendilerini oldurulmekten vede kendi yollarini korumak icin sigindilar diyelim peki beni aydinlatirmisiniz neden hep katledilen 12 imamlarin dini altina siginmislar acaba . Cunku sigindiklari din zaten zulum baski iskence ve katledilip olduruluyordu neden sunnilerin dini altina degilde zaten katledilen bir dinin altina girmeye karar verdiler. O zaman korunmak icin girdikleri dinde dahada cok katledilmedilermi bunu bilmiyorlarmiydi ? Fikirlerine uymayan bir din adina girip o ugurda olmekte neyin nesi o zaman ? Pirler neden o din altina siginip oldu o zaman zulum gordu o zaman ? Sevgilerle hurmetler efendim QUOTE] |
||
|
|
|
|
|
#10 |
|
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
Ask ile isik ile yol ile.
Delilik olsun adimda,bakiyorumki kiral dan iyi kirallar var,Bir dokunduk bin isitik can Alibaba siyaset olmasin,yasamda alevilkte aslan siyaset olmasin cünkü cem evlerimzde imam kilikli dedeler aksama kadar vazversin bizler islamin özüyüz olmadi sözüyüz kura hakk mi hakk ramazan hakkmi hak . Namaz hakkmi hakk,Islam yaradilismi can eger yaradilis ise Alahi hakk muhameti kabul eder degilmi.Alevilik ise Varolus degilmi can 4 Nesleyi kendine hakk bilir Atesi Isigi topragi suyu kendine Rehber eder degilmi can .Aleviler bu zamana kadar kücüklü büyüklü 800 üzerinde Katliyam görmüs ,Bakin bizlerin Darina Durdugumuz Halaci Mansur sizce ne yapti nede yüzüldü kesildi vede Katledildi,Nesimi nin Darina Durariz Nesimiyide Yüzdüler yoksa nesimidemiydi suc can,Hadi cogaltalim Pirlerimizi sakalini kesip pis kizilbas deyenler ,Marasta Sivasta Gazide Corumda Dersimde Yakilan yikilan Canlarimizi Kadinlarin diri diri karnindan dogmamis cocuklari cikartip süngüledikleri Kadinlardami suc can,Pir Sultanda mi,Kimde suc can . Yoksa Masa baslarinda bizleri pazarlayan lardami yoksa Calistay.Acilmidan. Demeki bizler hep kapali kalmisiz biri leri bizleri acacakmimis degilmi can siyaset dedginiz nedir . Yoksa bizlerde sayin Izetin Dogan gibi olalimisin en kolayini secelim Alevi islami kabul edelim Dedelerimize Mas versin Dinayet bu kadar cabaya ne gerek var degilmi can bunca Katliyamin hesabini kim verecek yoksa Davamiz Manseremi kalsin . Ya isin kolayini ceceriz bizlre Müslümaiz deriz Dinayeten masli delerimiz olur Devletin memuru olur. Dinayet ten gider islmi ögreniriz ilahiyeten mezun oluruz diplomali imam dede oluruz. Tekrradan basa dönersek kendi bildigim söylüyorum.bilmediklerimde ögeriyorum.Bilim bir Derya kendimde bu deryada yalniz bir Damla olmak iserim . Ocaklarimizda bilim ilim insani kamiler getisirdi.Her bir ocak Insani Kamileri yetisdirip Anadolunun en ucra yerlerine gönderirlerdi can. Bu ocaklarda Hamliktan kurtuluk olgunlasmya Pismeye dogru yol alinirdi can. Hizmetlerini en dogal sekliyle yaparlardi,burda Yunustan kis bir degineyim 40 yil hizmet ediyor ginbede cigsin diyor vede bu ocaktan Kamil insan olarak egitimine devam ediyordu simdi yunus siyaset yapmasaymiyi. Yada PIr Sultan sucun cogu bilge Pirlerde bence can bunlar bize yolu böyle göstermis.Yoksa sucun cogu gine mi bizde olsun Bu Davyi bizler Mansere burakmayacagiz. Aydinlik gelecek icin Pirlerimizi Hakk biliriz yolunda Yolcuyuz can . Bu yüzdende Güllü severiz hemde dikeniyle Bül Bülüyle severiz can. Severiz Topragi Suyu Günesi vede havayi severiz Kabemiz dönmüsüuz bu evrene canli cansiz dinli dinsiz cinsi cibiliyeti ne olursa olsun severiz yalniz insani degili bu Evrende Var olan lari Severiz can bundadir Sucumuz olsun burkmayiz Mansere can Davamiz Yolumuzu Annalarimizi pirimizi Mürsüdümüzü Hakk biliriz . Bundandir Sucumuz Kesin cezamizi can. Dost yuzun gordukce eyvallah demek Ta evvelden beri bu adetimdir Askin Kabesinde imama uymak Dostumun cemali ziyaretimdir Gerceklerin kalbi aynadir hakk'a Beytullah gonuldur,degildir mekke Ne mescit isterim ne dahi tekke Insanliga hizmet ibadetimdir Mansur oldum dostun zulfunden berdar Benim icin budur buyuk iftihar Ne cubbe giyerim, ne kulahim var Insanlik kisvesi kiyafetimdir Ne orucum vardir ne de namazim Hakk'a pek yakinim her dem niyazim Ask ile divane, elimde sazim Buna sebep dosta muhabbetimdir IBRETI'yim degistirmem niyeti Batil hurafaya etmem biati Ibadet sayarim dosta hizmeti Bu da goze carpan kabahatimdir Ask ile isik ile yol ile . Yolcudede |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links
|